Slavuta 1.3 карб. Полтава

Автор Serg, 09 Жовтня 2009, 08:45:55

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Serg

Доброго дня, шановні форумчани. Останнім часом майже кожного дня читаю цей форум, захотілося, так би мовити, стати повноцінним його учасником і завести бортовик ) Можливо, нічого єкстрацікавого для вас і не розповім, бо досвіду маю зовсім мало. так шо.. Почали))
Минулою зимою отримав права і загорівся питанням машинки. Це був початок \"кризи\", тому ні про які кредити не могло бути й мови. Вихід - б/в машинка. Бюджет був - десь біля 15-20 тис українських доларів )) Тому, на таку суму і вибирав на автобазарах реальних і віртуальних. Машин передивився..... І старі Кадети і \"вісімки\" - \"дев\"ятки\" , випущені напочатку 90-х, і трішки новіші \"шохи\" та \"сємьорки\". був навіть один гнилий москвич 2141... І хоча мені радили не зв\"язуватися с автоЗАЗом... на авторинку \"піймала\" мене Славута) Після старих ВАЗів - тазів іі люксовий салон видався сучаснішим і комфортнішим. Сів я покататись, поїхали на яму.. Із недоліків була СТРАШЕННА вібрація при гальмуванні. Сбили трошки ціну :) набагато страшніші недоліки помічені мною не були (((
шо було
2004 р.в.
76 т . пробіг
люкс (із знятими склопідіймачами і знятим ц.з.) Навіщо знімали - х.з.
страшенна вібрація при гальмуванні
отже, перше фото (біля під\"їзду перший вечір)

Продовжуєм :)
Без сигналізації машинка ночувала 1 ніч.
Наступного дня (після заміни пробитого колеса) задався питанням сигналки. Сусід порадив брати обов\"язково 2-сторонню.  Грошей ЗОВСіМ не було (зайняв у батьків, загнав кредитку у мінус 6 тис), то спокусився на дешевий \"доберман\" з комплектом 2 замків за 360 грн у МЕТРО
Ще через день поіхав за новими колодками на передні гальма. Одна зі старих колодок була зігнута, бо вставили її не до кінця. Вібрація зменшилася, але не зникла ( Специ радили диск новий купляти, мов, старий погнувся через ту колодку..) Так як ГРОШЕЙ ще довго не передбачалося, ніяких дисків я не купляв.. натомість знову розібрав гальма і помітив шо супорт ходить дуже туго.. Графітна змазка, молоток - і гальма в повному порядку :silly:
Далі почала відмовляти уся електрика (склоочищувач, фари, габарити, плафони, вентилятор пічки) ((( Машина ніби топлена була.. Усі роз\"єми окислені. Деяки просто згнили і розчинилися! Замість кінцевиків у дверях труха! Тож декілька днів знову громадський транспорт:whistling:
2 дня не заводилась машинка і повністю сдох акум. Після доби на зарядці - 10 вольт. замкнулась банка. Акуму було 5 років.. Знову борг у батьків 400 грн на нову батарею ((
пару місяців нічого не поліпшував і не купляв. Віддавав борги
76500 - злив старюче масло, залив напівсинтетику Shell
далі 110 грн нові свічки
Ну, по ходу піддягував усе шо тіліпалося і скрипіло + незначні ремонти.
ну а далі... як у всіх нових автовласників - декорації, бо ще рорзуму на технічну модернізацію - немає ))
карти такі (подружка пожертвувала свою куртку і пошила мені таке:P)

купив чохол на кермо і балон із фарбою: (насправді карти, накладка і гратки одним кольором)

Продовжу трошки пізніше, начальство працювать примушуЄ :D

Был оверпостинг,исправил.За систематическое нарушение предупреждение и бан.Администрация,WCC

chars

io :) ну ты даеш, правая ручка стеклоподъемника оборвана, на ковриках можно ячмень сеять, зато решотки покрасил еще и напанятно в какой цвет, какой балончик валялся в такой и покрасил.

Serg

AnohA1111, дякую за першу відповідь і критику :d
Правої ручки не було і не треба ) Декількома днями раніше я таки задовбав по телефону людину шо продала мені машину і він мені привіз електро - склопідіймачі (божився в день продажу шо привезе іх, а за базар надо отвічать :D ), які я потім поставив на місце. За брудні килимки на фото мені соромно :blush: , але ж коли на дворі мокро і брудно, то вони чистими не будуть, хіба шо пасажирів примушувать перевзуватися)) А так я чистюля, навіть пилосос автомобільний купив :P А щодо кольору граток, то ти не тільки картинки роздивляйся, а й читай: \" купив чохол на кермо і балон із фарбою: (насправді карти, накладка і гратки одним кольором)\" Це просто від вспишки фотоапарата колір яскравіше - глянцева поверхня більше світла відбиває.
Так.. ти мене з думки збив, забув шо хотів далі писать..
Ага. Неприємності:
Крім гнилих клем, сопливих шлангів, замотаних скотчем чи перев\"язаних дротом (отакий був до мене власник), шо вирiшилося жменею клем і хомутів всього на 25 грн, в перші дні заскрипіли іржаві петлі дверей, які я вирiшив змастити. Двері при їзді гриміти почали так добряче, шо рятуйте (( трошки опустив замок, то гриміти перестали.. Але петлі сильно зношені. Їх з завода ніхто не мастив, напевне.. Питання заміни ще висить у повітрі. (Може будуть в вас які поради, як їх і на шо міняти?)
Далі обесшумка дверей, наклейка додаткового шару вібропласту на підлозі (з заводу 4 маленьких квадратика було) Доречі, підлога в дегількох місцях геть іржава :wassat: чистив, фарбував..

