Вопрос-ответ

Автор Vitaliy., 18 Лютого 2015, 10:52:08

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

Wildchild

Цитата: vladishtm від 02 Травня 2022, 11:13:18
Цитата: Kudrik від 01 Травня 2022, 12:11:34

8
Цитата: vladishtm від 30 Квітня 2022, 20:46:07- провід "О"

Оранжевый.(рос) - помаранч.

Та я це зрозумів. Тому і написав що мені дивно, на "+" реле провід "О" привів з концевика-ручника масу "-"
Це ж реле на "постоянку" раз є "+""-", а літера "З" то мабуть  - зелений, і як розумію це "плюсовий" після перемикачів.
То чому було не посадити на реле плюс на "+" а мінус на "-" реле :dunno:
По схемі? вами наведеній? також не бачу в ній концевики дверей щоб виконувалась умова для
Цитата: Wildchild від 01 Травня 2022, 13:19:17ще й функцію сигналки - коли відкриті двері,
потягом 30 секунд моргають габарити і щолкає релє.
Можливо є десь ще частина схеми? Мабуть мені треба уважніше подивитись під торпедо в районі охр. сигн. Можливо і в мене є якесь реле там.
Контакт "L" на цьому реле -це якесь маркування лінії сигналки?

Підключив реле як положено по схемі - лампа ручника запрацювала як і положено. А з сігналкою голяк. Думаю що шось я там під торпедою в потьомках нанишпорив  - може якийсь десь провід чи контакт ... Запобіжники всі наче ок

Володимир

Цитата: Kudrik від 01 Травня 2022, 09:33:28
Цитата: vladishtm від 30 Квітня 2022, 20:46:07? Там три проводи: подвійний зелений, блакитний та помаранчевий.....

В красном круге
Цікаво чи в наступних версіях славут провода зилишились чи прибрали, якісь лишні фішки ніби були.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Romka

Все індивідуально чи партія від партії гуляли.
Читав, що в людей в авто були роз'єми на бортову розетку без розетки чи штекер на ДФ без ДФ (у мене так) або роз'єм на електричний підігрівач дроселя без такого, підключені гнізда запобіжників без виведення проводки (наприклад ПТФ чи двигун заднього двірника, прикурювача у стандарті, підігрів заднього скла), провода з розємами на передні динаміки без таких, також були баги в проводці, що без ключа запалення (здається карбові версії) при певній комбінації включення кнопок на панелі і ричажка світла на себе (в люксах) вмикалось запалення і лишалось штовхнути авто на 2-й і поїхали...А в МІКАС 10.3 і 10.3+ є робочий пін (тільки галку постав в прошивці, а алгоритм внесений в неї) на кондиціонер і провід на нього у жовтих експортних версіях (мо останнє й брехня, хз).
Це що згадав на швидкоруч  :)
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

vladishtm

Цитата: Wildchild від 02 Травня 2022, 15:23:57А з сігналкою голяк.
Ну по схемі від Кудрик не видно як кінцевики дверей (а тільки вони можуть дати команду на сигналку) повинні взаємодіяти з цим реле.
"ЧьЕрт поБЬері" Скаженію коли в мене щось в руках а я не знаю що воно таке!!!  :psih: :lol: чого тільки не знайдеш в своїй Славуті  :dunno:  :wacko:
В мене під торпедо теж виявилось якесь окреме реле (явно приколгосплене - бо на пластмасовому шпиньку) можливо теж до сігналки? провідків до нього значно більше чим у  Wildchild (можливо збирає сигнали  дверей до купи?) - хто знає для чого воно? Я схиляюсь до того що це реле має відношення до управління єл.магнитами запирання дверей.Можливе ще реле блокування стартеру, але мабуть воно не виконано.
Сигналка  від першого власника Eaglemaster E1 
Spoiler
[close]
ось фото реле
Spoiler
[close]
його штекер
Spoiler
[close]
і схема під"еднання до замків з опису сигналки
Spoiler
[close]
Навіть стоїть блок датчик удару на два датчики (цікаво де самі датчики, бо здаеться працює)
Spoiler
[close]

Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

Romka

Цитата: vladishtm від 03 Травня 2022, 11:44:20ось фото реле
(click to show/hide)
Здається то реле двірника .

Kudrik

Цитата: vladishtm від 02 Травня 2022, 11:13:18
...мені дивно, на "+" реле провід "О" привів з концевика-ручника масу "-"
Це ж реле на "постоянку" раз є "+""-", а літера "З" то мабуть  - зелений, і як розумію це "плюсовий" після перемикачів.
То чому було не посадити на реле плюс на "+" а мінус на "-" реле

Хороший вопрос!
Я тоже ранее, лет 40 назад... задумывался почему так на ваз 2101.
Там и реле поворотов также полюсовка, и реле ручника. Да и на всех совковых грузовиках тоже такая полюсовка реле поворотов

Но это все тянется традиционно, от самых ранних реле поворотов древних иномарок.
Но там же плюс аккумулятора был на шасси кузова.

Вот схема реле ручника ваз 2101, оно полный аналог реле ручника таврии.

