Метановий балон

Автор ВКБ, 04 Березня 2022, 11:49:12

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

ВКБ

.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Toris

При вмісті метану 5...15% у повітрі при підпалювання суміш вибухає. Збагачувати суміш понад ці значення не варто, 6...7% цілком достатньо. Газ українського видобутку може мати менше 80% метану у своєму складі, тому розрахунки мають враховувати люфт у межах 70...90% метану у природному газі. Це практичні дані, ми щороку екзамени на цю тему здаємо, контрольні та сигнальні прилади калібруємо і все таке. Тому стехіометрію рахувати не треба, краще перевести маси в об'єми і провести кілька натурних експериментів з дитячими повітряними кулями для визначення практичних об'ємів при заданих тисках. Рахувати безглуздо, лише пробувати.

Температура самозаймання метану у повітрі = 537°С. Температура спалаху = 87,8°C. Дані для відкритого повітря (при атмосферному тиску).
Тому при нагнітанні суміш обов'язково охолоджувати. З моєї практики заправляння водолазних балонів атмосферним повітрям - балони опускаються у бочку з водою і неспішно накачуються. Вода забирає не себе тепло.

Рецепт термобаричної ("вакуумної") бомби обговорювати будемо? Від метанової бомби до неї - один крок. ;)

Toris

#2
До дупи точні розрахунки! Достатньо порахувати лише верхню та нижню межі для РЕАЛЬНОГО природного газу. І вже у цих межах ЕКСПЕРИМЕНТУВАТИ практично.

У природньому газі відсоткові долі ДЕСЯТКІВ різних газів, частина яких при розширенні стануть рідинами з різними властивостями, тобто випадуть з газової реакції, тому молекулярка до самої сраки. ЛИШЕ ЕКСПЕРИМЕНТ. :gvozd:

YDoron

помоему эта тема к техническому тюнингу не относится  :-D