Паровое отопление своими руками

Автор Жулик, 22 Квітня 2015, 17:07:27

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Жулик

Цитата: Володимир від 23 Січня 2018, 10:26:46
Цитата: Жулик від 23 Січня 2018, 10:16:23
Та я уже и кирпичи ложил, закрывая колосники, что бы площадь была меньше и електро поддув делал ну его нафиг  :facepalm:.

Ти не зрозумів, закладаєш в котел вугілля, підпалюєш не знизу а зверху і накриваєш залізною пластиною. Пластина нагрівається типу як в газових духовках гріль працює, і служить так би мовити каталізатором щоби вугілля горіло зверху.
Та я понял, но если честно после всех проделаных мной эксперементов, желание эксперемнировать дальше отпало  :wacko:.

Toris

Хлопці, ідея: треба інжекторні датчики, мозги і заслонку присобачити котлу, щоби керували подачею повітря і регулювали стохіометричну суміш. :)

В мене на роботі виявилась проблема з котлами в котельні на малих режимах: там повітря нагнітається постійно багато, а газ подається електронікою - так на малих розходах газу полум'я гріє зайве холодне повітря, яке тут же викидається у вихлоп. Прийшли до висновку, що треба робити по-автомобільному, регулюючи і подачу газу, і подачу повітря.

Думаю, що для твердопаливних котлів дозування повітря буде якраз те, що треба.

Жулик

Ну что ж мой мего котёл, походу потек.
Начал его чистить и обнаружил около 1л антифриза в нижней части зубов что греются (хз как оно называется).
Все вычистил но думаю о котле нужно уже подумывать.
1 что нужно это круглая труба на выходе, что бы поставить сенвич!
2 дверь должна быть для дров а не сверху для угля ( дыма я уже нанюхался хватит))).
3 от 20кВт.
4 ну и что бы не стоял как боинг.
5 поддувайло наверно без электронного вентелятора, просто термос на цепочке пойдет. Электронезависимость)))

Кто что посоветует? Топлю только дровами.
https://m.rozetka.com.ua/offer/5192000/

Вот например что скажите?

Володимир

Те що чугун, то вже є добре.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Жулик

Цитата: Володимир від 18 Вересня 2018, 12:22:40

Это да но может сейчас есть что то технологичние?
Или все это фигня и чем проще тем надежнее и лучше?
Дрова шаровый так шо автоподача не катит)

Sergik32

а теплоакумулятора  у тебе я так зрозумів немає, бо можна булоб і послабше котла купувати
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0

Toris

Треба влаштовувати опалення так, як у Північній Кореї: дров'яна пічка під всією підлогою. Дуже економно та ефективно. :)

Сволочь

Цитата: Toris від 18 Вересня 2018, 17:06:24
Треба влаштовувати опалення так, як у Північній Кореї: дров'яна пічка під всією підлогою. Дуже економно та ефективно. :)
Осталось сделать совсем немного, разобрать и построить по корейскому проекту.
"Мечта рабов-рынок, где можно было бы покупать себе господ" Станислав Ежи Лец

Валерий

Цитата: Жулик від 18 Вересня 2018, 11:23:06
Ну что ж мой мего котёл, походу потек.
Начал его чистить и обнаружил около 1л антифриза в нижней части зубов что греются (хз как оно называется).
Все вычистил но думаю о котле нужно уже подумывать.
1 что нужно это круглая труба на выходе, что бы поставить сенвич!
2 дверь должна быть для дров а не сверху для угля ( дыма я уже нанюхался хватит))).
3 от 20кВт.
4 ну и что бы не стоял как боинг.
5 поддувайло наверно без электронного вентелятора, просто термос на цепочке пойдет. Электронезависимость)))

Кто что посоветует? Топлю только дровами.
https://m.rozetka.com.ua/offer/5192000/

Вот например что скажите?

бери щось просте чугунне без наворотів і буде тобі щастя
глаза боятся, а руки делают. Ремонтно строительные работы

Володимир

Цитата: Жулик від 18 Вересня 2018, 12:44:01

Технологічніше напевне нержавіюча сталь, але воно буде в рази дорожче. В мене вже 30 з лишнім років стоїть радянський КЧМ.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Жулик

Цитата: Володимир від 19 Вересня 2018, 09:14:02
Цитата: Жулик від 18 Вересня 2018, 12:44:01

Технологічніше напевне нержавіюча сталь, але воно буде в рази дорожче. В мене вже 30 з лишнім років стоїть радянський КЧМ.
Вчера смотрел в магазине чугунный, и наверное такой и буду искать!
По причине отсуцтвия сварочных швов, ибо теплоноситель у меня не вода и он очень агресивный. А вот чугунные муфты стоят хоть бы что.
+ мне кажется что чугуняка больше подходит для закрытой системы, ибо котел меньше боится давления, мой котел что сейчас стоит немного роздулся после накачки системы, хотя там всего 1,2бар а при 80-90с не больше 2,4бар.
Возможно он и потек где то по сварочному шву(, он вить старый и скорее всего предназначен для закритой системы...

Sergik32

закрита система це і є під тиском, а відкрита(гравітаційна) це без тиску. любий котел повинен бути випробуваний при тиску 3бара, а в пачпарті пишуть менший робочий тиск. Я на роботі газові стальні випробовував і при 5-6барах, стають як мячики але не рвуться, но то все залежить від якості металу(а він гівняний) і від якості зварних швів. Бери чавунний котел простий і без наворотів. з часом можеш собі доставити потрібну і не потрібну автоматику.
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.

Жулик

Та знаю я шо такое откр и закр система  :-D.

Да как показала практика термос с цепочкой самая классная автоматика)
Все эти вентеляторы, датчики и т.д все это дичь. Если котел имеет норм тягу то оно и с цепочкой пашет так же как и с вентелятором.
Короче я после экспепементов вернулся к цепочке)

Sergik32

все геніальне - просто, без наворотів і примочок, включив-повернув-відкрив-закрив і маєш тепло.

Жулик

Цитата: Sergik32 від 19 Вересня 2018, 10:52:38
все геніальне - просто, без наворотів і примочок, включив-повернув-відкрив-закрив і маєш тепло.
100% реал ципочка все тоже самое, а с вентелятором щитай електрика нужна + хавает ее же, + гудит, хоть у меня и не слышно, котел стоит отдельно.