.Подсветка номера. Лопаются плафоны

Автор dimon.zp, 02 Лютого 2010, 18:26:58

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Володимир

Там я підозрюю ще важлива не тільки затяжка болтів кріплення скла до корпусу, а і болтів кріплення плафона до бампера.

Цитата: Sergik32 від 29 Серпня 2016, 14:03:12
не виключено, але коли лопається на сонці то вже лампочки там не при ділах.
Зараз вже в фарах передніх пластмасове скло, а ти хочеш на такі дурнички скло.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Sergik32

я їжжу поки з потрісканим, не лізу міняти, вже як відпаде кусок тоді буду щось думати.
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0

Григорий

Сержик в мене вже більше двох років тріснуті але на швидкість не впливає, отворів не має, просто трішки неприємно і тому приходится в місті дивитись не на тріснуті стікляшки а НАШИХ ГАРНИХ УКРАЇНСЬКИХ ЖІНОК. :rofl:
СЛАВУТА -- конструктор для дорослих, але дуже простий.

Sergik32

Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.

Володимир

Та я також їздив років 5, а може і більше, робив замовлення запчастин на сайті, що щоби ціна з доставкою не була така велика, набрав всяких дрібниць.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Kritik

ставляться діоди з радіаторами, і плафони перестають лопати
я собі колись поставив і забув про таку проблему
Прийму в подарунок будь яку нерухомість на Кіпрі.

Алексей

Vitaliy.

Цитата: Kritik від 30 Серпня 2016, 18:53:38
ставляться діоди з радіаторами, і плафони перестають лопати
Писали уже, что плафоны полопались даже не включая габаритов.
Так же отметили, что ультрафиолет их выжигает.
Я себе лет 7 назад поставил новые плафоны, загерметизировал вроде пластилином, и внутри вставил обычные, но не дешёвые лампы накаливания. Но не 12в. До сих пор светят, и стёклышко целое. Правда пожелтели со временем. Последние три года машинка живёт в гараже. А до этого во дворе ставил под солнцем.
Занимаюсь ремонтом авто.Радиолюбитель.Электрика и не только.
Я предпочитаю делать в своей жизни то, что мне нравится. А не то, что модно, престижно или положено.
 рус иван пнх

Sergik32

якщо вже і міняти то на нові плафони в новому бампері нової іномарки, хочаби цитрамон берлінго ХТР

Noise

Може частково тріщини викликає ультрафіолет від сонця, або механічні напруження від криво закрученого плафону. Але в моєму випадку чітко було видно, що плафони не просто тріснули, а й проплавилися:

Нові плафони позаклеював герметиком, думаю гнити не будуть. А всередину замість лампочки вставив отакі діоди, з котрих випаяв по одному резистору щоб світило тільки три діода, бо шість дуже яскраво та й грілось.

Noise

Цитата: Salek від 10 Червня 2017, 15:30:50
Лучше уменьшить ток через светики.

Там всього 40мА через один ланцюжок діодів, вся лампа 80мА споживала. Нормально для 5050. Та й коли світили всі шість, то грілося не критично. Але світило набагато яскравіше стокової 5-ватної лампи, не хочу я з такими люстрами їздити.

SWarlock

Salek правильно сказал: надо бы резистор подобрать дополнительный, потому что практически все сборки рассчитаны на 12В, а гена выдает больше. В результате, происходит деградация и последующее разрушение светодиодов. Видно по тому, что диоды начинают со временем светить тускнее, а затем мерцать.
А по поводу плафонов - у меня такие очень удобно стали в багажнике (сама прозрачная часть), но внутри поставил светодиодную ленту (да, с дополнительным резистором). Уже несколько лет нет проблем ни с светодиодами, ни с плафончиками.
Жизнь - тяжелая штука. Как только у тебя на руках все козыри, она начинает играть с тобой в шахматы.

Noise

Цитата: SWarlock від 10 Червня 2017, 22:22:07
надо бы резистор подобрать дополнительный...

Щоб знизити струм наскільки? Який номінальний струм у нонейм світлодіодів в тих лампочках за шість гривень штука?

Типово, у світлодіодів типорозміру SMD 5050 робочий струм - 60мА, по 20мА на один з трьох кристалів. Я зараз маю 40мА через діод, куди ще зменшувати?
Якби мені хотілось перфекціонізму, я б купив діоди з відомими характеристиками та приємнішою кольоровою температурою, розвів плату, напаяв їх скільки мені треба, та живив їх джерелом струму а не напруги (бо у світлодіодів пливе ВАХ від температури).

Цитата: Salek від 10 Червня 2017, 17:17:39
Сгорят через год.

Тут не знаєш, що через тиждень буде, а ти про рік. Згорять - то перекину резистор на другу сторону і посвітять ще, якщо до того буде.

Noise

Цитата: Salek від 11 Червня 2017, 11:30:00
После сразу менял резистор и уже несколько лет нет проблем.

То до якої величини зменшувати струм?

Серёга

В подсветке салона стоит /ниже картинку вставлю / на 6 кристалов светит нормально, в подсветке номера заменил 2 комплекта плафонов они трескались из-за перегрева в последний комплект купил как в салоне только на 2 кристала думал будет плохо светить но нет так же светит как в салоне на 6 и видно номер хорошо и уже сколько лет плафоны целые
Мы работаем на работе,которую ненавидим,чтобы купить вещи,которые нам не нужны!