ЗАЗ 110307 Славута Люкс 1,2 карб by Labukh

Автор Labukh, 30 Травня 2023, 17:24:32

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Romka

Хочаб на ютуб сторінку тестлаб зайшли, пару відео подивились, але нащо? Лінь і вже є леди. Да...
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

_Oleksandr_

Цитата: Skiper від 29 Червня 2023, 20:02:25Які ще аргументи потрібні?
Потрібні. Я хочу знати, де в ПДР чи КупАП (чи в іншому документі) вказано, що надпис на склі фари регламентує тип встановлюваних ламп.
Якщо користуватись цією логікою, то за встановлення галогена замість ксенона в наступні фари карається штрафом. Правильно?
Spoiler
[close]

Цитата: User2108 від 29 Червня 2023, 20:07:59ви вирішили всіх потролити чи дурником прикинутися?
Відповідайте на поставлене питання, або мовчіть. А то здається, що дурником вирішили прикинутись ви.

Цитата: Romka від 29 Червня 2023, 20:15:11Хочаб на ютуб сторінку тестлаб зайшли, пару відео подивились, але нащо? Лінь і вже є леди. Да...
Років з 3-4 тому часто був там. З тих пір там багато чого змінилось?!

Skiper

Цитата: _Oleksandr_замість ксенона в наступні фари карається штрафом. Правильно?
Абсолютно. Якщо передбачено заводом виробником в транспортному засобі ксенон, а там інша.
Цитата: _Oleksandr_ від 29 Червня 2023, 21:30:54чи в іншому документі)
Суд бере до уваги наступні документи, в даному випадку суддя отримає від поліції
1.
Цитувати виділенеК. С- ФУЧАДЖИ
Н. Н. СТРЮК
АВТОМОБИЛЬ
ЗАЗ-1102
•ТАВРИЯ-
УСТРОЙСТВО, ЭКСПЛУАТАЦИЯ. РЕМОНТ
Для дальнего и ближнего света применяется
галогенная лампа типа
АКГ12-60+55 (12 В, 60 и 55 Вт), для стояночного
света - А 12-21-3. При замене
галогенной лампы недопустимо браться
голыми пальцами за стеклянную колбу,
так как жир с пальцев, оставшийся на
колбе, приведет к быстрому ее перегоранию.
Управление светом производится
де "АКГ" – автомобільна кварцова галогенна лампа
2.
Цитувати виділенеРУКОВОДСТВО ПО ЭКСПЛУАТАЦИИ
АВТОМОБИЛЕЙ
ЗАЗ-110206, ЗАЗ-1103, ЗАЗ-1105
И ИХ МОДИФИКАЦИЙ
Для замены лампы в блок-фаре снимите колпак 6 (рис. 57), затем колодку с
цоколя лампы 5 и держатель лампы 3. Выньте лампу за цоколь.
При установке новой галогенной лампы АКГ 12-60+50 (Н4) недопустимо
браться голыми пальцами за стеклянную колбу, т.к. жир от пальцев, оставлен-
ный на колбе, приведет к быстрому ее перегоранию.
и 3. основне
эксплуауия ЗАЗ.png
де в "приложении 3" першою позицією вказано тип ламп, які використовуються в даному транспортному засобів, а саме АКГ 12-60+50 (галогенна) потужністю 60+55 Вт в кількості 2 шт.
Лампы автомобиля Славута Таврия.png
є і інші, від корейців 2002 року, які шли в комплекті у Славутах/Тавріях. Є у мене і така. Там теж саме написано.
Що надасть в своє виправдання _Oleksandr_ та інші любителі переобладнання?
А нічого по техніці, можливо бодаться тільки по безпідставній зупинці, надання доказів тощо. Це вже на чиєму боці буде суддя. Но ми то знаємо, на чиєму, якщо справа вже дійшла до суду..
А тут тобі нічого доказувати не збираюсь. Я показав, що буде і привів аргументи з "Руководства по эксплуатации" різних років, а Суддя все детально тобі розповість :thank_you:
 


Slavuta 1.2SI by Skiper
Мы в ответе за тех, кого вовремя не послали за русским кораблём

_Oleksandr_

Цитата: Skiper від 29 Червня 2023, 22:52:05Що надасть в своє виправдання _Oleksandr_ та інші любителі переобладнання?
А нічого по техніці, можливо бодаться тільки по безпідставній зупинці, надання доказів тощо. Це вже на чиєму боці буде суддя. Но ми то знаємо, на чиєму, якщо справа вже дійшла до суду..
По-перше: я не виправдовуюсь, а кажу як є. По-друге: при нагоді подивіться з яким освітленням їздять інші машини - хто з лінзами де їх не має бути, хто з лед балками, усілякими ходовими, прититуманками і іншими речами не передбаченими конструкцією авто. І ніхто нікого не чіпає! Хоча порушення очевидні без усіляких книжок. А Ви намагаєтесь доказати, що поліцейскі будуть возить з собою Фучажди, щоб притянуть до відповідальності тавровода  :rofl: Спустіться на землю - описаний Вами процес має право на життя лише в теорії, на практиці ж все інакше.

