Подсветка на славуту

Автор Asikqq, 16 Серпня 2022, 09:07:53

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

romuald

Можна й без ПДД. Ось сам посуди...їдеш ти в дощову чи туманну погоду...а тут перед очима з'являються два зелених "ока"...а ти вже пенсіонер, ніхрєна не продвинутий, невідомо тобі про зелені світлодіодні лампи...поки ти допреш, що то автомобіль продвінутого чувака, то можеш і в халепу вскочить...бо зелене всітло, то не попереджувальне...

User2108

Чомусь я думав, що ера синіх пісялок і всяких хз якого кольору габаритів пройшла, аж ні. То треба тоді ж фари в нуль тонірнуть, ксєнон вліпить. Також в нуль тонірнуть всі стекла салону і задні ліхтарі теж.

romuald

Цитата: User2108 від 16 Серпня 2022, 20:11:34Чомусь я думав, що ера синіх пісялок і всяких хз якого кольору габаритів пройшла, аж ні
То ж цей...як його..?..совковий колхоз...якщо нема чим виділитись, то хоч якось випендритись. Так само всяка бидлота на природі музло вмикає...щоб усі чули..!!..яке у мене музло (як у мене динаміки хриплять)

Toris

Цитата: Asikqq від 16 Серпня 2022, 18:44:07Выбачаюсь за не правильно поставлене запитання, подсветка фар,габарітні вогні.
Йой, чувак, для цього кольору важко підібрати адекватний тон кольорової підсвітки, хіба що мутити плавний підбір RGB-діодами з контролером кольору. Під темну фарбу авто взагалі важко підібрати підсвітку. Зелений спектр діодів, котрі ліплять в "ангельські очі" виглядатимуть дешево, авто ніби каже "власник недостатньо заробляє, щоби купити собі спортивну "субару".

Якщо дратує спектр ламп розжарювання, рекомендую поставити дорожчі білі діоди з матовою колбою. Діоди брендових виробників мають білий спектр, який видається трохи навіть зеленкуватим. У мого Сенсовича зараз такі лампи стоять: https://rozetka.com.ua/ua/347541831/p347541831/ . Світло матової колби гарно розсіюється рефлектором фари і таке авто краще видно. Одразу перевірте світло при купівлі. Якщо світло має фіолетовий відтінок - то фуфло, у таких діодів мало люмінофору і вони швидка деградують.

А якщо замінити помаранчеві плафони поворотів на прозорі (купити і встановити помаранчеві лампи), а також поставити прозорі повторювачі поворотів з помаранчевими лампами, то сприйняття автомобіля "Славута" дещо зміняться.
Spoiler
[close]

Я і в "Славуті", і в "Сенсі" ставив саме якісні діоди з білим спектром 4200К, котрий сприймається дещо зеленкуватим. У поєднанні з ближнім світлом фара гарно переливається біло-золотими зайчиками сторонньому спостерігачу. І в салонному дзеркалі заднього виду передньому автомобілю таке світло виглядає достойно.

А взагалі з міркувань безпеки категорично не рекомендую відхилятись від ПДД. Якщо написано про білий колір світла, то воно має бути білим. Зелена підсвітка вночі погано помітна, а синя взагалі непомітна здалеку, якщо лише одна лампа замість штатної у фарі. Я вдосталь наїздився на дальняк нічними селами з суботи на неділю і надивився на цей кольоровий жах. Якщо вже робити кольорову підсвітку - то яскраво підсвітити під днище або по всьому кузову лінії "неону".

Asikqq

Цитата: Toris від 16 Серпня 2022, 21:36:12
Цитата: Asikqq від 16 Серпня 2022, 18:44:07Выбачаюсь за не правильно поставлене запитання, подсветка фар,габарітні вогні.
Йой, чувак, для цього кольору важко підібрати адекватний тон кольорової підсвітки, хіба що мутити плавний підбір RGB-діодами з контролером кольору. Під темну фарбу авто взагалі важко підібрати підсвітку. Зелений спектр діодів, котрі ліплять в "ангельські очі" виглядатимуть дешево, авто ніби каже "власник недостатньо заробляє, щоби купити собі спортивну "субару".

Якщо дратує спектр ламп розжарювання, рекомендую поставити дорожчі білі діоди з матовою колбою. Діоди брендових виробників мають білий спектр, який видається трохи навіть зеленкуватим. У мого Сенсовича зараз такі лампи стоять: https://rozetka.com.ua/ua/347541831/p347541831/ . Світло матової колби гарно розсіюється рефлектором фари і таке авто краще видно. Одразу перевірте світло при купівлі. Якщо світло має фіолетовий відтінок - то фуфло, у таких діодів мало люмінофору і вони швидка деградують. А якщо замінити помаранчеві плафони поворотів на прозорі (і лампи поставити помаранчеві, а також поставити прозорі повторювачі поворотів з помаранчевими лампами, то сприйняття автомобіля "Славута" дещо зміняться.
Spoiler
[close]

Я і в "Славуті", і в "Сенсі" ставив саме якісні діоди з білим спектром 4200К, котрий сприймається дещо зеленкуватим. У поєднанні з ближнім світлом фара гарно переливається біло-золотими зайчиками сторонньому спостерігачу. І в салонному дзеркалі заднього виду передньому автомобілю таке світло виглядає достойно.

