Введут ТО в 2021-м г. Или - слишал звон, да не знаю где он!

Автор VAZ 21053, 18 Лютого 2021, 22:00:08

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

тема часто засоряется попутной и не всегда сопутствующей информацией?

Я за!!!
Задолбали уже, нафига это делать!!! фу, фу - фу!!!
Нормас - хоть есть про что поговорить.
Надо бы тему пустить в русло електротранспорта и его регистрации(в осн. регистрации)
Свои  предложения напишу прямо в общение темы: "Введут ТО в 2021м......."

VAZ 21053

Цитата: Володимир від 09 Лютого 2022, 09:29:50Я днями підписував і з допомогою електронного ключа, і з допомогою банкІД, в обох випадках успішно.
Цитата: VAZ 21053 от Вчера в 22:46
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1211628236034654&id=100015624667952
Дичина на картинці не читабельна.
« История редактирования »
В правому кутку якщо навіть на телефоні збільшити думаю видно, але що саме цікаве, Я не зупинився і спробував на томість створити особисту петицію, і вуаля :heppy_dancing: :heppy_dancing: вона була авторизована і створена,  :clap: :clap: :clap: тому тепер на данній площадці більш ніж дві петиції  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Ось посилання конкретно на мою петицію:
https://petition.president.gov.ua/petition/134518

А ось коротенький текст даної петиції, хто за підтримуйте вже на 9.02.2022, маємо 15 голосів:

Проти проходження Технічного обов'язкового огляду легковим відчизняним автомобілям, і маркам автомобілів радянського виробництва щоб запобігти корупції на ринку бюджетних і раритетних автомобіоів


Жити з паливом у жилах, або ж "колхоз" на коліні?
https://www.youtube.com/channel/UCAKN5XwvocokaM7VmiJRnOQ/featured

Toris

Цитата: VAZ 21053 від 09 Лютого 2022, 17:25:39Проти проходження Технічного обов'язкового огляду легковим віДчизняним автомобілям, і маркам автомобілів радянського виробництва щоб запобігти корупції на ринку бюджетних і раритетних автомобіОів
Ні формулювання думки, ні правопису, трі класа образованія... Це ж петиція цілому президенту, офіційне звернення до офіційної особи! Як мені соромно за наші лави... :facepalm:

VAZ 21053

Цитата: Toris від 09 Лютого 2022, 22:21:12Ні формулювання думки, ні правопису, трі класа образованія... Це ж петиція цілому президенту,
:-D :-D :-D
Та да, оце тобі справа, нерозумне якесь щось там написало, а всі розумні-розумніших покритикували мене за те що аж таке звернення "состряпав".
Так от доводжу до вашого відома, якщо може хто не знає в контексті даної теми Я написав чому Я створив свою особисту петицію, і оскільки дії в мене немає а через електронний підпис мені було вімр
відмовлено, щоб Я підтримав чужу петицію, то - вимушений був проявити свою не грамотність і створити вже свою особисту петицію, яку сподіваюсь небайдужі громадяни підтримають.
За Українську мову в школі мав 3-4 бали тому вибачайте
Жити з паливом у жилах, або ж "колхоз" на коліні?
https://www.youtube.com/channel/UCAKN5XwvocokaM7VmiJRnOQ/featured

Toris

Цитата: VAZ 21053 від 10 Лютого 2022, 03:38:27Та да, оце тобі справа, нерозумне якесь щось там написало, а всі розумні-розумніших покритикували мене за те що аж таке звернення "состряпав".
<...>
За Українську мову в школі мав 3-4 бали тому вибачайте
Це найменша біда у Вашій петиції...

Цитата: VAZ 21053 від 10 Лютого 2022, 03:38:27Так от доводжу до вашого відома, якщо може хто не знає в контексті даної теми Я написав чому Я створив свою особисту петицію, і оскільки дії в мене немає а через електронний підпис мені було вімр
відмовлено, щоб Я підтримав чужу петицію, то - вимушений був проявити свою не грамотність і створити вже свою особисту петицію, яку сподіваюсь небайдужі громадяни підтримають.
1. Чим більше однотипних петицій - тим гірші шанси у кожної та в сумарно по всіх.
2. Оскільки ми боїмося корупції, то у петиції слід було послатись на офіційну статистику ДТП в Україні, згідно якої технічна несправність ТЗ у причинах ДТП складає 0,хх % (і ту статистику ще треба десь офіційно знайти).
3. Оскільки ТО приймаєтся у рамках гармонізації національного законодавства із законодавстсвом ЄС, також слід було вивчити законодавство ЄС та дослідити готовність наших СТО до таких змін.
4. Можливо, слід боротись за винятки стосовно старих авто, а не за відміну ТО в цілому? Можливо, полегшення ТО для старих авто передбачені у чинному законодавстві ЕС чи у минулих версіях?

