Славута 1.2Li 2008 рік Паннакота-2 (Володимир)

Автор Володимир, 07 Квітня 2010, 13:04:46

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Володимир

Скоба з лазерним фонариком.

Щоби поміряти розвал, скобу з рівнем (васервагою) прикладаємо вертикально.

Щоби поміряти розходження скобу прикладаємо горизонтально.

Включаємо лазерний фонарик щоби його промінь світив на лінійку.

Не чіпаючи лінійки, таку саму процедуру повторюємо з іншим колесом і визначаємо відстань між променями.

Після визначення відстанні з переду машини, в такий самий спосіб міряємо відстань з заду машини і визначаємо різницю.

Якщо вірити мурзілкц, то на один метр між лінійками має бути різниця 2-6 мм.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Sergik32

Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0

Володимир

Цитата: Sergik32просто і в домашніх умовах
Ціна питання 12 грн за лазерний фонарик, і пів години часу, краще робити з помічником. Вчора катався по трасі то дорогу машина тримає чітко, раніше чуть плавала. Ну і положення руля повернулось на попереднє положення.

Sergik32

у мене на зимових їде і не тягне нікуди, а на літніх тягне, от в чому діло не знаю.
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.

Володимир

Цитата: Sergik32у мене на зимових їде і не тягне нікуди, а на літніх тягне, от в чому діло не знаю.
Можливо який один з передніх дисків відрізняється, або порушився розвал.

Sergik32

а чого ж тоді на зимових цього нема, значить розвал в нормі, а диски може і різні, хоча це ще ті що йшли з заводу.

ВКБ

Класно придумав, щось теж крутилось в голові. На яку поверхню базував, точену? Як лазер запаралелив до лінії точок бази пристрою? Тарировка чесна?
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Володимир

Цитата: ВКБКласно придумав, щось теж крутилось в голові. На яку поверхню базував, точену?
Там нафотках все видно. Та сама поверхня що диск на фланець лягає.
Цитата: ВКБЯк лазер запаралелив до лінії точок бази пристрою?
Знаходиш довгу горизонтальну рівну поверхню, я користувався тою самою лінійкою. Підводиш фонарика до якоїсь поверхні і замічаєш точку куди світить лазер, потім віддалаєш скобу на максимально можливу відстань і дивешся чи лазер попадає в цю точку, якщо ні то коректуєш.
Цитата: ВКБТарировка чесна?
Кут розвалу по книжці має буте в межах 0-20 хв. В мене є довга лінійка-рівень (120 см), то по розрахунках на цю довжину від вертикального положення один кінець має бути зміщеним на 7 мм. Тому знаходжу рівний дверний косяк, між верхнім кінцем рівня ставлю сверло 7 мм і запам\"ятовую положення бульбашки. При вимірах розвалу бульбашка повинна бути між нулем і запам\"ятованим положенням, але на обох колесах однаково.

Щодо розходження, то при відстанні між лінійками 5 метрів, різниця має бути на рівні 1-3 см, то тут також важко помилитись. Якщо дозволяє гараж, то відстань між лінійками робимо ще більшу, і відповідно похибка ще менша.

Max 55

не знаю, чем париться проще 70 грн отдать за компьютерный стенд, раз в год...два

Володимир

Цитата: Max 55не знаю, чем париться проще 70 грн отдать за компьютерный стенд, раз в год...два
Та не простіше, бо щоби до нього доїхати ще потрібно 70 грн віддати і потратити пів дня, а так за пів години сам все виправив.

ВКБ

Згоден, у Володимира чисто спортивний інтерес. Людина повинна бути над проблемою.

Володимир

30000 км

Застрахувався, в оранті авто 200 грн., причіп 72 грн., поміняв масло і фільтри.

Володимир

Прокатався днями по трасі Козова-Зборів, результат на фото. Диска молотком вирівняв, але місцями пропускає повітря, потрібно їхати на шиномонтаж щоби перебортували колесо.

ВКБ

Цитата: ВолодимирПрокатався днями по трасі Козова-Зборів, результат на фото. Диска молотком вирівняв, але місцями пропускає повітря, потрібно їхати на шиномонтаж щоби перебортували колесо.

Треба прокатати диск, інакше на камеру.

Я сходження коліс роблю на ямі з трубою пластиковою і лінійкою стальною. Точність 1мм

Ромео

Цитата: ВолодимирПрокатався днями по трасі Козова-Зборів, результат на фото. Диска молотком вирівняв, але місцями пропускає повітря, потрібно їхати на шиномонтаж щоби перебортували колесо.
Я вже не дивуюсь, те саме можно спостерігати проїхавши по міжнародній трасі на ділянці \"Тернопіль-Львів\" особливо на перегоні \"Золочів - Львів\". Ями в пів метра і нікому справи до цього немає...  >:o