Вопрос-ответ

Автор Vitaliy., 18 Лютого 2015, 10:52:08

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

Wildchild

Цитата: Сергей від 09 Жовтня 2023, 11:13:06
Цитата: Wildchild від 08 Жовтня 2023, 14:34:02Хтось використовував герметик радіатора? Є відгуки?  Є бажання використати його, шоб нівелювати підтікання радіатора пічки.
Це той, що льють у систему охолодження? Течія зникне, но також може сильно забити трубки в пічки і вона буде поганіше гріти. Оці всі герметикі непагано працюють на великій техніці, бо там все більше і ширше ніж в нас.
В мене вона і так слабко гріє. В теплу пору з певних обставин до заміни радіатора не добрався, впринципі пережити зиму зі слабкою пічкою можна, я взагалі в морози майже не їзжу, а от підтікання напрягає

Сергей

Цитата: Wildchild від 09 Жовтня 2023, 13:43:21а от підтікання напрягає
A точно, що це пічка? Бо буває підтікає від послаблених хомутів в моторному відсіку. Там так все дуже не зручно, що тільки через яму треба. Але це краще ніж повна заміна пічки, чи герметики.

З.І.Мені три роки потому міняли пічку не знімая торпеду/люкс. Як воно це робилось безпоняття-пів дня і все як нове.

\"Только дураки учатся на своих ошибках\" Отто фон Бисмарк

Wildchild

Цитата: Сергей від 09 Жовтня 2023, 15:17:07
Цитата: Wildchild від 09 Жовтня 2023, 13:43:21а от підтікання напрягає
A точно, що це пічка? Бо буває підтікає від послаблених хомутів в моторному відсіку. Там так все дуже не зручно, що тільки через яму треба. Але це краще ніж повна заміна пічки, чи герметики.

З.І.Мені три роки потому міняли пічку не знімая торпеду/люкс. Як воно це робилось безпоняття-пів дня і все як нове.
Другу осінь вже підкапує. Того року підтяжка хомутів на крані пічки нічого не дала.
Щойно поміняв тосол, так от підкапує на коврик не блакитна свіжа рідина, а така собі ржава руда емульсія - ніби як осад з радіатора.

В мене теж люкс, як її зняти без розбору торпеди, не знаю. Знайомі гаражні майстри сказали досвідання, типу сам дуплись пів дня з тією торпедою

Сергей

Цитата: Wildchild від 09 Жовтня 2023, 16:52:02Знайомі гаражні майстри сказали досвідання, типу сам дуплись пів дня з тією торпедою
Дуже шкода що в Вас нема поруч такого майстра як умене  :(

\"Только дураки учатся на своих ошибках\" Отто фон Бисмарк

vladishtm

Можна зняти радіатор пічки на люксі без зняття торпедо, я знімав. Після відкручування пічки, дивився де не. пролазить та трохи підрізав внизу торпедо пилочкою полотном. Практично нічого що підрізав не видно. Тае, маленька полоска внизу і все.Муділо якийсь геть тупий цю торпедо придумав.  Стандарт більш практична.
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

Володимир

Цитата: Сергей від 09 Жовтня 2023, 11:13:06
Цитата: Wildchild від 08 Жовтня 2023, 14:34:02Хтось використовував герметик радіатора? Є відгуки?  Є бажання використати його, шоб нівелювати підтікання радіатора пічки.
Це той, що льють у систему охолодження? Течія зникне, но також може сильно забити трубки в пічки і вона буде поганіше гріти. Оці всі герметикі непагано працюють на великій техніці, бо там все більше і ширше ніж в нас.
Все залежить від того в якій кількості використовувати.
Цитата: Wildchild від 09 Жовтня 2023, 13:41:11І які наслідки? Почитав на деталях відгуки на всі подібні герметики - суцільний негатив, ніби кислоту з камінням засипаєш в бачок, у одного те роз'їло, у іншого те забило....
В мене після аляски за добу потекли всі прокладки включаючи прогладку ГБ повсьому периметру. Додав два кубика все пройшло. Через кілька років замінив антифриз на Addinol, через деякий час прокладки почали потіти, додав в систему кубик герметика і вже років 5 ніяких підтікань, антифриз прозорий, на дні бачка було без осаду. 1-2 кубика порошку на 6-7 літрів антифризу погоди не зроблять.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Wildchild

В мене після аляски за добу потекли всі прокладки включаючи прогладку ГБ повсьому периметру. Додав два кубика все пройшло. Через кілька років замінив антифриз на Addinol, через деякий час прокладки почали потіти, додав в систему кубик герметика і вже років 5 ніяких підтікань, антифриз прозорий, на дні бачка було без осаду. 1-2 кубика порошку на 6-7 літрів антифризу погоди не зроблять.

