Бензонасос (ЭБН)

Автор Андрей, 26 Травня 2008, 12:13:27

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 5 Гостей дивляться цю тему.

Stick2

Цитата: Vitaliy. від 12 Лютого 2020, 11:00:26
Цитувати виділенеНа всех ино в баке установлен
Хочется сказать, ну и дебилы, эти производители. Мне нравится, чтобы всё было легкодоступно и удобно в ремонте. Внешний насос, как в тавриях за баком, или иняе варианты с внешним ЭБН намного лучше, как мне кажется. Это практично.
Насосу намного лучше, когда он качает на длинную магистраль, а не пытается соснуть из длинной магистрали. Поэтому насос и ставят у бака, а не у мотора.
цілком згоден на карбі ЕБН стояв біля мотору, то були проблеми, потрібно ставити біля баку або краще в бак

zvereff86

Всем привет. Ребята а может ли гудеть топливный фильтр? вот прям сильно гудеть? сначала грешил на бензонасос, но если присмотреться  прислушаться то слышно что гул идёт от топливного фильтра и чем дольше ездишь тем сильнее гул,с утра на холодную всё отлично. Фильтр относительно новый, до 500-800 км пробег. Авто пик ап 1,2 инж

Romka

Гудит бензонасос, а его колебания передаются через фильтр тоже.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

ВКБ

Простав поролон і на єбн і на фільтр, тіпа сайленблок саморобний зробити.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Romaken

Мав вчора біду, на виїзді зі Львова встряв на самому кільці( в час пік :(

Якось відштовхав її з кільця і доштовхав до з'їзду на заправку, почав колупатися, дивитися, слухати і дійшов висновку, що здох ЕБН в один момент і безповоротно....
Гудів він з моменту покупки авто, в принципі як і всі такі насоси, на скільки я знаю, тихий насос тільки в тих Славут, де стоять від іномарок :-D тому уваги не дуже звертав, тільки бісився коли в довгій дорозі воно гуділо на мозок ззаду))

Час пізній, жодні магазини не працюють, благо видзвонив швагра, він приїхав і привіз єдиний бензиновий насос, який мав....від ракети Мерседес Бенц 2.7 л. бензин :mitsu:
Намучилися ми з ним дуже знатно, більшого шланга купити ніде, а штуцер на насосі вхідний 12 мм, але в кінці все ж натягнули)

Результат просто неймовірний - вмикаєш запалювання, в машині абсолютна тиша, ключ на старт і авто з пів оберта заводиться, під час роботи двигуна помітив, ззаду від насоса тиша, тому увесь час здається, що він зламався і зараз заглохнеш :-D бо привик до гулу як літак на злеті)))
Крім цього мотор почав реально набагато краще і рівніше працювати у всіх режимах: тапку в коврик, ХХ, перегазовка, стояння в заторі з маслаючим вентилятором і т.д. і також почав тихіше робити і не "дизелює" на ХХ. Загалом, довольний як слон :clap: :dancer:

Але питання виникло до знавців нашого форуму: як може вплинути на авто більш продуктивний насос, чим така заміна грозить ???
Бо за перші 100 км по глухих Львівських заторах розхід вроді в нормі, тому думаю залишити його...

Romka

В системі стоїть регулятор тиску, тому нічого поганого не буде, ІМХО. Маркування БН в студію!
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Romaken

Цитата: Romka від 26 Червня 2020, 18:30:08Маркування БН в студію!
Бензиновий насос Pierburg 7.21960.01

Тут тільки невелика проблема в сумісності, через конструкцію насоса треба трохи помучитися)
Вихідний штуцер в нього не прямий як в нас а під 90 град виходить (треба петлю шлангом робити, в принципі не біда) і по довжині він як два наших.
Зате діаметр насоса такий самий, сідає на штатне місце нашого як влитий))

UPD. Потім коли все по-людськи під багажником впакую, то скину короткий "звіт" як все розмістив і з'єднав :drinks:

Володимир

Цитата: Romaken від 26 Червня 2020, 18:10:21Але питання виникло до знавців нашого форуму: як може вплинути на авто більш продуктивний насос, чим така заміна грозить ???
Якщо йог не чути, то нічим.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

ВКБ

Нічим , якщо не буде як трансформатер гудіти. Буде чіткіше працювати регулятор тиску і трохи більше зношуватись на 0,001%
Гудить ЕБН бо чіпляє жорсткі деталі. Я підвісив все на обічайку паралону 10мм, тиша.

Romaken

Цитата: ВКБ від 28 Червня 2020, 02:09:50Нічим , якщо не буде як трансформатер гудіти
О, це якраз про старий насос, який накрився)

А цей неймовірно тихий, я навіть перед установкою його просто дротиками до акума підключив на секунду, тримаючи його в руках, то його в навіть в руках дуже слабенько чути.
І плюс до того, в нагрузку до насоса, мені дали гумку на нього від мерседеса м'яку як пух, я свою викинув зразу))))

Romaken

Дійшли руки до машинки, нарешті постарався зробити все максимально по фен-шую і як і обіцяв скидаю "звіт" як я насос від Мерседеса в Славуту вкарячив)))) :gvozd:

В першу чергу я переніс кріплення насоса із середнього болта на перший
бо він вдвічі довший за заводський.

Тут можна побачити ту саму проблему зі штуцерами, про яку я говорив

Але завдяки віддаленню насоса від фільтра в нас є місце для маневру і я з'єднав все таким чином

Шланги для цього краще брати не українські чи російські тряпочні і дубові, які тріскають-рвуться за рік-півтора....я все зібрав на Gates (Made in U.S.A.) м'ягенькі і гнуться ліпше за заводські

Все впакувалося на штатні місця, щільно, акуратно, і закрилося заводською рідною кришкою

Що ще залишилося:
- з часом все ж поміняю наші звичайні хомути на силові, бо насос сильний і хомути треба затягувати що аж тріщать, один хомут тріснув коли все зібрав і перевіряв (обдристало мене бензином з ніг до голови :-D)
- шланг від бензобака до насоса треба купити інший, вхід насоса набагато товстіший за наш і мій шланг Gates 10mm не налазить....обідно-досадно до чорта....майже 130 грн за метр шланга віддав, який в результаті не підійшов :hysterics:

ВКБ

Яка ціна насосу? Б/в чи новий?

Romaken

Цитата: ВКБ від 05 Липня 2020, 06:52:36
Яка ціна насосу? Б/в чи новий?

Насос б/в але їздив не дуже багато, стояв на мерседесі друга мого швагра, якому жига в бочину всадила, ремонт вийшов в рази дорожчий ніж нову бляху пригнати от він і розібрав його на деталі

Насос мені "по блату" за 1000грн віддав, на розборках він щось 1500 коштує)

Sergik32

кіко він се видає тиску той насіс. мій БОШовський даває 4,5 барчика, то отой кусочок шлангівочки між насісом і фільтром при влюченому насісі стає як мячик
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0

Володимир

Там ще є такий параметр як продуктивність, в стандарстного 110 літрів на годину, а в мого боша 130 літрів на годину, якщо нічим йому не закривати вхід, то проблем нема, все лишнє РДТ стравлює назад в бак.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion