Настройка ГБО-4

Автор Ivan1988, 05 Жовтня 2018, 21:45:09

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Ivan1988

Цитата: ВКБ від 27 Серпня 2020, 19:53:27
https://mln.com.ua › uploadPDF
Руководство по использованию электроники STAG 200 GoFast

В інструкції не зазначено що корекція по температурі враховага в стаг. Тому..

Я ее и вдоль и впоперек прочитал))) Согласен, там действительно об этом не сказано. А вот на их сайте в описании указано
https://stag.ua/products/stag-gofast/

"вбудовані корекції по температурі та тиску газу"

ВКБ

Вбудовані корекції, які встановлює користувач )))

Если по нормальному, то нужно таки построить график и четко отрисовать зависимость  плотности от температуры и определить количество газа за долю времени, скорее Мдж в аналог бензовпрыску. Т.е.Мдж на Мжд
Реально дааавно наблюдал как давился мотор на холодную при этом множитель норм и графики сошлись. Давление 1 атм. дюца 2мм, томливоподачи 70/170. Нет там поправки на температуру, иначе в инструкции точно б было оговорено.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Ivan1988

Цитувати виділенеВбудовані корекції, які встановлює користувач )))
Ну покажите где в блоке стаг200 есть настраиваемая коррекция по давлению газа? А пишут именно "вбудовані корекції по температурі та тиску газу".
А то что пользователь устанавливает идёт отдельным пунктом
"карта корекції по температурі газу".

almetr

Цитата: ВКБ від 27 Серпня 2020, 16:19:55Щільність газовази пропану 2800г/м.куб при -33 градусів, і 1500г/м.куб. при 90градусів. Тобто на 33градуси 450г/м.куб різниця, а це сумарно на 123 градуси 54% різниця в щільності. То який кут повинен бути?
Ага, ага, на Стаге тки дурненькы розробнЫкЫ що довирылы врахування тоейи щильности нам, корыстувачам. Не смишить! Кароче  - они дали нам возможность корректировать настройки самого авто, ибо на разных моделях разные форсунки, льющие серущие пылящие, а это значит по разному испаряется холодный бенз, а значит и разные настройки обогащения в ЭБУ. Вот пользователь и может это у себя корректировать. То же касается и Т ОЖ, и даже на других Стагах есть корр по давлению редуктора, но и эта хрень прописана внутри стага правильно, просто вы, пользователь, не думаете как на Стаге что есть бензиновые системы с постоянным давлением топлива. Или же характеристика регулятора давления бензина сильно отличается от характеристики вакуумного регулятора давления в редукторе. (ЭБУ на малых нагрузках думает что надо беднить, ведь давление бенза постоянно большое, но он не знает что кулибины поставили газ и там давление топлива редуктор уменьшил). Вот тогда настройщик и должен включать мозг, тогда когда смотрит на авто, а не вспоминать физику, думая что остальные лохи.

И настырный какой -- не согласен. Так что,  отправить учиться? Ни хрена не шариш и советы даёшь. Все харош, пошёл спать, а то мне эта упёртость шо то напоминает, а я трезвый, не хочу про политику.

ВКБ

Цитата: almetr від 27 Серпня 2020, 23:01:18
Цитата: ВКБ від 27 Серпня 2020, 16:19:55Щільність газовази пропану 2800г/м.куб при -33 градусів, і 1500г/м.куб. при 90градусів. Тобто на 33градуси 450г/м.куб різниця, а це сумарно на 123 градуси 54% різниця в щільності. То який кут повинен бути?
Ага, ага, на Стаге тки дурненькы розробнЫкЫ що довирылы врахування тоейи щильности нам, корыстувачам. Не смишить! Кароче  - они дали нам возможность корректировать настройки самого авто, ибо на разных моделях разные форсунки, льющие серущие пылящие, а это значит по разному испаряется холодный бенз, а значит и разные настройки обогащения в ЭБУ. Вот пользователь и может это у себя корректировать. То же касается и Т ОЖ, и даже на других Стагах есть корр по давлению редуктора, но и эта хрень прописана внутри стага правильно, просто вы, пользователь, не думаете как на Стаге что есть бензиновые системы с постоянным давлением топлива. Или же характеристика регулятора давления бензина сильно отличается от характеристики вакуумного регулятора давления в редукторе. (ЭБУ на малых нагрузках думает что надо беднить, ведь давление бенза постоянно большое, но он не знает что кулибины поставили газ и там давление топлива редуктор уменьшил). Вот тогда настройщик и должен включать мозг, тогда когда смотрит на авто, а не вспоминать физику, думая что остальные лохи.

