Sensович Toris'а

Автор Toris, 19 Лютого 2021, 22:25:17

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Toris

1. В обід зустрів попереднього власника, запросив на тест-драйв апгрейдової КПП. Поки їхали "десь туди" - він ржав та опупівав по типу "як я стільки років так їздив?" Каже, що дійсно, до кращого авто звикається швидко і його нинішня Зафіра таки фантастіш. На зворотньому шляху його м'язова пам'ять відновилась, але все одно "зчеплення м'якіше і відчуття важіля КПП інші". По завершенню рейсу попередник сказав, що тепер у Сенсовича все добре і так має бути. Я подякував за гарно збережене авто і ми розійшлись.

2. По спідометру: озвучив попереднику розбіжності на різних швидкостях між спідометром та GPS - і він сказав, що так і було на рідній КПП. Тепер точно можна забити болтяру, форуми та попередник одностайно дали однакову інформацію. :clap: Але все одно треба спробувати трохи покрутити резючок, "бо ми народ широкий і гостинний". :-D

Цитата: ВКБ від 15 Квітня 2021, 12:34:57Продажа сенс кпп трохи замортизує.
Базарники готові забрати орієнтовно за 100 баксів геть усі залізяки, що залишились (маховик у зборі, стартер, шків колінвала генераторний, піввісі сенсові, важіль з кулісним механізмом, дохла КПП та зчеплення). Вроздріб якщо продавати на OLX, то, може, буде більше, але продаж розтягнеться на роки.

Sergik32

одна кпп коштує 100 баксів і пох який стан
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0

ВКБ

Цитата: Sergik32 від 16 Квітня 2021, 12:41:17
одна кпп коштує 100 баксів і пох який стан
Нормальна ціна...шара
Проїхав повз мене рено сенік, еее кпп в хлам.пригнали відать на щось розраховували. Ну і трахайся з ною іномаркою тепер.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Sergik32

а ту їздиш і дмухаєш на свою КПП а вона хуяк і зкурвилась на 45 тисячах.
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0

ВКБ

Цитата: Sergik32 від 16 Квітня 2021, 12:46:49
а ту їздиш і дмухаєш на свою КПП а вона хуяк і зкурвилась на 45 тисячах.
100 баксів із них на 20 запчастин. Но супепкар заз саморозберисобери . А з рено сів і плач.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Toris

Ще як забрав Сенсовича з апгрейду, звернув увагу, що трансмісійного мастила з каністри 4 л використано приблизно лише половина. Майстер каже, що залив по рівень оглядового отвору + ще стопку зверху, як пише книжко.

Оскільки на КПП Daewoo <якісь там цифри> NSR 973-3 документації я так і не знайшов, то вирішив гуглити про обслуговування КПП Daewoo Nexia. Пишуть, що 1,8...2 літра, залежно від року випуску автомобіля та об'єму двигуна. Хух, попустило. А то вже спереживався, щоби мою модну цьомкикоробку не зжер масляний голод.

Сцилочку покладу тут, хай буде на випадок панічного нападу: https://autodvig.com/kpp/zamena-masla-v-korobke-daewoo-nexia-1829/

Toris

#276
Сьогодні день Сенсовича. Купив йому:
1. Ланосяча панель з тахометром = на розборці 700 грн.
2. Шахта магнітоли металева нова АвтоЗАЗ = на базарі 100 грн. Встановив = зашибісь, тепер магнітолко не деренчатиме на вибоїнах.
3. Запобіжники Tesla малі 10, 15, 20, 25 А = 28 грн. за 8 штук.
4. Запобіжники середні на 30 А = 30 грн. за 2 штуки.
5. Лампи в габарит T10 (W5W) Narva 180744000 = 120 грн за 2 штуки в блістері. Встановив, тепер габарити світять білим, як у Славутику. А то попередник трохи неправильні діоди туди вмантулив, зі спектром електрозварки, що для мене неприємно і навіть трохи мерзотно.
6. Блок живлення на 2 USB з вольтметром у прикурювач = 130 грн. Червоні цифри висвічують напругу бортмережі, що зручно. Пізніше вріжу вольтметр стаціонарно кудись, а поки що буде так.
7. Комплект свічок Brisk Silver резистивні, LR15YS = 240 грн. На упаковці пише LPG, але ми знаємо, що головне у нашій справі - калильне число, а все інше - то накохалово.
8. 2 дерев'яні килимки-масажери під передні сраки, щоби влітку не залипнути, а взимку не примерзнути = 200 грн. Мода дідівська, але штуки фізіологічні та корисні на здоров'я. Най будуть.
9. 4 прозорі присоски приліпити щось на скло = 20 грн.

-----------------------------------------------------------------------

Вранці домовився з розборщиком про панельку з тахометром. Пошлявся по розборці. Поспілкувались з працівником про наші кльові славутки. Потошнів головному, щоби знайшов мені шахту магнітоли. Він ледь серце мені не продав, але шахти немає, каже. І широкої кліпси-пружинки на П-подібне облицювання навколо магнітоли теж немає. Душевний хлопчина. Знайшов мені шахту нову у якомусь магазині за 160 грн, куди ще треба пертись через місто. Після розборки стартер не запустився. Пацан штовхнув, щоби стартера зрушити передачею - попустило, стартер запустив двигун. Підозрілий стартер, щось я починаю йому недовіряти...

