Вопрос-ответ

Автор Vitaliy., 18 Лютого 2015, 10:52:08

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.

VAZ 21053

Цитата: Toris від 21 Жовтня 2023, 11:14:30VAZ 21053
Вже маєте досвід відломаного колеса під час руху і пошкодження чужого буса. "Наекономили" собі купу від'ємного бабла.
Нахіба Вам нові прогоди?
, навіщо такі запитання, якщо Я ДЕТАЛІзнаю і без Ваших запитань. Щоб допомогти мені і іншим учасникам форуму потрібно дати якусь обґрунтовану відповідь, І Не знаю як ваш допис можна оцінити з точки зору ДОПОМОГИсвому БЛИЖНЬОМУ? Окрім як неконструктивного засмічення НЕПОТРІБНОЮ інформацією
Жити з паливом у жилах, або ж "колхоз" на коліні?
https://www.youtube.com/channel/UCAKN5XwvocokaM7VmiJRnOQ/featured

Vasyl Vasyliovych

Доброго дня. Сталася така проблема: після місячного простою заклинило гальма, авто ні вперед ні назад не їде, робе ривок і глохне. Авто піддомкратив, задні колеса крутяться добре, а передні тільки двома руками можна крутити. В педалі гальма дуже малий хід, наче вже наполовину натиснута. Я зняв передні колеса, викрутив з тормозного барабана 6 болтів на 17 і 3 болта на 12, простукав легенько барабан, він відстав від тормозного диску (колеса стали легше крутитися), але все одно не знімається, що з 1-го колеса, що з 2-го. Скажіть будь ласка чи можна поставити колеса назад, але не закручувати болти на 17 та 12 в тормозний барабан, і спробувати поїхати на 1 передачі, для того щоб тормозний барабан відстав і його можна було зняти? Чи порадьте інший спосіб.

vladishtm

Цитата: Vasyl Vasyliovych від 21 Жовтня 2023, 18:24:54задні колеса крутяться добре, а передні тільки двома руками можна крутити.
Для набору інфи.... Можливо ви лесь довгенько проїхали по багнюці обома, потім вони гаряченькі засохли і простояли місяць... Також можливо вже давно пора рівізувати супорти, (смазка пальців, порвались манжети на пальцях -доречі вони ще й працюють як прижини - відштовхують бо поршень тільки проштовхуе на нажим, а назад він не тягне супорта...)....- ну це мабуть найлегші варіанти.
Але ж
Цитата: Vasyl Vasyliovych від 21 Жовтня 2023, 18:24:54В педалі гальма дуже малий хід, наче вже наполовину натиснута.
Можна було  додатково спробувати з помічником нажати педаль і перевірити роботу задніх тормозів і ГТЦ.
Спереді немає барабанів -там діски супорт і колодки.
Тормозна система Славути пвсля ГТЦ зроблена по діагоналі (ліве передне, праве задне... ), тоді ніби це вже схоже на несправність ГТЦ або вакуумного підсилювача. Хоча задні легко крутяться (але може вже стерлися колодки?)
Цитата: Vasyl Vasyliovych від 21 Жовтня 2023, 18:24:54простукав легенько барабан, він відстав від тормозного диску
Це ви постукали по алюмініевому фланцю і він вдійшов від диску.
Цитата: Vasyl Vasyliovych від 21 Жовтня 2023, 18:24:54ле все одно не знімається, що з 1-го колеса, що з 2-го.
Щоб зняти диски потрібно їх подавати максимально вперед вивівши з зазору колодок

Spoiler

[close]
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

vladishtm

по несправностям
Spoiler
[close]
Славута 1,3Li 2009

vladishtm

При зібраній тормозній на виключеному двиг 5-6 раз жмем педаль і утримуючи її нажатою запускаємо двиг - педаль подасть вниз  -підсилювач теоретично справний. Інакше - ну можна перевірити клапан  (отой куди надітий шланг на підсилювач. Клапан зняти на короткий штуцер одягти грушу видавити повітря, отпустити грушу вона залишиться нажатою -ні клапан на заміну....

Сильне окислення та грязь може дало трохи перекоси діски-фланець - почистити щітками по металу поверхні прилягання. Ослабляти, затягувати болти ТІЛЬКИ коли  авто стоїть на землі.
Spoiler
4.jpg
[close]
Славута 1,3Li 2009

Vasyl Vasyliovych

Останій раз їхав після дощу по калюжам. На ручнику задні колеса не крутяться. То це правильно називається "фланець ступиці", а на сайтах автозапчастин чомусь пишуть "передній тормозний барабан". Фланець ступиці відстав від тормозного диску, але там де закручуються 6 болтів на 17 тримається і я не можу його зняти. Пробував і ВД заливати і стукати але не знімається, а прикладати багато сили можна і зламати, він же з алюмінію зроблений, чи чогось такого. Скажіть будь ласка чи можна поставити колеса назад, але не закручувати болти на 17 та 12 в фланець, і спробувати поїхати на 1 передачі, для того щоб фланець відстав і його можна було зняти? Вибачте якщо не дуже зрозуміло висловлююсь, я ще не маю досвіду в ремонті авто.
В мене немає вакуумного підсилювача гальм. Авто: Таврія 110206 1.1 МеМЗ-245 солекс.

vladishtm

Цитата: Vasyl Vasyliovych від 21 Жовтня 2023, 20:15:00Скажіть будь ласка чи можна поставити колеса назад, але не закручувати болти на 17 та 12 в фланець, і спробувати поїхати на 1 передачі,
Фланець же кріпиться до ступіци - ступіца це вісь обертання і передачі обертання від двигуна на колесо  :psih:  як ви поїдете  :dunno: . НІ мабуть не треба так  :psih: (як варіант може спробувати десь на чверть обекрту відвернуті болти і прокатати чи посмикати за колесо). Я брав тонкий але міцний ніж з шаберу ставив його в стик фланець-діск і по кругу потроху простукував по ножу молотком (заганяв в стик . -відійшло. Там таки добре прикіпає разнорідний метал корозія , бо ще й нагріваться від тормозів. Можливо є ще варіанти.

