Вопрос-ответ

Автор Vitaliy., 18 Лютого 2015, 10:52:08

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 6 Гостей дивляться цю тему.

Toris

Цитата: Vitaliy. від 26 Листопада 2020, 20:40:12Вопрос по резине. Летние тапки передние были росава вс11. протектор примерно 1.5мм. Руль крутился так себе. Поставил трёхлетние вс10, третью зиму только катаю, руль даже на месте легко крутить. В чём нюанс? Такое ощущение, что под колёсами лёд, крутить намного легче. Почему?
Коли після вбитих шин попереднього власника я поставив новеньку зимову росавку WQ-101, то відчуття були аналогічні. Схоже, що причина у довгих м'яких ламелях протектора.

drone

Цитата: Sergik32 від 26 Листопада 2020, 14:29:31
Шановні коллєги запитання виключно по темі. Хто знає що за фішка така зараз з природнім газом на опалення, кажуть що можна перезаключати договір з поставщиком яким хочеш, головне щоб ціна влаштовувала. хто в темі, розкажіть
Сегодня отправил заявку на смену поставщика. По результатам отпишусь. Фирташевские облгазы вообще оборзели. На хабе в Австрии тыща кубов идет за 110-130 ойро в зависимости от того, как считать калорийность укргаза, а они его гонят по 270.
З.Ы. Сравнить тарифы можно здесь https://gasoteka.ua-energy.org
Больной c синдромом Дауна защитил диплом по истории Украины
"Картина мира вдруг начала сходиться,
Теперь у меня есть мнимая единица"

drone

Цитата: Vitaliy. від 26 Листопада 2020, 20:40:12
Вопрос по резине. Летние тапки передние были росава вс11. протектор примерно 1.5мм. Руль крутился так себе. Поставил трёхлетние вс10, третью зиму только катаю, руль даже на месте легко крутить. В чём нюанс? Такое ощущение, что под колёсами лёд, крутить намного легче. Почему?
Потому, что снизился коэф трения скольжения. Правильный вопрос: почему он снизился?
Во-первых: меньше площадь соприкосновения резины с асфальтом из-за разной нарезки рисунка.
Во-вторых: глубокие тонкие ламели легко искривляются при нажатии что дополнительно снижает эффективную площадь соприкосновения.

Vitaliy.

Цитата: Toris від 27 Листопада 2020, 00:10:11після вбитих шин
Что такое убитая резина? Я понимаю лысая/высокая, порепанная от старости, с прожёванными боковинами от езды на дисках (пустая), с грыжами и переломанным хребтом (брекер).
Цитата: Toris від 27 Листопада 2020, 00:10:11Схоже, що причина у довгих м'яких ламелях протектора.
Тоже так думаю.
Цитата: drone від 27 Листопада 2020, 00:55:44снизился коэф трения скольжения
Ну незнаю, возможно.
Родные наши салонные коврики наверно полурезиновые полупластмассовые, зимой они дуб дубом жёсткие (как теперишние сетевые провода на дрелях болгарках). А настоящие резиновые коврики и зимой эластичные, чуть меньше чем летом. Так и резина шин, бывает мягче бывает жёстче. Некоторые как пластмасса себя ведёт. Вспомнил случай, работал в автопарке, городские автобусы. ФЕМ плитка (придумал же один долбень) на подъёме, дождик (незнаю какое время года и температура), светофор. Водитель остановился на красный, а на зелёный тронуться проблемка. Рядом стояли гайцы, идёт такой довольный (ну как же, бизнес транспорт, лаве возит, и лысые значит колёс), руки потирает. Буксуем, говорит? Водила- да ты на колёса посмотри (новые, свежие, с высоким протектором). Гаишник- а шо это за херня? Вот такие жёсткие они были.
Занимаюсь ремонтом авто.Радиолюбитель.Электрика и не только.
Я предпочитаю делать в своей жизни то, что мне нравится. А не то, что модно, престижно или положено.
 рус иван пнх

Toris

Цитата: Vitaliy. від 27 Листопада 2020, 08:06:34
Цитата: Toris від 27 Листопада 2020, 00:10:11після вбитих шин
Что такое убитая резина?
Залишковий малюнок протектора не більше 1 мм.

Володимир

Цитата: vladishtm від 26 Листопада 2020, 19:42:54
Цитата: Володимир від 26 Листопада 2020, 14:45:43Можна, розрахуйся зі всіма боргами в поточного постачальника,
Вот вот, ось тільки проскакувала в інеті інфа (кажись на статтю в цензорі чийсь комент), що поточний поставщик тоді відкопує якісь не слабі борги......., типу поки ти з ними вони мовчать..... і  ти навіть в суд не захочеш. Шось мені це нагадало часи кріпаків.  :sad:
Якщо в тебе є рахунки на руках, і там тих боргів нема, то які притензії?
Цитата: Toris від 27 Листопада 2020, 00:10:11
Цитата: Vitaliy. від 26 Листопада 2020, 20:40:12Вопрос по резине. Летние тапки передние были росава вс11. протектор примерно 1.5мм. Руль крутился так себе. Поставил трёхлетние вс10, третью зиму только катаю, руль даже на месте легко крутить. В чём нюанс? Такое ощущение, что под колёсами лёд, крутить намного легче. Почему?
Коли після вбитих шин попереднього власника я поставив новеньку зимову росавку WQ-101, то відчуття були аналогічні. Схоже, що причина у довгих м'яких ламелях протектора.
Зимові шини ще по діаметру трохи вищі порівняно з лізніми, принаймі я колись на таврії таку різницю замітив між шинами Бл-85 і БЦ-10, а тут в Віталія щей протектор в літніх на нулі, тому іде ще додатково зміщення плеча обкатки. Також БЦ-10 хоч вона і в розмірі 155 але ширина протектора буде вужча ніж в літньої резини, також підозрюю що Віталій тиск в літніх шинах перед тим як зняти не міряв, і він був меньшим ні накачав зимові.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Sergik32

