Микас OnLine

Автор Володимир, 23 Березня 2013, 19:02:35

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gunmetal

Подскажите пожалуйста в чем проблема, программа Микас онлайн зависает через пару секунд после начала работы при заведенном двигателем(при включенном зажигании все нормально). Адаптер KKL K-Line VAG-COM 409.1 USB, Микас 10.3. Поигрался со скоростью передачи данных в настройках, но ситуация не меняется.

Также интересует вопрос программного запуска в работу лямбда-зонда. Он был отключен несколько лет назад, с целью уменьшить расход топлива, но как оказалось это ничего не дало, расход по трассе не меньше 7 литров на сотню. Это я так понимаю нужно лезть в прошивку, какой программой это лучше сделать и стоит ли его обратно включать?

Мгновенный расход на холостых программа Микас Онлайн показывает в пределах (1,4-1,5 литров) это я много так понимаю много? Причем сверил с помощью программы (первые 2-3 сек до зависания) стандартные показатели (Длительность впрыска, Положение РХХ , Отн. воздух/топливо) они в пределах нормы. Где можно подкрутить или почитать хоть про это, в сети информации крайне мало.

Заранее спасибо!

Володимир

Цитата: gunmetal від 09 Квітня 2016, 13:22:15
Подскажите пожалуйста в чем проблема, программа Микас онлайн зависает через пару секунд после начала работы при заведенном двигателем(при включенном зажигании все нормально). Адаптер KKL K-Line VAG-COM 409.1 USB, Микас 10.3. Поигрался со скоростью передачи данных в настройках, но ситуация не меняется.
На деяких славутах з мікас 10.3, в діагностичній колодці на кодному з 4-5 контактів було живленя бензонасоса, перевір можливо це той випадок.

Цитата: gunmetal від 09 Квітня 2016, 13:22:15Также интересует вопрос программного запуска в работу лямбда-зонда. Он был отключен несколько лет назад, с целью уменьшить расход топлива, но как оказалось это ничего не дало, расход по трассе не меньше 7 литров на сотню. Это я так понимаю нужно лезть в прошивку, какой программой это лучше сделать и стоит ли его обратно включать?
Перепрошивати потрібно.

Цитата: gunmetal від 09 Квітня 2016, 13:22:15
Мгновенный расход на холостых программа Микас Онлайн показывает в пределах (1,4-1,5 литров) это я много так понимаю много? Причем сверил с помощью программы (первые 2-3 сек до зависания) стандартные показатели (Длительность впрыска, Положение РХХ , Отн. воздух/топливо) они в пределах нормы. Где можно подкрутить или почитать хоть про это, в сети информации крайне мало.
Заранее спасибо!
На перших секундах роботи є такий розхід, так як двигун працює в режимі прогріву.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

gunmetal

Цитата: Володимир від 09 Квітня 2016, 14:55:56
Перепрошивати потрібно.

Обещают включить подключенный лямбда-зонда сразу после диагностики, за 60 грн. Возможно ли такое, можно ли как-то потом проверить включен ли он? Программой или другим каким-то методом?

Володимир

Цитата: gunmetal від 23 Травня 2016, 11:03:07
Цитата: Володимир від 09 Квітня 2016, 14:55:56
Перепрошивати потрібно.

Обещают включить подключенный лямбда-зонда сразу после диагностики, за 60 грн. Возможно ли такое, можно ли как-то потом проверить включен ли он? Программой или другим каким-то методом?
Якщо включений то через певний час після старту двигуна коефіцієнт лямбдарегулювання буде відмінний від одиниці.

Володимир

Для тюнерів і любителів поексперементувати. В програму МікасОнлайн додав функцію що дозволяє математично створити таблицю паливоподачі на ХХ, меню Сервіс->Моделювання таблиць->Поверхня паливоподачі ХХ по тиску PkXX. Ще поглиблено не тестував, але сьогодні зранку залив прошивку в блок, то перше що кинулось в очі/вуха це після закінчення програми прогріву рівний холостий, на діагностиці паливоподача майже стабільно однакова, міняються тільки соті долі мілісекунди.

На цій закладці задаємо параметри, та тиснемо кнопку Старт. (Свою таблицю будував по параметрах на малюнку).

