Замена подшипников задней и передней ступиц

Автор Александр, 21 Травня 2010, 17:42:48

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

ВКБ

Лабіринта внутрішнього? Є опит?. По цьому вопросу в мене нема. По КД наче можно по контуру вистукати тупою наставочкою під кутом із середини, після зняття валу.

Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Max 55

6980148 поменяй подшипник и будет счастье чего выдумывать!  o_O

есть съемник меняй сам
если нет, тогда на СТО

ВКБ

Max 55
Менял на задней ступице малый подшипник, бандаж со ступицы выстучал без фанатизма наставочкой и молотком, там есть за что зацепиться. Получилось. Я конечно не сторонник таких методов, но кагда надо срочно.....

Max 55

ну конечно дело твое
просто если есть люфт в подшипнике, то его надо менять
с люфтом дальше ездить не советую

ВКБ

Согласен. У меня на задней пошелушился и блеском пальцы брались и оспины по роликам и бандажу, чисто случайно заметил, колодки менял и ручник регулировал.

Володимир

Цитата: 6980148Лабіринта внутрішнього? Є опит?. По цьому вопросу в мене нема. По КД наче можно по контуру вистукати тупою наставочкою під кутом із середини, після зняття валу.

Досвід є, три рази вибивав підшипник. Судячи з малюнку, то можна попробувати після зняття фланця довгі болти закручувати в отвори кріплення фланця щоби витягнути ступицю, але всерівно є ризик погнути пильники.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

ВКБ

Лазив тільки що до машини, 100% підшипник, видно із середини, як граната трохи ходить. Я скоро їхати  за 500км, треба робити. Кинувся, головки на 30 нема. На початку куплю головку і спробую підтягнути. Харьківський (85грн.) і Вологдянський (120грн.) світяться по нету. На конвеєр ставили останні.

Міняв резину на літню, відмовився від балансування на стенді, побачив як слюсар його почав кріпити з різницею в 1мм між отвором і шпилькою. Жах.  Добре що вліз. Пояснювати щось зайве, просто відмовився. І так в де кількох містах. Тепер розумію, чого при 120 у мене передок дриготів. Підшипник може бути слідство. Зверніть увагу на оснащення СТОшників при балансуванні. Кріплять тяп-ляп і розказують що диски в славути кінчені. Не малина, але зробити можна ідеально, якщо в корінь проблеми дивитись. І так само на колесо кріплять. Наживлять, знімуть з домкрату, воно трохо вже підкусило, і затягують. Треба трохи не так, кажу, спочатку почерзі підтяни, зцентрується колесо відносно фасок, потім ставь та затягуй. Безтолку. В гаразі пережав сам. Без баласировки краще зараз. А там зроблю свій базовий диск ідеальний і з ним приїжджати буду на балансировку.

Number One

Мобілізацiя  12.03.2015 - 5.04.2016.
Я ДОМА !!!

ВКБ

Да, дійсно по літературі 27, а мні хтось прикрутив на 30 на одне праве колесо.

ВКБ

А в новий то підшипник передньої ступиці змазку то и не сильно заложиш, там манжета защитна хитра. Так наче смазка є. Прийдеться повірити. Хто знає, скільки на СТО стоїть замінити передній підшипник?

Max 55

поменяйте название темы!
Передние подшипники не регулируются!  :D

ВКБ

Цитата: Max 55поменяйте название темы!

Тема: \"Замена подшипников задней и передней ступиц\"

Зараз не 92-ий рік, можно купити, але раніше виживали.

Max 55

Цитата: 6980148
Цитата: Max 55поменяйте название темы!

Тема: \"Замена подшипников задней и передней ступиц\"

Зараз не 92-ий рік, можно купити, але раніше виживали.

уже поменяли название

ВКБ

Таки сегодня заменил подшипник передний в гараже сам. Помог самодельный  набор для снятия сайленблоков задних и трубы короткой кусок, больше в диаметре подшипника. Выпресовывал длинным болтом в наборе, так же и впрессовывал.
Старый подшипник таки не безнадёжный, шарики, бандаж и сеператор (пластиковый) в норме, без царапин. Поче му-то износ образовался. Подшлифовкой можно восстановить натяг. Будент НЗ.

Max 55