Зовсім не проведена робота про доцільність та практику ТО, про ДТП та корупцію.

Я переглянув кілька найновіших відповідей Гідранта на петиції - над "відповідями" у стилі "передам у компетентні руки" працювало втомлене юристко, що означає "тут зібрались недурні люди, тому дайте спокій". Перспективи таких "петицій" - у кращому випадку ніякі. А в гіршому випадку такі петиції будуть використані для саботажу гармонізації національного законодавства із законодавством ЄС та для відкату в сторону корупційних схем. Наприклад, в РФ скасували ТО - і тут Ви з такою собі "петицією", що дуже зручно і місцевим популістам, і "п'ятій колоні", і кремлівським пропагандистам ("народ УкрАины не хочет в ЕС/НАТО"), і Гідранту, як агенту Кремля.

На практиці моя писанина у цьому повідомленні означає для Вас недійсність Ваших вимог, оскільки вони не прив'язані до жодного законодавчого акту чи законопроекту, але висловлюють лише тривожний душевний стан сплутаної свідомості. Тобто Ваша вимога непридатна ні для петиції, ні для суду - щось типу "пердь в калюжу": шумно, зі спецефектами, як фейєрверк, емоції та імітація справи - але на вихлопі нуль з точки зору користі нам. З таким же результатом кремлівці зібрали місцевих антивакцинаторів на "мітинг": у законодавстві та владі нічого не змінилось, лише антивакси інфікувались.

igo61

Куда ты скачешь, гордый конь, и где откинешь ты копыта?

Ivan1988

Цитувати виділене1. Чим більше однотипних петицій - тим гірші шанси у кожної та в сумарно по всіх.
З цим я згоден. Чим більше буде "розпилення" по різним петиціям тим менше шансів набрати необхідну кількість голосів хоча б по одній.
Цитувати виділенетакі петиції будуть використані для саботажу гармонізації національного законодавства із законодавством ЄС та для відкату в сторону корупційних схем. Наприклад, в РФ скасували ТО - і тут Ви з такою собі "петицією", що дуже зручно і місцевим популістам, і "п'ятій колоні", і кремлівським пропагандистам ("народ УкрАины не хочет в ЕС/НАТО"), і Гідранту, як агенту Кремля.
А з цим ні. Спочатку необхідно було б провести референдум в країні та визначити зовнішню політику. Я та багато наших громадян ніколи не хотіли і не хочуть інтеграції в ЄС/НАТО з їх законодавством. Більшість повинна вирішувати, а не купка фанатиків, на цьому і побудована демократія.

Трохи почитав проект Закону про цей техогляд.
Цитувати виділенетранспортних засобів, які спроектовані і побудовані для перевезення пасажирів та їх багажу, що містять не більше восьми місць для сидіння, крім сидіння водія, у тому числі спеціалізовані, – через чотири роки від дати першої реєстрації,  надалі кожні два роки, не пізніше місяця дати реєстрації транспортного засобу у такому порядку: у рік, який закінчується на непарну цифру, – транспортні засоби, остання цифра року першої реєстрації яких непарна; у рік, який закінчується на парну цифру і нуль, – транспортні засоби, остання цифра року першої реєстрації яких парна або нуль;
Подивився в свідоцтво про реєстрацію свого ТЗ. Перша реєстрація 20.01.2012. Якщо за цей закон все таки проголосують і Президент підпише, то мені необхідно буде пройти ТО в січні 2024 року. Тобто ще є майже 2 роки)) Найбільше повезло тим у кого реєстрація авто в грудні парного року, а не повезло тим у кого реєстрація перша у січні непарного року.
Але повторюсь. В наступному році парламетські вибори. І чи захочуть політичні сили втрачати рейтинги голосуючи за цей закон велике питання.