Далі поїхав на базар, там знайшов геть усе, окрім кліпси-пружинки. Приїхав уже після обіду, народу мало, частина кіосків уже закрилась. Таки добре, коли є час і можна неспішно перетерти за жизнь з нудьгуючими бізнесменами. Подякував одному бізнесмену за КПП, яку він підігнав моєму майстру. Він аж просвітлів, каже, що приємно чути вдячні відгуки серед цього хитрого і некомпетентного населення. З іншими щось смішне поржали разом. Зрештою, знайшли вони мені геть усе, що хотів, окрім тієї пружинки-кліпси. Втім, як пізініше виявилось, те облицювання все одно не деренчить і відсутність пружинки на естетику впливає некритично.

Запропанився (27.5 л по 15,15 грн = 416,63 грн, курс 28 грн/долар). Трохи таксанув по ближніх селах. Треба ж якось Сенсовича обкатати... Душевні люди благословили грошима. Потім поїхав на річку, де батько рибалить. Стартер ще раз заклинив. Зупинив попутне авто, вийшов ДСОшник, смикнув мене своїм дизелем. Потім з горба коли їхав, пробував трохи стартером на ходу смикнути по маховику - спрацював, собака така. Зателефонив майстру - каже, що поки стартер з маховиком нові, там якісь люфти малі і бендикс не може зайти на маховик і, відповідно, нічого далі не вмикається і не працює. Домовились, що під'їду у понеділок і він там швидко усе зробить. Якщо заведусь. :-D

Вдома вийняв приколгосплену магнітолу Sony, запакував її до металевої шахти, а шахту запихнув на штатне місце в направляйки. Таки добре, якщо встановлювати згідно конструкторського задуму: стоїть усе міцно і деренчати, мабуть, не буде. На встановленій магнітолі послухав по радіо шматок роману Володимира Яворівського про чорнобильське лихо. Задумався про плинність життя, про любов і про Бога.

Встановив нові світлодіодні габарити. Зняв чохли на масажотюнінг. Далі буде.

Toris

#277
1. Вчора ввечері, 19 квітня 2021 року, заїхав до майстра з приводу бешкетного стартера. Оскільки зловити відмову нам не вдалось, а ми обоє вже потомились і наблизились до режиму созєрцанія, то після консиліуму вирішили приколгоспити дріт до втягуючого магніта стартера, щоби тицятись прямо на плюсову клему акумулятора, коли прийде відмова. Так ми локалізуємо несправність: або контакти в замку запалювання, або несправність десь в зоні стартера. Майстер розповів, що у його сенсі 1.4 не було реле на замку запалювання і контакти просто підгоріли, а частота несправності з часом зростала. Варіант з дротом нам обом сподобався і ми гарненько його закріпили, щоби на ходу кудись не замкнув. Прикольний дріт, мабуть, я його залишу там же після виявлення та усунення несправності.

2. Видерли замок задньої правої спинки: у ньому розломилась пружинка і замок лівої спинки не закривається.

Алекс

Цитата: Toris від 15 Квітня 2021, 13:12:26Але все одно треба спробувати трохи покрутити резючок
В тахографии есть понятие "калибровка"
Т е подстройка под размер колёс/резины ...
При соответствующем навыке получается 1:1 GPS ...
Как оно в Славутке -х з ...полагаю,нужны свободно крутящиеся барабаны ...Т к свободные колеса будут некорректны данные
Славута 1.3Li 2006 г ГБО 4
 ЗиЛ-4331 прицеп ГКБ-8328

Toris

Схоже, попередники у моєму Славутику вже усе відкалібрували, бо на літній гумі розбіжність між спідометром та GPS мінімальна, якщо взагалі є.

User2108

На славутовській мегапанелі нема підстроєчного резюка, щоб покази спідометра крутити

Romka

 Так, точно. Цікаво, як це зробили???
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Toris

#282
23 квітня 2021 року. Сенсович не стартанув штатно. Примусово стартанув його приколгоспленим аварійним дротом. Прикольно! З радості зателефонив механіку і сумлінно доповів, що ми оце щойно локалізували несправність замка запалювання, а до стартера питань поки що немає. Купив турецьке реле WTE123-01 (75.3777-10) та колодку з дротяними хвостиками за 42 грн.

25 квітня 2021 року попередник робив у своєму гаражі прибирання, віддав мені сенсовий колісний ключ і пригоршню свічок запалювання з невеликим пробігом: кілька комплектів Brisk з ітрієм, комплект Bosch і комплект російських. Каже, що коли щось у нього там бензинова система барахлила, то пробував різні свічки, які найкраще працюватимуть. Свічки місцями з іржею, валялись у текстильному мішку, який набрався вологи. На дозвіллі почищу та потестую, що то воно таке мені перепало і чи воно чогось вартує.
Ще давав мені почату 5-літрову каністерку концентрату охолоджуйки Febі G12 Nr.22272, але моя совість зметикувала, що залишок вартує десь 400 гривень грошей і ми вирішили притримати кльовий розхідник до вирішення його подальшої долі. В його Зафірку та в мого Сенсовича поки що такого не треба, там уже все заправлено. Мабуть, доцільно трішечки в Славутика капнути і доправити концентрат ремонтерам.

29 квітня 2021 року. Сенсович не стартанув штатно. Примусово стартанув його прикольним дротом. Мене вже радує цей дріт. :-D

vladishtm

Цитата: Toris від 29 Квітня 2021, 22:42:2829 квітня 2021 року. Сенсович не стартанув штатно. Примусово стартанув його прикольним дротом. Мене вже радує цей дріт.
Може вже поставити потаємний геркончик - зразу два зайці ...  :rolleyes:
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

User2108

То можливо вже переробити на модняву кнопку старт/стоп і зробити безключовий доступ? :)