Вопрос-ответ

Автор Vitaliy., 18 Лютого 2015, 10:52:08

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.

Toris

...Куди подівся ВКБ? Це ж головний експериментальний майданчик форуму...

Олександр 1968

На автомобільних генераторах застосовують ротори які після знеструмлення повністю розмагнічуються.На тракторах,принаймі радянського виробництва після знеструмлення зберігається невелике намагнічення,яке дозволяє самозапуск генератора.Але такі генератори мають набагато вужчу область віддачі струму в залежності від обертів.Тобто якщо такий генератор поставити на авто,то мінімальні оберти при яких буде йти зарядка будуть десь в районі 1500 і вище.Ось така плата за жорстку феромагнітність ротора.На авто ротори так звані фером'які.Дана інформація завантажувалась у мою голову в далекі студентські роки викладачами по будові та ремонту автомобілів,тракторів та меліоративної техніки

vladishtm

Питання.
В мене передні колеса (обидва) при вивішування не крутяться вільно, якщо крутнути. Також чути чирк (затирання) в кожному оберті *причому не весь оборот, а в одному місці. Після проїзду відчувається теплота металу. Це нормально? Чи щось треба порегулювати, чи чистити?
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

Toris

Закисли гальмівні поршні чи кородували пальці? У моєму славутку так було.

Володимир

Цитата: vladishtm від 22 Грудня 2022, 09:54:55Питання.
В мене передні колеса (обидва) при вивішування не крутяться вільно, якщо крутнути. Також чути чирк (затирання) в кожному оберті *причому не весь оборот, а в одному місці. Після проїзду відчувається теплота металу. Це нормально? Чи щось треба порегулювати, чи чистити?
В передніх супортах де вставлені манжети, канавки не прямокутні, з зовнішної сторони канавка зроблена під кутом, щоби після гальмування манжета повернула на якусь долю міліметра поршень в середину. З часом там все закисає, тому потрібно чистити щоби відновити кут канавки.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

vladishtm

Цитата: Володимир від 22 Грудня 2022, 11:15:05тому потрібно чистити щоби відновити кут канавки.
Дякую. Значить виходить що передні тормоза в мене не зовсім віджаті я так розумію (ще й з якимось перекосом бо тертя не по всьому колу оберта колеса, а тільки в якомусь сегменті). Зараз подивоюсь по наявній літнратурі. А що знімати, і як чистити - мити водою чи т.п, чи  чистити щіткою по металу? Я зможу це виконати тільки домкратом? без ями чи підняття авто?
Славута 1,3Li 2009

Володимир

Цитата: vladishtm від 22 Грудня 2022, 12:52:57Дякую. Значить виходить що передні тормоза в мене не зовсім віджаті я так розумію (ще й з якимось перекосом бо тертя не по всьому колу оберта колеса, а тільки в якомусь сегменті).
Те що в одному місці, то можливо якась колісна гайка затянута з іншим натягом, бо якщо для прикладу відпустити колісні гайки, то то колесо крутиться важко, а по мірі затягування крутиться легше.
Цитата: vladishtm від 22 Грудня 2022, 12:52:57А що знімати, і як чистити - мити водою чи т.п, чи  чистити щіткою по металу? Я зможу це виконати тільки домкратом? без ями чи підняття авто?
Колись в мене на таврії важко крутились колеса і грулись фланці, то знімав і розбирав супорта, тільки тоді фланці перестали грітись. Перш ніж щось робити, тотрібно перевірити виліти як котиться авто на нейтралі, можливо марно панікуєш.

vladishtm

Цитата: Володимир від 22 Грудня 2022, 13:14:18Перш ніж щось робити, тотрібно перевірити виліти як котиться авто на нейтралі, можливо марно панікуєш.
Та на нейтралі котится наче без претензій. НУ то ж все таки масса.  А от якщо крутити колесо руками (вивішине) - то затирає і не прокручується по інерції. Центральна частина фланця (з вулиці) чорна. Після корткої поїздки пробую фланець руками - теплий (як по цій погоді то десь градусів 40-45-50).

А може це люфт супорота?
Славута 1,3Li 2009

Romka

Резюме. Треба перебрати гальмівну систему.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Володимир

Цитата: vladishtm від 22 Грудня 2022, 13:24:49Та на нейтралі котится наче без претензій. НУ то ж все таки масса.  А от якщо крутити колесо руками (вивішине) - то затирає і не прокручується по інерції.
По інерції може крутитись тільки заднє, переднє не буде, шестерні КПП та густе масло не дадуть. Якщо пів оберта прокручується вільно а десь в якомусь місці затирає, то раджу підтягнути болти кріплення фланця до диска, а потім рівномірно закрутити гайки на колесі.

vladishtm

Наскільки вичитав -
1) фланці, діски, і навіть колодки це можна з домкратом.
2) Супорти, пальці - це краще на підйомнику, але можна підняти по центру та підкласти по боках колоди.
Почнем з першого. Дякую за підказки.
Славута 1,3Li 2009

Володимир

Цитата: vladishtm від 22 Грудня 2022, 21:10:23Наскільки вичитав -
2) Супорти, пальці - це краще на підйомнику, але можна підняти по центру та підкласти по боках колоди.
Де ти таку дурню вичитав?

Toris

Цитата: vladishtm від 22 Грудня 2022, 21:10:232) Супорти, пальці - це краще на підйомнику, але можна підняти по центру та підкласти по боках колоди.
Вже не пам'ятаю точно, але, здається, достатньо там лише домкрата.

Romka

Цитата: vladishtm від 22 Грудня 2022, 21:10:23Наскільки вичитав -
Все це запросто робиться на домкраті підстрахованими двома шинами одна на одній біля нього. Фактично авто на шинах лежить і домкрату. Наше авто дуже практичне, все з собою.

Пруф  :thank_you:
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

vladishtm

Цитата: Romka від 23 Грудня 2022, 11:20:56Все це запросто робиться на домкраті підстрахованими двома шинами о
Дякую Романе. Головне почати робити. Я думаю, що є перекос тормозного диска (бо чирки тільки в одному секторі) і на обох колесах. А от чого той перекос? чи фланці, чи сам диск його дають то звісно тільки розібравши можна побачити. Погано що диски прикріплені до фланця - тобто розкрутити прийдеться обох і дивитись. От якби фланці знімалися окремо, а потім уже діски - було б простіше вияснити. Аое маєио що маємо. Поки колупаю кріплення для двигуна  мотокоси і паралельно приглядаюсь до колес Славути.
Славута 1,3Li 2009