Вопрос-ответ

Автор Vitaliy., 18 Лютого 2015, 10:52:08

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Vitaliy.

Вопрос по печке. Слышал, что раньше у таврий печка якобы была огонь. А по сути, чем отличается таврийская печка от сегодняшней? Могу допустить, что в советской таврии радиатор был латунный, а потом стали ставить люминевый. Но что толку от радиатора, если сама конструкция воздуходувочного аппарата никчемная? Я о дебильных крыльчатках, которые почти не переносят воздух с одного места в другое.
Занимаюсь ремонтом авто.Радиолюбитель.Электрика и не только.
Я предпочитаю делать в своей жизни то, что мне нравится. А не то, что модно, престижно или положено.
 рус иван пнх

Алекс

У мну латунный радик ,от2108 ...разница с родным алюминиевый никакой
Не,ну летом не холодно..зимой не жарко ...как Уаз
Славута 1.3Li 2006 г ГБО 4
 ЗиЛ-4331 прицеп ГКБ-8328

drone

Цитата: Vitaliy. від 01 Грудня 2020, 19:24:07
Вопрос по печке. Слышал, что раньше у таврий печка якобы была огонь. А по сути, чем отличается таврийская печка от сегодняшней? Могу допустить, что в советской таврии радиатор был латунный, а потом стали ставить люминевый. Но что толку от радиатора, если сама конструкция воздуходувочного аппарата никчемная? Я о дебильных крыльчатках, которые почти не переносят воздух с одного места в другое.
Чтоб повысить рассеиваемую мощность радиатора нужно, при неизменной площади пластин, либо повысить объем продуваемого воздуха, либо повысить теплоотдачу радиатора за счет использования материала с большей теплопроводностью, в данном случае латуни вместо алюминия.
Больной c синдромом Дауна защитил диплом по истории Украины
"Картина мира вдруг начала сходиться,
Теперь у меня есть мнимая единица"

ВКБ

Коли термостат робочій і проток по радіатору добрий, і кран відкритий повністтю - прекрасно гріє алюмінієвий радіатор.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Vitaliy.

Цитата: ВКБ від 01 Грудня 2020, 21:00:53Коли термостат робочій і проток по радіатору добрий, і кран відкритий повністтю
У меня всё исправно. Да и радиатор в том месяце новый поставил, не снимая не вынимая самого корпуса из под торпеды. Да и вообще, придумал и по быстренькому внедрил одну интересную штуку, для мощного обогрева. На идею подтолкнуло сознание того, что покуда мотор и вода не нагреется хотя бы до 40-ка, печка ничего не греет. А мне захотелось чтоб только запустил, и уже можно греться (скажем так в течении пол минуты). И таки получилось, и таки вполне неплохо. Теперь хочу поменять свой родной обычный генератор 55А на 97-й, который на 65А. Который кстати немного "умощнил", примерно на 15% *(но не шкивом на 23% :) ) Вот только нужно сделать (или раздобыть,  или купить на крайняк) иное верхнее натяжное устройство.
Я предпочитаю делать в своей жизни то, что мне нравится. А не то, что модно, престижно или положено.
 рус иван пнх

ВКБ

Автонатяжка пружинна для гени то треба.

А от по пічці варто перевірити чи лопатки помпи цілі і чи вона качає.
Всі лізуть щось змінювати не перевіривши де ж проблема.
1. Продуктивність прокачки
а) відкритість крану пічки;
б) прохідність каналів;
в) прокачка помпою.
2. Справність термостату;
3.Правильність користування заслонками потоку повітря.
а) прибрати всі предмети з отворів обдуву лобового;
б) вмикати вентилятор і керувати заслрнками по призначенню.

ВКБ

Питання з практичного досвіду: у разі розриву одного з контурів при продовженні руху ..100км ..200км чи витікає гальмівна рідина з другої половини бачка того контуру що лишився? У кого був порив контуру і він далі їхав до ремонту?

Toris

Цитата: ВКБ від 02 Грудня 2020, 08:33:52Питання з практичного досвіду: у разі розриву одного з контурів при продовженні руху ..100км ..200км чи витікає гальмівна рідина з другої половини бачка того контуру що лишився? У кого був порив контуру і він далі їхав до ремонту?
У мене таке було. Після заміни гальмівної рідини не докрутили щось до кінця біля гальм і рідина потроху сочилась з одного контуру. Коли я заглянув у розхідний бачок-штани, то одна штанина була повна, а інша геть пуста. На 100...200 км не їздив, але на червоній лампі зо два дні їздив (з однією пустою "штаниною"). Оскільки тоді я лише вчився їздити, то не розганявся і гальм вистачало. Потім по рекомендації майстрів купив іншу рідину (густішу?) і після заміни вже нічого не протікало. Здається, рідина, яка сочилась, була російська Felix. Замінили на Moonstar DOT4, на якій катаюсь уже четвертий сезон.

