Sensович Toris'а

Автор Toris, 19 Лютого 2021, 22:25:17

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

User2108

Однозначно 3-й варіант. Зняв, прикрутив, забув. Час і нерви не витрачені + для експериментів є експонат.

Toris

Цитата: romuald від 16 Грудня 2021, 22:15:47В Таврії колись передній битий бампер зварив звичайним паяльником. З середини. Більше десяти років ходить. Можу завтра фотку кинуть.
Не треба фотку, я зараз свої викладу і стане усе зрозуміло.

Загальний вигляд. Уламки склав гарненько докупи, щоби доїхати. Частину пластику втрачено на місці події:




Вигляд ближче; видно, що захисна сталева сітка зігнулась і не перекриває отвори бампера:




Також розбита підставка під номер. Номер з рамкою відігнув до пристойного стану. Шматок підставки знизу відсутній, номер висить у повітрі:




Уламки пластику та захисної сталевої сітки попередника загнули кілька ребер "спортивного" радіатора. Добре, що не пробили радіатор:




Захисна сталева сітка, відведена від радіатора та відігнута до пристойного стану.




Жалкую, що не здогадався зробити фотосесію одразу після події, там усе виглядало яскравіше...

Цитата: User2108 від 17 Грудня 2021, 08:43:01Однозначно 3-й варіант. Зняв, прикрутив, забув. Час і нерви не витрачені + для експериментів є експонат.
Уже також схиляюсь до заміни бампера на цілий. А з розбитого зліпимо запасний дизайнерський.

User2108

Фото підтверджують правильність варіанту 3
А де захист тросика капота?

Toris

#573
Цитата: Володимир від 17 Грудня 2021, 09:33:45На ланосах-сенсах передній бампер мішає прохідності, а на калині він знизу заокруглений до коліс.
А це тєма! Зробимо у розтрощеного бампера нижню губу по-таврославутському. :clap:

User2108

Цитата: Toris від 17 Грудня 2021, 11:47:00
А це тєма! Зробимо у розтрощеного бампера нижню губу по-таврославутському. :clap:
Та можна взагалі відрізать низ + ліфтонуть підвіску і всьо - сенс підвищеної прохідності :)

Toris

Там протитуманки у рідних нішах гарно стоять, тому низ сильно різати не будемо. А підвіска уже піднята на скількись там сантиметрів.

Romka

З фото 3 варіант, адназначна, да! :mitsu:
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Toris

#577
0. Вчора зайшов до гаража і відчув запах бензину, як у дідівському гаражі з мотоциклом "Урал". Коли вигнав Сенсовича, на підлозі в районі бака виявив якісь свіжі чорні плями. Щось десь протікає... Треба дивитись.

1. Два тижні минуло з моменту контакту зайчика з бампером. Як швидко летить час... Сьогодні день бампера.

...Сріблястий бампер з розборки був проданий, поки я чухався. Хотів взяти новий за 850 грн, але оскільки люблю якість, то власник розборки сказав або чекати оригінальний GM, або брати з розборки, бо там і якість краща, і фарбувати легше. З огляду на те, що КПП та деякі деталі мого Сенсовича брались у цього підприємця і гарно експлуатуються, довірився його вибору ще раз і взяв найкращий бампер з розборки за 1000 грн. (курс долара 27,20 грн)
Які ж вони пластичні, ці бампери! Ніби й не тепло, а скручуєш той бампер, як тверду гуму. Дуже добре, що я відмовився від поклейки та зварки старого бампера.
Купив підставку на бампер під номер 100 грн. Також пофарбуємо її у колір авто.
Домовився про фарбування бампера. Завтра відвезу фахівцям.

2. Замовив Сенсовичу генератор максимальної потужності (75+ А). Дав завдаток 1000 грн. З новим генератором будемо мати запас по навантажувальній здатності. Збираюсь навішати трохи прожекторів для нічних рейсів. А теперішній генератор буде їздити у багажнику. Вчора запрошував попередника до гаража, задавав питання і показував підкапотку. То він каже, що теперішній генератор рідний. 14В 55А. :facepalm:

3. Заїхав до "Епіцентру" і накупляв різних ніштяків Сенсовичу на 1603,30 грн. :facepalm: Це я так вирішив використати два подарункові сертифікати сумою 1000 грн. З власного гаманця заплатив 603,30 грн.

