Диодные фары головного света

Автор Camel Trophy, 31 Січня 2017, 18:06:53

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Ваше мнение о диодных лампах

Нахолерувономен1треба, за отопление платить нечем....
9 (27.3%)
Это реальная альтернатива ксенону
17 (51.5%)
Ксенон лучше
7 (21.2%)

Всього голосів: 33

ВКБ

Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

_Oleksandr_

Цитата: Romka від 03 Жовтня 2020, 01:16:43Да и полиция выпишит законный штраф, что не Ближний. У нас только дальний в пол накала в законе.
В городе выпишет штраф?!

ВКБ

За невключення фар за містом не штрафується. Немає такої статті. Лише попередження усне.

Олександр 1968

Цитата: Romka від 03 Жовтня 2020, 01:16:43
Цитата: Toris від 30 Вересня 2020, 16:37:59
Цитата: _Aleksandr_ від 30 Вересня 2020, 16:28:08Из личного опыта могу сказать, что цена за более-менее работающие лампы начинается от около 100 грн. за 1 штуку (+- в зависимости от типа лампы). И это если заказывать с Китая, а если брать в местных интеренет-магазинах - будет еще дороже.
Не знаю, не знаю... Олександр 1968 поставив у моє славутко якісь такі діоди замість габаритних ламп у передніх фарах, що світять яскраво уже більше року і не блимають. Кукурудзоподібні, недешеві, але ніби дешевше 100 грн за штуку на базарі. Використовую у місті замість ближнього світла/ДХО.
Яркости светодиодных габаритов не достигает яркости ДХО, сам использую в габаритам кукурузу из МВД, менял - не дотягивает значительно. Да и полиция выпишит законный штраф, что не Ближний. У нас только дальний в пол накала в законе.
Цитата: Romka від 03 Жовтня 2020, 01:16:43
Цитата: Toris від 30 Вересня 2020, 16:37:59
Цитата: _Aleksandr_ від 30 Вересня 2020, 16:28:08Из личного опыта могу сказать, что цена за более-менее работающие лампы начинается от около 100 грн. за 1 штуку (+- в зависимости от типа лампы). И это если заказывать с Китая, а если брать в местных интеренет-магазинах - будет еще дороже.
Не знаю, не знаю... Олександр 1968 поставив у моє славутко якісь такі діоди замість габаритних ламп у передніх фарах, що світять яскраво уже більше року і не блимають. Кукурудзоподібні, недешеві, але ніби дешевше 100 грн за штуку на базарі. Використовую у місті замість ближнього світла/ДХО.
Яркости светодиодных габаритов не достигает яркости ДХО, сам использую в габаритам кукурузу из МВД, менял - не дотягивает значительно. Да и полиция выпишит законный штраф, что не Ближний. У нас только дальний в пол накала в законе.
Це ж яркий закон дозволяє використовувати дальній впівпотужності.Можна посиланнячко?Бо в правилах або дхо з заводу,або ближній.Чи то шо в мене є то законно.Нашим довбоящерам які пишуть закони не завадить вивчити досвід країн(скандинави) які перші почали тестувати постійне світіння саме ближнього.Наскільки зменшилось кількість випадків лобових зіткнень і наскільки ЗБІЛЬШИЛИСЬ випадки ударів ззаду.Особливо відноситься до авто в яких ліхтарі габаритив суміщені з гальмами-так як в нас та й більшості авто старіших років випуску.На сонці водіі просто не встигали побачити зміну яскравості габариту/гальма.

Romka

Прямого закону, що приписує використання дальнього світла в 1/3 ЯСКРАВОСТІ, що дорівнює в 1/2 НАКАЛУ (тобто половині потужності лампи дальнього) не  існує. Але не існує і прямої заборони. Це перше і далі.
Логіка така, що дальній в півнакалу без специфічних приладів на рухомому авто визначити не можливо на відміну від габаритів та не штатного ДХО. Тому причини зупиняти Вас та виносити покарання з поводу відсутності включеного світла немає. 

