Дикость... Или этот безумный, безумный Мир.

Автор Сергей, 09 Січня 2018, 16:05:29

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Vitaliy.

Занимаюсь ремонтом авто.Радиолюбитель.Электрика и не только.
Я предпочитаю делать в своей жизни то, что мне нравится. А не то, что модно, престижно или положено.
 рус иван пнх

vladishtm

У Китаї запустили штучне сонце — воно в 5 разів гарячіше за справжнє Йдеться про термоядерний реактор Tokamak EAST. Він працював менше ніж 20 хвилин. Температура роботи Tokamak EAST перевищила 70 000 000 градусів за Цельсієм. Це приблизно в 5 разів більше, ніж температура на Сонці, зірці, завдяки якій можливе життя на Землі.
Spoiler
Китайська електростанція змогла уповільнити обертання Землі Внаслідок різних природних процесів швидкість обертання Землі навколо своєї осі постійно трохи коливається, але в середньому залишається незмінною. ........., китайська електростанція "Три ущелини" змогла збільшити тривалість дня на 0.06 мікросекунди. Ця цифра здається маленькою, але вплив локальної електростанції на всю планету не може не дивувати.
Spoiler
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

Vitaliy.

Я предпочитаю делать в своей жизни то, что мне нравится. А не то, что модно, престижно или положено.
 рус иван пнх

Serg_

Toris

Жах! На що вже парашутисти-парапланеристи відірвані на всю голову - то цей їх переплюнув. :wacko:

Toris

vladishtm

я просто в ахує! не знав про мінімвльні... це пи...еЦь  }-)  Зимою в мене пару місяців 200, літом десь 10 - виявляєте як мене на...бують суки!
https://www.mv.org.ua/news/263165-kto_mozhet_ne_platit_za_dostavku_gaza_objasnenie_ekspertov.html
.....Сумма в платежке за распределение газа зависит от объемов потребленного топлива. За основу берется объем использованного топлива за предыдущий период (на 2022 год это период с 1 октября 2020 года по 30 сентября 2021 года), который делится на 12 и умножается на тариф местного Оператора газораспределительных сетей......
При этом, существуют минимальные объемы потребления, определенные пунктом 2 Главы 6 раздела VI Кодекса ГРМ, утвержденного постановлением НКРЭКУ от 30.09.2015 № 2494:

39 кубометров - для объекта бытового потребителя, на котором природный газ используется только для приготовления пищи;
    126 кубометров - для объекта бытового потребителя, на котором природный газ используется для подогрева воды и приготовления пищи;
    314 кубометров - для объекта бытового потребителя, на котором природный газ используется комплексно, в том числе для отопления, или объекта потребителя, что не является бытовым.

Поэтому, даже если вы потребляете меньше, вам начисляют эти минимальные объемы.
Славута 1,3Li 2009

Володимир

Цитата: vladishtm від 06 Лютого 2022, 11:55:09
я просто в ахує! не знав про мінімвльні... це пи...еЦь  }-)  Зимою в мене пару місяців 200, літом десь 10 - виявляєте як мене на...бують суки!
https://www.mv.org.ua/news/263165-kto_mozhet_ne_platit_za_dostavku_gaza_objasnenie_ekspertov.html
.....Сумма в платежке за распределение газа зависит от объемов потребленного топлива. За основу берется объем использованного топлива за предыдущий период (на 2022 год это период с 1 октября 2020 года по 30 сентября 2021 года), который делится на 12 и умножается на тариф местного Оператора газораспределительных сетей......
При этом, существуют минимальные объемы потребления, определенные пунктом 2 Главы 6 раздела VI Кодекса ГРМ, утвержденного постановлением НКРЭКУ от 30.09.2015 № 2494:

39 кубометров - для объекта бытового потребителя, на котором природный газ используется только для приготовления пищи;
    126 кубометров - для объекта бытового потребителя, на котором природный газ используется для подогрева воды и приготовления пищи;
    314 кубометров - для объекта бытового потребителя, на котором природный газ используется комплексно, в том числе для отопления, или объекта потребителя, что не является бытовым.

