Малюємо схему ДХО на базі штатних фар в півнакала

Автор ВКБ, 01 Жовтня 2014, 17:09:05

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 6 Гостей дивляться цю тему.

Romka

Доповнення.

Виміряно споживання потужності двома лампами дальнього в режимі ДХО при 5 В на спіралі - всього 31 Вт.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

ВКБ

Цитата: Romka від 13 Жовтня 2020, 11:45:16
Доповнення.

Виміряно споживання потужності двома лампами дальнього в режимі ДХО при 5 В на спіралі - всього 31 Вт.

Тобто при 5В на спіраль денного буде 31Wt? Тоді це віж 55Wt більше півнакала , ніяк не 1/3 накалу.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Romka

Цитата: Romka від 13 Жовтня 2020, 11:45:16двома лампами дальнього в режимі ДХО

Неуважно читаєте - двома лампами!

User2108

Цитата: ВКБ від 13 Жовтня 2020, 11:51:17
Цитата: Romka від 13 Жовтня 2020, 11:45:16
Доповнення.

Тобто при 5В на спіраль денного буде 31Wt? Тоді це віж 55Wt більше півнакала , ніяк не 1/3 накалу.
Дальній це 60 Вт, то ближній 55Вт, тому цілком відповідає назві теми.

KOT

Потребляемая мощность / яркость лампы накаливания - величина не линейная

ВКБ

Цитата: Romka від 13 Жовтня 2020, 12:02:50
Цитата: Romka від 13 Жовтня 2020, 11:45:16двома лампами дальнього в режимі ДХО

Неуважно читаєте - двома лампами!

Краще б сприйнялось 31вт сумарно двома лампами, або сумарно  лампами.
Якщо двома то таки 1/3...нормас. як прийдуть накалу мої філіпси то покажу свій 1/3 дхо

Romka

Апдейт, шановне товариство!

Зробив заміри освітленості на 1 м від фари сматром Sony Xperia P, додатк LuxMeter.
Дані вимірювань:  ДХО  - 15 000 люксів (напруга 5 В на вих. блока), дальній від АКБ - 55к лк, дальній при робочому авто (14 В на генераторі) - 97к лк.

Тобто, або 1/3,6 світності дальнього при стандартних 12,6 В чи 1/6,47 при 14 В.

ИМХО, 1/3 напруги на дальньому (4 Вольт) малувато, 5 В вже десь ближче, що й виставлено.

ПС. Заявлена схема ввімкнення має недолік - якщо ввімкнути дальнє світло, то вимкнувши замок запалення авто продовжує працювати як і з ним!
Вимкнення габаритів чи дальнього вимикає авто.  Проте, при постановці на сигналізацію авто не заводиться!
Я вважаю, потрібно встановити діод в коло АСС (діод D2 на схемі, це не дасть зворотню напругу на АСС) або вмикати схему від АКБ через реле, яке вже буде вмикатись від АСС. Тут на любителя, але діод дешевше :)

Використати можна діод MBR20100, середню ногу (2га) на блок ДХО, а 1шу і 3тю ноги разом і на АСС.

Romka

ВКБ

У мене на лампочці одній яка ще жива 55/60Wt Н4 написано ЗАЗ. Такі були?

User2108

Цитата: ВКБ від 22 Жовтня 2020, 16:13:38
У мене на лампочці одній яка ще жива 55/60Wt Н4 написано ЗАЗ. Такі були?
А фото тої лампи де?

ВКБ

Цій лампі 9 років. Поки жива, але як запас.

ВКБ

Монтую зараз ДХО в 1/3 дальній накалу на 5В шим. Питання, чи треба при габаритах увімкнених блокувати (ісключити) дхо , чи варіант габарити і приборка з дхо лишати.
Просто мій девайс має для блокування дві маси і два +12 (+14).
Мінуси (маса) це - датчик мастила та кінцевик ручного
+12 (+14) - ближній , дальній , або габарити чи приборка (саме тут питання.)
Тобто чи повинні разом бути дхо і габарити чи вщаємо виключними, де приборка чи набарити відмикають дхо. Або відмикають лише ближній і дальній, а габарити можуть бути з дхо.

Toris

На перший погляд при увімкненому ДХО задні габарити теж мають світитись. Але в туман ДХО можуть заважати, засвічуючи туман у ближній верхній зоні. Я би замовив увімкнення ДХО разом з габаритами і автоматичне вимикання ДХО при ввімкненні передніх протитуманок. Або взагалі окреме вмикання ДХО кнопкою.

User2108

Можна і так і так. В іно, який заводський ДХО стоїть зустрічаються варіанти як відключення ДХО при вмиканні габариту, так варіант, що працює ДХО і габарит (можливо можна програмувати). На цитрамоні ц4 ДХО вимикається, коли увімкнуть габарит, на Т6 теж, на королі залишаються працювати при габаритах.

ВКБ

А може навпаки пробиває туман 1/3накалу із за жовтуватого спектру?