Цитата: Vasyl Vasyliovych від 21 Жовтня 2023, 20:15:00Останій раз їхав після дощу по калюжам.
це могло вплинути звязок  на супорти-колодки-диск, а фланці- диск то просто давно не розбирали. Я після чистки пройшов поверхню стика пуш салом. Можливо не так прикіпатимуть одне до одного
Славута 1,3Li 2009

Vasyl Vasyliovych

Цитата: vladishtm від 21 Жовтня 2023, 20:57:47Фланець же кріпиться до ступіци - ступіца це вісь обертання і передачі обертання від двигуна на колесо  :psih:  як ви поїдете  :dunno:
Фланець же прикіпів до ступиці правильно? Якщо "поїхати на 1 передачі" ступиця буде крутитися, а колесо, фланець і диск ні, бо болти викручені і так має розчепити фланець і ступицю. Чи не вийде? Фланець і диск у мене роз'єднані, а фланець до ступиці прикіпів (там де 6 болтів на 17).

Wildchild

Спробуйте зверху через дерев'яну проставку збити молотком фланець. Або встроміть в щілину між фланцем і тормозним диском відкрутку/стаместку і спробуйте віджати фланець. Тільки диск не подряпайте.

PS. Доречі, а шпильки на які колесний диск надівається, не криві? Вони теж можуть тримати фланець и не давати зняти. У мене було таке, виявилось одна шпилька викривилась

romuald

А хіба не можна на передньому супорті відкрутити штуцер прокачки гальм..?..тоді колодки відпустять диск і заодно перевірите що то ГТЦ...чи не ГТЦ...

vladishtm

Цитата: Vasyl Vasyliovych від 21 Жовтня 2023, 21:10:33
Цитата: vladishtm від 21 Жовтня 2023, 20:57:47Фланець же кріпиться до ступіци - ступіца це вісь обертання і передачі обертання від двигуна на колесо  :psih:  як ви поїдете  :dunno:
Фланець же прикіпів до ступиці правильно? Якщо "поїхати на 1 передачі" ступиця буде крутитися, а колесо, фланець і диск ні, бо болти викручені і так має розчепити фланець і ступицю. Чи не вийде? Фланець і диск у мене роз'єднані, а фланець до ступиці прикіпів (там де 6 болтів на 17).
Аааааа :wallbash:  а я вирішив що фланець до діску... :facepalm:   :wallbash: . Але якщо викрутити болти зі ступиці при зриві все колесо буде вже не на осі і вам все пАЛамает  :psih: к донний фнне. Тож можливо діску трьома наглухо, а ті шість мало мало прославити,  :dunno: мо допоможе
ПС мабуть ВСЕ ДОБРЕ ЗІБРАТЬ потім на землі відпустити на один оберт ступічні шість, підняти на домкрат і спробувати гепати по камері (колесу) це звичайна нвгрузка для цього вузла - повинно відвалитися
Славута 1,3Li 2009

Vasyl Vasyliovych

Пів дня намагався зняти фланець всіма способами які знайшов в інтернеті, не вийшло, тоді викрутив повністю 6 болтів на 17, а 3 болта на 12 залишив, на 1 передачі "проїхав" 1 метр і фланці легко знялися, причому обидва одразу. Нічого не погнуло і не зламало. Зняв фланець і виявилося, що пальці супорта заклинило, я їх вийняв, почистив, змастив і стало нормально. Але при натискані педалі гальма гальмівний циліндр виходить, а назад заштовхнути його не вдається, тільки від'єднавши гальмівний шланг і то прикладаючи зусилля вдається заштовхнути його назад, робив так декілька раз, але циліндр не розробився. А педаль гальма ходить добре і натискається як повино бути.

vladishtm

Цитата: Vasyl Vasyliovych від 22 Жовтня 2023, 18:11:51а назад заштовхнути його не вдається, тільки від'єднавши гальмівний шланг і то прикладаючи зусилля вдається заштовхнути його назад, робив так декілька раз, але циліндр не розробився.
Можливо і повітря..прокачати..Та більш Схоже на несправність ГТЦ.  можливо розквасило ущільнювальні резинки в ГТЦ бо щось попало в тормозуху, мо тормозуха така, забилися компенсаційні отвори  (позначено N) в ГТЦ//  Ви давите тормоз а вже повертають назад пружини в ГТЦ, працюють компенсаційні отвори в ГТЦ. Все це тормозуха передає туди і назад. На задку пружини стяжна, віджимна зведуть.

Цитата: Vasyl Vasyliovych від 22 Жовтня 2023, 18:11:51що пальці супорта заклинило, я їх вийняв, почистив, змастив і стало нормально.
Для змащування пальців існує спец смазка - майте на увазі і резинки повинні бути цілі та надіті так як годиться.

Славута 1,3Li 2009

Vasyl Vasyliovych

Задні колеса на ручнику не крутяться. Спробувати випустити повітря, а якщо не воно, то взяти ремкомплект ГТЦ і замінити резинки?

vladishtm

іфа по ГТЦ
Spoiler

[close]
Славута 1,3Li 2009