Sensович Toris'а

Автор Toris, 19 Лютого 2021, 22:25:17

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

_Oleksandr_

Цитата: Romka від 04 Грудня 2021, 20:55:41

А це ж як? Брехня?
Ничего не понятно, но очень интересно.

Romka

Резюме.
1. Летняя резина зимой, как лыжи.
2. Всесезонка зимой не лучше летней.
3. Шипованная резина только для льда и снеголедового покрытия. На асфальте - лыжи.
4. Старая резина даже брендовая - не сильно лучше летней. Почти лыжи.
И немного про контраварийное вождение.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

drone

Цитата: Romka від 04 Грудня 2021, 23:25:06
Резюме.
1. Летняя резина зимой, как лыжи.
2. Всесезонка зимой не лучше летней.
Вы на ней хоть когда-нить ездили что пишете такую чушь?


Управляемость на снегу

https://shina.guide/press/22597/


Больной c синдромом Дауна защитил диплом по истории Украины
"Картина мира вдруг начала сходиться,
Теперь у меня есть мнимая единица"

_Oleksandr_

Цитата: Romka від 04 Грудня 2021, 23:25:064. Старая резина даже брендовая - не сильно лучше летней. Почти лыжи.
А разве не это же сказал -
Цитата: _Aleksandr_ від 03 Грудня 2021, 15:31:51если бы климат по-теплее (на морозе дубеет) то еще можно ездить
?

Romka

не лишним будет напомнить, что речь идёт о премиальных моделях
:thank_you:
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Toris

Вчора їздили до Києва.

1. Стара зимова Белшина BEL-357 - гамно! Вранці двічі екстренно гальмував - гума скавчала (не шипіла, як по інею!) та йшла юзом. Робив педалькою псевдоАБС. Першого разу ледве вистачило гальмівного шляху по сухому асфальту! І ніби вже дорога роз'їздилась автомобілями, інею чи льоду не видно. При виїзді з повороту на вулицю трохи пробуксовує, ще при славутці бачив цей прикол, росавка свіжіша так не робила, а бєлшина робить. Протектора ще цілком достатньо навіть як на мене, перфекціоніста. Тиск у шинах не піднімав до стандартного, після весни ще не підкачував. Тобто мало би непогано триматись за дорогу. Але ж ні! А ще така гума відчутно гуде у порівнянні з м'якими літніми Бріджстонами.

Їхав дуже обережно, за 50-100 метрів від попереднього авто. Лише по трасі Житомир-Київ трохи відпустив душу на свободу, усе ж таки тримаючи дистанцію. У Києві також тримав дистанцію. Цікаво, що кияни нечасто вскакували поперед мене. І нормально впускали на свою смугу, коли просився. Я теж їх пускав, коли вже почали піджиматись на світлофорах. Війна та зима робить людей чуйними.

Вчора-сьогодні повертались з Києва.

2. На відрізку дороги с. Висока Піч - Баранівка (Житомирська область, поворот з траси Житомир-Чуднів на Баранівку) в лісах Баранівського лісгоспу о 23:55 збили зайця. Вискочив, сірий, справа, уже перетнув мою траєкторію руху, побачив, що там темно - і розвернувся бігти назад. Пробіг метри зо два, вибіг на траєкторію - тут ми його і збили. Удар був несильний по відчуттях. Точка удару припала в закінчення номерного знаку на бампері та у нижню частину бампера. Рамка металева знаку зігнулась разом зі знаком, подіум знака знизу трохи відбився, маток шпластмаси десь загубився. Нижня губа бампера розхреначилась добряче, пів-метра пластмаси висіло. Якось ніби доїхали далі без втрат. Приколгосплена попередником захисна антимоскітна решітка приклалась до радіатора і загнула кілька сот (вирівняю шилом).

Як побачив зайця, то одразу почав гальмувати. Зі 110 км/год гальманувся десь до 60 км/год. Якби сірий не повернув назад, то був би живий та здоровий. Але тварини у світлі фар по суті приречені, після засліплення вони не біжать у темряву... :( Якби то був лось - нам було всьо... :facepalm:

...Проїхались ще трохи, зупинились, обдивились пошкодження. Пом'янули зайця пиріжками з м'ясом, запили песі-колою (вона мене трохи бадьорить вночі) і поїхали далі. Вирішили не повертатись і не забирати зайця: розвертати авто і потім гасати вночі у мороз трасою з ліхтариком - така собі ідея.

Після удару перестали працювати протитуманки.

Далі рухались зі швидкістю 60-80 км/год. На рівних відрізках після ремонту дороги до 110 км-год.