P.S. ту монтажную схему, с полюсовкой реле ручника....я выложил из стандартной схемы таврии люкс, автор Филипенко. Там нет ничего про прот/угон сигнализацию.

vladishtm

Цитата: Kudrik від 03 Травня 2022, 12:30:17Но там же плюс аккумулятора был на шасси кузова.
Ааааа-ааа так он де цуцик порився  :wallbash:  :wallbash:  :wallbash:  :wallbash:
Цитата: Kudrik від 03 Травня 2022, 12:30:17Вот схема реле ручника ваз 2101
:thank_you:
О, тут тепер все  зрозуміло і читається. Реле з самопідривом (робив собі так прозвонку, дуже зручно визванювать  звуком жмут проводів в кабелях, не треба дивитись на лампочку, просто чіркаєш по проводах не глядя, зазвеніло в руці-опа є проводочек, біркуемо і далі)   Хоча й тут мабуть можливо два варіанти. Наприклад варіант "+" на корпусі, а "-" через лампу ручника, то буде ще й контроль лампи. Якщо варіант "-"  на корпусі, а "+" помаранч на лампі та на "-" реле, то контролю лампи не буде, але схема теж може функцінувати. Універсал.
Цитата: Kudrik від 03 Травня 2022, 12:30:17Там нет ничего про прот/угон сигнализацию.
Так що Wildchild може не хвилюватись, нічого він не відірвав.

Цитата: Kudrik від 03 Травня 2022, 12:30:17Но это все тянется традиционно
Та мабуть просто забули на якомусь партз"їзді включити питання в повістку дня, то воно і нікак ніззя було по другогому тільки як традиційно.
Славута 1,3Li 2009

vladishtm

Цитата: Romka від 03 Травня 2022, 12:06:25Здається то реле двірника .
Щас піду висмикну.....
.... висмикнув -таки да двірники  :) от же ж, не найшлося йому місця в ряду з усіма
Це зветься "прерыватель очистителя ветрового стекла;"
Spoiler
[close]
Славута 1,3Li 2009

vladishtm

Ось ще варіант схеми по питанню Wildchild
Spoiler
[close]
Там цікавий контакт "-" с того реле. Якщо вірити схемі, він пішов на лампи протитуманок, на вимикач протитуман.... вимикач фар.... перемикач поворотників.....    :wacko: :psih: :psih: :dunno:
Наче ж треба просто для "-" цього реле взяти "49а" з преривача поворотів. А по тій схемі що я вложив сюди цей "-" погнали кругами, і я так і не розумію що від нього хочуть і як воно повинно працювати. Одне заспокоює - в мене ж наче такого реле немає.
Славута 1,3Li 2009

VAZ 21053

Цитата: Toris від 06 Січня 2022, 19:06:37Маю думку запиляти майже повний інжектор для мого двигунця парамоторного. Хтось має практичний позитивний досвід експлуатації ось цього відкритого проекту інжектора secu-3.org ? Воно працює надійно та безвідмовно, не гірше серійного автомобільного інжектора? Цікавить "SECU-3i USB cо встроенным ДАД".
А що зараз не вистачає до повного?
Жити з паливом у жилах, або ж "колхоз" на коліні?
https://www.youtube.com/channel/UCAKN5XwvocokaM7VmiJRnOQ/featured

vladishtm

Поможіть розробити методу виявлення факту підсосу повітря, та методу пошуку конкретного місця для інжекторної Славути.
Початок...підготовчі операції.... знімаємо на вході дросельного патрубок повтря, ++++ ....++++ і заводимо двигун, на холостих, рукою (чи чимось?) затикаємо вхід на дросель....... -якщо нема підсосу двигун заглохне. Але мабуть треба ще якісь дії прописати в підготовчих маніпуляціях, ) там де я поставив "++++ ....++++").
Славута 1,3Li 2009

Володимир

Цитата: vladishtm від 05 Червня 2022, 11:56:28
Поможіть розробити методу виявлення факту підсосу повітря, та методу пошуку конкретного місця для інжекторної Славути.
Початок...підготовчі операції.... знімаємо на вході дросельного патрубок повтря, ++++ ....++++ і заводимо двигун, на холостих, рукою (чи чимось?) затикаємо вхід на дросель....... -якщо нема підсосу двигун заглохне. Але мабуть треба ще якісь дії прописати в підготовчих маніпуляціях, ) там де я поставив "++++ ....++++").
Саме краще підключити комп чи БК і глянути на положення РХХ, якщо дуже мало кроків, то може бути підсос, тоді кажуть треба пшикати бензином на вразливі місця і слідкувати чи не міняються оберти двигуна.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Romka

не бензином, типу ВД40 чи слабогорючим аерозолем, при потраплянні на місце підсоса авто буде намагатись заглохнути провалюючи обороти.

vladishtm

Цитата: Володимир від 06 Червня 2022, 09:41:10Саме краще підключити комп чи БК і глянути на положення РХХ, якщо дуже мало кроків, то може бути підсос, тоді кажуть треба пшикати бензином на вразливі місця і слідкувати чи не міняються оберти двигуна.

А навіщо тоді БК і т.п.? просто - переодично пшикаємо вразливі місця.  Але добре якщо по стику, а може бути десь знизу не видно, порепаний шланг...... Слідкувати за РХХ -ну це вже для трохи продвинутих підійде
Цитата: Romka від 06 Червня 2022, 13:32:41не бензином, типу ВД40 чи слабогорючим аерозолем, при потраплянні на місце підсоса авто буде намагатись заглохнути провалюючи обороти.
Треба щоб для чайників - спочатку однозначно виявити  факт, а потім методу пошуку по вразливим місцям.
Я чув - проливати, пшикати просто водою.
Славута 1,3Li 2009

ИнФлеймс

Добрий день. Роблю інжектор з карбюраторної Славути,  Планується все стандартне, але без датчика фаз і адсорбера.   Підкажіть що  шукати -  мікас 7.6 або 10.3?