Купив:
1) рамку металеву для переднього номера;
2) сумку-органайзер в багажник, тепер частина речей лежить не у картонному ящику, який всотує вологу, а в пригламуреній сумці, яка по факту є м'яким ящиком з ручками та без кришки; у сумку склав компресор, буксирувальний трос, скрутку з інструментами, запасні ремені (ГРМ та генератор), дерев'яний брусок під домкрат;
3) лопата складана (Харків) типу "лопата - друг солдата";
4) жилет сигнальний жовто-салатовий розміру XXXL; давно такий хотів, поклав у кишеню чохла водійського сидіння; попередній помаранчевий XXL переклав у чохол переднього пасажира, тепер він також буде мати жилет;
5) водозгін силіконовий на допомогу старому двірнику;
6) тримач для вогнегасника: "одяг" на "липучках" з кодури на вогнегасник; пізніше закріплю правильно під сидінням переднього пасажира;
7) антидощ (Київська обл.), розморожувач скла Helpix (у Хмельницькому роблять), матова поліроль торпедо, концентрат омивайки зимової Liqui Moly, перетворювач іржі з цинком (Кропивницький), двошприцова прозора епоксидка (Польща), комплект різнокольорових ізоляційних стрічок, різнокольорові пластикові стяжки.

Для нормальної майстерні багажник Сенсовича тіснуватий, якщо туди втулити ще й маленький токарний станок, то багажник щезне. Курва, за 4 роки зі Славутиком у дворі звик, що гараж відсутній і за звичкою й досі тягну усе до багажника. Повикладав усі рідини та матеріали з багажника на поличку гаража. Залишив лише те, що необхідне в дорозі. Доливочний антифриз треба перелити у компактну півлітрову пляшку замість рідної півторашки.

...А таки кльово мати гараж! Вчора загнав Сенсовича, прикрив ворота та й крутишся навколо авто. На дворі сніг та вітер - а тобі байдуже на погоду. Треба якось електрику затягти. І окопчик викопати, щоби робити Сенсовичу добре ще й знизу.

stepankarcev

Цитата: Toris від 18 Грудня 2021, 19:29:36
2) сумку-органайзер в багажник, тепер частина речей лежить не у картонному ящику, який всотує вологу, а в пригламуреній сумці, яка по факту є м'яким ящиком з ручками та без кришки; у сумку склав компресор, буксирувальний трос, скрутку з інструментами, запасні ремені (ГРМ та генератор), дерев'яний брусок під домкрат;
Звучит интересно. Давно думаю что-нибудь такое купить. Пока только пластиковая коробка, добровольно пожертвованная ларьком...
Цитата: Toris від 18 Грудня 2021, 19:29:36
6) тримач для вогнегасника: "одяг" на "липучках" з кодури на вогнегасник; пізніше закріплю правильно під сидінням переднього пасажира;
Это ещё интереснее. А как это выглядит?
Цитата: Toris від 18 Грудня 2021, 19:29:36
7) антидощ
Недавно тоже купил, впечатления смешанные. На лобовом стекле уже по-моему перестал работать, но вот на боковых и на зеркалах разница заметна.

Цитата: Toris від 18 Грудня 2021, 19:29:36
Збираюсь навішати трохи прожекторів для нічних рейсів.

А это легально? Рассматриваете, я так понимаю, что-то вроде так называемых "вспышек ФСО" (ну, это у нас так называют, но я думаю что понятно будет что это)? Лампочки лучше пробовали ставить? Поставил недавно osram all-season, пока доволен. Но главная проблема всё-таки в чистоте фар...

Toris

#579
2 stepankarcev

1. Якби я мав правильний пластиковий ящик, то сумку не купував би. Використовувані мною картонні ящики розмокають, втрачають товарний вигляд і потребують заміни. Тому вирішив спробувати сумку. У багажнику є ще один картонний ящик з електричною частиною, якщо сумка покаже себе з кращої сторони, то куплю ще одну для електрики.

2. "Одяг" для вогнегасника поки що не покажу, там треба для сидіння зварити металеве кріплення, куди буде вкладатись вогнегасник з "липучкою".

3. Антидощ купив у першу чергу для дзеркал, заднього скла та для бокових вікон. Воно трохи допомагає. Вже наніс та розтер, у т.ч. й на лобове. Але кілька разів промию лобовуху зимовою незамерзайкою з ізопропіловим спиртом - і хана тому антидощу. :-D

4. Після експериментів для попереднього автомобіля залишилось дві ось таких фари RS S25W, придбані при розпродажу залишків, я їх згадував у бортовику Славутки: https://slavuta-club.info/forum/index.php?topic=14724.msg529971#msg529971
Без переробки там шикарне дальнє світло, буде вночі трохи сонливість знімати. Легальністю не дуже переймаюсь, заживлю через реле від дальнього світла і дозвіл на вмикання разом зі штатним дальнім світлом буде окремою кнопкою.
Усі легальні лампи H4 12V мають максимум 1700 люмен на спіралі дальнього світла, тому без додаткових прожекторів вночі швидше 90 км/год їздити дуже напряжно, особливо 5-6 годин підряд. От і заморочуюсь прожекторами, як у далекобійників. :-D