И настырный какой -- не согласен. Так что,  отправить учиться? Ни хрена не шариш и советы даёшь. Все харош, пошёл спать, а то мне эта упёртость шо то напоминает, а я трезвый, не хочу про политику.

Ви інженер? Яка у вас освіта? Інтрукцію стаг писав чи блогер? Може офіційгий запит подамо і взнаємо не по чуткам?
Після того як поспиш, увімкни бортовий на холодну і спостерігай  від холодної до гарячої газосуміші по лямбді і на бензині, потім розкажеш.
Ніхто нікого ніякі коефіцієнти ставити не силує, став хоч параболу перевернуту чи гиперболу. Ти надай офіційну відповідь від юрособи яка розробляє ПО , а не тринди. Я подав інструкцію. Крити тобі немає чим. Як інженер, в пи*дячки не вірю, а в цифри і офіційні документи, або в реальні факторні експерименти.

almetr

Цитата: ВКБ від 27 Серпня 2020, 23:37:52Інтрукцію стаг писав чи блогер?
Так и есть всегда, девочка в офисе набирает. Но на то я и инженер, что б проверять самому данные в "жёлтой прессе".  Вот например многолетний опыт настройки газа на СТО, мне подсказал о наличии внутренних, постоянных настроек во всех газоблоках. И вот специально для Вас инфа от СТАГа. Просто на вопросы надо смотреть ширше и быть к людям помягше.

ВКБ

Це вже щось. Мова інженерів.
Вранці спостерігав, на холодну і гарячу встановлюється один коеф лямбди, тобто мої налаштування наразі не ідеальні таки працюють.
Тепер слід розібрати фізпроцес. З графіком останнім не згоден з мотиву:

Sergik32

ухтижбляяківсізлі. я вчора регульнув криву по газу так як у Ваньки 1988, і трошки підправив хвости в множнику щоб не біднила на ХХ, і сьогідня вона мчить, їде гарно, на холодну мааааайже не дьоргалась. Гаряча то гарно робе. ввечері знов подивлюсь карти. Тепер робимо середню карту по температурі газу
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0

ВКБ

Татут всі в тонусі і чистотехнічнепитанняшкільногорівня.

Алметр, то якого стагу інструкція? У мене Gf 200 року 2015. То мабуть з іншого блоку?

Ось знайшов схожу думку https://www.drive2.ru/l/10088031/

almetr

Цитата: ВКБ від 28 Серпня 2020, 10:02:40Алметр, то якого стагу інструкція?
Вот зачем пишите, я же типа должен ответить, и оно Вам надо?
Цитата: almetr від 28 Серпня 2020, 08:22:59Інтрукцію стаг писав чи блогер?
Так и есть всегда, девочка в офисе набирает. Просто на вопросы надо смотреть ширше и быть к людям помягше.
Это значит у Вас ни когда не получиться правильно настроить ни Микас, ни Стаг. Уж звыняйтэ за грубисть.
А у Сержика машина все лучше и лучше едет, может и узнает как она должна.

Sergik32

так от я не гордий, я радий любій допомозі, хто що знає то кажіть, я настрою, бо бачу книжки тут нафіг тра, тут скоріш досвід роботи грає важнішу роль.
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.

ВКБ

https://firecategory.ru/clients.php?id=13
Молярна маса С3Н8 газу 44г/моль підставити
При -50градусів і 2атм (від вакууму рахуємо) вага = 4,8кг.
При 90 градусів і 2 атм вага = 2,95 кг.
Рахуємо відсоток різниці по діапазону -50+90, буде
100-(2,95/4,8×100)=38,54%
Тобто поправка повинна бути між крвйніми діапазонами в 38,54%

Я трохи помиливсясі увалив аж 53%, мабуть треба буде поправити.

В стаг 200 не врахована поправка і це видно зі збагачення на холодну при ідеальних графіках.

Перетин де саме має бути з нульом графіку...х.з.поки, і думаю неважливо якщо множник вже встановлений, графік корекції прокладений і відсоток фізичний в 38,54% врахований буде і доведений.

38,54 % спаду вліво гірка на діапазоні Стагу це фізично обгрунтована і підтверджена ізабарою крива від -50 до +90.

Sergik32

а тепер це все графічно і в кольорах виводь на телеекран, будемо фоткать і виставлять

ВКБ

Намалюю, треба звісно жорстка критика, щоб незагулявся  фізикою.
А от чи Стаг має вбудовані то моя думка що ні, лише для самостійного вводу такої температурної калібровки.

Ніяких прямих там бути не може бо ізобарний процес лінійний, газ як пружинка себе веде ппопорційно.

Sergik32

ну ти ж бачиш яка крива отам вище що алметр показав, то там повна протилежність тому що ми накрутили