ZAZ 11030840 Slavuta 1,3 Li 2003 -> Lanos SE 1.5i 16/SOHC 2011

Автор Ivan1988, 23 Травня 2018, 14:21:48

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

vladishtm

Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

Ivan1988

Цитувати виділенеCпробуй пошукати в інеті цю пласт. шестерню як запчастину на стартер/бендикс
Безуспішно, нажаль. Код товару A11-1GD3708140. Передивився всі сайти,інтернет-магазини. Абсолютно скрізь - товар закінчився, немає в наявності.  :hysterics:
Через якийсь кусок пластику з бронзовою втулкою прийдеться купувати новий стартер або бувший у використанні, але це ризик. Ось так, автомобіль ЗАЗ з двигуном Chery, на який не знайдеш запчастин.

vladishtm

Славута 1,3Li 2009

Ivan1988

Цитата: vladishtm від 29 Січня 2024, 23:39:17ця? https://mahina.in.ua/catalog/Chery_E5/12352817461.    пошук https://www.google.com/search?q=A11-1GD3708140&client=ms-android-xiaomi&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8 

Так. Написано -"Поставка 90 днів"
Я то зробив замовлення, завтра можливо зв'яжуться, але думаю немає в наявності і ціна не актуальна.

Buzyan

Є в Києві сто генстар. Поспілкуйтеся з ними. У знайомого була подібна ситуація не пам'ятаю яка там була машина. Йому тільки там зромонтували.
0503881138 0633061992

Володимир

Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

vladishtm

Цитата: Володимир від 30 Січня 2024, 11:22:35https://autoparts.dn.ua/product/shesternya-reduktora-startera-aftermarket-a111gd3708140
Дійсно важкий случай. Можливо повезе на цій що навів Володимир (другий варіант теж відсутня, хоча десь попадалось що пластик чорний кращий ніж білий, і друге - змазувать НЕ ЛІТОЛ бо густий для зими і накриває механізм  а смазкою...ШРУС-здається ШРБ-4...)

Наскільки я поняв, та шестерня характеризуеться кріпленням, діаметрами зовнішній/внутришній, висота та кількість зубів. Тому ось ще дві ссилки де в наявності і пишуть що ставились на ланоси
дивись там пишуть "Устанавливается на автомобили"

Spoiler

Крім того сервіси Київ заточені на стартери.
Spoiler

А ще мІсля.... поміняти той стартер на більш ходовий і доступний варіант. Ну не може бути щоб воно було  таке вже унікальне.
Славута 1,3Li 2009

Ivan1988

Цитувати виділенеhttps://autoparts.dn.ua/product/shesternya-reduktora-startera-aftermarket-a111gd3708140

Цитувати виділенеМожливо повезе на цій що навів Володимир

Довго розмовляв з менеджером магазину. Він сказав, що є така деталь. Але коли я попросив скинути детальні фото, то виявилося, що не підходить. В мене на 50 зубів, а в них на 51 і форма трохи відрізняється. VIN коди ЗАЗ на китайські запчастини від Chery не пробиваються. Спробували VIN від Амулета з таким двигуном, показує все ж таки на код деталі, який мені на Ланос з таким же двигуном не підходить. Дивно якось. Менеджер, взявши в мене розміри, сказав, що можуть привезти таку планетарку, але не раніше ніж через 14 днів, по ціні десь 400 грн ну і плюс доставка до мене. Максимальний термін доставки він не обмежує, тобто можна і місяць чекати і два.
Подзвонив в декілька місць де ремонтують стартера у Дніпрі. Тільки починаю казати, що ЗАЗ Ланос з двигуном Chery, недослуховуючи відповідають, що такі не ремонтують))
Мабуть буду новий купувати. Знайшов в Дніпрі магазин AsiaParts, в них самий дешевий стартер коштує 1703 грн, виробник KLM Autoparts, доставка - з'їздить трамваєм. А свій вже розібраний пофотографую і викину на продаж по частинам, можливо у когось також якась деталька навернулась і не можуть знайти.

