Диодные фары головного света

Автор Camel Trophy, 31 Січня 2017, 18:06:53

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

Ваше мнение о диодных лампах

Нахолерувономен1треба, за отопление платить нечем....
9 (27.3%)
Это реальная альтернатива ксенону
17 (51.5%)
Ксенон лучше
7 (21.2%)

Всього голосів: 33

Ivan1988

Цитата: Sergik32 від 09 Жовтня 2020, 12:54:08
Вань це в передні фари, судячи по діаметру цоколя. Ти такі зараз юзаєш? як вони вечором, можна без основних фар їхати трошки?

Ну да, это передние габариты. А что нужны другие? Я такие хотел купить, но заказал другие (еще не получил), бюджетные с COB матрицей, я на габаритах не езжу, главное чтобы белым светило, а не желтым.
Те что на второй ссылке, покупал знакомый на Таврию (правда может у другого продавца, но с виду такие же). Очень доволен, яркие, но как основной свет он их не использовал. Около года ездил, а потом продал машину вместе с ними.

Sergik32

ну я хотів їх тому щоб не вмикати ближнє світло, здалеку я думаю їх видно буде
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0

_Oleksandr_

Цитата: Sergik32 від 09 Жовтня 2020, 11:36:44Хлопці, продайте 2 лампочки у підсвітку фари, але щоб була кукурузою і сильно світила
Стояли такие https://aliexpress.ru/item/32835641545.html , светят так
Spoiler
[close]
НО - уже через год отельные диоды начали отказывать.

Замену им уже купил, но советовать не буду т.к. новые пока не ставил.

Romka

Цитата: Sergik32 від 09 Жовтня 2020, 13:58:07
ну я хотів їх тому щоб не вмикати ближнє світло, здалеку я думаю їх видно буде
Думаю ніякі і днем з сонцем  не видно буде з 20 м.
У мене такі https://imrad.com.ua/ru/lampa-avtomobilnaya-led-l1134-pod-cokol-t8-5-ba9s-1155-t4w-h6w-white-bl2
Вечором гарно, але їхать недостатньо. Днем в сонце не видно. Але у моїх габаритах 60 лм, а ті що Іван 600 лм.
Якщо китайці нам не брешуть.  :-D
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Buzyan

У меня в габаритах с 2013 года галогеновые лампы на 21 ват. Свет смотрите на видео. 
0503881138 0633061992

Sergik32

а ті пупиришки знизу повинні так бути чи вони в одній площині стоять в стокових патронах
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.

Romka

Лампа по установке аналогична лампе габаритов на 5 Вт. Но свет соответствует яркости ДХО. У меня такие стояли в городских условиях лампы прожили 1,5 года. Но есть одно важное НО - эти лампы значительно греются и заводской силиконовый держатель габарита в фаре выдерживает эту температуру, а других производителей нет - плавятся, дымят портя отражатель! Так я угробил украинскую фару и русскую!
В сток фарах - норм.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Toris

Цитата: Romka від 12 Жовтня 2020, 15:40:30Но есть одно важное НО - эти лампы значительно греются и заводской силиконовый держатель габарита в фаре выдерживает эту температуру, а других производителей нет - плавятся, дымят портя отражатель! Так я угробил украинскую фару и русскую!
В сток фарах - норм.
У даному випадку LED - наше все.

ВКБ

Мене щось цікавлять якість лед побутових ламп. Який там драйвер? Яка напруга йде на діоди? 10Вт свічіння що 70Вт, як раз в головний. Якість свічиння 3000К супер, як раз під туманчик. Ясно що конструктивно треба як для Н4 посадки для фокусу.
Бучу є трансфлрматор і діодний міст, але ж то 220 змінний.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Toris

Курочити побутові лампи я почав ще до війни. А десь півроку-рік тому мені перепав від електриків ящичок дохлих побутових світлодіодних ламп. Я їх усіх розкурочив і зацікавив на щиру допомогу компетентного КІПовця. :-D Світлодіоди (далі - с/д) в лампах виявились дохлими від перегріву, а я отримав сакральне технологічне знання. :download:

У дешевих побутових лампах стандартно 14 SMD-світлодіодів, які можуть бути як на 3,7В, так і на 9,6В. У випадку с/д на 9,6В там люмінофором залито 3 с/д на кристалі, коли світяться слабко - видно три точки. У дешевих лампах драйвер струму виконаний на якійсь "кренці" без котушки індуктивності. Усі компоненти стандартні, доступні для купівлі в українських інтернет-магазинах радіокомпонентів (кристали, драйвери, плати). В Youtube є багато відео по розборці побутових с/д ламп.

У дорожчих побутових лампах може бути 1 світлодіод, як однокристальний, так і COB-матриця (багато кристалів на одній підложці залиті єдиною плямою люмінофору). Драйвером не цікавився, оскільки це усе вирішується недорого.

