Плохая работа тормозов

Автор Стас, 09 Січня 2008, 09:36:34

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

A4_

Как по звуку в сравнении с начала когда поставил и сейчас - жужжит?

Володимир

Цитата: A4_Как по звуку в сравнении с начала когда поставил и сейчас - жужжит?
Якщо залишити паливний фільтр після насосу на стандартному кріпленні, то в салоні насос чути. Якщо вининути в кріпленні фільтру заводську резину і підложити поролон, також між частинами кріплення підставити гайки щоби хомут не зажимав фільтр, то коли машина на вулиці насосу не чути в салоні  взагалі.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Валерий

Цитата: zavaВот - http://www.faq-ova.ru/faq/torm.html - нарыл на просторах. Попробую на выходных, асли не заметет, потому как тормозуху менять надо и, скорее всего, ГТЦ.
 Только надо резьбу фумой уплотнить или спец ниткой чтобы по резьбе воздух обратно в систему не попал.
У знакомого на москвиче.в крышку бачка врезан штуцер с золотником. он даже педалью не качает. насосом накачал. тормозной штуцер открутил. так сам и прокачивает.
глаза боятся, а руки делают. Ремонтно строительные работы

Володимир

Схоже що мої підозри щодо поганої роботи одного з контурів ГТЦ підтверджуються. Після заміни тормозної рідини на свіжу машина два тижні постояла, і сьогодні при нажиманні на тормоз вже при нажитанні на педаль тормозу відчувається стук, і під ногою чути удар і на звук. Видно в ГТЦ на заводі попала одна не якісна манжета, доведеться шукати нові манжети і перебирати ціліндр.

Max 55

да ну какие манжеты в сборе меняй ГТЦ
100 хiба дорого

Max 55

а я считаю менять манжеты маразмом
потому, что качество таких рем комплектов не какое
если у вас всё хорошо я рад за вас

locos

Тоже поменял резинки на Кременчуг и доволен. Но риторическим будет вопрос, а какие запчасти сегодня качественные? Если рассуждать что резинки - Г..., тогда в новых ГТЦ резинки тоже Г.. ?   :)  Зачем платить больше?

охранник

Машине 9 год.Гтц родной,тормозу менял,но манжеты родные. Тормоза работают нормально.
Менять манжеты гиблое дело,только гтц в сборе.

охранник

Цитата: vol4ok7Охранник -если у вас ГТЦ  родной с родными манжетами вам очень повезло !А вот с чего вы взяли что менять манжеты гиблое дело -когда вы их еще ни разу не меняли ,обоснуйте!
У меня до Славуты была Таврия 1992 года в 2004 году я её продал,так что возможности поменять у меня было примного.
Не думаю что качество резины используемое для изготовления манжет сейчас лучше. Если заводские могу поверить.
А так почти всё делается в подвалах или гаражах.

охранник

Цитата: vol4ok7Охранник думать можно все что угодно .А вы когда ваши манжеты накроются попробуйте поменять и тогда можно будет о чемто говорить.!
Я же по-моему написал 12 лет на Таврии менял всё сам.На Славуте манжеты на гтц родные. Помпу менял,а так всё родное

Володимир

Цитата: Max 55да ну какие манжеты в сборе меняй ГТЦ
100 хiба дорого
А смисл, я собі за 10 грн куплю манжети, переміряю штангелем розміри, потім замочу їх на кілька днів у тормозній рідині, якщо геомертрія не порушиться і рідина не поміняє колір, я буду точно знати що манжети в порядку і будуть їздити. Де гарантія що в новому ГТЦ не попаде брак так як в моєму з заводу.

Володимир

Купив вчора нові манжети, кременчуцькі, замочив у тормозну рідину, розміри не помінялись, значить норма. Хотів вчора ввечері поміняти, але при спробі відкрутити перший же тормозний шланг, зламався мій рожковий ключик на 10, відклав операцію на сьогодні.

Забув додати, що стук у ГТЦ від зустріці двох циліндрів відчувається тільки коли машина працює, тобто працює вакумний підсилювач. На не запущеному двигуні майже не відчувається, напевне через те що до зусилля ГТЦ добавляється зусилля вакумного підсилювача.

ВКБ

Розкажу свою історію.
Теж поміняв ремкомплект задніх тормозних в кінці лютого. 10 грн. комплект. Поверхня цилінрів гладка, значить циліндри міняти не має потреби (всі мої знайомі з переляку міняють, а смисл). Краще самому перещупати руками і правильно встановити. Там у стальних розрізних кільцях (2 шт.) є зборочна фаска 1х20 грд. Нею треба в циліндр. Манжети нормальні, хорошу резину (суміш) відчутно відразу. Є народний метод - свіжа не пахне, умовно сухе волосся на голові при терті наче вириває (не просковзує), майже не пише на білому аркуші.
Була проблема з головним тормозним. Як холодало - тормозна тікала у стику з вакумним. Купив ремкомплект за 15 грн.(знайомі казали  - не мучься, поміняй зразу вісь циліндр!!!???). Причина була не в якості резини, і не в ізносі. Хтось при зборці в нахалку затусував (ЗАЗ) і зрізав на манжеті низького тиску (н- подібна в перерізі, ближча до вакумного) кромки, наче погризяна з рішиками ви\'шла . Циліндр без подряпин, міняти - викинути гроші. Резина як рідна так і покупна відмінної якості (суміш) Навіть не дивився виробника, роздивлявся, щупав, нюхав, об голову тер. Розірвати н-подібну манжету пальцями дуже важко. Замінив і внутрішні манжети (хоча знос не був кретичний) Зібрав дуже обережно, промазавши тормозною попередньо, повільно круговими рухами провертаючи та штовхаючи. Потім витяг, перевірив кромки, все ОК. Повторив. Зібрав, прокачав. Ні краплини із-під вакумного. При -27 потьоків не було. Причина потьоків однозначно -  руки з малою зарплатою збирали.
Висновок: Можно купити і новий, який буде текти.  Резино технічні вироби якості непоганої, зберати краще самому. Перевірити дзеркало циліндрів.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Володимир

Поміняв я сьогодні манжети, так як одну трубку не зміг відкрутити, хромванадіумний ключ просто гнувся і штуцер в ньому прокручувався, то вирішив перебрати не від\"єднуючи ГТЦ від трубок. Вскриття показало що манжети ті що на поршнях в хорошому стані, без механічних пошкоджень, а от та що по середині між поршнями має поперечні риски, видно на заводі збирали ГТЦ на сухо і поцарапали. Після прокачки тормозів педаль тверда вже на початку ходу, якість тормозів покаже дорога.

Ціна питання, 16 грн манжети, і 2 години роботи.

ВКБ

У мене теж так було. Можливо потрапила чавунна стружка і пісочок на заводі.  Якщо є волоски резини з н-подібної (може куснуло), краще заміни знов.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.