Вибрация руля

Автор dimas26, 10 Травня 2011, 19:49:35

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

ВКБ

Цитата: tbilisiksfВсем доброго. У меня похожая ситуация. Вибрация начиналась после скорости 100 км/ч , а сейчас уже после 80 км. На сильных ямах идёт охеренный стук в руль....подскажите причину. Благодарю.

Заїдь на яму і посмикай два рульвих наконечника ркою вниз вверх, ті що від рейки через сайленблоки йдуть по рульових шарових. Можливо в них люфт, в шарових рульових. Перевірити кріплення клами рейки.

Підняти передок на домкрат і радіально погойдати колесо, перевірити люф в передніх підшипниках ступиці. Гойдати руками , взявши на 12 і на 6 годин руками.

Зняти нафіг всі балансири з дисків, тобто грузики. Колесо віджати, промазти графіткою різьбу і гайку, конус диска під гайку. Навесу затиснути від руки почерзі, поставити з домкрата, дотиснути.

Покататись подивитись. І тавродиски безкамерки НІКОЛИ не балансувати. Це зайве, а на балансмашині з херовою оснасткою перехідною (100% для таврів скрізь) навпаки роблять дисбаланс.

У мене без баланку расава WQ-101 та ВС-11 від 0 до 150 не вібрує, а вібрувала при 80-120. Отак.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Andrew1.2Li

Просто можно снять грузики и всё?

[url=http:

ВКБ

Цитата: Andrew1.2LiПросто можно снять грузики и всё?

Да! Ну ходовку взагалі посезонно перешупати це грний тон халяїна навіть веліка. Не мучайте таврика, не балансуйте, не тратьте гроші.

Оснастка на шинному заводі для формування стінок резини і корда співвісна до сотих мм. Звідки там взятись дизбаланку у масштабі маси колеса. Звісно внона там є мізерна той дизбаланс порівняно з массою колеса та авто. Оснастка зроблена на славуту перехідна з похибкою в міліметри!!!. Тобто дизбаланс ви отримуєте за гроші. А сама шина тиском постійно \"шукає\" середину \"висковзування\" з диску. Ну а якщо там камера по розміру то теж не біда. Ну тільки коли на розмір більша і є складки, і то.....  Висновки робітьсамі, я зі свого досвіду пишу.

Сергей

Цитата: al.dudka
Цитата: tbilisiksfВсем доброго. У меня похожая ситуация. Вибрация начиналась после скорости 100 км/ч , а сейчас уже после 80 км. На сильных ямах идёт охеренный стук в руль....подскажите причину. Благодарю.
Вибрация-скорее всего плохая балансировка колёс, переднеприводные очень чувствительны к балансировке, а удар в руль у меня болтался подшипник в рулевом механизме.
Подшипник в рулевом механизме - в смысле в рулевой рейке? Можно просто купить ремкомплект и заменить?

al.dudka

Может и сам подшипник, но у меня он болтался в корпусе то-есть разбито посадочное место, это определяется только после разборки рулевого механизма, но сначала надо проверить все рулевые тяги шаровые опоры и всё что относится к рулю.

Alexvin

Ну що, хтось ще грузики пробував знімати?
В мене та ж проблема - їздив на зимовій - не помічав, перезувся в літню - трасе з 85 до 100 км/год.  Але на передньому колесі при перезувці помітили здоровенну латку (окрема печаль), як я розумію в мене вже не вийде просто грузики зняти?

ВКБ

Цитата: AlexvinНу що, хтось ще грузики пробував знімати?
В мене та ж проблема - їздив на зимовій - не помічав, перезувся в літню - трасе з 85 до 100 км/год.  Але на передньому колесі при перезувці помітили здоровенну латку (окрема печаль), як я розумію в мене вже не вийде просто грузики зняти?

Я їжджу без грузиків ЗАвжди. Але резина в принципі без пошкоджень. Просто зніми і спробуй.

Сергей

Цитата: ВКБЯ їжджу без грузиків ЗАвжди. Але резина в принципі без пошкоджень. Просто зніми і спробуй.
А яка гума?

\"Только дураки учатся на своих ошибках\" Отто фон Бисмарк

Валера

Цитата: Сергей від 12 Травня 2015, 08:58:28
Цитата: ВКБ

Я їжджу без грузиків ЗАвжди. Але резина в принципі без пошкоджень. Просто зніми і спробуй.
А яка гума?
Я ездил без грузиков и с грузиками одно и тоже если шаровая и подшипники нормальные то биения почти нет,и резина должна быть нормальная у меня белшина всегда вибрирувала.

Станислав

Всем привет.Такая ситуация,на моей славке стучит об руль.Постоянно когда попадаешь в мелкие ямы.ремонтировал рулевую рейку,подтягивал,менял сайлентблоки и наконечники.Ничего не помогло.идет постоянное биение руля.Еще,если покачивать рулем то слышно стук.Подскажите что может быть?

al.dudka

Цитата: Станислав від 01 Липня 2015, 18:35:25
Всем привет.Такая ситуация,на моей славке стучит об руль.Постоянно когда попадаешь в мелкие ямы.ремонтировал рулевую рейку,подтягивал,менял сайлентблоки и наконечники.Ничего не помогло.идет постоянное биение руля.Еще,если покачивать рулем то слышно стук.Подскажите что может быть?
Похоже на то что у вас не отрегулирован осевой люфт на шестерне рулевого механизма, там под крышку подкладываются регулировочные шайбы.

Станислав

Цитата: al.dudka від 01 Липня 2015, 20:40:40
Похоже на то что у вас не отрегулирован осевой люфт на шестерне рулевого механизма, там под крышку подкладываются регулировочные шайбы.
Ага.Тоесть,как я понял,шайбу нужно подложить где стоят сухари?Два металических и 1 пластмасовый?

Володимир

Варіанти два, або не дотягнув пробку картера і в тебе на рейці залишився радіальний люфт, або шарова.

Я минулого року також перебрав рейку, все перетягнув наконечники перевірив, а стук залишився, в результаті права шарова під заміну.

Ніякі шайби не потрібні, головне правильно затягнути пробку картера.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Станислав

Цитата: Володимир від 02 Липня 2015, 09:19:08
Варіанти два, або не дотягнув пробку картера і в тебе на рейці залишився радіальний люфт, або шарова.

Я минулого року також перебрав рейку, все перетягнув наконечники перевірив, а стук залишився, в результаті права шарова під заміну.

Ніякі шайби не потрібні, головне правильно затягнути пробку картера.

Правильно это как?Просто сильно затянуть?

Володимир

Цитата: Станислав від 02 Липня 2015, 11:46:33
Правильно это как?Просто сильно затянуть?
Ні. В тему про рулюву колонку я вже описував процес.

Для початку потрібна правильна змазка, я використовую суміш графітки з літолом, потім це розводжу маслом до консенстенції рідкої сметани.

Я регулюю рейку в знятому стані:

1. Закручуємо пробку картера з чуттям до упору.
2. Рукою крутимо вал рейки кілька разів вліво-вправо, щоби зірвати вал з місця можливо знадобиться інструмент, далі хоч і з великим зусиллям вал має крутитись рукою без інструменту.
3. Хапаємо рукою за кронштейн до якого кріпляться рулюві тяги і почергово крутимо зі всієї сили в вліво-вправо для перевірки наявності радіального люфту.
4. Якщо є люфт, то починаємо поновому процедуру з першого пункту.
5. Якщо люфта нема, то закручуємо контргайку, після чого перевіряємо наявність люфту і як крутиться вал рейки.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion