Переход на ВАЗ ходовую.

Автор Денис, 14 Квітня 2008, 15:08:08

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Володимир

Цитата: Dirэто ты серьезно, или шутишь?
http://www.drive2.ru/cars/zaz/1103/1103/andriyxa-dir/journal/288230376153094287/#post  вот мануал на всякий случай
Подивився фотки по цьому посиланні, та зрозумів чого на ваз 2108-2109 при вивороті руля до упору передні колеса стають в плуг як в трактора. Виявляється там знизу вісь обертання стойки зміщена на зовні сантиметра на три і більше, тобто кут нахилу стойки до середини кузова більший, на цей самий кут мав би бути і збільшений кастор, але видно конструктори про це не подумали. В таврії/славуті на мій погляд все зроблено правильніше, щось таки з фієсти і зкопіювали, навіть вісь обертання стійки проходить через центр злому зовнішньої гранати, завдяки цьому вал при повороті колеса не зміщуєтся вперед/назад, на ваз ходовці я цього не бачу, центр гранати зміщений до середини автомобіля.

Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Dir

Цитата: Володимир
Цитата: Dirэто ты серьезно, или шутишь?
http://www.drive2.ru/cars/zaz/1103/1103/andriyxa-dir/journal/288230376153094287/#post  вот мануал на всякий случай
Подивився фотки по цьому посиланні, та зрозумів чого на ваз 2108-2109 при вивороті руля до упору передні колеса стають в плуг як в трактора. Виявляється там знизу вісь обертання стойки зміщена на зовні сантиметра на три і більше, тобто кут нахилу стойки до середини кузова більший, на цей самий кут мав би бути і збільшений кастор, але видно конструктори про це не подумали. В таврії/славуті на мій погляд все зроблено правильніше, щось таки з фієсти і зкопіювали, навіть вісь обертання стійки проходить через центр злому зовнішньої гранати, завдяки цьому вал при повороті колеса не зміщуєтся вперед/назад, на ваз ходовці я цього не бачу, центр гранати зміщений до середини автомобіля.

ну да, и еще факт что тормоза стали лучше это не больше чем самовнушение, только и того что теперь есть возможность выбора колес и возможность установки тюнинговых, ну или хотябы вентилируемых, тормозов!
o5o9815362

АнтохА

Цитата: Twisterітак почав збирати всі запчастини передка докупи все зібралось нормально а от перехідник під шарову запхати не зміг отвір замаленький, чи правльно я підставив?
невже і передні перехідники \"браковані\" %) чи я не туда тулю?

не в ту дырку сунешь

Юра

Почав ставити ВАЗ ходовку і виникли такі проблеми:

1) опора стойки дуже перекошена, коли кручу рулем ужасно тре об резину:

2) шрус/граната внутрішня не залазить в коробку, тіпа не вистачає довжини

Тік шо спало на думку що мб воно там на шліци не попало і вперлось тому і відповідно висунуте назовні і стойка тому під такми кутом.. а що скажете ви?
п.с. масла в коробці нема злив ще перед заміною ходовки бо ітак треба міняти

Dir

похоже что на шлицы не попало, должны полностью заходить, если что добавь шайбу внутренюю между кулаком и гранатой, а с верхними опорами это нормальное явление, поставиши машину на колеса тереть не будет, но всеравно будет чуток перекошено
o5o9815362

Юра

Dir  я вже ставив.. не втримався :D ситуація не змінилась.. але справа нормально а от зліва тік так тому думаю якщо зайде нармал всередину то кулак і т.д посунеться і відповідно стойка теж..

TOXAT

Цитата: TwisterDir  я вже ставив.. не втримався :D ситуація не змінилась.. але справа нормально а от зліва....
С полуосью похоже что не попало на шлицы. А вот со стойкой что то не то. Когда ставите на колеса, левое колесо нормально стоит (развал)? Попробуйте отпустите болты крепления стойки к кулаку и покрутите эксцентрик.

Цитата: TwisterDir  ...якщо зайде нармал всередину то кулак і т.д посунеться і відповідно стойка теж..
Судя по фото Вам наоборот нужно чтоб стойка отошла от кузова (если снимок сделан в сторону лобового стекла).
Славута 1.2 инжектор -- 2007г.в. -- 120000км. -- М10.3 -- ГБО-1

Юра

TOXAT блін.. точно все вірно..
развал якраз в 0 на око виставляв..
через годинку піду в гараж попробую полуось запхати в коробку і що буде.. і чи загалі вона залізе..

АнтохА

а с другой стороны полуось зашла? засунь снаачала полуось а потом закручивай гайку ступицы? пружина во внутренней гранате есть?

Юра

Здрасте! У меня такой вопрос. Тормоза начинают тормозить со средины, а нормально, еще ниже((( Что можно с етим зделать???
Drive2.ru ---- Skorpionchik S-GO
Гарний сток краще поганого т

Володимир

Цитата: CayenneЗдрасте! У меня такой вопрос. Тормоза начинают тормозить со средины, а нормально, еще ниже((( Что можно с етим зделать???
Тормоза прокачати, хоча може бути варіант що задні циліндрики попались без автонастройки.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Юра

Цитата: Володимир
Цитата: CayenneЗдрасте! У меня такой вопрос. Тормоза начинают тормозить со средины, а нормально, еще ниже((( Что можно с етим зделать???
Тормоза прокачати, хоча може бути варіант що задні циліндрики попались без автонастройки.
А что значит автонастройка???
Цитувати виділенеЕсли ручник больше 6 щелчков то подтянуть
Ручник, все нормально!

Дима

это ваз тормоза, так у всех

Юра

Цитата: _Дима_это ваз тормоза, так у всех
И не что с етим не поделаешь???

Юра

Щось я забув запостити пишу знову..

ПОЛУОСЬ залізла назад нормально як і дума вне попа на шліци
а от з стойками вирішив все розібрати і зняти проставки що між опорним і кузовом..
поставив назад ніби трохи полегшало.. ну принаймні звуку страшного нема але далі на перекос, які є варіанти?

зараз їду хакуплю пару шайб гайок+ довші торм.шланги і іду бавитись далі *PARDON*

Cayenne ГТЦ треба тулити вазовський.. кажуть покращує ситуацію.. але всерівно не то..