І Ви праві, проведені дослідження показали, що при використанні ближнього світла  в ролі ДХО кількість лобових та бокових аварій значно зменшується, але зростає кількість ДТП, коли доганяють в "зад" авто. Тому й придумали ДХО.
Наші законодавці в нюансах ДХО розбиратись не стали - або штатне  ДХО або ближній. А могли б просто прописати правила встановлення, як ПТФ і все було б добре.....
Тому я за дальній в пів накала, коли габарити не світяться.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Romka

Цитата: ВКБ від 03 Жовтня 2020, 12:06:03
За невключення фар за містом не штрафується. Немає такої статті. Лише попередження усне.

Багатьох оштрафували, приведіть будь ласка посилання на закон для апелювання перед поліцією. :thank_you:
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

ВКБ

Наведіть статтю Купап (кодекс України про адміністративні правопопушення ) за якою неувімкнення поза межами містам буде записано в протоколі про адмін правопопушення. ))

ВКБ

Зупиняють. Привітатись. Вислухати зауваження по світлу, подякувати за пораду, сказати що зараз виправляєтесь і виконуєте вимогу закону, дякуєте за службу, кажете яка вона потрібна і що поважаєте їх роботу, приймаєте зауваження і усвідомлюєте користь від дхо і їдете далі. От і все. У разі супутнього попушення кажете що негайно спробуєте усунути і просите про те щоб не притягпти вас до адмінпопушення, що адмінпорушення (супутнє якесь ) дрібне і не є умисним, що задовільняєтесь попередженням і посилаєтесь на норму купап про ненакладання протоколу при дрібному порушенні, що усвідомолюєте порушення. У разі настирності скласти протокол, просите не складати оскільки впишете що перенести розгляд з представником так як потребуєте правової допомоги і пояснення бажаєте подати при захисті прав в приміщенні патрульної поліції. Не треба сразу з патрульних робити козлів, вони теж люди і теж сприймають ситуацію нормально а іноді помилково. Поважати і з цього почати. З 10к протоколів спарірував, в т.ч проїзд один раз на червоне. Є норма яка пепедбачає попереддення якщо є каяття. Якщо вони помилились і ви впевнені і вони не відступають - письмово посилайтесь на переніс розгояду в приміщення патрульної та потребуєте правової допомоги. Мета поліції не нащелкати протоколів, а шугати кожноденно від попушень ментально і закріпити повагу до правил.

Ivan1988

Цитувати виділенеДа и полиция выпишит законный штраф, что не Ближний.
Цитувати виділенеБагатьох оштрафували, приведіть будь ласка посилання на закон для апелювання перед поліцією. :thank_you:
Что за бред?! Если кого-то и оштрафовали за не включенный ближний свет фар то этот водитель просто ЛОХ, которого развели полицейские. Нужно учится отстаивать свои права! Максимум что можно сделать в такой ситуации это помахать пальчиком, сказать "Ай-я-яй, я Вас предупреждаю". Административное наказание в виде штрафа можно оформить только при не использовании внешних световых приборов при начале движения или изменения его траектории. Я часто забываю в зимний период включать ближний свет за городом. Где-то 5-6 раз бывало что еду без включенных фар, а на встречу полицейские на патрульной машине и ни разу не попытались меня остановить.
Если интересно почитай ещё эту статью
https://buh.ligazakon.net/ua/news/189541_z-1-zhovtnya-sld-obovyazkovo-vmikati-fari-avtomoblya-za-mstom

Vitaliy.

Цитата: ВКБ від 03 Жовтня 2020, 16:33:16Мета поліції не нащелкати протоколів,
Ото Ви меня россмишили  :-D Да ихняя работа в том и заключается, раскрутить вас на деньги, хоть протоколом, хоть "иншим" благодийним образом.
Занимаюсь ремонтом авто.Радиолюбитель.Электрика и не только.
Я предпочитаю делать в своей жизни то, что мне нравится. А не то, что модно, престижно или положено.
 рус иван пнх

ВКБ

Цитата: Vitaliy. від 03 Жовтня 2020, 22:03:42
Цитата: ВКБ від 03 Жовтня 2020, 16:33:16Мета поліції не нащелкати протоколів,
Ото Ви меня россмишили  :-D Да ихняя работа в том и заключается, раскрутить вас на деньги, хоть протоколом, хоть "иншим" благодийним образом.