76200 - заміна паливного насосу. Поставив плунжерного.

Почали появляьтися гроші ) Купив магнітолку фаренгейт за 600 грн,
http://www.nadavi.com.ua/descr/farenheit/cd-337mp/descr-39.php
дінаміки 2-х-полосні за 120  (а шо.. грає нормально, + є usb, читає картки SD )), а також дінамік для саморобного саба (зфоткаю і напишу пізніше), про всяк випадок купив ще ремінь ГРМ і ролік

Далі набридла мухобойка (валяється у батька в гаражі, можу подарувати кому потрібна) і взагалі чорна морда

Так, я вже знаю шо машинко після дтп :ermm: ( мінялися бувшим власником бампера, мухобойка для того шоб вм\"ятину і подряпини сховати.. Права фара криво світила і одне кріплення відірване було. Ну, тьху-тьху, геометрія не порушена, гуму не \"їсть\" (вже 80 тис)

Ще місяцем пізніше мив машинку і помітив тріщину внизу дверки.  Колупнув - а там одна шпатльовка (
Шо маємо: в нижньому куті навскрізна дірка. Ще такі замасковані дірки знайшов у передній правій стійці знизу (нижній кут лобового скла), а також поріг під задньою дверкою на місті зварного шва. Шпатльовку повидовбував, іржу зачистив і нейтралізував розчинником іржі, зашпатлював і пофарбував заново.. Але шось мені на душі неспокійно :( Звідки ті дірки? Машині лише 5 років..
Читав про катодний захист.. буду шось робити..

зі світлодіодами все зрозуміло, розписувать не буду.

Далі знову екстерьер: реснички, білі поворотники..
А нахмурений капот колись сам придумав. Ходив і радів. А тут на форумі кучу таких машин давно )) Ці реснички мені не подобаюсться. Сам їх зробив, покатався тиждень і зняв. Потрібно зварщика знайти шоб акуратно капот нахмурив..

А ще сам затонував плiвкою. Але задне скло вийшло погано (( Буду переклеювать чи доручу роботу спецам

в планах поставити розпорки ближчим часом.. а ще плафон в салон.. і кляті петлі в дверях! А ще потрiбно рульовi накiнечники замiнити.. Такi плани.

Далі буде..
(для адміністрації: ок, оверпостити більше не буду! бан не потрібен :sideways: )

chars

io  дверные петли сделать не проблема, спрашивай найдеш. Сам лучше не лезь, инструмент толковый нужен и станок токарный. Все ЗАЗы и ВАЗы этим страдают. Стоит работа примерно 50 грн одна дверь, как договоришся. Я сделал за 200 все 4. Утром оставил после обеда забрал. Пы сы: приборка жииииир!!!!!. :)

Жулик

За выбор хвалю перед этим был москвич повне корыто на против славки... А по-поводу поломок так это  существенно и предсказуемо у меня самого авто 6 месяцев только не давно довел ее до нормальной роботы тоже то дым с трубы то не заводится то дергает то тарабанит но она простенькая так что все в твоих руках... Поздравляю с покупкой и желаю что-бы она тебя радовала...

Дима

Поздравляю с покупкой, машинка зверь. :P
Только нада было предерживатся одного стиля, если переделал боковухи дверей в красный-под машинку, нужно было чехол на руль брать и карты красить в красный. Но каждому свое - без обид.
Желаю удачи с машинкой во всем.
1,3 Si
Страх породжує поганих водіїв.

Дима

Моё хобби \"ТЮНИНГ\"
Slavuta 1.2s

Skiper

Похожа на утопленницу. Работы будет много по ней. Дерзай.
Slavuta 1.2SI by Skiper
Мы в ответе за тех, кого вовремя не послали за русским кораблём

Serg

AnohA1111, Sliava!, monte, KRASAVCHEG, Skiper, Romanoff, дякую всім за увагу і коменти :)

Проблемою акустики я зайнявся ще кілька місяців тому. Заміна штатних колонок на двополосні десятки, звісно,
дещо покращила якість саунду в машині, але все одно, насолоди від музики не було. Тому вірішив зробити саб. Десь два дні читав форуми та різні статті на тему акустики. Ну, якшо спиратися на досвід професіоналів, то все шо менше 30 літрів - не саб і грати він не буде. Підсилювач менше 100 Вт - не підсилювач. Але мені не дуже хотілось займати сабом увесь багажник, тому пішов на компроміс. За допомогою спец. програмки зробив розрахунки об\"єму двох камер сабу, діаметр та довжину фазоінвертору, спаяв пасивний кросовер, купив готову плату з 2-канальним підсилювачем на 22 Вт.

