Индикация БЛИЖНЕГО света

Автор ВКБ, 12 Березня 2013, 09:21:33

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

ВКБ

Может не только у меня есть проблема контроля включенного ближнего света 1.2LI (с тахометром), когда на улице не светло - не темно. Непонятно, он включен или нет, всегда надо прощупывать кнопки, утоплена она или нет. Наверное целесообразно было-бы сделать в мегапанели индикатор, как у дальнего. Может подключить незадействованный индикатор положения дроссельной заслонки, светодиод там присутствует. Кто знает  как это сделать?
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

User2108

Цитата: 6980148Может не только у меня есть проблема контроля включенного ближнего света 1.2LI (с тахометром), когда на улице не светло - не темно. Непонятно, он включен или нет, всегда надо прощупывать кнопки, утоплена она или нет. Наверное целесообразно было-бы сделать в мегапанели индикатор, как у дальнего. Может подключить незадействованный индикатор положения дроссельной заслонки, светодиод там присутствует. Кто знает  как это сделать?
глянути по схемі, який це вивод на розпіновці у роз\"ємі панелі і що туди має приходити + чи -, і задіяти під\"єднати до кнопки, щоб коли вмикаєш ближнє і він загорається

Дима

тоже после установки мегопанели прикололо что индикатора ближнего нету.
User2108 на ней походу не придусмотрена индикация ближнего  так что подключать некуда

User2108

Цитата: _Дима_тоже после установки мегопанели прикололо что индикатора ближнего нету.
User2108 на ней походу не придусмотрена индикация ближнего  так что подключать некуда
ну ТС писав про, то щоб задіять вільний діод, який би виконув роль індикатора. я собі так робив, коли поміняв приборку на калиновську

ВКБ

User2108 так ти який там задіяв? На славутській люксовій інжекторній мегапанелі наче 6 пін у 2-й колодці (положення заслонки). Тільки + чи -.? (якщо + напевно 12В.)  Пробував, без результату.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

User2108

Цитата: 6980148User2108 так ти який там задіяв? На славутській люксовій інжекторній мегапанелі наче 6 пін у 2-й колодці (положення заслонки). Тільки + чи -.? (якщо + напевно 12В.)  Пробував, без результату.
ну тут я нічим не можу допомогти. в славутовських  приборках не розбираюсь. в калиновській на такі індикатори \"- \" приходить.

Василь

Згідно з ПДР, до адмінвідповідальності можуть притягнути за те, що не горить лампа БС в лівій фарі. Тут недостатньо індикатора ввімкненого ближнього світла, повинен бути ще індикатор перегоряння нитки відповідної лампи. А задіяти на панелі світлодіод аналогічно індикатору ДС. І не важливо, як там підходять \"+\" чи \"-\".
Авто - ЗАЗ-110307 1,2S 2003 р.. Пробіг - 30 500 км.

ВКБ

Доречі слушно, В@силь. Треба поміркувати. Напевне коли діод не буде в ланцюгу горіти, то було ясно, що якась лампа не горить. Ближні розділений по бортам. Тут проблемка, щоб не городити два с-діода.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

TOXAT

Цитата: 6980148Доречі слушно, В@силь. Треба поміркувати. Напевне коли діод не буде в ланцюгу горіти, то було ясно, що якась лампа не горить. Ближні розділений по бортам. Тут проблемка, щоб не городити два с-діода.
Да и не нужно два индикатора. Я бы поставил геркон (обмотку) в разрыв провода ближнего света, а контактную пару геркона на индикатор.
Славута 1.2 инжектор -- 2007г.в. -- 120000км. -- М10.3 -- ГБО-1

ВКБ

Как это \"разрыв\" и \"обмотку\"?
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Василь

Цитата: 6980148Как это \"разрыв\" и \"обмотку\"?
Це приблизно так. Ось тут є схема, як зробити пристрій контролю за потужною лампою: http://redray.org.ua/index.php?texgid=129 Ось схема:


Замість обведеної червоним колом котушки L1-B під\'єднати обмотку герконового реле. А замість всієї решти схеми працюватиме геркон. І лампочка або світлодіод, які цей геркон включатиме (чи виключатиме). Тільки треба врахувати, що обмотка реле має витримувати струм, що протікає через нитку розжарення лампи. Швидше за все, реле буде саморобним. Ну, хіба що може є такі реле. Знаю, що є спеціальні реле контролю ламп в автомобілі. Десь зустрічав про них інформацію (http://www.zavodavar.ru/catalog/7/161)...
Авто - ЗАЗ-110307 1,2S 2003 р.. Пробіг - 30 500 км.

ВКБ

Дякую за інформацію. Почну поки що з простого, засвітю індикацію для факту ввімкнення, навіть жінка просила щось зробити. А там подивимось. Якось складнувато. А якщо через оптрон розв~язати, як думаєшь.  :[
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

User2108

Цитата: 6980148Дякую за інформацію. Почну поки що з простого, засвітю індикацію для факту ввімкнення, навіть жінка просила щось зробити. А там подивимось. Якось складнувато. А якщо через оптрон розв~язати, як думаєшь.  :[
то якщо просто індикацію засвіти діода на панелі та і все. або паралельно з ближнім, якщо +, або через реле, якщо - і буде видно ввімкнуто ближній чи ні

Володимир

Цитата: 6980148Дякую за інформацію. Почну поки що з простого, засвітю індикацію для факту ввімкнення, навіть жінка просила щось зробити. А там подивимось. Якось складнувато. А якщо через оптрон розв~язати, як думаєшь.  :[
Навіщо так складно, береш геркон, і на ньому проводом приблизно 0,5-0,7мм мотаєш спіральку, яку потім потрібно підключити в розрив однієї з лампочок/спіралей ближнього світла. Коли світло увімкнене, спіралька створює магнітне поле яке замикає геркон, а той в свою чергу подає живлення на контрольну лампочку.

Колись на автомобілі ГАЗ-53 ставили релле поворотів, які мали функцію перевірки працездатності лампочок, то були зроблені по такому принципу.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

ВКБ

sniper
По поводу зачем. И не у меня одного наверняка. Я живу в обл. центре в отдалённом районе и мой путь домой состоит по отрезку трассы примерно 5 км. Иногда не темно и пасмурно,1- свой ближний не видно на дороге, 2- подсказка обгоняющим на правой дуге, что я еду на него а не от него, 3 - я серый, как асфальт, иногда не замечают и сбрасывают (сбрасываю) с трассы, 4-новые ПДД, 5-на славке при габаритах горят все кнопки, даже если надатая, 6-имея куча электроники на авто и мобильник в кармане и может будет БК не иметь такой чепухи - просчёт конструкторов, 7- по возможностииметь ещё и контроль сгоревшей, неплохо, 8-ехать и мограть дальним и постоянно моргать ближним, если не понял, что он включен, - это не нормально. 9- малоопытная жена тоже не может понять в это время суток тоже как и я, 10- меньше поводов ДАИ.
Кстати в форде Торнео 1,8 2012г.в. есть индикация габаритов, ближнего и соответственно дальнего.  Без обид.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.