[/quote]
Ось це він?
https://detali.zp.ua/catalog/55969-germetik_radiatora_poroshkovyj_ABRO/?c=100001833#comments

Володимир

Kudrik

надо использовать жидкий герметик системы охлаждения.
там принцип действия такой:
...пока герметик циркулирует внутри системы , в тосоле,без доступа открытого воздуха -- то он никак не реагирует. Просто гоняет внутри системы.
...как только тосол с герметиком просочился каплями на улицу - начинается реакция герметика с открытым воздухом. Капли начинают потихоньку густеть, далее капли постепенно наростают в типа "сосульку, как лёд.
Главное, в этот момент - не пытаться обламывать эту сосульку пальцами. Далее происходит процесс твердения сосульки на всю глубину. Потом твердая часть постепенно приближается к трещине на бачке, и далее закоксовует эту трещину снаружи бачка.
Так работает настоящий жидкийгерметик, а не блестящий яркий порошок.

Но возможно и применение порошка оправдано. Но там , в основном - упор делается на закупорку мелких трещин ИЗНУТРИ, в металле двигателя(в основном трещины в ГБЦ). Там применение порошка оправдано. Риск забития сот радиатора - идёт вторым планом. Или риск минимален, если речь про большие моторы и большие радиаторы(как уже сказали выше)

p.s. для жидкого герметика важно соблюдать пропорцию, как в иструкции. Т.е. снижая концентрацию, из опасения риска забития сот (по отношению к обьему тосола) - можно получить ноль эффекта. Просто не получится реакция твердения "сосульки"....

Володимир

Я герметик абро ще 20 років тому сипав в двигун старенької таврії, патрубок пічки був потрісканий зверху, так на патрубку не сопливило, але коли всипав 2 кубики порошку, то за деякий час на тріщинах повиступали маленькі капельки і вони засохли. Так що тут все залежить від герметика, не всі однаково працюють.

Wildchild

Цитата: Kudrik від 11 Жовтня 2023, 04:30:38надо использовать жидкий герметик системы охлаждения.
там принцип действия такой:
...пока герметик циркулирует внутри системы , в тосоле,без доступа открытого воздуха -- то он никак не реагирует. Просто гоняет внутри системы.
...как только тосол с герметиком просочился каплями на улицу - начинается реакция герметика с открытым воздухом. Капли начинают потихоньку густеть, далее капли постепенно наростают в типа "сосульку, как лёд.
Главное, в этот момент - не пытаться обламывать эту сосульку пальцами. Далее происходит процесс твердения сосульки на всю глубину. Потом твердая часть постепенно приближается к трещине на бачке, и далее закоксовует эту трещину снаружи бачка.
Так работает настоящий жидкийгерметик, а не блестящий яркий порошок.

Но возможно и применение порошка оправдано....
Я так розумію, по такому принципу працює герметик велосипедних камер. Поки немає проколу, центробіжна сила ганяє рідину по колесу, як тільки стався прокол, під тиском рідину виштовхує в отвір і вона герметизує. Хоча що всередині камери, що ззовні - повітря

Wildchild

Герметик ще не юзав, бо саме протікання якесь странне...я розумію коли є нормальна діра і воно з якоюсь частотою капає і все...а тут: промив систему, поміняв тосол, почались холоди і я відкрив кран пічки на повну. Відразу з'явилось пару крапель на коврі у пасажира, і поки що все. Кран я не закривав, так і катаюсь вже 10 днів, без нових підтікань. Тосол ще блакитний, а крапає якась коричнева жижа, по консистенції як масло. Звідси висновок шо то мабуть осад з радіатора. І підмічається закономірність - в минулому році підтікання були спровоковані раптовим зниженням температури. 

VAZ 21053

Вітаю шановне товариство, маю невелике запитання , хто може стикався з таким питанням як недостатня товщина "ширини" диску щеплення, адже коли зношений маховик і немає можливості проточити або немає бажання такого, то як варіант хотів би спробувати поставити накладки точніше сказати приклепати накладки більш товстіші ніж це робить завод а ще краще їх при цьому і приклеїти оскільки думаю що їх підвищена товщина буде спонукати до підвищеного зриву, тобто заклепки можуть не витримати - є в мене таке відчуття. Що скажете з цього питання?????
Жити з паливом у жилах, або ж "колхоз" на коліні?
https://www.youtube.com/channel/UCAKN5XwvocokaM7VmiJRnOQ/featured

Kudrik

приклеить накладки - это абсурд.
Ведь лепестки пластины диска - имеют всегда "серповидную" , слегка прогнутую форму.
Потому и клепать накладки на лепестки - надо только в определённой последовательности.
Тогда диск(в сборе с накладками) - имеет свойство упругого пакета.

Toris

VAZ 21053
Вже маєте досвід відломаного колеса під час руху і пошкодження чужого буса. "Наекономили" собі купу від'ємного бабла.
Нахіба Вам нові прогоди?