машина по техпаспорту

Автор quake, 11 Жовтня 2018, 23:42:36

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

quake

машина куплена по техпаспорту. какие варианты переоформления? ехать к тому кто указан в техпаспорте, или можно получить справку в МРЕО и  найти человека у которого есть генералка?

Toris

Цитата: quake від 11 Жовтня 2018, 23:42:36машина куплена по техпаспорту. какие варианты переоформления? ехать к тому кто указан в техпаспорте, или можно получить справку в МРЕО и  найти человека у которого есть генералка?
Юридичним власником є той, хто вказаний у техпаспорті. Автомобіль належить до категорії майна, право власності на яке підлягає обов'язковому документальному оформленню. "Куплена по техпаспорту" - це редукована форма довіреності на користування майном, але не перехід права власності на автомобіль, тобто автомобіль все ще належить особі, вказаній у техпаспорті. Щоби автомобіль став належати Вам, необхідно зробити купівлю-продаж чи дарування власником або довіреною особою власника ("генеральна довіреність", яка ще не закінчилась і не була скасована) для Вас.

Шукайте власника чи особу, яка має "генеральну" довіреність (з правом продажу/дарування) від Вашого власника саме на цей автомобіль. Але спочатку раджу взнати в МРЕО, чи все гаразд з цим автомобілем, чи не має на ньому обтяжень (кредит, ДТП з жертвами чи претензіями, розлучення, угон).

Sergik32

і той хто вказаний в генералці нехай зніме її з реєстрації і оформляйте купівлю продаж і ставте її на себе чи того кого хочете і чим скоріше тим краще, як каже Торіс, головне пробити по базі чи вона чиста
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0

Toris

До речі, минулого року в сервісному центрі МВС (зараз так називається МРЕО) мені оформили купівлю-продаж з батька на мене по генералці прямо на місці, без нотаріуса. І платежі/податки/ПФ в касу сплатив там же. Дуже зручно.

quake

спасибо за ответы, машина проверялась через знакомого в полиции, через месяц после покупки, грехов за ней нет, штрафы погашены, которые были.
но стоит вопрос как бы ее переоформить безопасно, в паспорте только адрес, пытался найти контакты, городского номера нет. приехать стучать в забор ищу такого, и даже если повезет найду, а он скажет о спасибо что пригнал давай ключи.

и вот как бы найти владельца с генералкой, МРЕО такую инфу может предоставить?

Володимир

Цитата: quake від 12 Жовтня 2018, 14:16:49
и вот как бы найти владельца с генералкой, МРЕО такую инфу может предоставить?
Довіреність виписує нотаріус, мрео думаю про це нічого не знає.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Toris

Цитата: quake від 12 Жовтня 2018, 14:16:49и вот как бы найти владельца с генералкой, МРЕО такую инфу может предоставить?
Ага, зрозумів, Ви хочете довіреність, видану від імені власника, який записаний в техпаспорті? То цілком царина нотаріусів. Не думаю, що МРЕО зіллє таку цінну інфу сторонній людині. :-D

...Колись працював я у нотаріальній конторі. Прийшов чоловік з генеральною довіреністю, яка ще діяла ВЧОРА, а сьогодні вже закінчилась. Власник автомобіля - в Ізраїлі на ПМП і в Україну найближчим часом приїжджати не збирається. Автомобіль недешевий, а користуватись ним, виходить, уже не можна. І чувак той, на жаль, прийшов ввечері, а не перший зранку, тобто вписати в журнал вчорашнім числом вже не можна. Він дикі долари пропонував, щоби зробили йому добре, але нотаріус не хотів таким займатись. Аж жалко мужика.

Пізніше я цікавився на стороні цією проблемою, то мені повідомили, що нотаріуси всякі бувають, не всі такі аж принципові. ;) Але то "хімія", ну її нафік.

Цитата: quake від 12 Жовтня 2018, 14:16:49но стоит вопрос как бы ее переоформить безопасно, в паспорте только адрес, пытался найти контакты, городского номера нет. приехать стучать в забор ищу такого, и даже если повезет найду, а он скажет о спасибо что пригнал давай ключи.
Так ніхто ж не зобов'язує приїжджати саме на цьому авто. Приїхали до власника на таксі та й оформили генеральну довіреність собі та сину, на авто, яке стоїть собі десь у схроні. Лишень би він був живий, дієздатний та в Україні.

P.S. Знаючи ці нюанси з практичної сторони, я, маючи на руках "генеральну" довіреність на себе та батька, протягом двох-трьох тижнів перереєстрував автомобіль на себе (ніби як батько подарував мені авто, яке ми оцінили в якусь там суму). Батька прихопив з собою до МРЕО, бо треба було його живий підпис, паспорт та податковий код. Хай йому грець кататись на довіреності, це як на євробляхах - авто не твоє. Приїхав додому, то радувався вже своїм номерам ще кілька днів.

quake

Цитата: Toris від 12 Жовтня 2018, 17:08:26
Цитата: quake від 12 Жовтня 2018, 14:16:49и вот как бы найти владельца с генералкой, МРЕО такую инфу может предоставить?
Ага, зрозумів, Ви хочете довіреність, видану від імені власника, який записаний в техпаспорті? То цілком царина нотаріусів. Не думаю, що МРЕО зіллє таку цінну інфу сторонній людині. :-D