Поэтому, даже если вы потребляете меньше, вам начисляют эти минимальные объемы.
Це річні мінімуми а не місячні, просто журнашлюхи вчергове щоби зробити сенсацію пропустили кілька слів.

Цитувати виділене
Як розраховується вартість розподілу газу

Постановою НКРЕКП, № 2080 від 07.10.2019 року внесено зміни до Кодексу газорозподільних систем, Типового договору розподілу природного газу та Методики визначення та розрахунку тарифу на послуги розподілу природного тазу, відповідно до яких з 01 січня 2020 року в Україні вводиться плата за розподіл природного газу.

Місячна вартість послуги розподілу природного газу дорівнює 1/12 річної замовленої потужності споживача помноженої на тариф, встановлений НКРЕКП для ПрАТ "ТЕРНОПІЛЬГАЗ" із розрахунку місячної вартості одного кубічного метра замовленої потужності.

Річна замовлена потужність об'єкта (об'єктів) споживача на розрахунковий календарний рік визначається Оператором ГРМ виходячи з фактичного обсягу споживання природного газу за газовий рік, що передував розрахунковому календарному року, який визначається відповідно до вимог Кодексу.

З 01 січня 2021 року річна замовлена потужність об'єкта (об'єктів) споживача (або нового споживача) на розрахунковий календарний рік визначається Оператором ГРМ виходячи з фактичного обсягу споживання природного газу цим об'єктом за газовий рік, що передував розрахунковому календарному року, який визначається відповідно до вимог пункту 2 та пункту 4 глави 6 розділу VI Кодексу ГРМ, але не може бути меншою за:

39 куб.м - для об'єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується тільки для приготування їжі;
    126 куб.м - для об'єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується для підігріву води та приготування їжі;
    314 куб.м - для об'єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується комплексно, у тому числі для опалення, або об'єкта споживача, що не є побутовим.

Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

vladishtm

Цитата: Володимир від 06 Лютого 2022, 13:04:05Це річні мінімуми а не місячні, просто журнашлюхи вчергове щоби зробити сенсацію пропустили кілька слів.
Таки да, подивився постанову
Spoiler
З 01 січня 2021 року річна замовлена потужність об'єкта (об'єктів) споживача на розрахунковий календарний рік визначається Оператором ГРМ виходячи з фактичного обсягу споживання природного газу цим об'єктом за газовий рік, що передував розрахунковому календарному року, який визначається відповідно до вимог цього Кодексу, але не може бути меншою за:
39 куб.м - для об'єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується тільки для приготування їжі;
126 куб.м - для об'єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується для підігріву води та приготування їжі;
314 куб.м - для об'єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується комплексно, у тому числі для опалення, або об'єкта споживача, що не є побутовим.
[close]
Але теж не все гладко. Тоб то в мене скажімо газ.котел і газ.пічка і навіть якщо я закрию хату на цілий рік (не розірвавши договір), то все рівно заплачу за 314кубів*7,99=2500
А з яких вибачте Х...їв така щедрість.  }-)
А чому б таке і обленерго нам не впарити? чим вони гірші від облназів? Такщо все рівно С...ки!
А щоб не платити - розривай договір, а потім тисяч 10 заплати за підключення. Облгази вже зовсім  }-)

Ажурнашлюги не причому в цьому випадку, просто вони не уточнили, для таких як я. (Хоча мені  можна було здогадатися, бо там зразу йшлося про річне споживання, та розброс на 12місяців).
Славута 1,3Li 2009

drone

Цитата: vladishtm від 06 Лютого 2022, 15:27:21
Але теж не все гладко. Тоб то в мене скажімо газ.котел і газ.пічка і навіть якщо я закрию хату на цілий рік (не розірвавши договір), то все рівно заплачу за 314кубів*7,99=2500
А з яких вибачте Х...їв така щедрість.  }-)
А чому б таке і обленерго нам не впарити? чим вони гірші від облназів? Такщо все рівно С...ки!
Нет, не так. 314*~2 грн/м³ =600 грн за год.  Оплачивается доставка, типа обслуживание сетей, а не потребление.
И с облэнерго так будет. Дайте только срок. Это все включено в договор об ассоциации.
Больной c синдромом Дауна защитил диплом по истории Украины
"Картина мира вдруг начала сходиться,
Теперь у меня есть мнимая единица"

