Ремень ГРМ и его замена

Автор сашко, 26 Жовтня 2009, 22:12:28

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Toris

В рекомендаціях - Bosch, Contitech, Gates...

Заміна - по нормативах, навіть, якщо ремінь ще ніби справний.

shiva

Дякую :) А натяжний ролик теж є сенс міняти заодно? Більше 10 років машині,  заміни ні ременя ні ролика не було ще..

Володимир

Contitech не рекомендую, там висота зуба ніби трохи вища, в мене 10 тисяч пройшов і почав перескакувати.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

shiva

Зрозумів. А "натяжний ролик" є різниця якої фирми купувати? Чи рідний ЗАЗ купувати краще?

Toris

Цитата: shiva від 29 Червня 2021, 13:56:26
Зрозумів. А "натяжний ролик" є різниця якої фирми купувати? Чи рідний ЗАЗ купувати краще?
Любителі своєї справи перепаковують штатний ролик дорогими підшипниками і радіють життю.

Цитата: Володимир від 29 Червня 2021, 13:38:09Contitech не рекомендую, там висота зуба ніби трохи вища, в мене 10 тисяч пройшов і почав перескакувати.
Зрозумів, Contitech викреслюю. ;)

Олександр 1968

Добігає до 60 тисяч.Не стерлися написи.Ні одної тріщинки чи надриву.Оригінальний від тойоти.Вже підходить срок а такий під замовлення і 900грн.Отакий пиз....ь Брав ще коли дуляр коштував 5 грн,десь за сто з гарним хвостиком через людей які мали непогану знижку в магазині.

Vadim_K

Цитата: shiva від 29 Червня 2021, 13:30:25А натяжний ролик теж є сенс міняти заодно? Більше 10 років машині,
Взагалі-то правильніше дивитись по пробігу, а не по рокам.
Заводський ролик у мене до 150т відходив. Потім замінив підшипники(як вірно вище зазначалось) і катається далі. Там підшипники міняються без проблем.
о96 3о9 98 9о о95 14о 4о 49

Vitaliy.

Моему ролику уже .... дофига. Один раз давно менял подшипники, потом ещё разок добавил в них смазку.
Занимаюсь ремонтом авто.Радиолюбитель.Электрика и не только.
Я предпочитаю делать в своей жизни то, что мне нравится. А не то, что модно, престижно или положено.
 рус иван пнх

Romka

Для тех, кто не имеет возможности менять подшипники рекомендую ролик АТ, у меня прошёл околот 120 т. км, потом начал на холодную пищать. Заменил на АТ снова.
По ремнями согласен, но Бош мого подделок, берите только в проверенных поставщиков. Раньше я ставил ремень БРТ, свой срок выказывал.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

shiva

Народ, добрался до замены ГРМ ремня.. посмотрел перед этим несколько видео на юутубе.

Открутил болт в верхней части генератора, что соединяет его с уголоком

Вот фото:

https://drive.google.com/file/d/19zDHQMrconslTAVh35_ObrbJOYG1PpIh/view

на фото пальцем на этот болт показываю.

На видео, что смотрел, после этого сдвигают генератор, а в моем случае он вообще мертво держиться!

Проколупался 1.5 часа и так ничего не смог сделать. Для интереса пооткрутил 2 болта на самом уголке. В итоге Уголок гуляет  настолько, насколько открутил болты, а генератор все так же не сдвигается. У меня другая модификация по креплениям или он где то так закис что не сдвигается?

Олександр 1968

Цитата: shiva від 05 Липня 2021, 22:13:40
Народ, добрался до замены ГРМ ремня.. посмотрел перед этим несколько видео на юутубе.

Открутил болт в верхней части генератора, что соединяет его с уголоком

Вот фото:

https://drive.google.com/file/d/19zDHQMrconslTAVh35_ObrbJOYG1PpIh/view

на фото пальцем на этот болт показываю.

На видео, что смотрел, после этого сдвигают генератор, а в моем случае он вообще мертво держиться!

Проколупался 1.5 часа и так ничего не смог сделать. Для интереса пооткрутил 2 болта на самом уголке. В итоге Уголок гуляет  настолько, насколько открутил болты, а генератор все так же не сдвигается. У меня другая модификация по креплениям или он где то так закис что не сдвигается?

Бідні хомо ютубус!Книжки читати треба!На генераторі є ще один довгий болт з гайкою знизу.Його треба трохи відпустити.

shiva

Володимир

Там ще може бути варіант що хтось поставив ремінь від ваз-2108, він коротший, тому генератор вже вперся в двигун і далі він нікуди вже не піде.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Vitaliy.

Занимаюсь ремонтом авто.Радиолюбитель.Электрика и не только.
Я предпочитаю делать в своей жизни то, что мне нравится. А не то, что модно, престижно или положено.
 рус иван пнх

romuald

У мене в Таврії теж треба знизу відкрутити генератор, щоб зняти ремінь. Ремінь штатний. Генератор типу "москвичовський"