Sensович Toris'а

Автор Toris, 19 Лютого 2021, 22:25:17

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

Володимир

Добре тобі, маєш багато часу на машину.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

User2108

А тести масла де? :)

Romka

Цитата: Toris від 22 Травня 2023, 10:59:01Купив два підсрачник в авто (фото додається). 380 грн.
Не вгледів. Де фото, на яку потужність, частотний діапазон?  :-D
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

User2108

Що ті підсрачники дають? :)

Ivan1988

Так а навіщо пружини міняв? Ще ж цілі. Рідні пружини мабуть GM з витками комфорту. А нові взяв скоріш китайські посилені, тобто жорсткі.

Toris

Цитата: Володимир від 22 Травня 2023, 11:23:22Добре тобі, маєш багато часу на машину.
Життя вказало на необхідність таких дій.

Цитата: Ivan1988 від 23 Травня 2023, 20:45:56Так а навіщо пружини міняв? Ще ж цілі. Рідні пружини мабуть GM з витками комфорту. А нові взяв скоріш китайські посилені, тобто жорсткі.
Якщо посадовити трохи пасажирів назад, то працюють вже більше гумові подушки амортизаторів. Розбиті старі подушки вже давно замінив новими. А рейс був з речами, багажник набитий доверху і в салоні ззаду між жінками та під жінками порозкладали речі. Лопнути пружину в рейсі якось не мав бажання, от і підновився трохи. Заодно срака сенсова піднялась на 1 люйм в задніх арках, колеса навіть під навантаженням ховаються неглибоко. Потім фари перекручував, щоби світили не під носа.

Цитата: User2108 від 22 Травня 2023, 13:22:54Що ті підсрачники дають? :)
По-перше, повітряний проміжок не дає залипнути влітку. По-друге повітряний проміжок не дає примерзнути взимку. По-третє невідомо, що за попутник сідає на чохол і на чому він сидів до цього. І взагалі жінки були у захваті від підсрачників. Пропонував прибрати їх в обох напрямках рейсу, то вони бурно не дозволяли. Короче, підсрачники рулять. :-D

Цитата: User2108 від 22 Травня 2023, 12:03:37А тести масла де? :)
Йой, генацвале, якби хто знайшов мені тую лабораторію з отим правильним хроматографом! Зараз ніц не маю ні часу, ні грошів. Може, знайдете десь у Києві, наприклад? Щоби чотко саме те, що треба. Гроші знайду, якщо буде правильна лабораторія.

romuald

Про підсрачники -класна тема. І повітряний проміжок, і трохи комфорту додає...але на зиму знімаю, бо холодно. І пасажирів ніколи не беру.
  Що саме цікаве...пішов їх купувати...зайшов до Тані, у неї були на той час по 200. Здалося дорого. Пішов далі по базару, подивився що у решти ті ж самі по 300. Повернувся назад до Тані...

Toris

2023-05-09-Вт. Каністра.
Нарешті придбав собі каністру, на яку давно задивлявся.



А також лійку до каністри.



Посадочне місце лійки не повністю прилягає до горловини каністри, необхідне невеличне "допилювання", але то таке, потім допиляю. Промию також папізже.

Тепер, нарешті, маю правильну металеву каністру невеликого об'єму, яку зможе тягти фізично слабка людина у разі чого.

Бюджет:
Каністра = 785грн
Лійка = 355грн
Доставка = 106грн
------------------------
Разом = 1246грн (курс 37,80UAH/USD) або 33USD.

Toris

#968
З 2023-05-11-Чт по 2023-05-13-Сб включно - дальнячок за маршрутом Хмельницький-Вінниця-Житомир і назад.
Екіпаж - 4 людини зі мною включно, повне завантаження авто сумками з речами (багажник та салон).

Свіжі задні пружини обкатались нормально.
Усереднена витрата пропану трасою та по Хмельницькому = 8,22л на 100 км. Крейсерна швидкість 110...120 км/год.

Після тривалої перерви дуже задоволений дальняком, отак їздив би та їздив би.

...У ніч-ранок дня повернення богопротивна русня влупашила по складу старих боєприпасів під Хмельницьким. На підході до Хмельницького ввечері там ще все горіло і дим аж до неба було видно вже за 30 км до точки влучання. На заправці дівчата розповіли найсвіжіші новини з цього приводу.