До речі, зустрічав десь на просторах інтернету, що один чувак з луганщини на такому ж двигуні не зміг знайти нову планетарку, по фото точно як у мене. Так він зробив креслення і замовив на 3D принтері

Ivan1988

Цитувати виділенезмазувать НЕ ЛІТОЛ бо густий для зими і накриває механізм  а смазкою...ШРУС-здається ШРБ-4...)
При розборі стартера помітив, що в редукторі було дуже мало смазки та вона має чорний колір.
Стартер, як я писав вище вже не рідний і пройшов десь 20 тис.км. Малувато якось, такі запчастини. Виробника на корпусі не зміг знайти. Можливо краще було б купити б/у але оригінальний, але як його відрізнити від оригіналу не знаю. Бо був оригінальний вдома в гаражі і не пам'ятаю щоб на ньому були якісь написи.

Ivan1988

Знайшов таки цю планетарку на АліЕкспресі, година пошуку і у одного продавця побачив один в один. Ціна 65 грн, з доставкою 150 грн. В Україні багато магазинів запчастин на китайські автомобілі і не можуть привезти. Замовив. Чекати мабуть довго і все одно доведеться купити новий стартер, але старий стартер вже зберу як робочий, продам чи залишу собі як запасний.

Володимир

Деталі простіше шукаються якщо в гуглі перейти на закладку "Зображення".
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Ivan1988

Цитувати виділенеДеталі простіше шукаються якщо в гуглі перейти на закладку "Зображення".
Саме таким способом, а саме пошуком по фотографії, я знайшов планетарку на АліЕкспрес, продавець до сих пір не відправив товар, мабуть це на довго.

Тому вирішив все таки придбати самий дешевий, але новий, стартер. В магазині AsiaParts знайшов стартер під брендом KLM AutoParts, сказали їх власний імпорт з КНР, коштує 1703 грн, місяць гарантії. Покрутив в руках, відчувається дешевизна запчастини, корпус трішки відрізняється від того стартера, що стояв в мене, але код запчастини ідентичний. Перевірив на столі, працює. Сьогодні зранку встановив  в автомобіль. Двигун запустився без проблем з першого разу.
Так як знімав площадку акумулятора, то через сапун долив десь 150 мл мастила в КПП, рекомендують на форумах.
Як прийде планетарка з КНР, зберу старого стартера і спробую продати, бо немає де зберігати запчастини, вже й так  багажник автомобіля використовую як міні склад на колесах, а це прибавка до ваги авто і витрати палива.

Ivan1988

Переробив підключення вакууму на MAP датчик та редуктор ГБО. Бо спочатку врізався тройником в патрубок вентиляції картерних газів, через якусь фобію свердлити колектор. Тепер все чітко, значення розрідження співпадає з показами штатного датчика. Машина їде краще. Треба буде ще переналаштувати газовий блок.

Ivan1988

Не довго пропрацював новий стартер. Почав спрацьовувати через раз. А потім взагалі через 30 разів. Тобто повертаєш ключ, втягуюче реле клацає, але стартер не крутить. Оце купив нове китайське гівно KLM AutoParts. Добре, що прийшла запчастина на старий стартер і я його відремонтував. Доречі старий болгарського виробника ELPROM-ELHOVO. Знову прийшлось розбирати пів моторного відсіку щоб долізти і замінити стартер. Зараз працює норм, сподіваюсь надовго. А висновок наступний, краще купити бувшу у використанні оригінальну запчастину, ніж новий дешевий китайський аналог.

Ivan1988

Встановив клему маси з вимикачем на АКБ. Для зручності при обслуговуванні авто, не треба кожен раз крутити ключем, а також для збереження заряду АКБ при довгих простоях авто.

Замінив гумові леза на двірниках. Раніше міняв їх у зборі, але ціна на хороші зависока. Такі як зараз стоять у мене Bosh коштують 700-750 грн/пара. Тому взяв гумові леза Alka за 50 грн/пара. Поставив за 5 хвилин, підійшли ідеально. В роботі ще не встиг перевірити. Але за таку ціну їх можна міняти хоч два рази на рік. Попередні Bosh відпрацювали тільки у мене 3 роки і невідомо скільки у попереднього власника. Останнім часом почали рипіти і залишати розводи.

Також перебрав сьогодні свій автомобільний компресор "Ураган". Він в мене ще від Славути залишився. Працював надійно до вчорашнього дня. Просто відмовився вмикатися. При чому помітно, що електрострум споживає, бо лампочки на панелі притухають при включені, але електродвигун не крутить. Не знаю в чому була причина. Розібрав його протер колектор, зібрав і він запрацював, можливо не надовго, подивимося.