Sensович Toris'а

Автор Toris, 19 Лютого 2021, 22:25:17

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Sergik32

я собі поставив ті що Іван порадив, стаговські, одиночні w03 працюють гарно, ніяких нарікань.
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0

Toris

#316
2021-05-28-Пт. Шинний монтаж.

Возив літні колеса попередника Kumho 185/65R14 на балансування. Протектора вистачить ще на сезон. Одне колесо виявилось з невеликою гулею збоку. Забракували. На виході отримав два збалансованих колеса, два роздітих диски та одну придатну шину. Непридатну шину залишив на шиномонтажі. 80 гривень за усі процедури.

Перетерли про шини з монтажником, він одобрив мій вибір Michelin CrossClimate+ XL і сказав брати саме у розмірі 185/65 (2000+ грн/шина), а не 175/65 (1600 грн/шина). Якби носив краватку - з'їв би, як Саакашвілі, хай їм грець, таким цінам... Маю зібратись духом і купити дві штучки на пробу.

Катаюсь на зимовій гумі, поки не куплю нову літню.


2021-05-29-Сб. Вперше у Києві.

Вчора їздив до Києва (майдан Незалежності) і назад. І по Києву трохи. Куївські водії як гімно: ти їх тиснеш - а вони крізь пальці лізуть. Мусиш контролювати мінімальну дистанцію, щоби якесь не пролізло поперед тебе. І пробки ці... І рух по пів-корпуса... Не упрів, але брудно матюкався щирими матюками. Богу дякувати, справа сидів кльовий штурман, вказівним перстом та голосом вказував мені правильні напрямки та смуги. Центр трохи перекрили для підготовки до свята міста, тож довелось вимкнути навігатор і перейти на класичний голос справа.

До заходу сонця встигли виїхати з Києва і відривались до Житомира по повній програмі. Перли лівою смугою 110...130 км/год по GPS (120...140+ км/год на спідометрі). Час від часу пропускали Теслу чи інше потужне авто і знову повертались на крайню смугу зліва: там вільно і маневрів на пропуск менше, ніж правішою смугою на випередження. За 30 км від Києва так і прилетіли на заправку ОККО. Бог милував, гальма витримали, підвіска витримала, стабілізатор витримав, не перекинулись і ні у кого не в'їхали. Пізно перешикувались у праву смугу, тому так.

Вночі на таку відстань їхати важкувато. Час од часу хрестився і просив Бога про допомогу та захист. Кілька разів повертався із зустрічної смуги на свою, бо після житомирської траси зустрічну смугу вважав своєю крайньою лівою. Десь біля Полонного (там дорога краща, ніж на Любар) ледь не проскочив гострий поворот. Я повертаю, повертаю - а воно все одно узбіччя перед мордою. Потім ще був епізод у якомусь селі вліво-вправо і одночасно догори-донизу-догори. Швидкість ніби невисока була, але прискорення - як у літаку. Штурман оцінив. Купи молоді швендяють узбіччями. Мусив стишитись до 60 км/год.

Користувались додатком Waze з українською озвучкою "Марія". Кльова дама, ця Марія, скажу вам. Попереджає про ями, аварії, авто на узбіччі і про ментів. Коли вдало минув яму, то перепитує, чи є ще яма, чи вже немає. Помічна штука. Потребує постійного інтернету. Час прибуття прораховує дуже точно. Штурман каже, що за рік використання розбіжність не перевищувала 15 хвилин за найгіршого трафіку. Тобто тобі до Києва ще кілька годин їхати, а воно уже прорахувало і трасу, і трафіки Житомира та Києва. Це вражає.

Витрати газу за неповним маршрутом Хмельницький-Київ-Київ-з_Києва склали 34,58 л на 431 км або 8,023 л на 100км. Це з пробками, пагорбами, бруківкою та перевищеннями швидкості, де можливо. Завантаження: водій, пасажир, легкий вантаж у салоні і тавроводний склад у багажнику. Економний такий сенсович... Треба йому якогось ніштяка купити або дворежимну прошивку прошити.