Toris

#969
2023-05-22-Пн. Тренування.

...Нарешті напарник вирішив стати водієм та записався до автошколи. Він ще раніше почав там навчання, але сьогодні ми вирішили, що понеділок для нас обох видався важкий і нам конче необхідно трохи розважитись після роботи. Сказали домочадцям, що у нас справи - і поїхали до пампасів вигуляти Сенсовича.

За містом з'їхали на польову дорогу, від'їхали трохи далі від людського ока і пересіли: я на пасажирське місце, напарник на водійське. Поки пересідали, побачили десь ззаду ще одне авто, з яким дівчата робили такі ж маніпуляції. :-D Поржали. Поки я проводив первинний інструктаж, дівки обігнали нас. Ми чемно побібікали і плавненько рушили. Напарник вперше за кермом, тож ми привчались рушати на холостому ходу лише зчепленням та перемикати передачі вверх. Повороти не відпрацьовували, лише рухались по прямій та підкермовували, об'їжджаючи калюжі. Проїхали десь половину, а дівки уже назад їхали. Мабуть, вони тут не вперше. :-D Знову побібікали. Потім акуратно заїхало до села, полякали качок та курей, розвернулись і назад. Заглохли десь разів зо 5. Інжектор таки класна штука, якби то була карбюраторна славутка, то глохли би частіше. Побачив себе збоку, коли був курсантом автошколи. :-D

2023-06-16-Пт. Їздування.
Після роботи вирішили з напарником замість їхати додому, до сім'ї, трохи погасати, бо ж п'ятниця. :clap: І відкрилось мені, що в полях тренування таке собі. Тож виїхавши за місто і, тимчасово відмінивши ПДР, помінялись місцями з напарником, і, помолившись, рушили на дальні села. Їхали навіть на 4-й передачі зі швидкістю аж цілих 60 км/год! :-D Ще вдень на роботі я страшив напарника фурою, що то найнебезпечніший звір на дорозі - і нам таки трапилась зустрічна фура. :rofl: Але, Богу дякувати, напарник нормально розминувся на вузькій дорозі. Потім погасали трохи селом, відпочили під місцевим магазинчиком та й рушили додомцю. Коли повертались містом додому (вже я за кермом), напарник оцінив складність руху в потоці та маневрування між автомобілями. Навчання почало формувати нові нейронні зв'язки і напарник починає мислити, як водій і бачити дорогу, як водій. Загалом наїздили десь кілометрів 40.

Toris

#970
2023-06-18-Нд. Негода.

Від самого ранку батько назвонював, щоби їхати у поля по звіробій. Але вранці прохолодо та волого, тож виїхали аж після обіду, коли усе продулось та просохло. Приїхали до правильних полів, зупинились у долинці - а воно щось гримить та гуркоче навкруги, як ото гроза далеко. Ще коли їхали сюди, автомобіль ковзався вологою колією і я про всяк випадок намітив шлях та порядок правильної евакуації, бо з одного боку тече вода з пагорбу, а з іншого боку взагалі якийсь рівчак. Поставив авто так, щоби нікому не заважати, якщо там хтось з'явиться, і щоби одразу давати драпака, якщо вдарить гроза. А поки небо чисте, ми збираємо собі корисну траву.

Тим часом прилетіли якісь хмари, причому приземний вітер був протилежний напрямку прильоту хмар. А це означає швидку зміну погоди. І дійсно, прямо на очах почало змінюватись усе навколо. Чуйка каже, що пора рвать когті, тож я кажу батьку збиратись, а сам швидко йду до авто. Батько не вірить мені та сміється. Але поки я завівся та виїхав на колію, почалась гроза. Батько заскочив до салону уже під нормальною зливою.

По газах і вперед! Так я ще ніколи не їздив! Стихія ковзала Сенсовича, розвертала та намагалась змити до рову, але Toris вертів штурвалом туди-сюди і тримав фюзеляж по курсу. Там, де раніше їхав 10-15 км/год, тепер летів близько 30 км/год, щоби встигнути вискочити звідтіля раніше, ніж доведеться шукати трактора. Періщило так, що видимість була метрів 10-20, двірники на максимальній частоті не встигали змахувати воду. Врешті виїхали на нормальне асфальтове шосе. Видихнули - і тут почало лупашити градом, прямо по тілу Сенсовича і по лобовусі. І ні дерева якогось, нічого! Голе поле та поодинокі невисокі кущі...