Я кажу про мету органу, а не окремих суб'єктів.

Вважаю дхо треба чи ближній чи дальній (що неважливо) так як стримує від обгону чи бухого водія від тапки в пол і зустрічки...перевірено. і треба не бикувати та вмикати ...все ж таки тз їде вагою в тону...звертають увагу і пішоходи.

Куплю філіпси дешеві на заміну і 1/3 блок дальній . Або скільки там при 5В. На лампу замість 13В...

Ivan1988

Цитувати виділенеВважаю дхо треба чи ближній чи дальній (що неважливо) так як стримує від обгону чи бухого водія від тапки в пол і зустрічки...перевірено. і треба не бикувати амикати ...все ж таки тз їде вагою в тону...звертають увагу і пішоходи.

А я вважаю, що ДХО чи фари потрібно вмикати за необхідністю, коли світає чи темніє або коли погодні умови погані. А ті вимоги в ПДР зайві. Не розумію чим відрізняється сонячний день в березні чи в травні, в вересні чи в листопаді? Якщо є сліпі водії, так може краще медогляд ввести, щоб на дорогах було безпечніше?

ВКБ

На трасі в любу погоду психологічно стримує від помилкового обгону. У мене 100% зір, але коли довго їду і швидкість і вузька дорога і фури і т.п, то мою сіру мишу видніше з фарами що не жопою їде і вже поруч, що стрисує від обгону..видно по поведінці. І мені видно в потоку і  викревленому плитті повітря в жару чи дощ що на мене а не від мене авто. Іноді збіг факторів. Пішоходи в місті не рипаються іноді...бо фари то є психофактор і відмітка про рух а не стоянку авто. Я так думаю що все це для психофактору шугалка.

Vitaliy.

Цитата: Ivan1988 від 03 Жовтня 2020, 22:37:52я вважаю, що ДХО чи фари потрібно вмикати за необхідністю
Аналогично. Как там в правилах писалось- при сумерках; в темноте (без разницы, если в городе с фонарным освещением улиц) ; при видимости менее 300м.
Все эти современные "правила безопасности" заточены для подстройки под дурака, который выходит на обгон вслепую, не видячи встречку. В городе через заднее зеркало это нервирует, когда всякие олени дальний включают днём. Если олень не видит встречку, если он бухой, или сонный, то хоть десять фар включи- не заметит.
Занимаюсь ремонтом авто.Радиолюбитель.Электрика и не только.
Я предпочитаю делать в своей жизни то, что мне нравится. А не то, что модно, престижно или положено.
 рус иван пнх

KOT

Цитата: Vitaliy. від 04 Жовтня 2020, 09:17:02
Цитата: Ivan1988 від 03 Жовтня 2020, 22:37:52я вважаю, що ДХО чи фари потрібно вмикати за необхідністю
Аналогично. Как там в правилах писалось- при сумерках; в темноте (без разницы, если в городе с фонарным освещением улиц) ; при видимости менее 300м.
Все эти современные "правила безопасности" заточены для подстройки под дурака, который выходит на обгон вслепую, не видячи встречку. В городе через заднее зеркало это нервирует, когда всякие олени дальний включают днём. Если олень не видит встречку, если он бухой, или сонный, то хоть десять фар включи- не заметит.
По факту у нас не все в туман и видимости 50 метров включают ближний, зато ночью ксенон на ура, им же должно быть видно, а то что их не видно/слепят им все равно, они одни такие, единственные неповторимые.
Но по факту с включенным ближним машину видней не трассе за несколько сот метров в дневное время при определенном цвете машины/асфальта/ окружения. Поэтому я за. Я всегда включаю ближний, меня лучше замечают и меньше пытаются проскочить, это работает.
Но дальний днем - да бесит, как и лед как и ксенон не установленный на заводе.