Аммортизаторы

Автор Женя, 12 Липня 2008, 22:00:47

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

archimedzp

Цитата: AndreyZpСколько вышли аморы с работой?

http://detali.zp.ua/catalog/58941-amortizator_1102_CRB_KLS_zad/ аммортизатор (цена за 1 шт). Делал сам, поэтому 20 грн на пиво для себя любимого - не в счет))). Опоры, прокладки, пыльники и отбойники не менял. Когда снял амморт, посмотрел, в роде все живое было.

Андрій

Ой мать моя женщина... Тяжко самому делать?

[img]http://s

Ежен/Юджин/Ойген

Цитата: AndreyZpОй мать моя женщина... Тяжко самому делать?
Треба мати стягувач пружини.
Рецепт перемоги в інформаційній війні простий: говорити правду і викривати брехню (Любомир Гузар)

Игорь

Цитата: EvGaS
Треба мати стягувач пружини.
Все делается без стяжки пружины.
Королевский синий. 1,2Sі.2008г.

archimedzp

В роде как и ничего сложного, а в то же время весь день убил на это, поскольку впервые менял аммортизаторы. Думаю сейчас справился бы за 2-3 часа. Без стяжек пружин можно, но зачем, если есть где их взять. Самый большой гемор - стянуть старые аммортизаторы с пальцев, учитывая, что за 150 тыс. км их ни разу не меняли и они напрочь приржавели и позакисали. Там внутренняя обойма сайлента упирается в саму балку, первый амморт я смог сорвать с пальца монтировкой, мудохался полтора часа. Со вторым сделал по другому. Срезал резину сайлента со стороны балки и вставив стамеску между балкой и внутренней обоймой сайлентблока, постукивая молотком по стамеске, сдвинул сайлент на пальце. Ну и дальше уже дело техники. Снялся за 5 минут.

Defender

На выходных тоже менять задние амортизаторы на Fenox. Делал сам потому что на сто загнули за работу 200 грн. Столкнулся только с проблемами, которые выше описал archimedzp. А в общем ничего сложного нет.  Работой доволен. Машина проезжает неровности намного лучше и без посторонних стуков. Посмотрим сколько они прослужат.. Теперь загорелся и передние поменять. Вот только не определюсь с выбором. Каябу по деньгам не потяну.

Ежен/Юджин/Ойген

Цитувати виділенеКаябу по деньгам не потяну.
То корейські АПС або китайські КЛС. Ну іще агат селект жовті.  :D
Рецепт перемоги в інформаційній війні простий: говорити правду і викривати брехню (Любомир Гузар)

Евгений

Господа! Учитывая цену на Каябу,есть желания взять передние стойки в сборе,посему вопрос,Агаты (красный и синий ) совсем гуано? И что тогда взять лучше за адекватные деньги?

Defender

Лично я сегодня заказал Агат Спорт (красные). Время покажет как они ходят. Во всяком случае родные прошли 106 тис.. Нельзя сказать что они работают - но ехать еще на них можно...На мое мнение отдавать за каябу 800 грн. (а сейчас они так стоят) для Славуты что-то не очень хочется...

Profesor_007

да сценой на каябу нахимичили с 470грн на 800- будет она лежать долго.

Ежен/Юджин/Ойген

Цитата: СолоГоспода! Учитывая цену на Каябу,есть желания взять передние стойки в сборе,посему вопрос,Агаты (красный и синий ) совсем гуано? И что тогда взять лучше за адекватные деньги?
...Зелені(газ) й жовті(селект) Агати?  :D

Ну про АПЦ і КЛС я писав вже... Хтось ще згадував монро. Є навіть сакхси десь у якійсь табличці допустимої сумісності (під старенький гольф начеб-то, а задні - під якусь стару тойоту, але дорогі зело були як я їх дивився).

Цитувати виділенеда сценой на каябу нахимичили с 470грн на 800- будет она лежать долго.
От і повертаємось до старих баранів.
Еліта - відпадає, дорого стало.
Проміжок - китаєць та кореєць (кореєць трохи обережніше складений)
Ну й далі усе народне - фенокс й агати. (як на мене - найкраще брати сині та жовті, червоні - для пікапу й грузів, зелені - для навіжених)))
І саме дно з дешевого китаю, чорного агату, ОЦБ й російські аморти.

Тобто, маємо реально чотири варіанти (по низпадаючій ціни й прогнозуємої якості) - APC (жорсткуватіші стандарту, відгуки добрі), KLS (жорсткі), жовтий агат (хрін зна, хтось тут брав, ніхто не жалувався), синій агат (зам\'які, тре з ними шукати м\'якіші пружини).

Ну й невідомо мені чому п\'яті - червоні агати (жорсткі), з чогось дуже популярні (з нашими дорогами треба навпаки брати м\'якіші або хоч якісніші - вони на дрібних нерівностях краще чорних агатів по відгукам ходять). Логіки не бачу, але ж беруть постійно. Мабуть, тому що хоч якось кращі чорних агатів й іншого непотребу, при своїй доступності.

Володимир

Розбирався я трохи з роботою амортизаторів, і дійшов до висновку, що причиною стуку є нажній клапан стиску, тобто коли поршень рухається вниз, клапан закривається з запізненням, чи можливо не закривається взагалі, і зверху в циліндр підтягується повітря, тому вже потім при русі поршня в верх, доки не вийшло повітря получається такий пропуск і стук. Є в мене старий амортизатор, то якщо його перевернути штоком вниз і покачати, то ніяких пропусків нема, а в робочому положенні є.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Володимир

Цитата: gda_nepravХороший анализ болячки.. Давай теперь мысли, как от этой болезни избавляться - какие аморты менее склонны к этому, например.
Думки будуть пізніше, поки що купив масло до амортизаторів

та сальники

Почну з задніх, так як їх знімати саме простіше. Можливо стук і через недолив масла, бо з заду правий ще не тече, але вгорі над чашкою пружини є сліди масла, то той амортизатор стукає чуть сильніше.

Володимир

Хотів вчора зробити добре діло перебрати задні амортизатори, зняв і обламався, вони на відміну від передніх нерозбірні, конструкція зверху інша, замість зазівського сальника зверху стойть від калини. Тепер я впринципі розумію чого їх з заводу не красять.

Sergik32

у мене задні то ще вроді нічого, а от передні то постукують коли холодні, вже як трохи проїду то вроді стук пропадає, чи то може вухо вже привикає, але на холодну то противно
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0