Ремень ГРМ и его замена

Автор сашко, 26 Жовтня 2009, 22:12:28

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Dimarik

Цитата: Sergik32 від 30 Червня 2015, 08:54:12
то є так, 25 тис пробігу на моторі і 35тис в багажнику.

вот і маєм 60 тик. ;D

Володимир

Ремінь не порвався. Ролик був зажатий, помпа в нормі, распредвал нормально крутиться. Ремінбь був Дайко 23,5 тис по лічильнуку пробіг
Якщо перескакнув. значить надірвались нитки і він вже не той. Але не порваний. Замінив , бо то вде предсмерні конвульсії.
Мусів або запускати двигун з штовхача (можливо заглух коли переключав передачі), або десь при запуску пішов хлопок чи віддача.

В яку сторону перескочив.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

vol4ok7

Цитата: Володимир від 30 Червня 2015, 14:12:05
Ремінь не порвався. Ролик був зажатий, помпа в нормі, распредвал нормально крутиться. Ремінбь був Дайко 23,5 тис по лічильнуку пробіг
Якщо перескакнув. значить надірвались нитки і він вже не той. Але не порваний. Замінив , бо то вде предсмерні конвульсії.
Мусів або запускати двигун з штовхача (можливо заглух коли переключав передачі), або десь при запуску пішов хлопок чи віддача.

Вова если ремень гавно,то твои причины вполне сойдут за правду!Но если ремень нормальный ,то не перескочет!Сужу по своему опыту заводской откатал 80 тыщ и порвался(но не перескакивал не разу,а я завожу с передачи очень часто так как с горки глушу ,для экономии ,а потом завожу с передачи)Правильно я это делаю или не правильно ,обсуждать не надо,я так делаю,и ремень не перескакивал,и отслужил нормально...Второй стоит БРТ Пока проехавши 35 тысяч все нормально,купил в запас опять БРТ..
Первый раз менял в дороге по мурзилке..В принципе все получилось ,но не без геморроя,тем более температура около ноля...Но правда у меня в машине всегда инструмента очень много...

Buzyan

Свой первый ремень сменил при 60 тык. Ролик был так зажат до усируси что опасался при откручивании чтоб не порвать болты. Кто и зачем их так затянул? Ставил БРТ и БРТ про запас.
0503881138 0633061992

ВКБ

Якщо навіть з толкача, то все одно коленвал крутить вперед.  Реально можна було б на 4 мм ширший ремінь ставити, натяжний поширше.

Придивився на ремінь, наче є місця порізів. Чи то щось під нього попало чищо, але як - невідомо. Просто незавелась. Сам дивую. можу пояснити тільки надривом ниток. Зуби на шківах і на ремні цілі. Теж БРТ поставиви і в запас. Дешево і працює.

Зпроста можна було б і ципок поставити, убрати викрушки з поршнів і зробити під ГБО ступінь тиску дизельну. Розхід по городу газу був би 4л при тій самій потужності.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Sergik32

у мого коллєги на сенсі такаж фігня сталася, 3 ремні вже поміняли, а причини не можуть знайти, помпу міняли, крутиться гарно, не прихвачує, разпред тоже в нормі, натяжний в нормі, а от постоїть пару днів машина, заводити пробує і він проскакує, то вже я його навчив виставляти по мітках то сам виставляє, але це не є нормально щоб так перескакувало.
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0

Володимир

Цитата: vol4ok7 від 30 Червня 2015, 19:26:03
Цитата: Володимир від 30 Червня 2015, 14:12:05

Вова если ремень гавно,то твои причины вполне сойдут за правду!Но если ремень нормальный ,то не перескочет!Сужу по своему опыту заводской откатал 80 тыщ и порвался(но не перескакивал не разу,а я завожу с передачи очень часто так как с горки глушу ,для экономии ,а потом завожу с передачи)Правильно я это делаю или не правильно ,обсуждать не надо,я так делаю,и ремень не перескакивал,и отслужил нормально...Второй стоит БРТ Пока проехавши 35 тысяч все нормально,купил в запас опять БРТ..
Первый раз менял в дороге по мурзилке..В принципе все получилось ,но не без геморроя,тем более температура около ноля...Но правда у меня в машине всегда инструмента очень много...
В мене на карбовій таврії ремінь після 10 тис. пробігу почав перескакувати коли забило в крабі жиклел на ЕМК і двигун періодично тухнув під час переключання передач.

