Отмена технического осмотра.

Автор Maxislav, 25 Травня 2011, 18:03:20

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Володимир

Тільки що подивився законодавство, то страхування цивільно правової відповідальності відбувається на осноі закону \"Про обов\'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів\" а в цьому законі є Стаття 7. Визначення розміру страхових платежів, то там написано що: 7.2. Базовий платіж та коригуючі коефіцієнти розраховуються МТСБУ актуарним методом на основі статистичних даних та рівня збитковості даного виду страхування в цілому по галузі за останній розрахунковий період, який становить не менш як один рік.

Так що полюбому або міняти закон, або чекати цілий рік щоби підняти базовий платіж.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Владимир

Цитата: ВолодимирЗакон має найвищий пріоритет, і якщо якісь акти чи постановами кабміну регулюють якусь статтю закону, то в тому ж законі має бути про це написано, як наприклад в статті 41 ЗУ \"Про дорожній рух\" написано що правила дорожнього руху затверджуються кабміном. Про техогляд такого не написано.
З цим ніхто і сперечається. Закон має дійсно найвищу юридичну силу. Але ж правила дорожнього руху справді затверджує кабмін. Якщо вони своєю постановою від 22 квітня 2009 р. N 395 скасували право вимагати надати транспортний засіб для перевірки технічного стану, то можуть ще однією постановою це право поновити.

До речі, така можливість зовсім не виключається, скоріше навпаки - справа часу. Аргументом на користь цього є висловлення Анатолія Могильова (начальника всієї міліції), що уже закуплені пересувні лабораторії для перевірки технічного стану ТЗ на дорогах: мінімум 1 лабораторія на область. Витратили на це більше 13,5 мільйонів гривень. Тепер постає запитання - для чого їм такі лабораторії, якщо вони не мають зараз права перевіряти технічний стан ТЗ? Відповідь на це запитання відчуємо згодом.
Славута, 1,2 карб, 2003 г/в
Бортовик http://slavuta-club.info/forum/viewtopic.php?pid=147685#p147685

Vishnujana

так все вірно, міліція буде відновлена в правах перевірки тз прямо на дорозі, певно знову почнуть знімати номера.
так що в кого щось незаконно встановлено, перероблено то їм буде не дуже добре.

відкрий капот, покрути кермом, постав на стояночне гальмо.
доведеться  мені купувати аптечку, вогнезасник... одним словом ні нащо  краще сподіватися не прийдеться.

locos

Vishnujana
а Вы разве не возите аптечку?
На моей практике два раза помогала спасти людей от обильной кровопотери. Один раз пенсионер споткнулся и разбил голову - вся вата и перекись. Во втором случае ребенок распорол голень до  мышц, тоже саме плюс жгут...пока скорая не приехала...

Vishnujana

locos
не хочу Вас розчаровувати, але не вожу аптечку тощо.
я нікому не нав\'язую власну точку зору і прошу мене не переконувати в іншому, вже з цього приводу були дебати на сторінках цього сайту, не варто повторюватись.

Мої поклони.

булат

Цитата: Mister Muskul... уже закуплені пересувні лабораторії для перевірки технічного стану ТЗ на дорогах: мінімум 1 лабораторія на область. Тепер постає запитання - для чого їм такі лабораторії, якщо вони не мають зараз права перевіряти технічний стан ТЗ? Відповідь на це запитання відчуємо згодом.
я тоже думю что это совсем не спроста. скорее всего уже готовят изменения в закон, которые позволят им использовать эти лаборатории.
но все эти лаборатории на колесах у меня не вызывают никакого энтузиазма - в наших условиях это ведет к 100% корупции

Skiper

Цитата: locosVishnujana
а Вы разве не возите аптечку?

Медицинские препараты (большинство из рекомендованных для аптечки не могут хранится при высоких температурах выше 24 градусов), потому летом они медленно превращаются в яд.
У меня в аптечке только жгут

и рюмка для промывки глаз.

По радио уже передали, что будут останавливать для проведения осмотра тех состояния авто.
Одна лабораторя на район - это очень мало, потому вероятность остановки - мизерная.
А без спец оборудования - сразу в сад.
Slavuta 1.2SI by Skiper
Мы в ответе за тех, кого вовремя не послали за русским кораблём

Константин

То ГАИ будуть перевiряти в наявностi- аптечку.аварiйний знак.вогнегасник ? Чи нi ?