ВКБ

В Київі на жужі коли рисачив то пролазив у всі дирки, саме то, вузький малий юркий. На сенсі мабуть не то.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Toris

Ну, місто - то таке, я не ризикую маневрувати маленьким машинком між високими авто: можуть просто не побачити і затиснути.
До речі, наші славутки у середній смузі пруть по трасі бадьоро. Приємно було спостерігати рідні душі.
Але коли десь далеко на задньому горизонті тобі блимає ксеноном (чи що у них там) суперавто, ти хутко пропускаєш, воно за мить вже пролітає поруч і зникає в передньому горизонті - це вражає. І коли між смугами так само блискавою пролітає супермото справа, то взагалі хрестишся. Нам так не їздить.

...Хочу всепогодний літак... :hysterics:

ВКБ

Я бачив розхід літаючих авто, що кран відкрити умивальніку бенз спалюється
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Ivan1988

Цитувати виділенеПеретерли про шини з монтажником, він одобрив мій вибір Michelin CrossClimate+ XL і сказав брати саме у розмірі 185/65 (2000+ грн/шина), а не 175/65 (1600 грн/шина). Якби носив краватку - з'їв би, як Саакашвілі, хай їм грець, таким цінам... Маю зібратись духом і купити дві штучки на пробу.
MICHELIN отличные шины, но там в конечной стоимости немалая часть маркетинга за бренд. Если кошелек не позволяет без проблем купить премиальные шины то лучше наверное обратить внимание на средний сегмент.

Цитувати виділенеКуївські водії як гімно: ти їх тиснеш - а вони крізь пальці лізуть.
Я в Киеве был всего несколько раз и то в качестве пешехода. Последний раз меня чуть не сбили, при этом я спокойно шел по тротуару. Оказывается в Киеве так мажоры объезжают пробки.

Цитувати виділенеВитрати газу за неповним маршрутом Хмельницький-Київ-Київ-з_Києва склали 34,58 л на 431 км або 8,023 л на 100км.
Нормально. У меня 7.3 на таком же двигатели и таком же режиме, но масса авто конечно меньше.

ВКБ

8,023- 7,3 = то як раз дельта:  F=ma, Fопір кочення (5%) та  F лобового супротиву(5%).
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Toris

#322
Цитата: ВКБ від 31 Травня 2021, 06:40:438,023- 7,3 = то як раз дельта:  F=ma, Fопір кочення (5%) та  F лобового супротиву(5%).
Щойно глянув фізичну карту України. Хмельницький знаходиться вище Києва і місцевість у нас більше пагорбами, ніж у Запорізькій області в Івана1988. Напівмаршрут, цифри якого я навів, був "зверху-донизу", тобто опустився з Подільської височини і запропанився десь на Київському плато. Їхав я на зимовій візуально недокачаній "Бєлшині" - так ніби м'якіше, але 30...40 км/год історичною бруківкою все одно, як на вібростолі. Найближчим часом запропанюсь, то буду знати точніший розхід повного маршруту. Прогнозую вищі цифри.

Цитата: Ivan1988 від 30 Травня 2021, 22:54:42MICHELIN отличные шины, но там в конечной стоимости немалая часть маркетинга за бренд. Если кошелек не позволяет без проблем купить премиальные шины то лучше наверное обратить внимание на средний сегмент.
Гаманець ніби дозволяє, але не зараз. А шини треба вже, бо ж літо. Розрив хочулки між бажанням та можливістю породжує страждання. :-D

Цитата: Ivan1988 від 30 Травня 2021, 22:54:42Я в Киеве был всего несколько раз и то в качестве пешехода. Последний раз меня чуть не сбили, при этом я спокойно шел по тротуару. Оказывается в Киеве так мажоры объезжают пробки.
Тепер додалась ще одна загроза законослухняному пішоходу: дядьки та діти на прокатних електросамокатах. Ці камікадзе куївські на короткій базі з малими коліщатками фігачать у повний зріст (буквально!!!) тими самокатами по тротуарах та пішохідних переходах. :facepalm:

Цитата: Ivan1988 від 30 Травня 2021, 22:54:42У меня 7.3 на таком же двигатели и таком же режиме, но масса авто конечно меньше.
Можна повний маршрут? Хочу глянути по фізичній карті перепади висот на місцевості.

