Калібровка дроселя

Автор Володимир, 30 Листопада 2010, 11:19:26

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Володимир

Виявляється робити програмну калібровку дроселя час від часу дуже корисно. Я в себе останній раз робив напевне ще літом чи весною, і хоча на опущеній педалі газу дросель був 0% а на повністю нажатій 99,6% машина трохи погано себе вела тай накатом оберти любили трохи поскакати і позависати. Днями коли знімав логи з мікаса зробив калібровку дроселя, на другий день проїхався капець, машину ніби підмінили, плавність ходу ніби пересів в іномарку.

В мене складається враження що мікас (в мене 10,3+) він хоч і має автоматичну калібровку дроселя, тобто автоматично ставить нуль а потім напевне по даним останньої калібровки виставляє 100%, але він цими даними не завжди користується, тобто в одних програмах використовує дані які записані в пам\"ять при виконанні програми калібровки а в інших дані які були отримані при автоматичні калібровці. Я щось сумніваюсь що похибка 0,4% при повністю відкритому дроселі можуть так впливати на роботу двигуна.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Богдан

Можеш точно написати як калібрував дросель? я так розумію програмно, якою прогою і як саме робив?

Володимир

Цитата: Mayor7777Можеш точно написати як калібрував дросель? я так розумію програмно, якою прогою і як саме робив?
Програмою АКМ конектишся до мікаса, потім тиснеш Ф11 і там першим пунктом меню є програма калібровки, коли запустиш тисни кнопку \"принять\", після чого потрібно буде нажати на газ до упора щоби мікас запам\"ятав положення дроселя для 100% та відпустити педаль щоби мікас запам\"ятав полооження дроселя для 0% і знову натиснути на кнопку \"принять\" щоби мікас прийняв ці дані.

Богдан

Я як запускаю це меню мені пише: калібровка не можлива, чи шось тіпа цього не калібрується чомусь

Max 55

При заглушеном движке запускаешь?

Romka

Движок має не працювати, а запалення має бути ввімкнене. І все калібрується.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Евгений

Цитата: Володимир
Цитата: Mayor7777Можеш точно написати як калібрував дросель? я так розумію програмно, якою прогою і як саме робив?
Програмою АКМ конектишся до мікаса, потім тиснеш Ф11 і там першим пунктом меню є програма калібровки, коли запустиш тисни кнопку \"принять\", після чого потрібно буде нажати на газ до упора щоби мікас запам\"ятав положення дроселя для 100% та відпустити педаль щоби мікас запам\"ятав полооження дроселя для 0% і знову натиснути на кнопку \"принять\" щоби мікас прийняв ці дані.
не понятно .принять. Надо нажимать когда дросель в 0 или в 100. Кто как делал?в проге написано поставить в 0,потом нажать до упора и нажать ентер !Как правильно?
1.2 Li  М 10.3 chip ГБО 4 143000км

Володимир

Цитата: pletenetsне понятно .принять. Надо нажимать когда дросель в 0 или в 100. Кто как делал?в проге написано поставить в 0,потом нажать до упора и нажать ентер !Как правильно?
Нема різниці, можеш і разів десять нажати на дросель. Я колись фіксував дросель в максимальному положенні і тивнув ентер, а тепер тільки нажимаю до упора і відпускаю і тоді жму, мікас запам\"ятовує положення і мінімуму і максимуму.

Евгений

Сегодня питался запустить калибровку дроселя на М 7.6,мрошивка под евро -0,без лямбды, пишет \"калибровка запрещена!\" в чем причина?
У меня запустилась нормально!

Володимир

Цитата: pletenetsСегодня питался запустить калибровку дроселя на М 7.6,мрошивка под евро -0,без лямбды, пишет \"калибровка запрещена!\" в чем причина?
У меня запустилась нормально!
В перших версіях мікаса 7.6 калібровки не було, там нуль виставлявся по включенню запалювання по положенню педалі, а 100% х його знає.

Евгений

понятно,просто максимально 93%,и что делать?

булат

если у меня при включенном зажигании БК показывает 0% на отпущенной педали, а на полностью отжатой 100%, значит ли это что калибровка в порядке? или в реальности в голове все не так хорошо и надо лезть туда программно?

Володимир

Цитата: pletenetsпонятно,просто максимально 93%,и что делать?
Зробити калібровку.
Цитата: булатесли у меня при включенном зажигании БК показывает 0% на отпущенной педали, а на полностью отжатой 100%, значит ли это что калибровка в порядке? или в реальности в голове все не так хорошо и надо лезть туда программно?
Якщо нуль показує зразу після того як включив запалювання і педаль газу ще не чіпав то непотрібно напевне.

Евгений

Цитата: Володимир
Цитата: pletenetsпонятно,просто максимально 93%,и что делать?
Зробити калібровку.
Цитата: булатесли у меня при включенном зажигании БК показывает 0% на отпущенной педали, а на полностью отжатой 100%, значит ли это что калибровка в порядке? или в реальности в голове все не так хорошо и надо лезть туда программно?
Якщо нуль показує зразу після того як включив запалювання і педаль газу ще не чіпав то непотрібно напевне.
так а как зробити,если не запускается?

Володимир

Цитата: pletenetsтак а как зробити,если не запускается?
Програмну калібровку дроселя в мікас 7,6 якщо мені не зраджує память ввели у версії 9Е, в попередніх версіях калібровка робилась автоматично після включення запалювання по положенню відпущеної педалі газу.