...Колись працював я у нотаріальній конторі. Прийшов чоловік з генеральною довіреністю, яка ще діяла ВЧОРА, а сьогодні вже закінчилась. Власник автомобіля - в Ізраїлі на ПМП і в Україну найближчим часом приїжджати не збирається. Автомобіль недешевий, а користуватись ним, виходить, уже не можна. І чувак той, на жаль, прийшов ввечері, а не перший зранку, тобто вписати в журнал вчорашнім числом вже не можна. Він дикі долари пропонував, щоби зробили йому добре, але нотаріус не хотів таким займатись. Аж жалко мужика.

Пізніше я цікавився на стороні цією проблемою, то мені повідомили, що нотаріуси всякі бувають, не всі такі аж принципові. ;) Але то "хімія", ну її нафік.

Цитата: quake від 12 Жовтня 2018, 14:16:49но стоит вопрос как бы ее переоформить безопасно, в паспорте только адрес, пытался найти контакты, городского номера нет. приехать стучать в забор ищу такого, и даже если повезет найду, а он скажет о спасибо что пригнал давай ключи.
Так ніхто ж не зобов'язує приїжджати саме на цьому авто. Приїхали до власника на таксі та й оформили генеральну довіреність собі та сину, на авто, яке стоїть собі десь у схроні. Лишень би він був живий, дієздатний та в Україні.

P.S. Знаючи ці нюанси з практичної сторони, я, маючи на руках "генеральну" довіреність на себе та батька, протягом двох-трьох тижнів перереєстрував автомобіль на себе (ніби як батько подарував мені авто, яке ми оцінили в якусь там суму). Батька прихопив з собою до МРЕО, бо треба було його живий підпис, паспорт та податковий код. Хай йому грець кататись на довіреності, це як на євробляхах - авто не твоє. Приїхав додому, то радувався вже своїм номерам ще кілька днів.

да, это машина еще должа стоить того чтоб нотариуса финансово был смысл заинтересовать :)

мне эта тема покою не дает, что столько уже сделано(а еще сколько делать), я эту машину уже не продам даже чтоб отбить вложеное. а как хобби оставить хочу, но получается делаю чужую машину, а так взять себе оформить и ковыряйся и малым конструктор))))

я по ТП посмотрел адрес в гугле, посмотрел перспективу или как там, фото улицы по адресу, это частный сектор немного за городом, реально надо приехать стучать в ворота и говорить у меня ваша таврия, давайте переоформим :-D

с одной стороны можно ездить и не заморачиваться, но сколько сил и финансов вложено, уже и жалко как то что не твое, а еще есть вопросы по коробке, и двиглу

а лоханулся каак обычно по не знанию, есть чел в бортовике писал так же повелся, на слова та владелец тут не далеко, в любое время подъехал переоформил))

Toris

quake, не травіть собі душу, з'їздіть у розвідку. Тут ймовірність 50 на 50: власник або погодиться, або не погодиться. Думаю, що погодиться. Здивується і погодиться. :) Нікого ж не цікавить, щоби на ньому "висіло" майно, якого немає.

quake

Цитата: Toris від 13 Жовтня 2018, 13:51:23
quake, не травіть собі душу, з'їздіть у розвідку. Тут ймовірність 50 на 50: власник або погодиться, або не погодиться. Думаю, що погодиться. Здивується і погодиться. :) Нікого ж не цікавить, щоби на ньому "висіло" майно, якого немає.
тоже на это надеюсь, особенно если штраф ему прилетит)

al.dudka

Зачем ехать? У вас есть адрес, звоните в администрацию района, села, посёлка и объясняете ситуацию, просите номер мобильного, в таких случаях идут навстречу, я таким способом тоже нашёл хозяина машины, за энную сумму договариваетесь и он высылает вам генералку.

YUKON

Цитата: quake від 13 Жовтня 2018, 22:26:53
А обраточка у вигляді накладення арешту на авто? Нє?... а я би реально сказав...залиш ключі і топчи на автобусну зупинку.
Такі думки у Вас не повинні і зріти в голові!

quake

Цитата: YUKON від 14 Жовтня 2018, 10:05:11
Цитата: quake від 13 Жовтня 2018, 22:26:53
А обраточка у вигляді накладення арешту на авто? Нє?... а я би реально сказав...залиш ключі і топчи на автобусну зупинку.
Такі думки у Вас не повинні і зріти в голові!

т.е. стоит попробовать не доводя до крайностей с штрафами и т.д.?

или не вкладываться, ездить пока ездиет, а потом уже на иголки как теплоход и все

Toris

Цитата: quake від 14 Жовтня 2018, 22:50:43т.е. стоит попробовать не доводя до крайностей с штрафами и т.д.?

или не вкладываться, ездить пока ездиет, а потом уже на иголки как теплоход и все
Думаю, не варто карати людину без вини чи робити винуватою, якщо вона не робить Вам злого. Поїдьте до людини і зробіть на себе та сина довіреність. Власник з радістю погодиться.