User2108

Цитата: Toris від 31 Травня 2021, 11:28:28"Бєлшині"
Викиньте це лайно і ніколи більше не майте з тим справу

Ivan1988

Цитувати виділенеЩойно глянув фізичну карту України. Хмельницький знаходиться вище Києва і місцевість у нас більше пагорбами, ніж у Запорізькій області в Івана1988. Напівмаршрут, цифри якого я навів, був "зверху-донизу", тобто опустився з Подільської височини і запропанився десь на Київському плато. Їхав я на зимовій візуально недокачаній "Бєлшині" - так ніби м'якіше, але 30...40 км/год історичною бруківкою все одно, як на вібростолі. Найближчим часом запропанюсь, то буду знати точніший розхід повного маршруту. Прогнозую вищі цифри.

Цитувати виділенеМожна повний маршрут? Хочу глянути по фізичній карті перепади висот на місцевості.

Считал расход 2 раза по одному и тому же маршруту Пологи - Запорожье - Днепр и обратно по трассе Н-08, при этом проезжал через весь г.Запорожье по проспекту Ленина (сейчас кажись Соборный) и почти через весь г.Днепр.

Romka

Белшина лайно, треба міняти.

По розходу, можливо й можна з великою морокою зменшити на 1л, але це потребує часових та фінансових затрат.
У мене при схожих з вами умовах на 200 - 400 км такого пробігу виходить десь 8,7 - 8.5 л на 100 км. І це Славута.
Едине скажу, що пару років доки сам не став розбиратись було 10 л на 100.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Toris

Порахував повну витрату газу від старту на заправці до фінішу там же.
Заправка: одометр 136506 км.
Дозаправка: 34,58 л.
Заправка фінішна: 21,18 л, одометр 137226 км.

Проїхав 720км. Заправив газу 55,76 л. Розхід газу 55,76/7,2 = 7,74(4) л / 100 км. Дивно, думав, буде більше...
Старокостянтинів (від заправки WOG з боку Хмельницького) і десь до повороту на село Хутори (6,2 км) пройшов на бензині (забув перемкнутись після першої фізіологічної зупинки та прослуховування двигуна), то потім наступну стоянку 15 хвилин холостив пропаном. В принципі, навіть якщо порахувати 713 км без бензину, то отримаємо 55,76/7,13 = 7,821 л @ 100 км. Теж непоганий результат.

Олива у двигуні ніби не опустилась помітно. У всякому разі, як була на цифрах щупа у середній зоні, так і показує.

По часу від стартової заправки (10:15) до парковки на Хрещатику (16:00) 5:45 годин. Зворотній шлях з парковки (20:30) до під'їзду (01:50) 5:20 годин. Стоянки з'їдають час та паливо, але здоров'я дорожче часу, необхідно зупинятись, ходити туди-сюди та присідати - так ми робимо профілактику тромбозам та інсультам з інфарктами. Після Полонного робили чергову заправку - то ледь чи не рачки виліз, ноги відсидів. Ходити було якось прикольно. Починаю розуміти професійних водіїв.

Toris

#327
2021-05-31. Реле стартера. Тахометр.

Після роботи поїхав до автомеханіка, проводили лудильно-паяльні роботи.
1. Встановили реле стартера. Працює. :clap:
2. Під'єднали тахометр до МИКАСа. Працює. :clap:
3. Всіляке-різне.

31/2 години (з 17:30 до 21:00), 400+100 грн.
Фотки процесу та результатів є, викладу потім.

Усім добраніч.

User2108


Toris

#329
Цитата: User2108 від 01 Червня 2021, 14:27:18І де хвотке?
На роботі, висолопивши язики, при великому ахтунгу, натхненно вджобуємо нову техніку згідно вказівного орднунгу "зверху". Хфотке будуть папізже.