На цій закладці, по правій конопці миші зберігаємо результат у файл, який можна потім втягнути у програму ЧіпЕксплорер.

sasha2212

Откуда берется "Крок Gt for XX=3100" ?
Sens 1.4s

Володимир

Цитата: sasha2212 від 01 Липня 2016, 10:50:03
Откуда берется "Крок Gt for XX=3100" ?
Від фонаря, підбираєш сам щоби отримати потрібну відстань між графіками.

Ромео

Народ, у меня Микас Онлайн не коннектится к ноуту, хотя в адаптере К-Линия в момент нажатия вкладки "Старт" программы мигает но дальше ничего не происходит...  Можна "Старт"нажимать много раз но ничего не происходит, программа тупо не видит ЭБУ...
SensDiag коннектится с первого раза, в чём проблема не могу понять... Может Микас Онлайн не дружит с USB-портом?

Володимир

Цитата: Ромео від 02 Липня 2016, 17:37:24
Народ, у меня Микас Онлайн не коннектится к ноуту, хотя в адаптере К-Линия в момент нажатия вкладки "Старт" программы мигает но дальше ничего не происходит...  Можна "Старт"нажимать много раз но ничего не происходит, программа тупо не видит ЭБУ...
SensDiag коннектится с первого раза, в чём проблема не могу понять... Может Микас Онлайн не дружит с USB-портом?
Попробуй швидкість зменшити.

Володимир

Підніму трохи тему, закинув на сайт свіжу версію, то хочу описати останні зміни.

1.На панелі керування головного вікна програми задіяв кнопку "Мітка", при зніманні логів, в файлику робляться позначки по яких можна переходити при аналізі логів.

2.У вікні керування, додано опцію множник, та кнопку мітка аналогічну як в п.1.

3.В аналізаторі логів, зліва під пааметрами додано деякі ознаки роботи двигуна. 4.На панелі керування додано дві кнопки для переходу на наступну мітку чи попередню. Коли перша точка графіка та дані знаходяться на мітці, то повзун між сіткою та графіками підсвічується червоним коліром.

5.Задіяна кнопка "Зберегти", при її натисканні, логфайл вигружається в Excel для табличого аналізу, там вже можна фільтрувати дані. Працює тільки з Excel не вище версії 2003.

ZaVa

Доброго вечора.
Володю, скажіть, будь ласка, чи буде версія, яка буде працювати на Андроїді.
\"Славута\" 1,2 Li , 2006г ,   М10.3

Володимир

Цитата: ZaVa від 05 Січня 2017, 22:59:30
Доброго вечора.
Володю, скажіть, будь ласка, чи буде версія, яка буде працювати на Андроїді.
Я прихильник кнопочних телефонів, тому навряд. Швидше з"явиться якийсь потужний бортовий комп"ютер з великим графічним екраном і великою кількістю можливостей. Хоча можливо і можна те що є компільнути під андроїд, але то треба посидіти почитати літературу.

ZaVa

Зрозумів.
Дякую за відповідь.
Будем чекати, можливо щось і получиться.
\"Славута\" 1,2 Li , 2006г ,   М10.3

igormax82

Шановні, підкажіть яка паливоподача Gxx і GoB Для Славути 1.3 Li.  Бо в мене  на 111 прошивці GoB було 145, що , мені здається, мало. Встановив 155-160. При такій паливоподачі авто не дьоргається при перемиканні передач. Чи можливо сміло мені можна підяняти ще? Не хочеться і суміш збагатити занадто.

Володимир

Застереження для діагностів. Сучасні блоки Мікас 11.4 з версією керуючої програми 151 і вище, при спробі підключитись до неї програмою АКМ, а також програмою MikasOnline яка використовує той самий протокол що і АКМ, можуть виходити з ладу. Наразі відомо про два такі випадки, так підключення до блоку з прошивкою M114151Y154413 призвело до зупинки двигуна і постійно працюючого бензонасоса, зняття клеми з акумулятора вернуло його до життя. Блоку керування TFP698P-1411010-40 з прошивкою M114151SK134437, повезло трохи менше, кажуть що з блоку зник повністю eeprom, та flash.