Плохая работа тормозов

Автор Стас, 09 Січня 2008, 09:36:34

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Дмитрий

Number One спасибо, проверю- подтяну

Sergik32

Коллєги підкажіть, задні барабани знімати геморно чи ні, задні тормоза не працюють. регулювання підшипників яке?
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0

Володимир

Цитата: Sergik32Коллєги підкажіть, задні барабани знімати геморно чи ні, задні тормоза не працюють. регулювання підшипників яке?
Знімаєш захистний ковпачок, і відкручуєш одну гайку.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Тимур

Задние колодки не менялись ~50 тыс, передние поменянные ~2 тыс назад.

1. Куда-то однократно пропало около 1/4 бачка тормозной(за 9 лет ни разу такого не было). Долил не повторялось. Куда?
2. Раньше тормоз срабатывал почти от прикосновения ногой, сейчас выжимаю до середины как минимум, чтоб торможение было ощутимым.
3. Раньше ручник держал нормально на подъемах. После последней поездки когда в салоне 4ре человека на подъем держит, но по чуть чуть проскальзывает (по см 2-3 машина откатывается назад).

Таки задние стерлись уже? Или так и должно быть, а ручник просто подтянуть трос?

Володимир

Цитата: NumoneЗадние колодки не менялись ~50 тыс, передние поменянные ~2 тыс назад.

1. Куда-то однократно пропало около 1/4 бачка тормозной(за 9 лет ни разу такого не было). Долил не повторялось. Куда?
2. Раньше тормоз срабатывал почти от прикосновения ногой, сейчас выжимаю до середины как минимум, чтоб торможение было ощутимым.
3. Раньше ручник держал нормально на подъемах. После последней поездки когда в салоне 4ре человека на подъем держит, но по чуть чуть проскальзывает (по см 2-3 машина откатывается назад).

Таки задние стерлись уже? Или так и должно быть, а ручник просто подтянуть трос?
Рідина могла піти в салон чи у вакумний підсилювач, якщо він стоїть. Те що педаль починає працювати з середини, то напевне навернувся в ГТЦ один контур, потрібна заміна манжет.

Якщо задні колодки стерлись, то підтяжка ручника може не допомогти, там або ричаги будуть впиратись в ступиці, або не вистарчить ходу пружин тросу ручника.

Володимир

Днями прокачав тормоза, причому сам без сторонньої допомоги з допомогою клапана як на фото нижче. Надів шланг з клапаном на штуцер циліндрика відкрутив ключем штуцер і качав педалькою тормоза, в такий спосіб і прокачав, і замінив тормозну рідину, стара була чорна як відпрацьоване масло. Прокачка щось ніби дала, зараз в мене по педалі до 2 см вільного ходу педалі до упору в поршень ГТЦ, а потім 2-3 см вже вільного ходу до початку стиску колодок. Чи вірівняла прокачка системи зусилля правого і лівого котнурів можна буде сказати коли у нас появиться сухий асфальт, зараз нема ніякого.

ZaVa

Цитата: ВолодимирДнями прокачав тормоза, причому сам без сторонньої допомоги

Підкажіть, будь-ласка, де можна придбати цей нехитрий пристрій.
А ще таке питання - щоби не створювати зайвої теми- чи можна прокачати гальмівну систему за допомогою компрессора - створити в бачку невеликий тиск, а штуцер для перекачки трохи викрутити в одному з робочих циліндрів. Тут головне не пропустити коли рівень рідини опуститься до мінімуму щоб не вдавити в систему \"свіжого \" повітря.
Хто як думає ??
\"Славута\" 1,2 Li , 2006г ,   М10.3

Володимир

Цитата: zava
Цитата: ВолодимирДнями прокачав тормоза, причому сам без сторонньої допомоги

Підкажіть, будь-ласка, де можна придбати цей нехитрий пристрій.
Це я колись у сергіо купляв бензонасос бош, то від нього в мене залишилась така лишня деталь, тепер пригодилась.
Цитата: zavaА ще таке питання - щоби не створювати зайвої теми- чи можна прокачати гальмівну систему за допомогою компрессора - створити в бачку невеликий тиск, а штуцер для перекачки трохи викрутити в одному з робочих циліндрів. Тут головне не пропустити коли рівень рідини опуститься до мінімуму щоб не вдавити в систему \"свіжого \" повітря.
Хто як думає ??
Початково систему заповнити так можна, але потім все рівно доведеться прокачувати або з напарником, або з одітим клапаном на штуцер, так як жоден бачок не витримає тиску потрібного для прогонки бульбашок по системі.

Василь

Цитата: zavaПідкажіть, будь-ласка, де можна придбати цей нехитрий пристрій.
А ще таке питання - щоби не створювати зайвої теми- чи можна прокачати гальмівну систему за допомогою компрессора - створити в бачку невеликий тиск, а штуцер для перекачки трохи викрутити в одному з робочих циліндрів. Тут головне не пропустити коли рівень рідини опуститься до мінімуму щоб не вдавити в систему \"свіжого \" повітря.
Хто як думає ??
http://slavuta-club.info/forum/viewtopic.php?pid=153257#p153257
Авто - ЗАЗ-110307 1,2S 2003 р.. Пробіг - 30 500 км.

Сергей

:D  смотрю штуковина знакома! оказался клапан с бош насоса! яб даже не додумался бы её прменить для прокачки! молодец!
такие клапана применяются на насосах предназначеных для волг уазиков и т д! а сверху него за 20 грн ставится прехлдник под тонкую трубку! продается в уаз магазинах! только вот штуцер купить в свободной продаже наверное не реально!
сто  ремонт и техническое обслуживание вашего автомобиля любой сложности! 063-44-20-375 Сергей!

ZaVa

Вот - http://www.faq-ova.ru/faq/torm.html - нарыл на просторах. Попробую на выходных, асли не заметет, потому как тормозуху менять надо и, скорее всего, ГТЦ.
 Только надо резьбу фумой уплотнить или спец ниткой чтобы по резьбе воздух обратно в систему не попал.
\"Славута\" 1,2 Li , 2006г ,   М10.3

Володимир

Цитата: serdgio:D  смотрю штуковина знакома! оказался клапан с бош насоса! яб даже не додумался бы её прменить для прокачки! молодец!
такие клапана применяются на насосах предназначеных для волг уазиков и т д! а сверху него за 20 грн ставится прехлдник под тонкую трубку! продается в уаз магазинах! только вот штуцер купить в свободной продаже наверное не реально!
То я колись в тебе брав насос БОШ, спочатку думав ставити разом з цим клапаном, але так як він додає шуму то обмежився звичайним штуцером. Валявся без діла, а тут через стільки років пригодився.

Сергей

да кстати шуму точно добовляет! у меня с ним стоит! но все равно это намного тише родного!
сто  ремонт и техническое обслуживание вашего автомобиля любой сложности! 063-44-20-375 Сергей!

A4_

Штуцера \"под бош\" продаются на рынке - хорошие, прямые, латунные. На 6 , на 8.

Володимир

Цитата: A4_Штуцера \"под бош\" продаются на рынке - хорошие, прямые, латунные. На 6 , на 8.
Я викрутив вдома зі старого карба солекс, при монтажі на всякий пожарний посадив на епоксидний клей.