Ремень ГРМ и его замена

Автор сашко, 26 Жовтня 2009, 22:12:28

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Dodin

Цитата: igo61 від 21 Листопада 2022, 22:24:43Не вдаваясь глубоко в математику, могу сказать, что ошибка в установке ремня ГРМ РВ
И КВ и РВ стоят строго по меткам - сегодня снимал защитный кожух и спецом смотрел(на зрение жалоб нет :rolleyes: ) - никаких смещений в ту или иную сторону нет...На РВ есть определенная выработка - весной регулировал клапана на сервисе так мастер сказал что поездить пока можно но нужно иметь ввиду - может это играет свою роль - не знаю...Вообще задрало уже это "чудо" отечественного автопрома - за два года пришлось поменять бензонасос,радиатор,стартер,резонатор с глушителем,2 поворотных кулака,тормозные шланги,подшипники полуосей,патрубки системы охлаждения,шаровые,свечи,трос сцепления,2 визита к карбюраторщику+регулировка клапанов,моторчик вентилятора - на очереди помпа

igo61

Вашему зрению недоверия нет. Но из личного опыта общения с МЕМЗом могу сказать, что установка "строго по меткам" для него - процедура чисто условная. И погрешность "в килограмм" - обычное явление для нашего движка. В нашем случае бОльшую точность даёт попометр, чем заводские метки. Чесслово.
За карбюратор. Часто мастерА умышленно "душат" карб в погоне за малым расходом топлива. Что приводит к эффекту "дохлой лошади" и перерасходу. Вы давите тапку, а оно не едет и расход кабанячий.
В своё время я тоже побывал у многих карбюраторщиков, пока не научился сам настраивать эту конструкцию.
 :thank_you:
Куда ты скачешь, гордый конь, и где откинешь ты копыта?

Kudrik

к Dodin

сними фишку с трамблера, и покрути несколько раз хорошо стартером. Отдельно на холодном и отдельно на горячем моторе.
Потом напишешь , как бодро, и легко крутит компрессию твой "исправный стартер и акум."
Сейчас еще не те морозы. Исправный должен крутить, как веялку.

з.ы. даже если и зажигание стоит явно ранее нормы...то при хороших сартере и акум, ты не замеьишь "затЫки", при прокрутке холодного мотора.

Toris

Цитата: Dodin від 21 Листопада 2022, 23:14:52Вообще задрало уже это "чудо" отечественного автопрома - за два года пришлось поменять
...і взагалі не варто очікувати від будь-якого автомобіля з великим пробігом, що воно буде як нове і не треба міняти компоненти. Я також вкинув у моє славутко невиправдану купу бабла, поки воно перестало кохати мій мозок та почало поводитись пристойно. Тепер усім розповідаю, що придбане б/в авто слід розібрати повністю, дефектувати та зібрати зАново з новими якісними компонентами. Купа бабла і часу, зате авто - як нове і регламенти можна проводити по заводській таблиці. :rolleyes:

Spoiler
Цитата: Dodin від 21 Листопада 2022, 23:14:52бензонасос
Розхідник або потребує обслуговування.
Цитата: Dodin від 21 Листопада 2022, 23:14:52радиатор
Розхідник, особливо, якщо в рідині жаби плавають.
Цитата: Dodin від 21 Листопада 2022, 23:14:52стартер
Зношуються втулки та щітки, якщо обслужити, то не треба міняти.
Цитата: Dodin від 21 Листопада 2022, 23:14:52резонатор с глушителем
Розхідник.
Цитата: Dodin від 21 Листопада 2022, 23:14:522 поворотных кулака
Не стикався, не скажу. Мабуть, також розхідник.
Цитата: Dodin від 21 Листопада 2022, 23:14:52тормозные шланги
Розхідник по часу.
Цитата: Dodin від 21 Листопада 2022, 23:14:52подшипники полуосей
Розхідник.
Цитата: Dodin від 21 Листопада 2022, 23:14:52патрубки системы охлаждения
Розхідник по часу.
Цитата: Dodin від 21 Листопада 2022, 23:14:52шаровые
Розхідник.
Цитата: Dodin від 21 Листопада 2022, 23:14:52свечи
Розхідник.
Цитата: Dodin від 21 Листопада 2022, 23:14:52трос сцепления
Конструктивний недолік, модернізується.
Цитата: Dodin від 21 Листопада 2022, 23:14:522 визита к карбюраторщику
Мануал пише робити два обслуговування карбюратора на рік, для зими та для літа.
Цитата: Dodin від 21 Листопада 2022, 23:14:52+регулировка клапанов
По мануалу - кожні 20 тисяч км.
Цитата: Dodin від 21 Листопада 2022, 23:14:52моторчик вентилятора
Конструктивний недолік, лікується встановленням моторчика на підшипниках, якщо мова про пічку.
Цитата: Dodin від 21 Листопада 2022, 23:14:52на очереди помпа
Також розхідник.