Toris

Цитата: Ivan1988 від 10 Лютого 2022, 10:18:03А з цим ні. Спочатку необхідно було б провести референдум в країні та визначити зовнішню політику. Я та багато наших громадян ніколи не хотіли і не хочуть інтеграції в ЄС/НАТО з їх законодавством. Більшість повинна вирішувати, а не купка фанатиків, на цьому і побудована демократія.
Питаннячко: а референдум організовує ХТО, НЕкваліфікована більшість чи таки кваліфікована меншість? }-)

Питання не у масовості, а саме в наявності здорового глузду, інтелекту, мудрості та доброго виховання - це саме ті якості, яких дуже бракує некваліфікованій більшості, судячи з текстів петицій, які я трохи повивчав. Я бачив петиції, підготовані професійними юристами і відповіді Президента на такі петиції; також бачив петиції, написані "простими людьми з народу" - відповіді на достойно підготовані петиції мають гарно підготовані відповіді, над якими працювали юристи, а відповіді на "народні" петиції відписані якимись практикантами "на отшибісь", типу "ублажив почуття власної (не)гідності - тепер надійся та чекай".

Оте, що Ви, Іване, називаєте "демократією" в Україні по факту є навіть не охлократією, а по суті маніпуляцією охлосом (охлос - чернь, позбавлена політичних прав) кваліфікованою меншістю в інтересах кваліфікованої меншості. Видимість "демократії" потрібна лише для зменшення напруги у суспільстві. Події після виборів 2019 року наочно продемонстрували роботу демократичного інструментарію в руках охлосу. :facepalm:
Європейське законодавство - це щось на кшталт совєтських ГОСТів, на які рівняються прихильники якісних товарів і які (ГОСТи) часто просто списувались із західних. Спеціалісти - це кваліфікована меншість - здатні сотворити пречудове "что-то эдакоє", а от охлос - нездатний, хоча саме їхніми руками це все реалізується. Стоматолог, хірург, сімейний лікар, педагог, інженер і т.п. - це представники кваліфікованої меншості у своїй сфері, люди, які змалечку навчається і не переривають цей процес протягом усього життя - ці мають шанс розібратись у будь-чому, якщо воно їх зацікавить. Усі інші - некваліфікована більшість - вджобують на умовному конвейєрі та у своїй масі не прагнуть до пізнання. Це воно так взагалі по усій планеті, не лише у нас. Проведіть опитування "на що Ви витратите халявний 1 000 000 доларів" - і побачите, що 99% відповідей матимуть споживацький напрямок "куплю будинок/машину/покладу-в-банк". Колись робив таке усне опитування у рамках мого кола спілкування (кілька десятків душ, в основному люди з вишами) - був неприємно здивований. Люди прагнуть нічого не створювати, тупо усе просрати - і навіть не підозрюють цього. Люди не звикли мислити коштами, не мають ніякої фінансової відповідальності і взагалі не розуміють, що гроші по суті є ознакою довіри до того, хто спрямував ці потоки на себе.

Маю ще багато чого розписати, але мушу перерватись.

VAZ 21053

Бла Бла Бла і більше нічого, а проаналізувати цю писанину слабо?
Цитата: Toris від 10 Лютого 2022, 09:06:214. Можливо, слід боротись за винятки стосовно старих авто, а не за відміну ТО в цілому? Можливо, полегшення ТО для старих авто передбачені у чинному законодавстві ЕС чи у минулих версіях?

Зовсім не проведена робота про доцільність та практику ТО, про ДТП та корупцію.


А от я проаналізую, раз ви такі зайняті.
На даній площадці викладено одне пряме в межах(2019 року) звернення, і два пости з  прямим посиланням на петиції https://petition.president.gov.ua/petition/134518 (тобто для лінивих - зайшов і відмітився) хоча загалом таких звернень набагато більше. Ви не розібравшись в даному питанні від слова напевне зовсім вирішили сказати своє вагоме слово враховуючи на те що такі тематики на данному форумі як правило блокуютеь, це я кажу з досвіду(але поки ця тема живе є надія) . Так от, у мене зайняло часу щоб зайти на сайт і знайти як мінімум чотири петиції за даною тематикою аж цілу величезну одну хвилину, і проголосувати за них, як писав Володимир - також займає не більше однієї хвилини, питання:
Хто вам заважає проголосувати за всі петиції які Вас цікавлять в даному секторі - вам шкода однієї секунди і натиснути на екран свого смартфону?????? Чи немає часу??? Ну, якщо у вас немає однієї секунди заради блага України то мені сказати більше нема чого. А ще хотів би зазначити що в моїй петиції якраз і піднята тема для старих, відчизняних автомобілів і раритетних, а не нових європейсьуизих і т.д. і т. п....
Жити з паливом у жилах, або ж "колхоз" на коліні?
https://www.youtube.com/channel/UCAKN5XwvocokaM7VmiJRnOQ/featured