vladishtm

Цитата: drone від 06 Лютого 2022, 15:40:03Нет, не так. 314*~2 грн/м³ =600 грн за год.
Ну і це -таки да, згоден. Мабуть я дуже злий! А 600грн за рік -теж пішли наюух. Хай повернуть людям ті гроші, які здтрали за проекти, та прокладки газових мереж до частних будівль,.... тоб то викуплять усі ті мережі та по курсу до 1кг ковбаси.
Цитата: drone від 06 Лютого 2022, 15:40:03И с облэнерго так будет. Дайте только срок. Это все включено в договор об ассоциации.
Тут я повинен розчарувати про "ассоциации". Бо працював в енергетиці підприємства. Давненько але,  була така "заявлена потужність" -плати якщо, навіть не взяв, плати і якщо перевищів -і було це задовго до асоціацій. Навіть по компенсації реактивної - було так щоб тілько ="0" Більше чи менше - штраф.
Славута 1,3Li 2009

drone

Цитата: vladishtm від 06 Лютого 2022, 18:36:40
Цитата: drone від 06 Лютого 2022, 15:40:03И с облэнерго так будет. Дайте только срок. Это все включено в договор об ассоциации.
Тут я повинен розчарувати про "ассоциации". Бо працював в енергетиці підприємства. Давненько але,  була така "заявлена потужність" -плати якщо, навіть не взяв, плати і якщо перевищів -і було це задовго до асоціацій. Навіть по компенсації реактивної - було так щоб тілько ="0" Більше чи менше - штраф.
При чем здесь предприятия к бытовым потребителям? У бытового заявленная мощность фигурирует только в договоре о присоединении. Дальше все рассчитывается по потреблению. Отсоединение ЛЭП от генерации с вводом двух счетов за передачу и за использование - это нужно для внедрения рынка по европейским нормам.

SWarlock

Цитата: drone від 06 Лютого 2022, 18:52:09Отсоединение ЛЭП от генерации с вводом двух счетов за передачу и за использование - это нужно для внедрения рынка по европейским нормам.
Какие такие нормы? Вас разводят, технично.
Нет здесь разделения платежек. Начисление приходит одной суммой. Она и платится, на один счет. Кстати, без комиссии банка, если через клиент-банк, а не на почте оплачивать.   :dunno: :popcorm:
Я снимаю жилье, плачу хозяину жилья. А он получает все в электронном виде и оплачивает счета. Раз в месяц приходят платежки в бумажном виде от кооператива (квартплата, вода, канализация, вывоз мусора, тепло и прочее) одной платежкой, раз  в 2 месяца - платежка по электроэнергии и раз 6 месяцев - перерасчет за воду. Все. Просто, понятно, прозрачно. Доступно.  :drinks:
Жизнь - тяжелая штука. Как только у тебя на руках все козыри, она начинает играть с тобой в шахматы.

Vitaliy.

Цитата: drone від 06 Лютого 2022, 15:40:03Оплачивается доставка, типа обслуживание сетей,
Это с какого года такая фигня? Кто это придумал такую "рацуху" ? Это какой то одарённый слуг народа?
 рус иван пнх

drone

Цитата: Vitaliy. від 06 Лютого 2022, 22:04:06
Цитата: drone від 06 Лютого 2022, 15:40:03Оплачивается доставка, типа обслуживание сетей,
Это с какого года такая фигня? Кто это придумал такую "рацуху" ? Это какой то одарённый слуг народа?

ЕМНИП с прошлого отопительного сезона. По этой рацухе народ массово побежал с фирташо-могилевичевских облгазов на державный нафтогаз после чего шмыгаль остановил процесс введя госрегулирование цены на газ.