А також гальмівні диски разом зі ступицями, ролик ГРМ, шків ГРМ на колінвал, ремінь ГРМ та ремінь генератора, електроніка генератора, розширювальний бачок охолоджуючої рідини, прокладка кришки головки двигуна та мембрана сепаратора, трамблер, датчик Холла у трамблері, комутатор запалювання, "штани" (перед резонатором після вихідного колектора), петлі передніх дверей, замки дверей, заміна тросиків на тяги у задніх дверях і т.д.
[close]

Нормальне у Вас авто, просто не нове після салону. З іномарками точнісінько така ж історія.

Romka

Цитата: Dodin від 21 Листопада 2022, 23:14:52
Цитата: igo61 від 21 Листопада 2022, 22:24:43Не вдаваясь глубоко в математику, могу сказать, что ошибка в установке ремня ГРМ РВ
И КВ и РВ стоят строго по меткам - сегодня снимал защитный кожух и спецом смотрел(на зрение жалоб нет :rolleyes: ) - никаких смещений в ту или иную сторону нет...На РВ есть определенная выработка - весной регулировал клапана на сервисе так мастер сказал что поездить пока можно но нужно иметь ввиду - может это играет свою роль - не знаю...Вообще задрало уже это "чудо" отечественного автопрома - за два года пришлось поменять бензонасос,радиатор,стартер,резонатор с глушителем,2 поворотных кулака,тормозные шланги,подшипники полуосей,патрубки системы охлаждения,шаровые,свечи,трос сцепления,2 визита к карбюраторщику+регулировка клапанов,моторчик вентилятора - на очереди помпа
Наш автопром може в якийсь момент кохати мізки. І якщо брати курс на зробити на совість, то перестає. Ще рекомендується не глобальні поломки ремонтувати самому. Економить гроші та час. Та й деталі дешевші чим до іно.
ПС. А папередніки можуть начудити, це так.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Avtolord

Всем доброго здоровья.
Вчера осматривал ремень и решил менять.
Перечитал всю ветку, вроде все понятно. Только один вопрос: на все Таврии - Славуты идет один тип ремня или есть нюансы?
У меня Таврия - Пикап, двигатель МЕМЗ-2457, 1,2 л, карбюратор

Romka

На МЕМЗ один тип ремня.

Toris

Цитата: Avtolord від 13 Лютого 2023, 12:30:40Перечитал всю ветку, вроде все понятно. Только один вопрос: на все Таврии - Славуты идет один тип ремня или есть нюансы?
У меня Таврия - Пикап, двигатель МЕМЗ-2457, 1,2 л, карбюратор
Один тип ременю на усі таврославутські двигуни, якщо Ви про ремінь ГРМ.
У мого колишнього славутка такий же двигун, то запасний новий ремінь, куплений для МЕМЗ-2457, я встановив уже Сенсовичу на МеМЗ-307.

Також можливе "імпортозаміщення": в Олександра 1968 стоїть ремінь від Тойоти Королла старих випусків. Каже, що став, як рідний.