3. Товариш пропонує гарно поклеїти мені бампера, рік тому він пробував такий бізнес, матеріали та робота для мене будуть безкоштовними. На розборці бампер в колір коштує приблизно 1500 гр. Новий подіум для номеру до 150 грн, тримач номеру з металевою рамкою також десь 150 грн. Думаю.

4. Треба робити додаткове дальнє світло. І ставити генератор на 80 А, щоби точно вистачило на все.

5. Отже, збираю гроші на преміальну гуму.
Свідкам старої гуми та гуми б/в невідомого походження для встановлення на авто - анафема!

Йду забирати борги, задуватись газом та фоткати бампер.

ВКБ

А дружина непроти вливання не в неї а бензопропанкоханку?
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

drone

Цитата: Toris від 05 Грудня 2021, 12:20:57
4. Треба робити додаткове дальнє світло. І ставити генератор на 80 А, щоби точно вистачило на все.
Хороший дальний - это линзованные диоды. Они уменьшают нагрузку на генератор, а не увеличивают ее.
Больной c синдромом Дауна защитил диплом по истории Украины
"Картина мира вдруг начала сходиться,
Теперь у меня есть мнимая единица"

ВКБ

Прості галогенки якісні не гірше і потужніть 110/120 Вт та сама.




Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

User2108

#549
Костя, які 120 вт?! Не пиши дурню, така лампа випалить нахер відбивач, а може і поплавити посадкове місце.
Додаткове дальнє не потрібно, просто ставте нормальні лампи філіпс чи осрам і все ок. Також скло фари має бути не мутним, можливо треба полірнути.
Якщо маєте кошти, замовте в Діми лінзований ксенон. Не заводське LED світло - лайно, навіть лінзоване

User2108

Від коли я на форумі, в усіх постах про шини писав, що будь-яка белшина  це лайно, а не гума, але ж ні, і зараз знайдеться купа адептів, які будуть казати що це нормальна шина і ще купа знайдеться, які будуть стверджувати, що 10+ річна гума від відомого бренду це супер гума

_Oleksandr_

Цитата: Toris від 05 Грудня 2021, 12:20:574. Треба робити додаткове дальнє світло. І ставити генератор на 80 А, щоби точно вистачило на все.
Зачем придумывать - на сенс/ланос в продаже полно как готовых линзованных фар так комплектов под самостоятельную установку + достаточно специалистов которые могут переделать Ваши фары.
Да, цена, конечно, побольше комлекта лампочек, но разница в освещении будет такая-же как и разнице в цене.

Цитата: ВКБ від 05 Грудня 2021, 14:32:28Прості галогенки якісні не гірше і потужніть 110/120 Вт та сама.
Если отражатель выгорел/потускнел или т.п., что туда не ставь - светить лучше не станет.

ВКБ

Ближній дві по 55Вт+55Вт, дальній 60Вт+60Вт.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Romka

#553
Цитата: User2108 від 05 Грудня 2021, 15:57:07
Від коли я на форумі, в усіх постах про шини писав, що будь-яка белшина  це лайно, а не гума, але ж ні, і зараз знайдеться купа адептів, які будуть казати що це нормальна шина і ще купа знайдеться, які будуть стверджувати, що 10+ річна гума від відомого бренду це супер гума
Я з 2009 р про це тут говорю, що белшина небезпечне лайно, що треба брати перевірені шини світових виробників, навіть маркування давав і який результат???
Доки самі на граблі не стануть, не вірять. А деякі і потім кажуть, що просто граблів не побачив і будуть дивитись краще.  :lol:

Щодо світла. Якщо стан скла і відбивача гарний та фари є оригінальні, а не дешевий Китай, то перевірте напругу на ближньому та дальньому. Воно має бути десь в 13.9 - 14.0 В. Якщо менше - шукайте проблеми в масі та подачі. Якщо треба запитуйте. Також можливо на сенсі стоїть генератор з 2108 і видає напругу в 13.5 В. То ясно, що світло буде початково ніяке. Мінімально - змінити РН на нове від Втн на 14.4 В.
Далі поставте лампи хоча  б Філіпс чи Осрам + 30%. Можна Найт брекери, але це значно дорожче, але ні в якому разі не беріть китайські супер бренди, бо лайно це.
Виконавши цей мінімум ви покращите світло мін в 2 рази.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Ivan1988

Цитувати виділене3. Товариш пропонує гарно поклеїти мені бампера, рік тому він пробував такий бізнес, матеріали та робота для мене будуть безкоштовними. На розборці бампер в колір коштує приблизно 1500 гр. Новий подіум для номеру до 150 грн, тримач номеру з металевою рамкою також десь 150 грн. Думаю.
Что тут думать. Бери на разборке в цвет за 1500 грн. Идеально все-равно не поклеят, а после ремонта его нужно будет красить. А покраска бампера за работу только от 1500 грн + краска.