Полеуретановые опоры, или СЭВИ ? (с крабами риккар)

Автор Winnie, 08 Лютого 2022, 21:45:55

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Winnie

Готовлюсь потихоньку к замене ходовой. Вопрос в опорных потшипниках. Понятно, что сэви топ, а на полиуретане кто-то ездит ?  Риккар крабы, говорят, увеличивают угол кастора, но и на сайлентблочную часть увеличивают нагрузку. Хочу как-то это нивелировать, да и вообще забыть по возможности про говоно-резину которую пойди найди на таврию, перейду везде, где это возможно на полеуретан.
https://www.drive2.ru/users/winniewinnie/ инст и телега @vkurnitskiy

Володимир

Цитата: Winnie від 08 Лютого 2022, 21:45:55
Готовлюсь потихоньку к замене ходовой. Вопрос в опорных потшипниках. Понятно, что сэви топ, а на полиуретане кто-то ездит ?  Риккар крабы, говорят, увеличивают угол кастора, но и на сайлентблочную часть увеличивают нагрузку. Хочу как-то это нивелировать, да и вообще забыть по возможности про говоно-резину которую пойди найди на таврию, перейду везде, где это возможно на полеуретан.
Хочеш надійності і менше шуму підвіски в салоні, то став опори від пріори, є спеціальна тема по переобладнанню https://slavuta-club.info/forum/index.php?topic=10472.0 Трохи складніше переобладнання як із звичайною конструкцією, але воно того варте, я ставив пріороопори від севі, вони мають трохи іншу констрікцію ніж завод, але можна обійтись без токарного станка.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Winnie

Цитата: Володимир від 09 Лютого 2022, 09:28:23
Можете дать номер детали ? А то я не осилю и ваш бортовик, и ту тему )
И они совместимы с риккаровскими крабами ?

Ivan1988

Я ставил опоры СЭВИ на Славуту. Они надежные, люфта нет, резина и подшипник качественные. Скрипов и стуков на них я не наблюдал. Проездил 20 тыс.км и продал авто. Сейчас на Ланос тоже взял опоры от СЭВИ, но еще не ставил. А полиуретану я не сильно доверяю. Если бы он был так хорош его бы устанавливали вместо РТИ на конвейерах автопроизводителей.

Володимир

Цитата: Winnie від 09 Лютого 2022, 11:14:10
Цитата: Володимир від 09 Лютого 2022, 09:28:23
Можете дать номер детали ? А то я не осилю и ваш бортовик, и ту тему )И они совместимы с риккаровскими крабами ?
Якщо хочеться, то доведеться почитати тему посилання на яку я дав вище, там не багато.

Цитата: Winnie від 09 Лютого 2022, 11:14:10И они совместимы с риккаровскими крабами ?
Яке відношення опори мають до крабів?

Цитата: Ivan1988 від 09 Лютого 2022, 11:35:41
Я ставил опоры СЭВИ на Славуту. Они надежные, люфта нет, резина и подшипник качественные. Скрипов и стуков на них я не наблюдал. Проездил 20 тыс.км и продал авто. Сейчас на Ланос тоже взял опоры от СЭВИ, но еще не ставил. А полиуретану я не сильно доверяю. Если бы он был так хорош его бы устанавливали вместо РТИ на конвейерах автопроизводителей.
Ти ставив звичайні, а я веду мову за пріоровські з великим підшипником.

Winnie

Цитата: Ivan1988 від 09 Лютого 2022, 11:35:41его бы устанавливали вместо РТИ на конвейерах автопроизводителей.

если бы так было мы бы ездили на действительно надежных машинах, типо бнв, или мерс с тоетками, как их делали в 90х пытаясь доказать, что их машины действительно надежны, а не на одноразовых 5тилетках, которые превращаються в тыкву после указанного срока.

Цитата: Володимир від 09 Лютого 2022, 16:48:10Якщо хочеться
Спасибо за вариант, он очень интересный, но я решил севи дясяточные поставить, на бумаге пишут, что у них на какое-то там количество попугаев они мягче от стандартных, десяточных, надеюсь не так вибрировать будет, как родные ) 

SWarlock

Цитата: Ivan1988 від 09 Лютого 2022, 11:35:41А полиуретану я не сильно доверяю. Если бы он был так хорош его бы устанавливали вместо РТИ на конвейерах автопроизводителей.
Полиуретан дает собранность. Но за счет чего? За счет того, что увеличивается жесткость: вместо резины - полиуретан. В результате, имеем повышенные,в т.ч., ударные нагрузки на рычаги и их посадочные места. А это совсем не увеличивает их ресурс.  :popcorm:
Жизнь - тяжелая штука. Как только у тебя на руках все козыри, она начинает играть с тобой в шахматы.

