Зима 2022-2023

Автор Toris, 18 Листопада 2022, 08:00:35

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Toris

Yo, bro'!
Ось і зима настала!

Усі приготували машинки перезимувати і доїхати до літа?

User2108


Romka

Та ще ж снігу не на півколеса :-D
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

igo61

Моя ще з минулої зими не перевдягалася. Для нас зима, допоки додому не повернемося.
Як чуйка була, восени 21-го ТО с замінами зробив. Планував на весну 22, а зробив раніше.
 :dunno:
UPD. То по Дніпру сьогодні лише зима, назавтра вже +13. Літо на носі.
Куда ты скачешь, гордый конь, и где откинешь ты копыта?

vladishtm

Цитата: Toris від 18 Листопада 2022, 08:00:35Ось і зима настала!
Яка зима  :dunno:  в нас листя ще не з усіх поопадало. З травня їзджу  - передні літня поставив, задня зимова зосталась. В авто з собою майже весь час ще два зимових нових  :(   :sad: , прошлий рік купував і ще й запаска під капотом. Але скоро ті нові зимові на перед, а літні в салон і багажник. В квітні один з вулиці на уазику приїхав на трьох дісках з міста.  :sad:  В той день були убиті та поранені.  :(
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

Toris

Вчора ввечері почалась відлига. Всю ніч капало, текло і час від часу брили снігольоду з дахів відвалювались та лупашили усе, що нижче. А нижче мій балкон з дротами для білизни та супутникова параболічка. Коли вперше влупило - а я вже спав - то підірвався, серце калатає, видивляюсь, куди та ракета прилетіла. А навкруги - спокійно, як у нічному лісі. Нічо ніде не горить. Знизу на землі якось підозріло світло. Дивлюсь догори - а на верхньому поверсі здоровезна така снігова брила поволі з'їжджає з похилого даху над балконом. То потім вночі ще два рази та брила відламувалась і будила. Не виспався з тими стресами.

Вранці з іншого боку будинку сусідському автомобілю відбило передній номер на бампері. Богу дякувати, сам автомобіль ніби не ушкоджений більше ніде.

У службовому автобусі сьогодні ще більше автолюбителів, а стоянка практично порожня. :-D

Ivan1988

Ще на літніх колесах. Зимові на дисках залишилися вдома. Правда все одно однин з чотирьох прострелений наскрізь вже. Поки дороги сухі, то і на літніх гальмує авто нормально. А далі буде видно. Електротранспорт вже другий тиждень по місту не їде, в автобуси не влізеш. Тому приходиться їздити на літній гумі. Акумулятор зранку щось важко крутить стартер, треба підзарядити від зарядного, але поки що не має де (зарядне взяв з дому). Щітки старі, погано в дощ відкидають воду. Обігрівач працює, правда слабенько як і на всіх Ланосах-Сенсах. Нічого, перезимуємо. Якщо рідне місто деокупують я і на літніх колесах додому доїду))

vladishtm

Цитата: Ivan1988 від 04 Грудня 2022, 20:57:16Ще на літніх колесах.
Сьогодні подивився на прогноз -то в нас снігу поки не показує аж до середини січня. Можливо так і буду  ще довго на передніх літніх(нових) та задніх зимових старих. Переставляти вперед зимові і стерати їх об асфальт - не хочу. Зазвичай тут снігу може сипанути в лютому не надовго. Якщо не буде гарячої необхідності -можна пересидіти. Взагалі мабуть треба якось поступово перейти на всесезонку гарну. Мені це буде вигідніше і мороки менше. Зараз в мене 9ть колес, а тоді можна шістьма обійтись, думаю. Ще й диски тоді зайві продам( в мене їх аж два комплекти і + один ще на запасці =9шт - баХатий я).
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

Toris

#8
Ожеледиця - капЕць! :facepalm:
Двічі підзакидувало сраку, хоча я й старався акуратно їхати на суперових нордичних шинах GoodYear UltraGrip Ice 2+ XL. Для льоду все одно треба шипи.
Коли з роботи виїжджав назустріч важкий колісний екскаватор - ми обоє напружились і роз'їхались ну дуууже повільно та акуратно.
На стоянці з Сенсовича вийшов мокрий і в запітнівших окулярах.

Володимир

У нас в суботу був дощ який повільно перейшов в мороз, а потім у сніг. В результаті в славуті замерзло все, і жодна дверка в не відкрилась.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Toris

У нас аналогічно в суботу дощ, який до вечора перейшов у мороз та сніг.
Зовнішній замок гаража замерз. Вранці мусив повертатись додому за пасатижами і з їх допомогою ледь витяг палець замка.

romuald

#11
У нас з п'ятниці на суботу сніг, тоді все потекло, а тоді замерзло. Замки (вірніше личинки) теж. Неможливо було ключ вставити. Колись придбав маленький балончик розморожуваача. Раніше плювався на той балончик...бо треба швидко було. А тут запшикав та пішов. Через пару годин прийшов і всі замки відкрились. Інструкція каже що розморожує за 15 хв., але мабуть довше...

Кажуть що в личинки шприцюють тормозуху. Але ніколи не пробував...

Toris

Колега-жигуліст шприцює гальмівну рідину у личинки замків. У нього навіть спеціальний шприц з кемриком є. Каже, що гут.

А я силіконю. Бо щось думаю собі, що гальмівна рідина гігроскопічна і з часом насмокче H2O.

Володимир

Цитата: romuald від 20 Грудня 2022, 06:26:29У нас з п'ятниці на суботу сніг, тоді все потекло, а тоді замерзло. Замки (вірніше личинки) теж. Неможливо було ключ вставити. Колись придбав маленький балончик розморожуваача. Раніше плювався на той балончик...бо треба швидко було. А тут запшикав та пішов. Через пару годин прийшов і всі замки відкрились. Інструкція каже що розморожує за 15 хв., але мабуть довше...

Кажуть що в личинки шприцюють тормозуху. Але ніколи не пробував...
Я в себе тримаю капот не закритим, щоби був доступ до вимикача маси, але хоч і ЦЗ спрацював на водійській дверці але замок не відкрився, ручка дверей так і залишилась в відкритому стані. Є думка купити великі мусорні пакети і надівати їх на верх дверей перед постановкою на довготривалу стоянку.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

romuald

Таке ж було минулого року. Тому по зовнішньому периметру дверок наклеїв додаткові резинки. Тепер замерзають тільки личинки.