Проблема в оптиці, а саме у розмірі кристалу під нашу штатну оптику. Дорожчі брендові LED-лампи H4 мають кристали шириною 1,5мм, а найсучасніші 0,75мм. Такі кристали нормально фокусуються штатними рефлекторами фар, промені від рефлектора до лінзи всередині фари йдуть умовно паралельно, а лінзи правильно розподіляють майже паралельний пучок. Тобто брендові кристали мають розміри спіралей розжарювання і щільність світлового потоку наближується чи перевершує щільність світлового потоку спіралей розжарювання. Тобто люменів на квадратний міліметр там дофіга і усі ці люмені зібрані у правильному місці, тобто виключно там, де мала би бути спіраль розжарювання. Таким чином брендові лампи з брендових кристалів за оптичними характеристиками найбільш наближені до спіралей розжарювання і тому вони світять найправильніше.

А с/д з побутових ламп ми аж ніяк не впихнемо на місце спіралі, бо світло випромінюється з більшої площі, а щільність світла у потрібному місці значно нижча. Побутові с/д будуть лежати за межами фокусу, засвічуватимуть середню та ближню зону і тому дальню зону відважний пілот самобіглої колісниці уже не побачить.

Про розподіл світла від спіралі/кристалу на поверхню Землі можу розповідати багато, правильно і класно, але без наочних посібників воно не сприймається. Тому не буду. Суть така, що у штатній оптиці галогенних фар має стояти с/д-імітація спіралі. Чудес не буває.

Єдине застосування с/д з побутових ламп - це освітлення салону, габарити і самопальні ДХВ (денні ходові вогні). Але й для такого випадку уже існують готові рішення у вигляді алюмінієвих с/д-лінійок, драйверів та найрізноманітнішої фурнітури. Курочити працездатну с/д лампу геть немає сенсу.

romuald

Досталась пара отаких ламп
https://prom.ua/p984500043-svetodiodnye-keramicheskie-gabarity.html?
вчора встановив. Сподобались рівномірним розподілом пучка і яскравістю свічіння. По характеристиках від 10 до 15 В. Але в якості ДХО не підуть.

Sergik32

ото такі мені також предлагав лампознавець в магазині, я щось не наважився її брати бо то не кукурудза.

ВКБ

Згоден, що місце випромінювання кристалу повинно відповідати місцю спіралі, а також не забути про дальній, тобто свічіння второї зони. В побутових лампах 80гр. 10 Вт там 5 діодів розміром 3×3мм.  Тобто поставивши їв в ряд матимемо 3мм×5+(1×4мм дистанція мінімальна) буде 20мм і велика концентрація тепла. Зашироке джерело. Не піде. Звісно самопал то нє...не ті часи.
А от КД і ТД зробити на якісну власного виробництва серійного з якісних кристалів то да. Але товщина не дозволе сфокусувати в штатці і дальній і ближній мабуть.
Звісно один кристал на ближній і один на дальній через радіатор охолодження. Таких діодів повно теж. Короче я згоден на лампу купити в 150..300грн штука але щоб на 60 тис пробігу щоб хватило. То з 110Вт перейти на 20Вт таки є місце для відбору потужності на гбо редуктор електробігрів до прогріву від тосолу і накидки обігріву сидіння, попри те що стоїть обігрів дзеркал.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Toris

Я багато розмірковував про дешеві кристали і фару. Розрахунки показують, що при кристалах 3 мм, розміщених в ряд, фокусна відстань до рефлектора має бути не менше 7 см, рефлектор має бути інший і скло розсіювача фари теж має бути з іншими лінзовими елементами, щоби наблизитись до діаграми випромінювання галогенних фар.

Якщо залишити рідне скло, то випромінювання по горизонталі буде не 30°, а ближче до 180­° і доведеться нарощувати бойову міць, збільшуючи кількість кристалів у ряду. Тобто робимо новий корпус фари з алюмінію, діоди ліпимо на верхню площину, рефлектор робимо параболічний лише в одному вимірі (ковш). Правильна "галогенна" галочка формується козирком біля кожного кристалу.

До речі, дивився вчора якийсь євростандарт на світлодіодні фари, то там уже не галочка, а сходинка.

romuald

Цитата: Sergik32 від 13 Жовтня 2020, 07:13:43
ото такі мені також предлагав лампознавець в магазині, я щось не наважився її брати бо то не кукурудза.
То мені колєга підігнав. Він ,більше року назад, собі брав на Алі по 10 грн за штуку. Мінімальне замовлення було 5 шт. Працюють по сей день. Ото мені лишки і дістались. Зняв та зафоткав

На цоколі ніяких написів нема.