VAZ 21053

Цитата: Ivan1988 від 10 Лютого 2022, 10:18:031. Чим більше однотипних петицій - тим гірші шанси у кожної та в сумарно по всіх.
З цим я згоден. Чим більше буде "розпилення" по різним петиціям тим менше шансів набрати необхідну кількість голосів хоча б по одній.
Ну - ну... А якщо подумать????  :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Хто вам заважає проголосувати за всі петиції які Вас цікавлять в даному секторі вам шкода однієї секунди і натиснути на екран свого смартфону?????? Чи немає часу??? Ну, якщо у вас немає однієї секунди заради блага України то мені сказати більше нема чого.  :hysterics: :hysterics: :hysterics:
Жити з паливом у жилах, або ж "колхоз" на коліні?
https://www.youtube.com/channel/UCAKN5XwvocokaM7VmiJRnOQ/featured

Toris

VAZ 21053
Змушений зазначити, що мені сумно, коли дорослі люди вважають написання/голосування нікчемних петицій РОБОТОЮ на благо України... Не буду я підписуватись під словом на паркані, не буду... :hysterics:

До речі, "петиція" на паркані працюватиме набагато краще, якщо підійти до її виконання розумно.

N.B. У сусідньому кварталі від мого місця проживання проживає психічно хворий чоловік, колишній айтішник посадовець (уточнена інформація). Він не буйний, дає собі раду, пристойно виглядає і ніби нормально метикує, лишень має порушення причинно-наслідкових зв'язків. Не знаю його діагнозу, однак він знаходиться у списках осіб з обмеженою дієздатністю міської ради. Переживає за долю України і регулярно ходить до прокуратури із заявами про злочини у політичній сфері. Бачили би Ви, ЯКІ заяви він творить! Чувак реально щось шукає у законодавстві і вказує на порушення тих чи інших положень та статті кримінального кодексу, під які вписуються зазначені ним діяння. Прокурори його аж поважають. Тільки заяви його нікчемні (неналежний заявник), тобто не зобов'язують органи ні до чого і не породжують ніякої відповідальності органів на відсутність реагування.

Так само і петиція, не прив'язана до реальних чинних документів, - нікчемна. Як спінер чи хочулка у гарненької дурепи з позавчорашнього відео: https://slavuta-club.info/forum/index.php?topic=12805.msg559316#msg559316

Ivan1988

Цитувати виділенеПитаннячко: а референдум організовує ХТО, НЕкваліфікована більшість чи таки кваліфікована меншість? }-)
Організовує чинна влада. І справа тут не в кваліфікації меншості чи більшості. Події 2013-2014 рр показали, що в нашій країні радикальна меншість за підтримки заходу може просто взяти і скинути чинного Президента, за якого віддали голос на виборах більшість. Наврядчи європейське законодавство дозволяє такі радикальні дії. Тому демократії в нас немає. А тих  мирних протестувальників з пляшками з запалюючою сумішшю чи їх керівників назвати кваліфікованою меншістю язик не повертається. Ні одна реформа, яку провели за останні роки, не показала ефективного результату, а навпаки. В усіх великих державних компаніях створили наглядові ради в яких сидять іноземці з сумнівною репутацією та космічними зарплатнями, а МВФ вказує нам коли на пенсію йти та які тарифи на енергоносії населенню платити і т.д. Фактично країна має зовнішнє управління і тільки фанатики називають це незалежністю. Вибачте за політику, мабуть трохи відволіклися від теми. Вважаю, що з техоглядом також нічого нормального в кінцевому результаті не вийде. У нас зовсім інший середній дохід населення ніж в країнах ЄС. Середній вік наших авто приблизно 20 років, а купити нове авто може далеко не кожний. Тому все зведеться до корупції. В мене не має бажання жити по законодавству ЄС і при цьому ходити пішки.

Порушення правил форуму.

4.15 - Забороняється буд якi висловлювання, підписи, картинки та посилання політичного змісту 30%

Модератор Володимир



VAZ 21053

Цитата: Ivan1988 від 10 Лютого 2022, 19:25:04Фактично країна має зовнішнє управління і тільки фанатики називають це незалежністю. Вибачте за політику, мабуть трохи відволіклися від теми. Вважаю, що з техоглядом також нічого нормального в кінцевому результаті не вийде. У нас зовсім інший середній дохід населення ніж в країнах ЄС. Середній вік наших авто приблизно 20 років, а купити нове авто може далеко не кожний. Тому все зведеться до корупції. В мене не має бажання жити по законодавству ЄС і при цьому ходити пішки.[/quo
Цитата: Toris від 10 Лютого 2022, 14:30:40Змушений зазначити, що мені сумно, коли дорослі люди вважають написання/голосування нікчемних петицій РОБОТОЮ на благо України...
Я свою петицію не можу назвати нікчемною, так її охарактеризували конкретно Ви, а Я лише іронізуючи міг так висловитись, так от : подивіться на мої пости у цій темі уважніше - і побачите що Я запрошував кожного бажаючого долучитись, і висловитись і навіть готовий був відео матеріал кожного бажаючого викласти на своєму ютуб каналі, але на особисте демократичне право кожного не зазіхаю, тому можете не голосувати, то вже не моя компетенція і справа...