Коли свідомо запускаєш двигун з товкача, то зазвичай педаль щеплення відпускається плавно, а якщо під час переключення передач і ти не вкурсі що заглух, то там різко.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

ВКБ

Распред завжди при старті сухий. Це причина можлива причина. Але ж все таки ремінь подустав. Може все ж таки трохи перетягнув, бо стружка у вигляді сажі була і до перескоку.

Алекс

Цитата: Sergik32 від 30 Червня 2015, 23:20:55
у мого коллєги на сенсі такаж фігня сталася, 3 ремні вже поміняли, а причини не можуть знайти, помпу міняли, крутиться гарно, не прихвачує, разпред тоже в нормі, натяжний в нормі, а от постоїть пару днів машина, заводити пробує і він проскакує, то вже я його навчив виставляти по мітках то сам виставляє, але це не є нормально щоб так перескакувало.
Коллега на каком масле ездит?
Есть такая фишка,редкая..Но касается грузовых в большей части-при утечке тосола в масло образуются сахара и склеивают плунжерные пары в топливных насоса.Говорят,что этим грешат масла от Лукойла,но мне сие не проверилось.Хотя антифриз течёт в поддон-блок пожратый кавитацией
Что рвет ремень ГРМ-распредвал залипает,или клапана,что скорее всего.Когда-то в За рулём статья була о Славнефти питерской,там типо многие поплатились-утром не только не завелись,а и клапана погнулись.В бензине было много смол,они склеили клапан со втулкой за ночь,хотя днём авто летал просто
Так что дело не только в ремнях
У мну родной отходил 65000.був снят живым,БРТ снят живым на 120.опять БРТ..

Костя,распредвал и др трущиеся детали не могут быть сухими при старте.Если Вы не ездите на маслах марки типо АС-8 и др.Современные масла обладают свойством сохранения плёнки на поверхностях.Иначе потому быстро бы гаплык прийшов.Болезнь распредвала була у первых Вазов,тогда и появилось масло "жигулёвское"
Славута 1.3Li 2006 г ГБО 4
 ЗиЛ-4331 прицеп ГКБ-8328

ВКБ

Алекс, ви мене заспокоїли. Мастило Венол 10В40. Тосол не тече.

Саме цікаво, що розподільчий вал крутиться тупо по алюмвнвю, тобьто масляний клін між алюмінієм і полірованою шийкою розподільчого валку, ніяких підшипників. Ну робить та й робить.

Замітив пошкодження трохи на ремені. Можливо чи камінчик потрапив чи палочка, не впевнений. Проворот 100% в момент заводу, бо коли підїхав десь хвилину диркав на ХХ до казусу.

Sergik32

Ну на рахунок масла то не скажу яке там залите, може і залипає від масла, варіант тоже такий допускається.
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0

Buzyan

Цитата: Sergik32 від 01 Липня 2015, 10:36:28
Ну на рахунок масла то не скажу яке там залите, може і залипає від масла, варіант тоже такий допускається.
Мож какой ремонтной присадки в масло добавлено? А ваще если скинуть ремень какое усилие нужно чтоб его провернуть значительно ли больше по сравнению с беспроблемной машинкой?
0503881138 0633061992

Александр

Появился звук в районе ГРМ похожий на цаканье на холодном двигателе. Чуть сместил ремень во внутрь звук пропал. Слышно по утрам, на прогретой машине всё нормально. Ездил к спецам по ремню замечаний нет. Ремень прошёл 10000. Может кто сталкивался, подскажите в чём дело.

YUKON

Цитата: Александр від 31 Травня 2016, 10:23:14
Появился звук в районе ГРМ похожий на цаканье на холодном двигателе. Чуть сместил ремень во внутрь звук пропал. Слышно по утрам, на прогретой машине всё нормально. Ездил к спецам по ремню замечаний нет. Ремень прошёл 10000. Может кто сталкивался, подскажите в чём дело.
Зніми ремінь, окремо крутни натяжний ролік! Далі сам зрозумієш!

lizard

як варіант зібрати до купи 3 речі: спеців, холодний двигун та  стетоскоп.