Зазор свечей

Автор vladishtm, 10 Травня 2020, 22:06:24

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

ВКБ

Чого 4-х канальний комутатор? Всі три паралельно і працювати будуть попарно. +12(+14В) провід наче по перерізу там норм, і струм подається нерозривно. На одному ключі сидітиме дві первинні паралельно підключені. Я так поняв ключ розриває коло по команді контролера. Напруга не зміниться на котушках, лише подвоїться струм на ключ. Чи мікас прозрєєт і загнеться?)))
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Toris

Голова з подвійним запалюванням на дві свічки. Усе інше - марно викинуті гроші.

ВКБ

Торіс, ну так це ж вищій пілотаж в такому рішенні, прям як авіадвигун. Аое ж така голова не пройде на вторринку як і 16 -ти клапанна ))) Може це фотошоп?

_Oleksandr_

Цитата: ВКБ від 19 Травня 2020, 20:00:26Аое ж така голова не пройде на вторринку як і 16 -ти клапанна ))) Може це фотошоп?
Конечно не пройдет, а инженеры Альфа Ромео дурачки. Гуглить "Alfa Romeo Twin Spark"

ВКБ

Я запитував про 16-ти клапану, то і з двома свічками не потрібна виходить буде ))) .  Те що ефективно запалюватиме як і в авіамоторі, то ясно і так.

Toris

Цитата: ВКБ від 19 Травня 2020, 20:00:26Може це фотошоп?
Dodge Ram 2003, Chrysler 300C, Dodge Magnum, Dodge Durango, Jeep Grand Cherokee.
http://afp.com.ua/avtotema/Amerikanskie_motori_legendarniy_HEMI

Цитата: ВКБ від 19 Травня 2020, 21:51:14Я запитував про 16-ти клапану, то і з двома свічками не потрібна виходить буде ))) .  Те що ефективно запалюватиме як і в авіамоторі, то ясно і так.
Славутка на спорткар не годиться, крутити наш дригунець по максимуму = різко зменшувати ресурс. Краще вкластись в економність, тобто в паливний ККД, тобто в краще згорання суміші. А з пропаном, мабуть, взагалі по барабану, скільки клапанів. Тому хай буде 8-клапанний з подвійним запалюванням. І менше мороки з переробкою, не треба ніяких подвійних валів і т.д.

:drinks:

ВКБ

Там конструктивно є куди ставити свічку? Спорткар точно не треба. І пропуски теж. А от 0.5млн до капіталки це саме те.

Toris

Штатно - нікуди вкрутити.

Spoiler
[close]

_Oleksandr_

Цитата: ВКБ від 19 Травня 2020, 22:13:24Спорткар точно не треба.
Конечно не нужно. Сток Славута просто ехать по городу вместе с потоком не может, какой там спорткар

Romka

Да ладно! Вы не перегибайте, 1.3 сток в городе запросто!
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

vladishtm

Цитата: Vadim_K від 19 Травня 2020, 08:47:32
Кстати причиной внутреннего пробоя катушки стал плохой ВВ провод 3-го цилиндра, который при проверке мультиметром ВООБЩЕ не показал никакого сопротивления.
Зуб дам,  провода были резистивные.  :-D

Тоже малость поэкспериментировал. Провода резистивные, без вопросов работают сейчас с НЖК с зазором где то 0,8. Взял старые, но рабочие свечи денсо резистивные (около 5 ком) поставил заор почти 1 мм. Заменил стоящие НЖК. Завел на холодную вообщем нормально, но прослушивая услышал из выхлопной нечастое спорадическое "бум" - явно пропуски. Прогрел, и попробовал завести на горячую. В принципе картина та же. Снял Денсо, Поставил на них зазор 0,7. Дал остыть авто и завожу. А фиг там! авто не заводится, Тырк и заглохла. Тырк и заглохла. Выкрутил Денсо, поставил в них зазор 0,8 и поставил, завел.  Врое как очень редко но были пропуски. Снял свечи денсо иположил в запас.  Поставил назад НЖК 0,8 на все те же резистивные провода. Завел послушал. Никаких   пропусков не прослушивается. Вот такой у меня опыт по зазору.
А ваще я разэкспериментировался на днях.  :-D Поработал с адсорбером.  Отремонтировал клапан. Ремонтируется, разбирать  -окрутить только винт регулировки и аккуратно там пружинка выкидывает все. И он у меня теперь работает. И считаю 100% правильная штука. Процент открытия выставил в районе 1%-15%-30% На 111й был 70%, на 096 порядка 30%. Вот еще подумаю как разобрать (он не разборный) бачок адсорбера для замены угля, и главное потом зажать хомутом крышку.
И самое главное! я решил залить обратно 111тую прошивку.  Вместо 096й которой менял 111тую. В 096 от Ромки я включил лямбу, убрал те же качели, все класс! (громадное спасибо Владимиру за хелп по Микасу и Микасонлайн - люди читайте хелп. Не знаю зачем -но в параметрах по лямбе в прошивках кажись намудрили.
Менял в 096: C163 Затримка увімкнення L-регулятора після зміни режиму (сек.)   С60Диапазон регулирования Gt
   S52_Lk3 Затримка лямбда -интергатора   C192 Час проведення тесту старіння датчика кисню (сек.) Все ок.
Осмелел,  :psih: повторил изменения, что сделал в 96й и для 111й. Залил ее, малость поездил, что бы попробовать раскачать качели или заглушить -покуда не удалось! все норма  :clap: Но надо со 111й еще поездить шоб не созвиздеть. А 96ю хочу выложить сюда.
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

