Круиз контроль

Автор АнтохА, 26 Грудня 2011, 21:00:42

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Taraseevich

круиз контроль.....
это -ни когда машина газует,а когда держит скорость одинаковую(и ее можно плавно регулировать),и не важно,с горы или в гору......
а газовать,это ерунда получится,и где им пользоватся?с наши ми то дорогами?

Toris

(минуло 8 років...)

Задам питання шановним славутоводам: як зробити неадаптивний круїз-контроль, щоби при відпусканні педальки воно продовжувало їхати, як ніби ніхто нічого не відпускав?

Володимир

Цитата: Toris від 06 Серпня 2021, 17:03:12
Сюди ж додам супутнє питання: як зробити неадаптивний круїз-контроль, щоби при відпусканні педальки воно продовжувало їхати, як ніби ніхто нічого не відпускав?
Заведи собі в салон ручний газ, так як на радянських грузовиках типу газ-53.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Toris

Цитата: Володимир від 09 Серпня 2021, 09:38:22Заведи собі в салон ручний газ, так як на радянських грузовиках типу газ-53.
Автомобілісти на роботі те ж саме кажуть.

А я додумався лише до блокування тросика газу, який розблоковуватиметься при натисканні педалі гальма. В принципі, так можна влаштувати навіть адаптивний круїз.

ВКБ

Цитата: Toris від 09 Серпня 2021, 11:26:48
Цитата: Володимир від 09 Серпня 2021, 09:38:22Заведи собі в салон ручний газ, так як на радянських грузовиках типу газ-53.
Автомобілісти на роботі те ж саме кажуть.

А я додумався лише до блокування тросика газу, який розблоковуватиметься при натисканні педалі гальма. В принципі, так можна влаштувати навіть адаптивний круїз.
Імовірність клину.
Програмно б рхх привідкривати і дурити датчик заслонки , підчипившись паразитно кніпкою і опором))
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Toris

А яка максимальна пропускна здатність РХХ? 3000 об/хв під навантаженням дасть? (щось я дуже сумніваюсь: ота дирдочка, яка перекривається "грибочком", значно менша перерізу дроселя)

Дурити датчик заслонки не ризикну, порушимо пропорції суміші.

Дивився у мережі реалізацію круїзу з механічним дроселем - там до сектора дроселя чіпляється додатковий тросик від приводу круїзу, тобто втручання у штатні алгоритми ECU відсутні. Модуль круїзу від раннього Hyundai Tucson, здається. При цьому у салоні круїз керується з пристойного важеля з кнопками.

vladishtm

Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

ВКБ

Цитата: Toris від 09 Серпня 2021, 11:45:02
А яка максимальна пропускна здатність РХХ? 3000 об/хв під навантаженням дасть? (щось я дуже сумніваюсь: ота дирдочка, яка перекривається "грибочком", значно менша перерізу дроселя)

Дурити датчик заслонки не ризикну, порушимо пропорції суміші.

Дивився у мережі реалізацію круїзу з механічним дроселем - там до сектора дроселя чіпляється додатковий тросик від приводу круїзу, тобто втручання у штатні алгоритми ECU відсутні. Модуль круїзу від раннього Hyundai Tucson, здається. При цьому у салоні круїз керується з пристойного важеля з кнопками.
Як бути з навантаженнями і тримати швидкість? Тут без адаптації не вийде ідеально, тобто в адаптаційних має бути до сервоприводу круїзу зворотній зв'язок по швидкості в контролер.
Про хх звісно дирка мала, я мав на увазі принцип. При відкритті обманки можливо врізаної з боку заглушки і обмашу дроселя суміш підтяється по тиску повітря трахтоматом мікасом.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Toris

Про тримати швидкість поки що не заморочуюсь, на перегоні Житомир-Київ можна лише педальку тримати.

Мені хоча би давати відпочинок для ноги на кілька хвилин, зробити зарядку, поскакати на сидінні. Щоби у цей час авто рухалось зі швидкістю потоку.

Цитата: vladishtm від 09 Серпня 2021, 13:31:51https://slavuta-club.info/forum/index.php?topic=16980.msg555433#msg555433
Там взагалі чувак чи заснув, чи щось інше трапилось - він не відреагував на клумбу взагалі ніяк. То не проблема круїзу.

Vitaliy.