А взагалі з міркувань безпеки категорично не рекомендую відхилятись від ПДД. Якщо написано про білий колір світла, то воно має бути білим. Зелена підсвітка вночі погано помітна, а синя взагалі непомітна здалеку, якщо лише одна лампа замість штатної у фарі. Я вдосталь наїздився на дальняк нічними селами з суботи на неділю і надивився на цей кольоровий жах. Якщо вже робити кольорову підсвітку - то яскраво підсвітити під днище або по всьому кузову лінії "неону".
Дякую за відповідь, мені сподобався ваш варіант, так і зроблю, лише треба розібратися як встановити)
Слава ЗСУ

Asikqq

В своє виправдання скажу у мене машина 3 неділі, і права я получив місяць назад, і мені хочиться щось змінити, і хочеться зробити все що зможу))
Слава ЗСУ

Romka

Все правильно розказав Toris.

Трохи історії. Ставити сині габарити придумали американці, точніше геї Америки, щоб зразу бачити один одного.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Asikqq

Цитата: Romka від 16 Серпня 2022, 22:46:49
Все правильно розказав Toris.

Трохи історії. Ставити сині габарити придумали американці, точніше геї Америки, щоб зразу бачити один одного.
А зелені??? Планокури?)
Слава ЗСУ

KOT

та главное, чтоб не красные. Хотя по факту главное чтоб включали фары (не колхозоксеноновые), когда солнце зашло, а еще в плохую видимость. Почему-то колхозоксенонщики не любят включать свои лампочки в плохую видимость - берегут наверно.
Мой друг затонировал машину, а потом заменил фары на ксеноновые, потому что плохо видно  :-D

Володимир

Цитата: Asikqq від 16 Серпня 2022, 22:25:57
В своє виправдання скажу у мене машина 3 неділі, і права я получив місяць назад, і мені хочиться щось змінити, і хочеться зробити все що зможу))
Тобі треба щоби на випробувальному терміні тебе лишній раз тормозили даішники? Будь який колгосп в разі ДТП може тебе зробити винуватцем ДТП, навіть якщо і не винен.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

vladishtm

Цитата: Asikqq від 16 Серпня 2022, 19:32:25А у нас прям все по пдд ездят
Тут ти правий, дурнів нажаль кругом хватає, ні пандемія,  не війна їх не зменшує.  :hysterics:
Десь в років 12-15 читав якусь повість про провінціальне англійське робітниче містечко. Не памятаю ні назви ні толком про що, про який період - чи перед 2 світовою, чи зразу після. Але чомусь на все життя запамятав такий момент. Якось в тій країні стали виробники ставити габарити червоного кольору, як і задні стопи. Ну червоний же ж це УВАГА.!, попередження?  В Англії тумани часті, в старих містах вулиці вузькі (майже Очаків  :lol: )
Так от, почастішали наїзди на пішоходів - бо пішоходи думали що авто віддаляється і спокійно починали перехід.
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

Romka

Цитата: Asikqq від 16 Серпня 2022, 22:25:57
Гарний порив, але не з того почали. В Славуті є безліч місць і варіантів де можна зробити покращення без порушення ПДР. Тут на форумі все описано, читайте та застосовуйте. Не треба зразу кидатись в колгосп з порушенням закону.
Якщо вас не влаштовує світло габаритів, то можливо там є несправніть. Недостатня напруга, чи поганий контак на масі чи + , чи патрон закородував, або лампи вже вигоріли і ось-ось згорят. Спочатку перевірте це, а потім,  в рамках законодавства, можна поставити лампочки Осрам 5 Вт з синюватим склом. У них світіння більш біле (не синє) та яскравіше чим Маяк, коштують не набагато дорожче.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Skiper

На всі 100% згідний з Romka, в Славуті є безліч місць, де потребує досканалення.
Щодо ламп, які зазначенні вище, в мене стоять років з 10 саме такі Osram Cool Blue T4W 12V 3893CB в габаритах. Раніще були в продажу по парам, зараз по одній:
https://osram.kiev.ua/catalog/avtomobilnye_lampy/nakalivaniya/osram_3893_cb/
Скло хоча і синє, але світять білим без жовтизни.
Asikqq, в тебе що, машина у відмінному стані?
Що останнє треба робити по машині - це ставити зелені пісялки під кузов та такі саме лампочки в габарити, вже повір мені на слово.
Slavuta 1.2SI by Skiper
Мы в ответе за тех, кого вовремя не послали за русским кораблём

vladishtm

Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

Skiper

Цитувати виділенеСнято с производства
Якщо була б необхідність ставити на сьогодні. то ставив би трохи більшої потужністю (6 або 10 W) та світловим потоком близько 200 Лм, як приклад
https://avtozvuk.ua/osram-original-t4w-12v-10w-64113-unv-1-sht-/p90908
В порівнянні, стандартна стокова лампа потужністю 4 W видає близько 20-35 Лм (в залежності від виробника), ота синя, що на разі в мене видає 80 Лм).
Для чого - щоб хоч якийсь толк був: якщо забув включити ближнє світло взимку вдень, то з вкл. габаритами з таким світловим потоком тебе не зупинять.
Є також і більшої потужності, 20/21 W з цоколем BA9s, але ІМХО може бути трохи завелике навантаження на стокову проводку.
Slavuta 1.2SI by Skiper
Мы в ответе за тех, кого вовремя не послали за русским кораблём