Славута інжектор крутить і не заводиться

Автор Oleksiy, 05 Жовтня 2023, 23:37:36

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Skiper

Цитата: Oleksiy від 14 Жовтня 2023, 15:24:35а завелась за другим разом  :dunno: 
Модуль запалення 57.3705
Він у тебе "коцнутий" трохи, хтось з ним вже "попрацював". Бажано замінити.
Slavuta 1.2SI by Skiper
Мы в ответе за тех, кого вовремя не послали за русским кораблём

Oleksiy

Вчора покатався на подвір'ї, сьогодні по селищі. Проблем не виникало. Заводиться чітко.
А чому не заводилась :dunno:
Схиляюсь до думки що плаваючі проблеми в модулі запалювання. Поки вімірював опір,  перепідключив ВВ дроти та живлення десь з'єднання і відновилось.
Після заміни датчика фаз(розпредвала) двигун прогрівається без стрибків обертів, на гарячу заводиться добре і відсутні ривки в русі.

Володимир

Цитата: Oleksiy від 15 Жовтня 2023, 19:56:15Вчора покатався на подвір'ї, сьогодні по селищі. Проблем не виникало. Заводиться чітко.
А чому не заводилась :dunno:
Схиляюсь до думки що плаваючі проблеми в модулі запалювання. Поки вімірював опір,  перепідключив ВВ дроти та живлення десь з'єднання і відновилось.
Після заміни датчика фаз(розпредвала) двигун прогрівається без стрибків обертів, на гарячу заводиться добре і відсутні ривки в русі.
Я думаю що коли ліз перший раз, то переплутав ВВ дроти місцями, тому іскра в усіх циліндрах била не тоді коли потрібно, зараз поставив правильно, тому проблема пройшла.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

igo61

Як тоді пояснити перше повідомлення автора? Їхав-їхав, заглох в русі. І все, "цегла" на невизначений час.
Куда ты скачешь, гордый конь, и где откинешь ты копыта?

Oleksiy

Цитата: Володимир від 16 Жовтня 2023, 08:53:38Я думаю що коли ліз перший раз, то переплутав ВВ дроти місцями, тому іскра в усіх циліндрах била не тоді коли потрібно, зараз поставив правильно, тому проблема пройшла.
ВВ ні ні!!! Викручував лише одну свічку тому і писав що через це міг "зжерти" МЗ

Oleksiy

По дорозі додому заглохла, зняв мінусову клему з акб, перепідключив ВВ дроти та живлення до модуля запалення, завелась проїхав метрів 10 і знову стала довелось буксирувати в гараж
 :wallbash:

Skiper

Цитата: Oleksiy від 16 Жовтня 2023, 19:23:34і знову стала
Дивитись в першу чергу дроти, що підходять до роз'єму модуля та вихід на його контакти (може переломився один з 4 дротів, може контактні чарунки вже раздовбані), але скоріше сам "коцнутий"  :gvozd: з тріщинками модуль мізки виносить, який аж проситься давно під заміну.
Не завадить разом з тим зняти та почистити массу, де дріт від ака прикручений до двигуна, перевірити сам дріт, якщо надломлені жили, погано обтиснуті клеми з окислами, опір (Ом) великий - під заміну та разом профіксити рядом прикручену збірку дротів масових від датчиків.
З.І. Інжекторних Тавро/Славут з модулем запалення випускалось не так багато, як з катушками, тому знайти та взяти у когось тимчасово на підміну для виявлення несправності буде важковато.
Slavuta 1.2SI by Skiper
Мы в ответе за тех, кого вовремя не послали за русским кораблём

Oleksiy

Ще думаю щось під панеллю в проводці, рухаюсь далій в пошуках істини, ДЯКУЮ ВСІМ ЗА ПОРАДИ, ДОПОМАГАЄ ТА НАДИХАЄ :thank_you:

Oleksiy

Відсутня іскра, обривів від модуля запалювання до Мікаса немає. Напруга 12.6В приходить на модуль.
опір між 4 та 1 7.7 кОм
     між 3 та 2 8.0 кОм
Може опір завеликий, в якомусь відео дивився не більше 5кОм :dunno:

Oleksiy

Ivan1988

Цитувати виділенеміж 3 та 2 8.0 кОм
Може опір завеликий, в якомусь відео дивився не більше 5кОм

В мене була Славута 1,3 інжекторна з двигуном МЕМЗ 3071. Стояв модуль запалення, опір був 4,7 кОм.

igo61

Доречі, а який опір ВВ-дротів і свічок? Якщо міряємо опір виходу модуля.
Куда ты скачешь, гордый конь, и где откинешь ты копыта?

Володимир

Цитата: Oleksiy від 17 Жовтня 2023, 00:18:52Помилку Р1612 видає, однак стирається
Ця помилка виникає коли під час роботи двигуна пропадає живлення блоку керування. Якщо коли не заводиться після увімкнення запалювання чек не горить, то нема напруги від плюсової клеми акумулятора, там до клеми йде окремий провід живлення, якщо чек загоряється, то проблема в головному релле під капотом, можливо підгоріли контакти чи нема контакту в роз"ємі.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Oleksiy

Цитата: igo61 від 17 Жовтня 2023, 08:47:45Доречі, а який опір ВВ-дротів і свічок? Якщо міряємо опір виходу модуля.
Опір не заміряв
Дроти нові (причина заміни обрив чи пробій на 4циліндр)
Свічки стоять від попереднього власника

Oleksiy

Знайшов сьогодні модуль запалювання однак не 57.3705 а 42.3705 (2112-3705010-02) почитав що на форумі пишуть у одних заводиться ні мікас 10.1 в інших ні.
В мене з 42.3705 не завелась, коли прикрутив на штатне місце горить чек що модуль від'єднаний, якщо лишаю "навісом" помилки відсутні, однак не заводить, іскри теж немає. Сушу свічки, заряджаю акб.