Цитата: Toris від 06 Серпня 2021, 17:03:12як зробити неадаптивний круїз-контроль, щоби при відпусканні педальки воно продовжувало їхати, як ніби ніхто нічого не відпускав?
самоубийца
не мешай машине работать штатно
Занимаюсь ремонтом авто.Радиолюбитель.Электрика и не только.
Я предпочитаю делать в своей жизни то, что мне нравится. А не то, что модно, престижно или положено.
 рус иван пнх

vladishtm

Цитата: Vitaliy. від 09 Серпня 2021, 17:14:09Цитата: Toris от 06 Август 2021, 17:03:12
як зробити неадаптивний круїз-контроль, щоби при відпусканні педальки воно продовжувало їхати, як ніби ніхто нічого не відпускав?
самоубийца
100500%+ и хорошо если б это чревато только  "само" :hysterics: В голове как бы есть пару вариантов простой реализации... но никогда ни себе никому другому не предложу.
Цитата: Toris від 09 Серпня 2021, 13:40:26Мені хоча би давати відпочинок для ноги на кілька хвилин, зробити зарядку, поскакати на сидінні.
:dunno: Тогда в кабину  авиа или ЖД. А просто остановиться и ....ну как делали всегда?
Славута 1,3Li 2009

Toris

Які всі забобонні... :facepalm: Я ж не перший день живу, авіацію полюбляю, надійність і все таке.
От якщо заводська реалізація електронікою чи електромеханікою - то усім все нормально, аллєс гут, най буде. А як грамотно заколгоспити - так одразу "є дешевші способи самогубства". :facepalm: Автоматична коробка передач - ото чисто електронний монстр. Або Citroen чи Pegeout з адаптивним електронним кермом - і нікому ніякого ахтунгу... :(

Блокаду троса газу можна робити електромагнітом за принципом активного зусилля. Тобто при розриві живлення круїз автоматично деактивується/розблоковується. Для надійності розриву можна поставити два послідовні вимикачі з релюхами, на педальку гальма та на педальку зчеплення: при натисканні будь-якої педалі круїз миттєво знеструмлюється/розблоковується.

Еврика! Ще простіша схема придумалась! :clap:

Цитата: vladishtm від 09 Серпня 2021, 19:50:37А просто остановиться и ....ну как делали всегда?
До Житомира 1-2 рази зупиняємось і в самому Житомирі запропанюємось/обідаємо. Але краще робити гімнастику кожні 20...30 хвилин. Вмикаю нейтраль і розминаюсь. Але то не діло.

А от від Житомира до Києва треба перти-перти-перти! Там таке шикарне асфальтове поле, що просто гріх втрачати час. Місця вистачає усім. І з Києва до Житомира також треба перти, поки є можливість. Машинко любить перти, у цей час відбувається зцілення машинної душі.

Цитата: vladishtm від 09 Серпня 2021, 19:50:37В голове как бы есть пару вариантов простой реализации... но никогда ни себе никому другому не предложу.
Уже можна ділитись. Прошу пана.

P.S. Вийду надвір, позаглядаю Славутику в педалі та під капот. А завтра Сенсовича досліджу.

igo61

Цитата: Toris від 09 Серпня 2021, 20:12:04
Уже можна ділитись. Прошу пана.
Вийду надвір, позаглядаю Славутику в педалі та під капот. А завтра Сенсовича досліджу.
Егеж, а я поки віночка буду готувати. Про всяк випадок.  :rofl:
Куда ты скачешь, гордый конь, и где откинешь ты копыта?

vladishtm

Цитата: Toris від 09 Серпня 2021, 20:12:04авіацію полюбляю, надійність і все таке
Цитата: Toris від 09 Серпня 2021, 20:12:04Уже можна ділитись. Прошу пана.
Ну добре, але не перші два. Третій, ....законий. Пересісти на трактора, з приліпленим зверху кузовом славки, сенса... та хоч навіть майбаха.

Цитата: Toris від 09 Серпня 2021, 20:12:04От якщо заводська реалізація електронікою чи електромеханікою
- так це ж ключове! До речі,щось в світі якось підозріло затихло про всякі авто без воділи  B) а там монстри над цим працюють
Славута 1,3Li 2009

Toris

Цитата: igo61 від 09 Серпня 2021, 21:00:10Егеж, а я поки віночка буду готувати. Про всяк випадок.  :rofl:
Сама доброта... Я в лендкрузер притулявся, якщо що. :-D

Цитата: vladishtm від 09 Серпня 2021, 21:17:23До речі,щось в світі якось підозріло затихло про всякі авто без воділи  B)
Ці людиська бухі та обдовбані сплять за кермом, поки робот їде додомцю. Поліція не знає, як діяти.