Romka

Цитата: Romka від 13 Лютого 2023, 12:52:05На МЕМЗ один тип ремня.
Так вже ж сказано і конкретно про двигун. Бо були Таври на ваз та інодвигунах.  :gvozd:

drone

Ремень ГРМ aurora аццкое говно. Прорвался не пройдя и 10 000.
Больной c синдромом Дауна защитил диплом по истории Украины
"Картина мира вдруг начала сходиться,
Теперь у меня есть мнимая единица"

vladishtm

Цитата: drone від 09 Червня 2023, 15:22:31емень ГРМ aurora аццкое говно. Прорвался не пройдя и 10 000.
Я разок для власного опиту  :wallbash:  пробував завестися з горки -  :psih:  поняв що краще не треба, бо можу бистро врекать ремінь ГРМ. Після того звернув увагу на те що перед виходом з ПХХ треба трохи підгазувати щоб підняти оберти до розумних які співвідносяться з тою швидкістю, якою в цей момент рухається авто... бо знов побачив що внакше можна смикать ремінь ГРМ і робити йому погано...

Може ролик? А то що зараз з гівна роблять цукерку і продають по цені шоколаду ....печалька так  :hysterics:
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

igo61

Вопрос, как можно "урекать ремень ГРМ", стартуя  "с горки"? В чём разница между подобным и обычным стартом, применительно к ремню ГРМ?
Куда ты скачешь, гордый конь, и где откинешь ты копыта?

drone

Цитата: vladishtm від 09 Червня 2023, 16:08:35Я разок для власного опиту  :wallbash:  пробував завестися з горки -  :psih:  поняв що краще не треба, бо можу бистро врекать ремінь ГРМ. Після того звернув увагу на те що перед виходом з ПХХ треба трохи підгазувати щоб підняти оберти до розумних які співвідносяться з тою швидкістю, якою в цей момент рухається авто... бо знов побачив що внакше можна смикать ремінь ГРМ і робити йому погано...

Може ролик? А то що зараз з гівна роблять цукерку і продають по цені шоколаду ....печалька так  :hysterics:
Ролик, старт с горки...
Обратите внимание на фото где видно, что корд сорвался внутри резины. Она такая мега ультра оптимизированная, что нити корда в ней отслоились и рванули. Самое смешное, что этот ремень мне покупал мастер на сто куда я загнал машину когда ремень прорвался в дороге и я подумал, что мастера его сделают быстрее чем я сам. Делали два дня, а сегодня я справился сам за три часа. И это включая время на поездку за ремнем и перерыв на обед. Благо он прорвался аккуратно после того как я выехал за ворота дома.

Больной c синдромом Дауна защитил диплом по истории Украины
"Картина мира вдруг начала сходиться,
Теперь у меня есть мнимая единица"

vladishtm

Цитата: igo61 від 09 Червня 2023, 16:56:48Вопрос, как можно "урекать ремень ГРМ", стартуя  "с горки
Ну я ж не урекав, а тільки ПРИПУСТИВ.  Під час експеременту перед заведенням авто добряче смикнуло.....
Ремінь ГРМ з зубцями, звязок жорсткий, але маємо також для чогось натяжний ролик (бо ремвнь в процессі роботи таки коливає той ролик, який компенсує натяжіння). Я під капот в той момент не дивився, але думаю ті смики вддали і по ременю ГРМ.  Це можна відчути також у русі, з гори, на ПХХ, коли оберти впадуть до ХХ, а ми потім вижмемо зчеплення, і тикнемо коробку на третю -  не розкрутивши двигун хоча б до 2000 обертів. Стверджувати по ремню ГРМ не буду - але і такий стиль використовувати не буду. Хоча я вже САМ  :beee: поміняв ремень, а старий відклав у багажник.  :gvozd:
Цитата: drone від 09 Червня 2023, 19:20:03Ролик, старт с горки...
Як кажуть хазяїн барин... я ж собі висновки зробив... береженого....

Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

Romka

Цитата: drone від 09 Червня 2023, 15:22:31Ремень ГРМ aurora аццкое говно.
Все від Аврора гівно. З Китаю краще всього АТ і SCT.
Цитата: vladishtm від 09 Червня 2023, 16:08:35пробував завестися з горки -  :psih:  поняв що краще не треба, бо можу бистро врекать ремінь ГРМ.
:-D 
насмішив, якби це так було, то за два роки на 111 прошивці з постійним заглоханням, коли постійно заводився з накату, то змінив би купу ремнів. Але ні, жодного не змінив.