Вопрос-ответ

Автор Vitaliy., 18 Лютого 2015, 10:52:08

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

vladishtm

Е така схема. Зветься "євро2". ( і питання - А хтозь знає ЩО ТО на позиціях 7 та 8? На сьомій то здаеться таки датчик щвидкості. А на поз8 приходить ще й також прямий "+". Є на поз8 прямий "-" Ще й "К" котушки туди попало.)
----
PS може це роз"єм панелі приладів? чи який то проміжний ДЛЯ тахометр, спідометр, заряд акума...* тільки може  з помилками по ножках  :dunno:
----
Але я б провів окремий "+" для датчика швидкості. Я вище пояснив чому. Під капотом є ТРИ рідини які не замерзнуть при -6. Всі вони електроліти (охолодж. тормозна, омивайка). Якась  з них попала (мабуть давненько, можливо місяць і бідьше) до контактів датчика і розпочала процес. Далі потроху пішло погіршення ізоляції, що продовжило процес і призвело до результату.
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

Wildchild

Я зрозумів. Знайшов в одній з мурзілок цікаву схему:

Прозвонив новий штекер, помітив якого кольору дріт є масою, живленням, і вихідним сигналом. Логічно шо живлення кидаємо на плюс котушки ( буква Б), а вихідний сигнал на вивід К відоповідно.

Володимир

Цитата: vladishtm від 16 Січня 2023, 19:59:57Е така схема. Зветься "євро2". ( і питання - А хтозь знає ЩО ТО на позиціях 7 та 8? На сьомій то здаеться таки датчик щвидкості. А на поз8 приходить ще й також прямий "+". Є на поз8 прямий "-" Ще й "К" котушки туди попало.)
----
PS може це роз"єм панелі приладів? чи який то проміжний ДЛЯ тахометр, спідометр, заряд акума...* тільки може  з помилками по ножках  :dunno:
Схоже що приборну панель так намалювали з датчиком швидкості.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

vladishtm

Цитата: Wildchild від 16 Січня 2023, 23:34:39Я зрозумів. Знайшов в одній з мурзілок цікаву схему:
:psih:
А що, те що я написав раніше, не таке? https://slavuta-club.info/forum/index.php?msg=562715
ця картинка була під спойлером бля! зібрав картинку, понамальовував  }-) навіщо старався  :dunno:
https://slavuta-club.info/wp-content/uploads/pub/1%20%2820%29.jpg

Славута 1,3Li 2009

Wildchild

Цитата: vladishtm від 17 Січня 2023, 09:42:18
Цитата: Wildchild від 16 Січня 2023, 23:34:39Я зрозумів. Знайшов в одній з мурзілок цікаву схему:
:psih:
А що, те що я написав раніше, не таке? https://slavuta-club.info/forum/index.php?msg=562715
ця картинка була під спойлером бля! зібрав картинку, понамальовував  }-) навіщо старався  :dunno:
https://slavuta-club.info/wp-content/uploads/pub/1%20%2820%29.jpg

Сорі, вона складна для мене( я як баран на неї дивився :-D

vladishtm

Цитата: Володимир від 17 Січня 2023, 09:02:54Схоже що приборну панель так намалювали з датчиком швидкості.
Як варіант, я теж так допустив. Але в тій самопальній схемі є явні помилки, тож не дуже довіряю. Якщо повірити, то тоді в такому варіанті "+" на датчик швидкості подавався аж через роз"єм приборки.
Назвали ту схему "євро2" Можливо вона варіант  Wildchild
Spoiler

[close]
Славута 1,3Li 2009

vladishtm

Цитата: Wildchild від 17 Січня 2023, 09:47:12Сорі, вона складна для мене( я як баран на неї дивився
Ну, перепитав би . Це були складені на один лист, вирізки з заводської схеми з"еднань (10216-370000-30 Э4  , з інжекторої славути) тих частини, що відносяться до датчика швидкості (В5). А саме- його колодка, точки звідки беруться на нього "+" сбивка5 та"-" масса (я додатково поєднав стрілками) ; колодки мегапанелі куди підводиться сигнальний датчика; вихід реле звідки береться "+" на сбивку5.
Вся схема дуже велика 14,4 МБ , інет у мене не провідний.
Славута 1,3Li 2009