ну я вже плачу за комуналку через приват 24 то ні квітанцій нічого немає, ну в газу якщо примахаються то в мене навіть в книжці вже відміток немає, хрін його знає як тут бути
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0

vladishtm

Цитата: drone від 27 Листопада 2020, 00:41:40Сегодня отправил заявку на смену поставщика.
З якого на який цікаво? Миколаїв=8.9грн.   }-) при тому що е постачальники в районі 6грн (той же нафтогаз) Ще цікаві тенденція - зони по облгазам де тепліше зима там найдорожче?   :dunno: Вирівнюють до середнього? Чи компенсують тим де більший розхід тими де менший?
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

vladishtm

Цитата: Sergik32 від 27 Листопада 2020, 09:49:23ну в газу якщо примахаються то в мене навіть в книжці вже відміток немає, хрін його знає як тут бути
:rolleyes: наівний. А книжечку хоча б раз на рік сходи, звір і хай запишуть в неї. З бАмажкою воно в нас якось спокініше. Сам же теж посилаешся на бамажку.  :rolleyes:
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

Володимир

Цитата: Sergik32 від 27 Листопада 2020, 09:49:23
ну я вже плачу за комуналку через приват 24 то ні квітанцій нічого немає, ну в газу якщо примахаються то в мене навіть в книжці вже відміток немає, хрін його знає як тут бути
Є сайти https://gasolina-online.com/ua 104.юа та інші, де можна зареєструватись і бачити весь рух по рахунках та щомісяця друкувати собі рахунок на сплату.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

drone

Цитата: vladishtm від 27 Листопада 2020, 09:55:55
З якого на який цікаво? Миколаїв=8.9грн.   }-) при тому що е постачальники в районі 6грн (той же нафтогаз) Ще цікаві тенденція - зони по облгазам де тепліше зима там найдорожче?   :dunno: Вирівнюють до середнього? Чи компенсують тим де більший розхід тими де менший?
С облгаза на нафтогаз.
Да там все по классике эхвективного пидпрыемныцтва:
-Чего так дорого?
-Так деньги очень нужны.

Малые поставки абоненту компенсируются большей стоимостью доставки. Для того и делили облгазы. Но почему бы поставщику, вчерашнему монополисту с готовым договором, не поставить рыночную™ цену подороже и рассказывать ужасы про рисование долгов, про низкие продажи, про дороговизну обслуживания распредсистем и тэдэ?

drone

Цитата: Toris від 26 Листопада 2020, 16:42:51
Цитата: Sergik32 від 26 Листопада 2020, 14:29:31Шановні коллєги запитання виключно по темі. Хто знає що за фішка така зараз з природнім газом на опалення, кажуть що можна перезаключати договір з поставщиком яким хочеш, головне щоб ціна влаштовувала. хто в темі, розкажіть
Спочатку домовся з транспортувальником і просумуй з постачальником. :) Підозрюю, що облгази чинитимуть опір і ще будуть антимонопольні розборки.

Фирташевская, читай Могилевичевкая, читай запоребриковая братия уже завела плач Ярославны https://biz.liga.net/ekonomika/tek/novosti/naftogaz-dempinguet-na-potrebitelskom-rynke-16-postavschikov-gaza-podali-jalobu-v-amku
Показательно, что та же братия молчит в тряпочку про монополию ахметовского ДТЭК-а.

Олександр 1968

Цитата: Sergik32 від 27 Листопада 2020, 09:49:23
В приваті є архів платежів.Вибираєш будь який в форматі pdf роздруковуєш і маєш документ з печаткою.Книжечкою важко навіть сраку витерти-вона не є фінансовим документом-тільки чек оплати.

Toris

Цитата: drone від 27 Листопада 2020, 12:06:41
Цитата: Toris від 26 Листопада 2020, 16:42:51
Цитата: Sergik32 від 26 Листопада 2020, 14:29:31Шановні коллєги запитання виключно по темі. Хто знає що за фішка така зараз з природнім газом на опалення, кажуть що можна перезаключати договір з поставщиком яким хочеш, головне щоб ціна влаштовувала. хто в темі, розкажіть
Спочатку домовся з транспортувальником і просумуй з постачальником. :) Підозрюю, що облгази чинитимуть опір і ще будуть антимонопольні розборки.
Фирташевская, читай Могилевичевкая, читай запоребриковая братия уже завела плач Ярославны https://biz.liga.net/ekonomika/tek/novosti/naftogaz-dempinguet-na-potrebitelskom-rynke-16-postavschikov-gaza-podali-jalobu-v-amku
Показательно, что та же братия молчит в тряпочку про монополию ахметовского ДТЭК-а.
Схоже, скотиняки роблять спробу знову повернутись до змішування газів та цін, щоби ловити рибку, як колись.

Sergik32

Саша 1968 тут ти правий, книжечкою не підітрешся, скоби від степлера деручі. Да, в архіві все є. тут ото січас задачка, а чи не зкурвляться потім інші поставщики і не залуплять ціни вище ніж є зараз.
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0