Володимир

Пріороопори додають комфорту і зменшують шум в салоні не погіршуючи керованість авто, ресурс також має бути більший, так як славута має меншу вагу ніж пріора, а опорний підшипник має діаметр приблизно 10 см з великою кількістю шариків.

В мене ще рідні заводські амортизатори, які стукають з заводу, на рідних опорах в салоні від стуку був сильний шум, а пріороопорах стуку не чути, дрібні ямки також залишаються непоміченими.

Для покращення керованості авто, раджу ставити на рулюву колонку демпфер, останній раз знос сайлентблоків на тягах виявив тільки при перевірці їх стану, фізичний їх знос на керованійсть авто чи на шум в салоні не вплинув.

Winnie

Цитата: Володимир від 15 Лютого 2022, 09:17:59
на рулюву колонку демпфер

Я уже заказал точно такую трапецию на шс-ах и усилитель моторного щита (рулевой рейки) риккар ) ждет своего времени, как и десяточные сэви опоры, а то с приорой все такие ни кто напрягаться не хочет )

Володимир

Цитата: Winnie від 20 Лютого 2022, 13:51:09
Цитата: Володимир від 15 Лютого 2022, 09:17:59
на рулюву колонку демпфер

Я уже заказал точно такую трапецию на шс-ах и усилитель моторного щита (рулевой рейки) риккар ) ждет своего времени, как и десяточные сэви опоры, а то с приорой все такие ни кто напрягаться не хочет )
Зроблено красиво, і на відміну від того що пропонує Юрій Канівець (є такий канал на ютубі) тяги мають однакову довжину. Але є одне але, через те що славута має малу ширину, навіть стандартної довжини тяг трохи не вистарчає, можливо через це і на славуті передбачено мінусове сходження передніх коліс. Той самий Юрій Канівець зроби відео на якому він показує на оптичному стенді як міняється сходження від нагрузки, і фактично тим відео палиться, бо я не раз пробував йому довести що різна довжина це погано. Так от на тому відео видно, що коли покачувати передок, то на лівому колесі де тяга вийшла трохи довшою за заводську, сходження не міняється, а на правому де тяга вийшла значно коротша за заводску, при нажиманні на передок сходження хвилин на 10 зміщається в плюс.

Будеш на розвалі, після регулювання нажми на передок і подивись як міняється сходження.

Володимир

Знайшов відео, ліва сторона ідеально нуль, а права де тяга коротка то гуляє.

Winnie

Цитата: Володимир від 21 Лютого 2022, 09:45:38Канівець
а, знаю таких ))) долго за ним следил, пока не наткнулся на критику, поняв, что это аналог "теории двс" тоже какой-то чувак из гаражей с 9 кл образования вещает ))

Цитата: Володимир від 21 Лютого 2022, 09:45:38сходження хвилин на 10 зміщається в плюс
я вот когда пытался все осознать, что там происходит с развал-схождением, так и не понял, что подразумевается под "+- минут", и на видосе лазером вертикально разве схождение уходит, я типо далек от темы. в моем представлении это развал был, когда колесо вот так колбасит -\  -/ (вид спереди) ?)))

я тогда, когда первый раз смотрел, просто думал, что у таврий по заводу еще все хуже, и типо "ого прорыв" )))

Володимир

Цитата: Winnie від 21 Лютого 2022, 20:01:52
Цитата: Володимир від 21 Лютого 2022, 09:45:38Канівець
а, знаю таких ))) долго за ним следил, пока не наткнулся на критику, поняв, что это аналог "теории двс" тоже какой-то чувак из гаражей с 9 кл образования вещает ))
Він не дурний чоловік, але дуже гордий, і коли йому вказуєш на помилку він не хоче її визнавати, я з ним спорив довго, але там толку ніякого то дав собі спокій.
Цитата: Winnie від 21 Лютого 2022, 20:01:52
Цитата: Володимир від 21 Лютого 2022, 09:45:38сходження хвилин на 10 зміщається в плюс
я вот когда пытался все осознать, что там происходит с развал-схождением, так и не понял, что подразумевается под "+- минут", и на видосе лазером вертикально разве схождение уходит, я типо далек от темы. в моем представлении это развал был, когда колесо вот так колбасит -\  -/ (вид спереди) ?)))

я тогда, когда первый раз смотрел, просто думал, что у таврий по заводу еще все хуже, и типо "ого прорыв" )))
Коли на відео показують як рухається точка по екрану, то на лівому колесі коли трохи качати машину, вона рухається вверх вниз не відхиляючись в сторони, тобто природньо міняється розвал, але сходження залишається незмінним. А от на правому колесі точка рухається по діагоналі, і там окрім розвалу ще міняється сходження в діапазоні від -3 до +3 хвилин при тому покачуванні що нам демонструють.