Romka

Цитата: _Oleksandr_ від 29 Червня 2023, 21:30:54Років з 3-4 тому часто був там. З тих пір там багато чого змінилось?!
Звичайно, там багато нового і корисного відео.
Цитата: _Oleksandr_ від 30 Червня 2023, 09:20:34і іншими речами не передбаченими конструкцією авто. І ніхто нікого не чіпає! Хоча порушення очевидні без усіляких книжок.
Правопорушення іншими особами не знімає з вас від відповідальності і не може бути виправданням вашого порушення. Юридичний момент.
Це як оправдувати свою крадіжку грошей у людей в громадському автобусі тим, що ти знаєш, що водії автобусів вчиняють крадіжку бензину і їх не карають.
Правовий момент
ПДР: "31.4. Забороняється експлуатація транспортних засобів згідно із законодавством за наявності таких технічних несправностей і невідповідності таким вимогам:
31.4.3. Зовнішні світлові прилади:
а) кількість, ТИП, колір, розміщення і режим роботи зовнішніх світлових приладів не відповідають вимогам конструкції транспортного засобу".
Наша ціль, не розповідати про ідеальну судову і правоохоронну систему в Україні, а показати, що це порушення в обладнанні є не правомірним, що зараз може ніяк не каратись, а показати, що це великий дискомфорт для зустрічних водіїв, особливо на Тавріях і Славутах, що може призвести до ДТП.
Тому не варто ставати негідником.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Skiper

Цитата: _Oleksandr_ від 30 Червня 2023, 09:20:34на практиц
Щрб зрівняти шанси та діаграму світло-тіньоіого кордону я вмикаю дальнє світло у випадку, якщо зустрічний не реагує на прохання зменшити інтенсивність світла і продовжує мене сліпити, тим паче з переобладнаною оптикою
Цитата: _Oleksandr_ від 30 Червня 2023, 09:20:34хто з лінзами де їх не має бути, хто з лед балками, усілякими ходовими, прититуманками і іншими речами не передбаченими конструкцією
Дальнє на галогенних лампах з підвищеною світловою віддачею на 60% - 110% в славутооптиці змушує сварщика притискатися до обочини, помітно скидати швидкість.
Да, не гуманно, але такі "очумелі ручки" починають міркувати, а чому таке сталося та може будуть робити відповідні висновки, що вони не одні на дорозі  :thank_you:

Slavuta 1.2SI by Skiper
Мы в ответе за тех, кого вовремя не послали за русским кораблём

User2108

Цитата: _Oleksandr_ від 29 Червня 2023, 21:30:54Відповідайте на поставлене питання, або мовчіть. А то здається, що дурником вирішили прикинутись ви.
:facepalm: 
Все з вами зрозуміло. Що у вас у фарах? Несліплящий ксянон чи лед?

_Oleksandr_

Цитата: Romka від 30 Червня 2023, 10:28:18Наша ціль, не розповідати про ідеальну судову і правоохоронну систему в Україні, а показати, що це порушення в обладнанні є не правомірним
Гарна спроба. Я майже повірив. За роки на форумі я бачив багато тем з приводу встановлення/переобладнання світлових (і не тільки) приладів і зазвичай ніхто не приходив туди і не розказував про КупАП-и або судей. Участники форуму, як ви кажете, "показують, що порушення в обладнанні є не правомірним" тільки тоді коли їм це потрібно. Зазвичай ви (я маю на увазі всих учасників форуму) згадуєте про закон тільки тоді, коли вам щось не подобається, а не в усіх випадках коли хтось збирається порушити або порушує закон.

Цитата: Skiper від 30 Червня 2023, 10:46:04Дальнє на галогенних лампах з підвищеною світловою віддачею на 60% - 110% в славутооптиці змушує сварщика притискатися до обочини, помітно скидати швидкість.
Виходить ви свідомо порушуєте ПДР. В такому випадку, ви нічим не кращий і, за моєю думкою, критикувати інших не маєте морального права.

Цитата: User2108 від 30 Червня 2023, 11:29:57Все з вами зрозуміло. Що у вас у фарах? Несліплящий ксянон чи лед?
лед

Romka

Цитата: _Oleksandr_ від 30 Червня 2023, 13:29:04Виходить ви свідомо порушуєте ПДР. В такому випадку, ви нічим не кращий і, за моєю думкою, критикувати інших не маєте морального права.