Володимир

Цитата: Vitaliy. від 01 Грудня 2020, 19:24:07
Нічим не відрізняється, тільки радіатором, раніше на ньому було написано маде ін юсср, а тепер маде ін юкрейн. Відрізняється тільки спосіб підключення, тобто сопілка.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

ВКБ

Треба прозорий елемент трубки щоб бачити який потік через радіатор.

Vitaliy.

Цитата: ВКБ від 02 Грудня 2020, 06:38:39Автонатяжка пружинна для гени то треба.
Глупая конструкция и лишняя.
Цитата: ВКБ від 02 Грудня 2020, 06:38:39А от по пічці варто перевірити чи лопатки помпи цілі і чи вона качає.
А может давление в колёсах маленькое?  :-D
Цитата: ВКБ від 02 Грудня 2020, 06:38:39Всі лізуть щось змінювати не перевіривши де ж проблема.
Ага ага, все дают непонятные ответы на понятные вопросы. Штатный вентилятор печки не обеспречивает должной продувки радиатора. Для Кости сообщаю- радиатор новый  :-D
Цитата: ВКБ від 02 Грудня 2020, 08:33:52у разі розриву одного з контурів
Обогрева салона?  :-D
Цитата: Володимир від 02 Грудня 2020, 08:45:19Нічим не відрізняється, тільки радіатором, раніше на ньому було написано маде ін юсср, а тепер маде ін юкрейн
Допускаю, что изначально радиатор могли ставить медный.
Не факт что юкрейн. Бывает мейд ин раша, или чина.
Цитата: Володимир від 02 Грудня 2020, 08:45:19Відрізняється тільки спосіб підключення, тобто сопілка.
Согласен, видел, у таврии обратка печки идёт со стороны жопы стартера.
Цитата: ВКБ від 02 Грудня 2020, 09:13:03Треба пропормй елемент трубки щоб бачити який потік через радіатор.
Костя, повага до вику це одне, но техничне безглуздя це зовсим инше. Циркуляция проверяется элементарно- что через основной, что через печечный радиатор, выход после радиаторов горячий. Согласен? Логично?
 рус иван пнх

ВКБ

Віталя, а якщо швидкість мала тосолу по радіатору то що це може означати?  :wacko: а на дотик гарячий. Ти потрогай дві трубки.

Читай уважно пепед тролінгом, то питання про розрив гальмівної системи.

Там слово прозорий. Щодо віку то даааа, старий. :-D

Обдув поганий бо мабуть крильчатка або без зубів, або не в ту сторону зуби стоять, або неправильно заслонками з салону користужшся  :gvozd:

Олександр 1968

Віталій!Радіатор може бути будь який.Новий без "макаронин",забитий,навіть бувають без перемички у вхідному бачку-тосол зайшов і зразу вийшов,причому гарячий.Я використовую простий експрес-тест.Треба перевірити температуру вхідних та вихідних патрубків  у двох режимах мотора дуйки-виключеному та на максимальних обертах плюс можна помацати радіатор через нижній вихід.

ВКБ

Віталя щодо натяжчика ременя там є голосування в темі.

Щодо температур патрубків те що треба для отримання інформації чи є відьір тепла в салон. А ще б знати розхід тосолу літровий по патрубкам то взагалі б вийшли на потужність тепловіддачі.
Q= (t1-t2)*p×V×f (кДж, ккад, кВт - через коеф.переводу)
V-  об'єм теплоносія за одиницю часу
р - теплоємність тосолу
t1 - температура входу тосолу
t2 - температура виходу тосолу
f-  щільність
Букви взяті експромтом не по системі , бо немає в смартфоні потрібних

Toris

Цитата: ВКБ від 02 Грудня 2020, 09:13:03Треба прозорий елемент трубки щоб бачити який потік через радіатор.
Якщо сміття чи газових бульбашок у рідині немає, то нічого не буде видно, просто прозора трубка з рідиною.

Краще вже поставте лічильник для гарячої води: там будуть і цифри, щоби міряти розхід, і шестерня у центрі, щоби бачити наявність потоку взагалі. :-D