Виготовлю клімат-контроль для пічки славути.

Автор Noise, 11 Лютого 2018, 19:45:35

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Noise

Добрий день!

Я розробив мікропроцесорну схему керування нашою пічкою, яка вміє підтримувати задану температуру, керуючи електроклапаном, додає можливість плавного керування вентилятором, та встановлюється без будь-яких змін в системах автомобіля чи панелі "Стандарт", просто замість штатного крану та блоку керування з перемикачем та тросиком:




Детальніше можна ознайомитися в цій темі, ще детальніше — на сторінці проекту. Наразі готовий варіант під торпеду "Стандарт", в розробці під "Люкс".

Сам проект я позиціоную як відкритий, типу Open Hardware, і повторити його може будь-хто, але на прохання народу я вирішив зробити невеличку партію, а може декілька.

Візьмуся зібрати за 350 гривень набір для встановлення "майже під ключ":
- електронний блок керування;
- датчик;
- джгут проводки;

Тобто, все, що на першому фото, окрім електроклапану. Вибачте, але якщо я замовлю дорогу партію клапанів, або багато посилок по одному клапану — мені доведеться розмитнювати посилки, тому, краще цей компонент кожен собі замовить з китаю сам. Я можу допомогти знайти правильний на аліекспрес.

Отже, хто точно хоче собі замовити, відпишіться в цій темі, щоб я знав, скільки деталей замовляти та збирати комплектів. Орієнтовно, до 15 лютого приймаю замовлення, потім замовляю матеріали і збиратиму. Паралельно, поки я виготовлятиму, ви можете замовити в китайців електроклапан, бо він їхатиме кілька тижнів.

Григорий

Електроклапан з плавним регулюванням  чи на два положення відкр-закр.
СЛАВУТА -- конструктор для дорослих, але дуже простий.

Noise

Цитата: Григорий від 11 Лютого 2018, 19:52:44
Електроклапан з плавним регулюванням  чи на два положення відкр-закр.

Всі подібні клапани — на два положення. Конкретно цей нормально закритий, при подачі напруги відкривається. На якихсь БМВ схожий клапан штатно стоїть. Плавність регулювання досягається тим, що він періодично відкриваеться на певну кількість секунд, підігріваючи радіатор.

kent333

Готов заказать,  номер мобильного скинь в лс

ZaVa

Привіт.
Чи встановиться на люксову панель?
Якщо так - тоді замовляю.
Посилання на кран з аліекспресу скинеш?
\"Славута\" 1,2 Li , 2006г ,   М10.3

Toris

В мене теж люксова панель. Приєднуюсь до питання ZaVa.

Noise

Стандартний варіант на люксову панель не встановлюється, але зараз розводжу плату спеціально під люкс. Різниця в напрямку регулювання тепло-холод, та геометрії торпеди в цілому. Стандартний варіант точно не стане на люкс. Може перепитаю тут в когось якийсь розмір, бо люксової торпеди нема під рукою.

YUKON

По точках кріплення повинні бути однаковими. Керування то краном однакове - тросове. Різниця тільки конструкції самого блока керування.
Ось люксове - http://zapchastizaz.com.ua/zapchasti-tavriya-slavuta/4342-blok-upravleniya-otopitelem-lyuks-11021-8109020-20
Осб стандарт - http://zapchastizaz.com.ua/zapchasti-tavriya-slavuta/4343-blok-upravleniya-otopitelem-standart-1102-8109020-20
Я собі підсвічував блок керування пічкою  і коли зняв наружне люцювання точки кріплення самого блоку керування були ти ж самі. Як по мені то так ,але якщо чесно геометрію я не заміряв.

Noise

Цитата: YUKON від 12 Лютого 2018, 08:51:34
По точках кріплення повинні бути однаковими.

Ні, абсолютно точно різні. В стандарті отвори кріплення, ричажок троса та перемикач вентилятора лежать на одній вісі, а в люксі ричажок зміщено вниз, а перемикач утоплено глибше. Це те, що видно по фото. Але плата під люкс скоро буде.

YUKON

Ааааа...ось воно як...ну да тоді треба іншу плату...не пиляти ж тоді на люксі окрему щіль для повзунка.

Noise

Цитата: ZaVa від 11 Лютого 2018, 22:51:43
Посилання на кран з аліекспресу скинеш?

Я замовляв у цього продавця. Є ще трохи дешевший варіант, і ще дешевший, але трохи стрьомний, бо нуль відгуків.

Треба шукати по ключовим словам "Brass 12V DC 1/2" Electric Solenoid Valve" або "2w-160-15 12v", також треба обов'язково звертати увагу на вартість доставки, бо періодично вилазять дуже дешеві варіанти, але з дуже дорогою доставкою.

Григорий

А чому не поставити  кран з газелі, я з одним грався так він також працює в режимах відкр-закр.
СЛАВУТА -- конструктор для дорослих, але дуже простий.

Серёга

Цитата: Григорий від 12 Лютого 2018, 15:35:05
А чому не поставити  кран з газелі, я з одним грався так він також працює в режимах відкр-закр.

Кран с газели негерметичный он пропускает, я себе такой купил и теперь валяется.
Мы работаем на работе,которую ненавидим,чтобы купить вещи,которые нам не нужны!

Noise


Noise

Отже, оскільки бажаючі знайшлися тільки на люкс, поки що все йде повільно. Зараз я збираю перший люксовий екземпляр, відправляю його kent333, він згодився допомогти поміряти й приміряти, а після того як побачу, що все стає добре - беруся за інші.