З 12мм фанери все випиляв, для фазоінвертору підійшла пластикова водопровідна труба, проклеїв шви силіконом. Поставив усе це в багажник, ввімкнув.... і розчарувався :(( Він не грає, а лише гудить і паплюжить звук. Без кросовера ще гірше.  :(
Тому я вирішив розібрати саб gembird своєї подружки =) По розмірам він був приблизно як мій, але звук був класний.
Зняв усі розміри і зробив майже копію:

Кросовер викинув. підсилювач прикрутив під терпедою, вивів тумблер. Всьо супер :P
Ну.. може і не супр, але мені подобається :)

Serg

За милулі 4 місяці витрати окрім пального: 4 літніх колеса Marangoni E-logic = 1280 грн + 2 тавробублика = 245 грн. Жменя світлодіодів, резисторів, макетна плата = 45 грн, плафон у салон = 50 грн, противотуманки = 120 грн, клеми 10 грн, метр шлангу (тосол потік) = 25 грн, 4 єлектромеханічні приводи для замків (2 у задні двері і ще 2 будуть відчинять багажник) і 3 кнопки без фіксації = 140 грн

противотуманки і плафон поставив. У друга в його \"Шкоді\"сподобались світлодіоди, які підспічують ручку КПП, тому зробив так і собі:

плафон купив від \"ланоса\". Кріпив на пластину, яку прикрутив під дзеркало. Ну і замість лампочки спаяв 4 світлодіода (2 однокристальних і 2 чотирьохкристальних) Світить - бомба! Буду всі лампи крім головного світла мінять на світлодіоди

далі буде!

Павел

Привет, ну сразу видно по мафынке что руки у тя откуда надо ростут --- машина ЗАЧЕТ! Как ты ставил плафон? Я тоже такой в руках крутил, но как ты его к крыше крепил?

Вова

400 грн - не много, для таврического акума!!!!!!
Как ты решётки на торпеде снял
ЛЮБЛЮ БЫТЬ В ДОРОГЕ!!!!!!!!
Хотел бы сделать такую таврию(серийную), что бы все автопромы завидовали!
Хочу чтобы наши дети нами гордились!!!!!!

Serg

Як давно я сюди не заходив! MaVeRiK, дякую! GVV_leo, не знаю, чи актуальні ще для вас питання, адже стільки часу я не відповідав.. Отже, плафон я кріпив до пластини, яку сховав під обшивкою стелі і притиснув дзеркалом. Пластина у вигляді \"жирної\" літери \"П\".
А гратки на торпеді як знімав - то добряче намучився. Вже пізніше дізнався про \"розумну\" технологію. Потрібно зігнути залізну стрічку чи шматок сталного дроту і піддіти із середини защьолки зверху і знизу як на малюнку:

За минулий рік поміняв 2 задніх стойки, шарові, лопнув-таки ремінь грм на 92 тис =). Цю зиму їздив вже на шипованих амтел нордмастер:

Далі знайшов в інтернеті такі 3-кристальні діоди:

Світять БАДЬОРО! Дивитися боляче

із них я зібрав по 3 штуки для підсвітки номера:

9 штук для плафона в салоні

і по 15 в кожен ліхтар заднього руху. Світить краще за лампи вночі і вдень виглядає як ксенон :) На днях сфотографую в порівнянні з лампами. Якраз мій друг Жека собі славутку купив, стоять наші машинки тепер біля будинку поряд. Так шо полтавських славутоводів побільшало :)

Далі в задні стопи/габарити поставив такі червоні лампи (60 грн за штуку)

спереді такі білі (50 грн за кожну)

А ще собі таке кермо поставив

і годинника китайского вмонтував :)

Підсвітку приборки трішки переробив. В планах ще одомер віпаять та зелену краску здерти. Хочу білу підсвітку.

А ще петлі дверей мені таки зробили за недорого з клапанів. А ще обклеїв фари зсередини дзеркальним оракалом ( на форумі чиїсь фотки є, так шо не буду дублювати)  Ще одна доробка є (навіть дві) Але без фото нецікаво. Так шо, далі буде!

Юра

За сколько руль брал???? Я себе тоже на днях поставел похожый руль.... http://postimage.org/image/2j8ortdqc/
Drive2.ru ---- Skorpionchik S-GO
Гарний сток краще поганого т

Serg

так вони однакові. А брав.... не пам\"ятаю.. Десь біля 200 грн. Їздив у відрядження, знайшов це кермо.. Воно з незначними дефектами, ще довго вагався, брати чи ні.. Вирішив купить, бо ні в Полтаві, ні в інтернеті таких не бачив (воно з таврокріпленням, ніяких перехідників не треба) І от облом, через місяць побачив таке на місцевому ринку і без дефектів =( Але все одно, воно набагато краще за страшнюче стокове!