Заїхали до міста. Починаю видивлятись, куди б ото сховатись - але усі підходящі "укриття" вже були зайняті, тож рухаюсь просто до гаража. На щастя, град закінчився і гроза також почала вщухати. До гаража їхали уже під звичайною зливою. Потім сиділи з батьком хвилин 30 у гаражі, поки дощ не вщух до прийнятного рівня. Поки були в гаражі, батько радів звіробою (ми встигли нормально його взяти), а я витирав Сенсовича, щоби сухий був. Класно, коли є гараж!

...Наступного дня вранці, на старих килимках Сенсовича біля воріт в гаражі виявив калюжі води глибиною 1см - а під зливою ворота ж були відкриті не довше, ніж 1 хвилину! Нормально так з'їздили по звіробій! :rolleyes:

vladishtm

#971
Цитата: Toris від 23 Червня 2023, 13:53:402023-05-09-Вт. Каністра.
Нарешті придбав собі каністру, на яку давно задивлявся."А також лійку до каністри."
А як через лійку потече? Треба ж підсос повітря? У каністрі ж з середини там навіть трубочка сіфон до горловини. Вона не дає "виплюхнутися" а також заводить повітря, і можна перевертати каністру зразу вверх дном (швидкість зливання)
Ті каністри цікавий витвір. Вони навіть не тонучі (по конструкції)
Spoiler
[close]
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

Toris

Цитата: vladishtm від 23 Червня 2023, 18:20:46А як через лійку потече? Треба ж підсос повітря? У каністрі ж з середини там навіть трубочка сіфон до горловини.
У лійці виштампуваний отвір з пелюсткою. А в каністрі є трубка. Думаю, усе працюватиме. Якщо не працюватиме - допрацюю, щоби працювало.

vladishtm

#973
Цитата: Toris від 25 Червня 2023, 21:08:22У лійці виштампуваний отвір з пелюсткою.
Ааа.. розздивився я той отвір  :(  Я сподівався, що можна з тою лійкою перевернути каністру вверх дригом у горловину бака та піти попити пивка,  .... недоработочка поки що...

Цитата: Toris від 23 Червня 2023, 13:53:40Тепер, нарешті, маю правильну металеву каністру невеликого об'єму, яку зможе тягти фізично слабка людина у разі чого.
Геть не правільна в тебе каністра..... поспішив ти з вибором

Spoiler
[close]

А ось ще на цю тему попалось. От з цим можна і на пивко відволіктися  :drinks:
Spoiler
[close]
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

Toris

to vladishtm

1,3: Я взагалі на пропані катаюсь, а бензин тримаю в запасі як резерв на випадок дефіциту, як ото рік тому було. Запасся ще перед дефіцитом до великої війни, а після того, як дефіцит минувся, то ще запасся і мав до недавнього часу понад 100 літрів у різних пластикових каністрах та 6-літрових баклажках з-під питної води. Зараз потроху викатую старіші бензини, щоби форсунки тренувались і бензини не деградували від старості. А металеву каністру припас на випадок, якщо ото знову буде дефіцит і будуть відпускати лише в бак та/або в металеву каністру. У якості резервної каністри у мене майже завжди повний бензобак на 48 літрів. По великому рахунку ця металева каністра не дуже й треба, але люблю перестрахуватись на усі можливі випадки та й мати святий спокій. І взагалі вона класна та прикольна така. :rolleyes:

За отой інерційний насос - окрема подяка. :drinks: Вони продають окремо таку насадку за 190 грн. Я ж поки що користуюсь стандартною ручною помпочкою-грушею з кульковими клапанами.

2:
Цитата: vladishtm від 26 Червня 2023, 13:24:42Геть не правільна в тебе каністра..... поспішив ти з вибором
Бачив я ці класні штуки, але вартість напружує. Може зроблю колись самостійно такі інструментальні ящики з пластикових каністр, щоби складати до багажника стандартні форми.