Wildchild

Повертаючись до теми датчика швидкості. Зібрав наново проводку, вирішив спочатку не пропаювати, а просто скрутки зробив, шоб спочатку перевірити як працює. Завів: тахометр мовчить, швидкість 60 кмч, і одометр почав пробіг мотати. А тачка на місці стоїть на ХХ. Що за дичина? Сам датчик нормально вкрутився в ту частину, шо в кпп. На таврофорумі читав, буцімто датчик і проводка настільки чуттєві, шо реагують на все шо можна, і нібито треба все наглухо пропаювать ізолювать і т д, і тільки потім чекати адекватної роботи

Олександр 1968

Не треба читати тупих мурзілок.Передивись свій пост9106 зверху.Нахєр ти підключив датчтк швидкості до котушки замість тахометра?Просто віднови штатне,поки не пішов "чарівний" дим.

vladishtm

Цитата: Олександр 1968 від 23 Січня 2023, 08:21:57.Передивись свій пост9106 зверху
Бля!!!!! я еавіть і не читав цього, не міг подумати, що хтось до такого  :psih:
Цитата: Wildchild від 16 Січня 2023, 23:34:39Логічно шо живлення кидаємо на плюс котушки ( буква Б), а вихідний сигнал на вивід К відоповідно.
Wildchild якщо ти  так підключив датчика, то такі експерименти можуть закінчитися смаженим трупом в машині. Не дай Бог!
Ось кусок схеми люкс панелі (*в тебе ж люкс? панель). Зверни увагу, там воно мікропроцесорне, у датчика вихід з відкритим колектором, все організовано в панелі..... :wallbash:
Славута 1,3Li 2009

Wildchild

Олександр 1968, vladishtm:
поспішаю повідомити, шо з тих пір коли я писав вище, багато чого прояснилось. Я почав прибирати стару проводку, а там виявилось,що рідний провід з датчика на котушку віддає "гілку" через моторний щит на щиток. По кольорам дротів з датчика я прослідив хід. Одна жила з датчика йде пряміком на котушку, друга - маса, а третя йде на приборку. І вже від приборки йде провід знову ж таки на котушку. Я намалював схему:

Я дивився у товарища на такій же славуті - схема така ж. Просто проводка укладена так, що не видно відразу, що там відгалуження на приборку

vladishtm

1) Змастити направляючі пальці супортів переднього тормоза літолом це погана ідея?
2) Набити туди смазку (правіильну/неправильну), так щоб при вставлянні направляючого пальця він важко заходив (воздух заважав) і потрібно направляючий прокручувати і пхати щоб вийшов воздух -це теж погано?

Знаю що є спец смазки, але поки не маю. Пробував літол графітову -здається це погано.
Славута 1,3Li 2009

Володимир

Цитата: vladishtm від 25 Січня 2023, 10:46:191) Змастити направляючі пальці супортів переднього тормоза літолом це погана ідея?
2) Набити туди смазку (правіильну/неправильну), так щоб при вставлянні направляючого пальця він важко заходив (воздух заважав) і потрібно направляючий прокручувати і пхати щоб вийшов воздух -це теж погано?

Знаю що є спец смазки, але поки не маю. Пробував літол графітову -здається це погано.
На мою думку, аби не іржавів метал.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Toris

Мій перший ремонтник славутки, поки не купили правильної змазки, помазав там всюди моторним мастилом і протер. Працювало нормально. А наступні рази я вже привіз правильну змазку.

vladishtm

"Смазка Литол-24 водостойка даже в кипящей воде, при нагревании не упрочняется. . Широкий диапазон рабочих температур (от минус 40 °С до плюс 120 °С) .."
Я поки помазав ліву сторону. Сказав одному знайомому - а він "вичіщай..треба тільки спец..."
Спочатку я намазав літол графітовий, але чи скрутив не так..чи... :dunno: чогось воно погано/туго совалось. Розібрав знову пересмазав чистим літолом24.  Але поскільки нижній палець був з доволі сильним люфтом (верхній нормально) вирішив "напхати" смазки. Так Наче краше (нормально) ходило туди сюди, але працювало з "засосом", як амортизататор (поганий перепуск повітря). Поршень звісно передавить це, а от як воно назад  :dunno: Проїхав, наче не клинить. Жду спецсмазку. А люфт -це мабуть кулак міняти  :psih: бо схоже люфт овал.
Славута 1,3Li 2009