Ivan1988

Цитувати виділене...Сріблястий бампер з розборки був проданий, поки я чухався.
Нужно было прислушаться к совету, я ещё 6 декабря говорил
Цитувати виділенеЧто тут думать. Бери на разборке в цвет за 1500 грн. Идеально все-равно не поклеят, а после ремонта его нужно будет красить. А покраска бампера за работу только от 1500 грн + краска.
Цитувати виділене2) сумку-органайзер в багажник, тепер частина речей лежить не у картонному ящику, який всотує вологу, а в пригламуреній сумці, яка по факту є м'яким ящиком з ручками та без кришки; у сумку склав компресор, буксирувальний трос, скрутку з інструментами, запасні ремені (ГРМ та генератор), дерев'яний брусок під домкрат;
Сумка это хорошо, там лучше всего хранить мелочевеу, инструмент. А вот компрессор, троса и всякие бруски, лопаты и т.д. я думаю лучше хранить в нише где была запаска, а сейчас баллон. Освободишь место в сумке и не придется ещё одну покупать.
Цитувати виділенетримач для вогнегасника: "одяг" на "липучках" з кодури на вогнегасник; пізніше закріплю правильно під сидінням переднього пасажира;
Как сделаешь покажи, тоже интересно.

Romka

 З обновками.
А що за перетворювач з цинком? Детальніше можна?
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Toris

#582
Сьогодні відвіз бампер фахівцю. Оглянув, сказав, що сам бампер гут, але бачив жизнь, тому треба місцями шпаклювати, грунтувати, щоби фарба гарно лягла. А якщо не шпаклювати, то просто "пофарбуй сам балончиком". Поки він розповідав, що, як і навіщо, я почав дивитись на отой бампер його очима. От що то значить фахівець! Фарба по 200 грн за 100 грамів. А ще лак, інша хімія та власне робота. :facepalm: Зняв лючок для підбору кольору, дав завдаток 2000 грн, залишив бампер та підставку під номер.

Якби я взяв новий бампер, то були би ще якісь додаткові витрати.

Почав прозрівати. Наступний бампер, якщо буде потреба, фарбуватиму власноручно з трьох балончиків у сіру "цифру".

Цитата: Ivan1988 від 19 Грудня 2021, 08:08:19Нужно было прислушаться к совету, я ещё 6 декабря говорил
Так точно, треба було... Лінь - страшна штука, нищить не гірше війни, мабуть...

Цитата: Ivan1988 від 19 Грудня 2021, 08:08:19А вот компрессор, троса и всякие бруски, лопаты и т.д. я думаю лучше хранить в нише где была запаска, а сейчас баллон. Освободишь место в сумке и не придется ещё одну покупать.
Придивляюсь до тієї ніші... Там мало висоти та місця, треба замість штатного домкрата ще якусь коробку прикрутити, щоби речі не розлітались та не шкрябали фарбу балона. А ще фанерку треба мудрити з рояльними петлями, щоби зручно до ніші добиратись, не виймаючи з багажника запаску. Тема вже у голові, мабуть, вона буде реалізована.

Цитата: Romka від 19 Грудня 2021, 13:55:42З обновками.
А що за перетворювач з цинком? Детальніше можна?
Дякую! Потраплю до гаража - зфоткаю. Там у рецептурі вказано "оксид цинку". На полиці стояло зо 4 різних перетворювача, звичайні з ортофосфоркою, та ось така, з ортофосфоркою та оксидом цинку. На звичайних написано, що після висихання можна фарбувати. А на "моїй" - промити водою через 24 години, просушити і вже тоді фарбувати.

...Побачив у сусіда по гаражах "кенгурятник" на джипові. Прикріплений до лонжеронів. Хочу собі такий.

Spoiler
[close]

User2108

Цитата: Toris від 19 Грудня 2021, 21:42:08...Побачив у сусіда по гаражах "кенгурятник" на джипові. Прикріплений до лонжеронів. Хочу собі такий.
не вздумай таке колхозить!
А щодо світла, теж не радив колхозить оті фари, краще поставити нормальні лампи (Osram Night Breaker Laser) або замовити у Діми лінзований ксенон.

Ivan1988

Цитувати виділене...Побачив у сусіда по гаражах "кенгурятник" на джипові. Прикріплений до лонжеронів. Хочу собі такий.
Разве что от зайцев и другог зверья отбиваться. А так эстетически смотрится не очень.