ВКБ

Що в прошивках можуть намудрити на заводі, якщо стендові випробування з планом перевірки ефективності параметрів робляться по ГОСТ, який склали інженери, обмір деталей до та після, зняття потужностей на виході і витрат палива, шкідливості. Також на власному стенді ганяють на різних режимах, комп.ютерізовано знімають показники. Дивно мені таке чути бачучи з середини заводи, також як ретельно гідростатичні трансмісії випробують, насоси, гідропідсилювачі керма автобуса і тролейбуса, електроклапани трубні різних розмірів, вентельні електродвигуни і драйвери, стенди з датчиками та записом графіків всього процесу, факторні експерименти проводять і матрицею вираховують оптимус. Дивно, що там можна покращити, окрім адаптації паливоподачі, стилю їзли і дотриманням норм обслуговування двз і авто. Просто внікнуть як хоббі - да, корисно.

Торіс де той чел взяв ту головку - невідомо. З заднього двору мемз. Через ВТК заволу таке пройти не могло. Накрали браку, або в голодні часи підпільно з браку пропускали.
..

Торіс, головка повз ВТК заволу пройшла заднім двором, зібрана з брака гаражем. Якість виробництва нормальних є відзеркалення рівня зарплати. За таку зарполу W    чи Опель головка була б лише відоивок або заготовки до клапанів і люмінєві чушки )))
По Конструкторській документації там сотки і мікрони, 6-9 на відповідальних к валітети точності отворів та валів,не більше 14 квалітета габаритів, і висока якість шорсткісті 0.16...0.2  Ra на точних і трущихся,  яке ВТК не пропусте. Це пизджане з лівої прохідної.

vladishtm

Цитата: ВКБ від 20 Травня 2020, 08:31:44
Що в прошивках можуть намудрити на заводі, якщо стендові випробування з планом перевірки ефективності параметрів робляться по ГОСТ, який склали інженери, обмір деталей до та після, зняття потужностей на виході і витрат палива, шкідливості.
Прошу вибачення за офтоп. Але автор топіка не "возражает"  B)
Мікас не  вирріб ЗАЗ.   Це зазказ від "смежників. Навіщо ще штат на то, що прийшло с гарантієй? А не подобається - не купуй. ЗАЗ це ж  Maserati чи Koenigsegg  :-D щоб індивідуально настроювати кожне авто на стенді, та й ще ганяти на полігоні. Завелось , не стукає? не грюкає? не коптить? - ну і добре. А дивлячись на події останіх років -  втопити конкурента у брата меншого, то ж скрепна справа. Але хто ж нам "дохтур"  :sad: Якщо в мене в люкс інжекторі приклеєна таблиця для карбової, (що сканера на заводі не було шоб нашлепать правильну?) - то про шо ми мріємо?
Хелп мікаса "C163 Задержка включения L-регулятора после смены режима
Задержка включения поиска L-зонда после ЭПХХ или любого другого,блокирующего регулятор фактора. Необходима для прохождения нормального состава ОГ до датчика в случае включения топлива. Нормальное значение 0.2 ... 0.5 сек."

В 111й = 4сек в 096 =4,5сек  ????     :wacko:
Славута 1,3Li 2009

Володимир

Цитата: vladishtm від 20 Травня 2020, 09:17:50
Задержка включения поиска L-зонда после ЭПХХ или любого другого,блокирующего регулятор фактора. Необходима для прохождения нормального состава ОГ до датчика в случае включения топлива. Нормальное значение 0.2 ... 0.5 сек."

Можливо в МікасОнлайн я вибрав не правильний дільник, зараз поправлю, бо там фактично такої паузи нема.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

vladishtm

Цитата: Володимир від 20 Травня 2020, 10:17:46
Цитата: vladishtm від 20 Травня 2020, 09:17:50

Можливо в МікасОнлайн я вибрав не правильний дільник, зараз поправлю, бо там фактично такої паузи нема.
Та побарабану,  :thank_you: головне що качелі пропали. Цікаво що такого параметра через чипєксплорер 1.95 я не знайшов. Є графіки затримок -так, а цього не знайшов. Я поставив 0,5 сек, і допомогло. А мона ж і втри рази менше .
А то за чотири сек можна три дерева знести поки та лямба роздуплиться.
Славута 1,3Li 2009