Vishnujana

КОЛЯН 1981

ну це не відомо, але щоб причепитись то можуть і перевірити, не дай Бог щоб були прострочені препарати в аптечці, то труба -- штраф.

Skiper
підтримую Вас на сто %.
на всіх препаратах пишуть, що зберігати в темному і прохолодному місці, а мене в машині +40°C значить якщо тримати медікаменти при такій температурі, то це порушення вимог щодо зберігання даних, потім такі медікаменти можна згодувати сусідському собаці аби більше не гавкав.
те саме стосується і вогнегасника, я був свідком як горіла машина і дуже багато проїзджаючих зупинялись і пробували застосувати свої вогнегасники, так великий відсоток вогнегасників просто не спрацював, більше того навіть пожежна машина не потушила. так що то все таке як і держава.

Юрій

Про медпрепарати - повністю згідний.
А про вогнегасник - ні. Треба слідкувати, щоб не був протермінований.

В кого є вогнегасники, скажіть коли ви дивилися на його термін зберігання останній раз?
Я подивився тиждень тому - до 1997р. Попробував - не працює. Купив новий. А там термін 2 роки.

булат

огнетушители можно отдавать на проверку по истечении срока действия. только вот знать бы куда!?

Дмитрий

Цитата: VishnujanaКОЛЯН 1981

ну це не відомо, але щоб причепитись то можуть і перевірити, не дай Бог щоб були прострочені препарати в аптечці, то труба -- штраф.

Нет! Какой штраф? Статья КУпАП?

За отсутствие аптечки, огнетушителя, знака аварийной остановки, троса и т.п. - штраф не предусмотрен! Читайте внимательно статья КУпАП от 121 до 140 (хотя-бы).

Там есть статья 125 \"Інші порушення правил дорожнього руху\", которая влечёт за собой такое наказание, как \"предупреждение\". Это касается и аптечки, так как за аптечку прямая санкция в КУпАп не предусмотрена!
Slavutа 1.2L

Vishnujana

пане Langolin Ви мене обнадіяли, дякую

SWarlock

ИМХО, аптечка и ее содержимое - дело каждого. Стандартное наполнение годится только для того, чтобы связать руки жгутом и йодную сетку сделать. Так что ее приходится доукомплектовывать (кстати, сам я лекарств не употребляю - 1-2 таблетки в год - от головной боли, остальное лечится натуральными продуктами  ;)  ). Аптечка не раз спасала пассажиров и даже других автомобилистов, у которых не было аптечки.
Аналогично - с огнетушителем. У меня их 2 только в авто (ОП1 и ОП2). Лучше я буду с ними под сидением ездить, чем, не дай бог, смотреть как горит огонь. Опять же, проверка работоспособности никогда не помешает хотя бы для того, чтобы живьем руками опробовать. Перезарядка производится в специализированных предприятиях. У нас такое предприятие в городе тоже есть, если надо я скажу где находится, хоть бы и  в личку (не для рекламы, я там не работаю).

ИМХО - дрюкать менты должны прежде всего за (в порядке убывания важности):
1. тонировку стопов - просто надоело, когда впереди идущий авто резко останавливается, а при этом практически не видно стопов (не надо говорить о том как красиво выглядит и видно даже ночью - днем не видно нихрена)
2. приколхозенный ксенон - очень слепит встречку - как сварка. необходимо линзовать, иметь специальное, омываемое стекло фары, отъюстированный фокус и т.д.
3. отсутствие или неисправность осветительных приборов (особенно с левой стороны) - ну не видно почти что это автомобиль, а не мотоцикл - как сзади, так и спереди.
4. \"дудки\" на выхлопной и вообще за громкий выхлоп - надо уважать окружающих - нравится рокот двигателя, запишите на диск этот звук и включайте через магнитолу внутри салона.
5. тонировку стекол - не надо говорить, что за грузовиками ничего не видно при обгоне - вы часто обгоняете за грузовиками? как часто обгоняют грузовики? почему при езде задним ходом любители тонировки опускают передние стекла? В конце концов, почему комплекс ковыряния в носу (чтобы никто не увидел) должен развиваться и культивироваться?
Жизнь - тяжелая штука. Как только у тебя на руках все козыри, она начинает играть с тобой в шахматы.

Юрій

Цитата: булатогнетушители можно отдавать на проверку по истечении срока действия. только вот знать бы куда!?

Наскільки я знаю, при пожежних частинах є кооперативи, чи щось таке, які займаються вогнегасниками.
Треба точніше взнати.