Аргументуйте на якій підставі, якого пункту ПДР?

Бо згідно ПДР 19.2:

Дальнє світло слід перемикати на ближнє не менш як за 250 м до зустрічного транспортного засобу, а також тоді, коли воно може засліпити інших водіїв, зокрема тих, що рухаються в попутному напрямку.

Світло необхідно перемикати і на більшій відстані, якщо водій зустрічного транспортного засобу періодичним перемиканням світла фар покаже потребу в цьому.

Таким чином, знову, порушення відсутнє.

- Тобто періодично можна вмикати дальне світло фар з проханням не сліпити. В ПДР не вказана довжина чи скважність періоду вмикання дального світла. Тобто проїхати порушника з дальнім світлом, це значить, шо період вмикання дуже малий, або має велику скважність.
Порушення відсутнє.

Якщо все ж ви вважаєте, як водій з свідомо несправними світловими приладами, що є якесь порушення з боку водія з затяжним мигаючим дальнім світлом, то є пункт
ПДР 2.14. е): Водій має право:
- відступати від вимог законодавства в умовах дії непереборної сили або коли іншими засобами неможливо запобігти власній загибелі чи каліцтву громадян.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Skiper

Цитата: _Oleksandr_ від 30 Червня 2023, 13:29:04не маєте морального права.
Ближнє світло в фарах з установленим ксеноном або ЛЕД замість галогену зазвичай зустрічкою сприймається як дальнє, тому що має такий самий світло-тіньовий кордон (СТК) від фар, як і дальнє. Просиш переключитися. він вмикає дальнє та знову ближнє. Різниці не має, сліпить і одне і інше. Хоча він знає, що в нього установлено у фарах, але на підфарники не переходить. Тому, згідно з  ПДР 2.14 я вмикаю жальній для вирівнювання СТК. При рівних зазвичай в Славуті з правильно скоригованими фарами, дальнє світло має більш інтенсивний світловий потік від галогену, чим в аналогічній з ЛЕД або ксеноном, тому перебиває зустрічну. Вже не кажу за інші, такі як ДЕУ, 10 ТАЗи тощо. Саме в таких найчастіше і зустрічаються переробки. Йому добре, а на інших начихати. Але не на мене. Отримай дальнє у відповідь на свої дії.
Slavuta 1.2SI by Skiper
Мы в ответе за тех, кого вовремя не послали за русским кораблём

_Oleksandr_

Цитата: Romka від 30 Червня 2023, 14:42:57Аргументуйте на якій підставі, якого пункту ПДР?
Ви ж самі вказали пункт і описали принцип порушення.
А от як так вишло, що при їзді на дальному при відстані ближче чим 250 метрів
Цитата: Romka від 30 Червня 2023, 14:42:57порушення відсутнє
це уже питання до вас  :-D


Цитата: Skiper від 30 Червня 2023, 16:56:59зустрічкою сприймається як дальнє, тому що має такий самий світло-тіньовий кордон (СТК) від фар, як і дальнє
Як буде можливість - підійдіть ближче та подивіться прямо в фару. Якщо на машині стоять лампи по типу тих, що тут були на фото - вас чекатиме велике здивування.

Skiper

Цитата: _Oleksandr_ від 30 Червня 2023, 20:00:08велике здивування.
Навіщо мені псувати зір?
Поки не бачив світло-тіньовий кордон з розміткою відповідно до "Руководства по эксплуатации"
регул фар.png
назва мал.png
не від кого, хто встановив замість штатного галогену іншу лампу. До речі, _Oleksandr_, якщо у вас не галоген, чому не показуєте те, що здивує. Чекаю конкретики.
Те саме стосується і Labukh після установки ЛЕД.
Slavuta 1.2SI by Skiper
Мы в ответе за тех, кого вовремя не послали за русским кораблём

Skiper

Згідно з вище зазначеною мурзилкою це робиться наступним чином:
блок фари 1.png
блок фари 2.png 
Slavuta 1.2SI by Skiper
Мы в ответе за тех, кого вовремя не послали за русским кораблём

_Oleksandr_


Skiper

Цитата: _Oleksandr_ від 01 Липня 2023, 10:30:06Давно ще показав
Там збоку, видно одну із фар з засвітом в стелю. Повинно бути 5 см горб на відстані 5 метрів. а там маємо разів в 10 більше, 40-60 см.
Slavuta 1.2SI by Skiper
Мы в ответе за тех, кого вовремя не послали за русским кораблём