ЗАЗ 110307 Славута Люкс 1,2 карб by Labukh

Автор Labukh, 30 Травня 2023, 17:24:32

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Labukh

Днями побував у електрика, щоб закінчити недороблене. По суті, маленькі, але приємні дрібниці. В першу чергу поміняли гніздо прикурювача - поставили коротке, бо в рідне не влізало зарядне, яке нещодавно приїхало з Аліекспресу. Точніше, влізало, але не діставало до контакту. Потім підключили незадіяну лампочку "Чек" до вентилятора, тепер при вмиканні вентилятора радіатора на панелі світиться "Чек". І нарешті, поставили контроль ступіню зарядки акумулятора (теж з Аліекспрес): натискаєш кнопочку - засвічуються лампочки, все інформативно і гарно. Попутно електрик попідчищав деякі мої косяки, бо іноді робив щось наспіх - на холоді дуже в машині не насидишся. Так що потроху готуємося до весни, по першому весняному теплу планую зробити повну ревізію ходової та гальмівної системи.




Labukh

Колеги, хто добре розуміється на газовому обладнання, підкажіть: через що може бути великий розхід газу? На 27 літрах газу проїхав 135 км. Машину довго не прогріваю, максимум 5 хв. Режим міський. Перебрано редуктор (у сервісі), газ ніде не травить, інакше б вже почув запах. Карбюратор перебраний у майстра восени. Навіть коли були сильні морози, грів машину на бензині а потім перемикався на газ, була та сама проблема. Через неї і звернувся на сервіс, в результаті перебрали редуктор, поміняли шланги охолодження, там якісь проблеми були з мембраною. Наразі все добре - машина чудово заводиться на газу навіть в легкий мороз, легка на розгін, але жре газ як не в себе. Стиль водіння дуже помірний - різко не розганяю, намагаюся котитися на нейтралці, якщо не слизько. Які будуть думки?

Володимир

Попробуй додати кута запалювання в плюс.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

vladishtm

По газу не знаю, але для бензину "котитися на нейтральці" - це не є айс. Бо накат на вкл. передачі передбачає режим ПХХ, а в цьому режимі подача палива  блокується ЗОВСІМ. Аот на нейтральці це вже режим ХХ , а на ньому подача палива НЕ БЛОКУЄТЬСЯ ЗОВСІМ. Ідоречі на режимі ХХ мінімально десь 130 одиниць паливоподачі.
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

Володимир

Цитата: vladishtm від 27 Лютого 2024, 12:58:23По газу не знаю, але для бензину "котитися на нейтральці" - це не є айс. Бо накат на вкл. передачі передбачає режим ПХХ, а в цьому режимі подача палива  блокується ЗОВСІМ. Аот на нейтральці це вже режим ХХ , а на ньому подача палива НЕ БЛОКУЄТЬСЯ ЗОВСІМ. Ідоречі на режимі ХХ мінімально десь 130 одиниць паливоподачі.
0,7-0,8 літра бензину на годину.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Labukh

Цитата: vladishtm від 27 Лютого 2024, 12:58:23По газу не знаю, але для бензину "котитися на нейтральці" - це не є айс. Бо накат на вкл. передачі передбачає режим ПХХ, а в цьому режимі подача палива  блокується ЗОВСІМ. Аот на нейтральці це вже режим ХХ , а на ньому подача палива НЕ БЛОКУЄТЬСЯ ЗОВСІМ. Ідоречі на режимі ХХ мінімально десь 130 одиниць паливоподачі.
Це ж, я так розумію, для інжектора? В мене звичайний карбюратор.

Labukh

Давно не писав, бо фактично нічого з машиною не робив - затіяв ремонт у домі. Тим не менше, підвернулась можливість недорого придбати робочу люксову приборку. Моя, по суті, добре працювала, за вийнятком того, що не рахувався добовий пробіг. Крім того, спідометр показував нестабільно: стрілку хилитало вгору-вниз, швидкисть звик дивитись по GPS-датчику на магнітолі. Так ось, після заміни приборки показники швидкості не помінялися - стрілку так само хилитає. Я дійшов висновку, що це не проблема приборки, а балується датчик швидкості. Питання до знатоків: звідки зчитуються показники швидкості на Славуті-Люкс карбюратор? І які ще дані звідти передаються?

Romka

Інфа про швидкість зчитується з датчика швидкості, що стоїть на КПП, в карб. версіях стандарт туди вкручується трос спідометра. Іншу цікаву вам інформацію, можна почерпенути в темі про приборку "мегапанель".
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Labukh

Сьогодні поміняв датчик швидкості. Зробив тестовий заїзд. При порівнянні швидкості по спідометру та GPS-датчику виходить: по спідометру 30 км/год, по факту 20 км/год. Тобто спідометр бреше десь на 10-12 км/год, і ця цифра збільшується при збільшенні швидкості. Тепер питання: 1) як відкалібрувати показники спідометру; 2) виходить, що кілометраж теж рахує невірно, і якщо показує, що я проїхав 10 км, фактично виходить десь 7-8 км?

Romka

Якщо датчик правильний, то одометр рахує вірно. Бо у мене кілометраж вірно рахував, а швидкість +15. Але сам спідометр з +5 стартував.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Labukh

Цитата: Romka від 11 Квітня 2024, 17:32:07Якщо датчик правильний, то одометр рахує вірно. Бо у мене кілометраж вірно рахував, а швидкість +15. Але сам спідометр з +5 стартував.
датчик не може бути неправильний, він же по розміру отвора підбирається. Є більший отвір, а є менший. Після заміни датчика стрілка вже не хилитається, але швидкість все одно показує невірно. Покази одометра спробую перевірити на трасі, по кілометровим стовпчикам.

Skiper

Не знаю, як в мегапанелі, але на стандарті регулюються покази швидкості, як в плюс, так і в мінус.
Ось відосик, може поможе

Slavuta 1.2SI by Skiper
Мы в ответе за тех, кого вовремя не послали за русским кораблём

Labukh

Дякую, з механічною простіше. А з електронною ще в пошуку.

Олександр 1968

Датчик повинен видавати 6 імпульсів на один метр шляху.Якщо на панель подати прямокутні імпульси (меандр-співвідношення імпульПауза 50/50)частотою 100 Гц то це буде швидкість 60км/год.

vladishtm

А значення швидкості що видає опендіаг та жпс співпадають? Повмнні співпадати, якщо ніхто не крутив прошивку мікаса і діаметр колес стоково. Мегапанель рахуе сама по собі,в тому числі і одометр, а мікас сам по собі ( і мікас зберігає свої покази в себе в памяті, а панель свої в себе ). Підстроїти покази спідометра на мега панелі, якщо вхідні значення вірні, можна тільки перестановкою стрілки спідометра на осі. Дійсно найзручніше для цього б мати генератор імпульсів, бо треба вскривати панель, і переставляти стрілку спідометра.
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2