Форсування двигла водою!?

Автор SLIVKA, 31 Березня 2010, 21:18:37

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

SLIVKA

Цитата: 595668
Цитата: SLIVKA
Цитата: 595668Добрый день.
Почитал форум о подаче воды в двигатель,  хотел уточнить,  бачок  для воды обычный и електро клапан управляется чем ???   Спасибо

Добрий!
Емкість для води- розшируучий бачок, взяв бо він нормально туди стає, перед цим лежала звичайна 1,5літрова пластикова бутилка, можеш взяти любу ємкість, тільки б було удобно і не підтікала, краще всього розмістити її нижче рівня карбюратора, у мене не получилось.

Я вот как раз и подумал о уровне установки и наполнения бачка водой,  может есть смысл переделать бачок в сосуд мариотта, при это будет не важен уровень установки и уровень воды в бачке, так как его можно сбалансировать в любую сторону. А как вы смотрите  на то что бы упрвлять электро клапаном  от дополнительного блока эппх,  это дало бы возможность подавать воду только на рабочих  оборотах  и не лить на холостых, и принудительных холостых. Буду рад услышать критику написаному. Всего доброго.

1. Були ідеї по поводу керування від електроклапана ХХ, потрібно ставити додаткове реле нормально-замкнуте( мені не подобається, багато проводів і все автоматично-скучно, а так як в літаку! )

Мінуси цього варіанту: двигун довго гріється(особливо в взимку), додаткові провода, реле

а Якшо зкомбінувати кнопку і автомат=прикольно
виключили систему, прогріли двигун, включили систему, забули ! :|

2. сосуд мариотта- нада почитати, загнали в кут :whistling:
1.2 S+МПСЗ v.1+БК2.1 +BRCтечно+СПИРТ
вкусняшки для тюнінга

LonelyWolf

Флуд почистил!!! Далее только по теме. :angry:

SLIVKA

Розібрався з сосудом мариотта, для невіруучих малюночок
http://a.foto.radikal.ru/0604/80fb0b72fc67.jpg

Все дуже просто, в кришку бачка вставлю трубку, нижній рівень опущу на рівень вихідного патрубка, в трубку фільтр з вати і герметично закрити бачок.  
Ап.  
Спасибі за інфо, побачим як на практиці буде.
вкусняшки для тюнінга

Сашка Толькин

А зачем вытекание воды с постоянной скоростью?
В случае, если вода будет высасываться из бачка, этот сосуд вряд ли поможет.
В виде макета я слепил такую систему (см. рисунок). Подобие поплавковой камеры карбюратора.
Идея в том, чтобы воды высасывалось столько, сколько надо. Ну, конечно, необходимо ограничить пропускную способность каким-то жиклёром, без него, при проверке пылесосом, вода шурует будь здоров.

Пока остаётся открытым вопрос где разместить ёмкость с водой, кроме как в салоне ничего в голову не приходит.

Цитата: SLIVKAРозібрався з сосудом мариотта, для невіруучих малюночок
http://a.foto.radikal.ru/0604/80fb0b72fc67.jpg

Все дуже просто, в кришку бачка вставлю трубку, нижній рівень опущу на рівень вихідного патрубка, в трубку фільтр з вати і герметично закрити бачок.  
Ап.  
Спасибі за інфо, побачим як на практиці буде.
Они жили долго и счастливо, пока не...

SLIVKA

nagok_HA_KPOBb
\"случае, если вода будет высасываться из бачка, этот сосуд вряд ли поможет\"

пратично отримуємо дуже незначну різницю від різного рівня рідини та швидкості витікання

але теоретично! при розході води 1л на 100 км маємо в середньому 10 гр. на 1 км а миттевий розхід і того меньший , не мірав але скажу шо  десь 0,5-1 грам

вважаю за потрібне все таки використати систему з сосудом мариотта бо:
1. простота в виготовленні
2. теоетично допомагає тримати постійним вихід води в залежності від висоти рівня

nagok_HA_KPOBb ваша система, хочеться її побачити на фото, потребує рівня з карбом, а у нас карб досить високо! Чекаю куди ж Ви втулите бачок?
вкусняшки для тюнінга

Сашка Толькин

SLIVKA, то, что 1 л на 100 км весьма условно. Должен быть дозатор, чтобы на разных оборотах подавал соответствующее кол-во воды.