А що до політики то тут нічого соромитися, сказали правду - честь Вам і хвала, хай буде соромно тим клоунам при владі які їздячи на теслах з кортежами не знають як живе простий Український автолюбитель
Жити з паливом у жилах, або ж "колхоз" на коліні?
https://www.youtube.com/channel/UCAKN5XwvocokaM7VmiJRnOQ/featured

Володимир

Цитата: Toris від 10 Лютого 2022, 14:30:40N.B. У сусідньому кварталі від мого місця проживання проживає психічно хворий чоловік, колишній айтішник посадовець (уточнена інформація). Він не буйний, дає собі раду, пристойно виглядає і ніби нормально метикує, лишень має порушення причинно-наслідкових зв'язків. Не знаю його діагнозу, однак він знаходиться у списках осіб з обмеженою дієздатністю міської ради. Переживає за долю України і регулярно ходить до прокуратури із заявами про злочини у політичній сфері. Бачили би Ви, ЯКІ заяви він творить! Чувак реально щось шукає у законодавстві і вказує на порушення тих чи інших положень та статті кримінального кодексу, під які вписуються зазначені ним діяння. Прокурори його аж поважають. Тільки заяви його нікчемні (неналежний заявник), тобто не зобов'язують органи ні до чого і не породжують ніякої відповідальності органів на відсутність реагування.
Бо заяви потрібно писати в поліцію а не прокуратуру, вони більше не мають функції нагляду, їм залишили тільки функцію обвинувачення в судах.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Ivan1988

Цитувати виділенеПорушення правил форуму.

4.15 - Забороняється буд якi висловлювання, підписи, картинки та посилання політичного змісту 30%

Модератор Володимир

Я згоден, що порушив правила форуму. Але не один я, а попередження тільки мені. Вибірковке правосуддя?

Toris

Якщо що - готовий відбувати покарання за "політику".

Цитата: Володимир від 11 Лютого 2022, 10:29:41Бо заяви потрібно писати в поліцію а не прокуратуру, вони більше не мають функції нагляду, їм залишили тільки функцію обвинувачення в судах.
Коли я взнав про це, тоді ще усе було по-колишньому. Чи пише той чувак зараз - не знаю. Лише зустрічаю інколи, здороваємось.

Цитата: Ivan1988 від 10 Лютого 2022, 19:25:04Події 2013-2014 рр показали, що в нашій країні радикальна меншість за підтримки заходу може просто взяти і скинути чинного Президента, за якого віддали голос на виборах більшість. Наврядчи європейське законодавство дозволяє такі радикальні дії. Тому демократії в нас немає. А тих  мирних протестувальників з пляшками з запалюючою сумішшю чи їх керівників назвати кваліфікованою меншістю язик не повертається.
Ой, Ви так це озвучуєте, ніби сталось щось погане. До речі, Майдан почався після того, як Йуриста відсунули від корита в АП Фйодоровича. Потім радикально налаштована меншість на чолі з Фьодоровічом влаштувала Бєларусь на Майдані, а після справедливого спротиву взяли та й запросили східної підтримки, яку Ви чомусь не згадуєте, влаштували війну та окупацію, які Ви також не згадали.

А от наш учасник форуму SWarlok, не маючи змоги дочекатись покращення, звалив чомусь саме до того самого Заходу. Мої однокласники, друзі та знайомі, спробувавши сходу та заходу, також залишились на Заході. Причому усі ці люди мали різні стартові рівні та різні освіти, від трійочників до медалістів; деякі навіть вірять у світову змову та чипи у вакцинах. І геть ніхто з них не хоче повернення сходу до України.

Про реформи маю непогані відгуки як з власного досвіду, так і від безпосередніх підреформенних (ЦНАП, сімейна медицина, патрулі).

Порушення правил форуму.

4.15 - Забороняється буд якi висловлювання, підписи, картинки та посилання політичного змісту 30%

Штрафні бали не нарахував, бо форум не дозволяє модератору нарахувати штрафні бали.

Модератор Володимир