В машину пока не ставил, из-за примитивности конструкции есть неприятный момент -- это колено (трубка через край карбюратора переваливает). Фактически, уровень воды находится до колена, и чтобы воду высосать (перетянуть через колено), необходимо сначала создать значительное разряжение воздуха у конца трубки. А потом вода уже легко выходит.
А куда ставить банку с водой... :) вот я и думаю, в салон только, за одно и получится регулировать момент подачи воды за счет уровня.  

Просто наши капельницы, сифоны и остальное сверхэкономное исполнение податчиков воды не серьёзны. Как ни крути, устройство должно быть надёжным. Сюда бы электронику задействовать. Вместо Эжекции использовать ИНжекцию, за одно и лучшее распыление воды будет.

Они жили долго и счастливо, пока не...

SLIVKA

Хочу сказати  про єлектроніку і все інше,  

я спрощую до реально необхідного і по коштах теж, ти бачив шо там росіянин запропонував вище

так шоб кожен звичайний водій міг зробити і їздити!
вкусняшки для тюнінга

SLIVKA

Відбулись практичні випробовування системи ежекції води в карб за містом!
бензин 92
Машинко завантажена  3 дорослих+1 дитина і багажник всякої хрені кг 80
При їзді на 5 передачі 90км./год на підйом раніше переходив на нижчу, бувало і на третю
зараз вмикаю систему і даю трошки більше газу= обороти падают з 2800 до 2500 а тяга не зменьшується.
Детонація відсутня!
Виїхавши на горб, вимикаю подачу води.

На нормальній рівній дорозі на обертах 3000 на 5 передачі ввімкнення подачі води знижує тягу десь на 10 відсотків, тому і вимикав.
Думаю шо в процесі згорання бензину з водою (в фізичному процесі) є якась часова характеристика, з перевиченням якої ми не отримуємо позитивного результату.
І саме частота обертання колінвалу ( з часом  горіння суміші знаходиться  в прямій залежності)і показує нам цю залежність.

1.На низьких оборотах 1500-1700  практика показала шо двигун заливає тією подачею води.(при зменьшенні подачі відсутній ефект антидетонації)
2.На оборотах 1700-2000  суттево видна різниця в тязі і саме на хих оборотах найчастіше виникає детонація.
3.На оборотах 2000-2500 ефект  видно, але меньше
4. на обертах 2500-3000 ефект суттево меньший навіть я б сказав негативний вплив на тягу.

Ці всі заміри робились на стандартному прохідному отворі, можливо змінюючи подачу води не тільки за рахунок вакууму а і за рахунок зміни прохідного отвору(шось тіпа заслонки) ми отримаємо кращі результати. Але це вже складнувато, необхідно зробити стенд, це вже мінімум кандидатська робота.

Варіант автоматизації керування системою подачі води ВІД     595668

оНОВИВ СХЕМКУ

Предупреждение за оверпостинг!!! LonelyWolf
вкусняшки для тюнінга

SLIVKA

А тут мене надихнули подавати не воду а іншу рідину, яка теж має антидетонаційні властивості- спирт, або спирт+вода=водка(самогонка), хо шо думає?
 Бажано щось з практики?
вкусняшки для тюнінга

Рамиль

Я в своих постах о спирте писал выше :)
Прибавка поболее будет,а зимой будет заводиться легче
обычно концентрация 50% спирта+50% дистилированной воды

SLIVKA

Трошки поїздив -300км.

По трасі саме краще - це вода!
 Спиртовою сумішу не доволен, пальці калатають, може збільшити градус з 50 до 70?

По місту  точно сказати не можу, бо вода охолоджує двигун, а спиртова суміш додає потужності!

На самогонці приємний запах хліба з вихлопної! :D
вкусняшки для тюнінга

Роман

Чекаю в кого першого стукне двиг...

Рамиль

Цитата: ElMasterЧекаю в кого першого стукне двиг...
Не все так просто :)
НЕдаром даже яд в малых дозах полезен организму (С) :)

Igorco

Народ може хтось про \"Водокар\" шось знає, а то вчора почув про нього, але шо  і як не знаю, прочитав тему - по ходу воно то саме про шо всі тут і писали а може і ні, хто шось скаже на рахунок цього?

SLIVKA

В сосідньому дворі стоіть машинка  з водокаром
хазяїн  займається  розповсюдженням  цих систем
каже шо машинка звер, а шо ше має казати
 але коштужє дорого  а моя система ну дуже дешево і дуже сердито
вкусняшки для тюнінга