Подогрев двигателя зимой

Автор Андрей, 09 Листопада 2010, 19:47:50

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Toris

Про надійність згоден. Але в мене поки що якось фігово Славутик заводиться, навіть сьогодні з другої спроби запустився. А коли в мороз конденсат салону на склі замерзає, то грітись треба довго, мабуть, більше літри бензину, поки все розмерзнеться. З грілкою Aryan'а у мене в салоні буде одразу тепло.

Toris

Цитата: Salek від 26 Грудня 2017, 09:40:54Надо устранять причину,а не следствие.
Проверить метки ГРМ,зажигание,карбюратор,термостат.
Поки що я сам цього не зроблю. Підозрюю карбюратор з клапаном ХХ. Треба якось загнати до карбюраторщика...

Цитата: Salek від 26 Грудня 2017, 09:40:54Чтоб этого не было после после поездки оставь двери на несколько минут открытыми.
Так і роблю. Але все одно килимки під ногами мокрі, бо ж сніг, дощ і все таке - за всім не прослідкуєш і все не висушиш.

Володимир

Цитата: Toris від 26 Грудня 2017, 09:35:55
Про надійність згоден. Але в мене поки що якось фігово Славутик заводиться, навіть сьогодні з другої спроби запустився.
В мене як був карб, то в мороз два-три рази качав педаллю газа, потім витягував підсос повністю і включав стартер, запускалась дуже швидко.
Цитата: Toris від 26 Грудня 2017, 09:35:55А коли в мороз конденсат салону на склі замерзає, то грітись треба довго, мабуть, більше літри бензину, поки все розмерзнеться. З грілкою Aryan'а у мене в салоні буде одразу тепло.
В мене як малий був ще малим, і десь треба було в мороз їхати, то я в салон ставив дуйчика на 15-20 хвилин, салон прогрівався, і можна було зразу з комфортом їхати.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Sergik32

реально швидка і ефективна річ, я також як щось ремонтую в салоні то вмикаю таку штуку, пару хв і вже там можна щось робити
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0

Toris

Цитата: Володимир від 26 Грудня 2017, 10:46:05В мене як малий був ще малим, і десь треба було в мороз їхати, то я в салон ставив дуйчика на 15-20 хвилин, салон прогрівався, і можна було зразу з комфортом їхати.
Овва! Це ж тепер треба яку шарнірну "руку" мудрувати, щоби виповзала з багажника і фіксувала дуйчик?  :)

Ідея правильна. За 15-20 хвилин на морозі я випалю півторачку бензи тільки так. А дуйчиком буде менше 1 кВт*год.
Маю промислового фена. Треба десь пошукати старого літнього вентилятора, щоби рухав феном вправо-вліво, по всьому склу. :yahoo:

Sergik32

достатньо поставити його на підлогу під рульом чи з пасажирської сторони і все, пару хв і вже вікна відтануть трошки. я в гараж як ставлю машину то вікно і багажник привідкриваю, і на ранок вона суха і не мерзла.
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.

Toris

Гараж буду з весни робити. Зараз Славутик стоїть просто в дворі.

Aryan

Цитата: Toris від 26 Грудня 2017, 11:31:42
Гараж буду з весни робити. Зараз Славутик стоїть просто в дворі.
роби побільше, з розмахом на більше авто і ворота не візькі, щоб було місце де розвернутися при ремонті, а не протискуватися між авто і стінкою. Долівку обовязково ретельно гідроїзолюй під стяжкою (не клади бетон прямо на грунт) тоді буде ідеально сухо. Якщо робитимеш яму її теж дуже ретельно гідроізолюй.

Sergik32

от тут стопіцот% да і ворота високі, ну хочаби до 2м висотою. Ізолюй від вологи підлогу, тут Аруан правий. довжина не менше 6м. і шириною 5 і більше, щоб поставити буржуйку чи якогось котлика і зимою там працювати. Вчора в брата робили машину, в гаражі 6х5 є і ракетна пічка з балона протопили і через 15-20хв вже тепло, а потім взагалі в майках ходили.

Алекс

Цитата: Sergik32 від 26 Грудня 2017, 08:11:18
при наших "сурових" зимах і температурах ну максимум -25-30 і то день-два, то такі заморочки є лишніми. ну це моє ІМХО
Та ладно :-)
Моя греетцо до рабочей температуры 40 мин в самый мороз,и сразу переходит на газ
Игрушка заводская,тема и фото десь було
Что-то типа Северса и т д .Грею от 0 уже :-) -жаба душит бензиновая .кВт дешевле поллитры бенза
Да и холодные пуски пихлу ни к чему
Славута 1.3Li 2006 г ГБО 4
 ЗиЛ-4331 прицеп ГКБ-8328

Toris

Цитата: Алекс від 26 Грудня 2017, 17:56:57Игрушка заводская,тема и фото десь було
Де чи хоча б коли буля ця тема? Ви її створювали?

Всьо, знайшов:
Цитата: Camel Trophy від 06 Жовтня 2014, 00:28:02
http://ru.aliexpress.com/store/product/Engine-block-heater/102227_327321076.html
Я бы утета поставил ес ли бы был гараж или частный двор -US $103.72 /
...і далі по темі. Йду туди читати.

SolovevAvto

Спасибо за совет, проясните только где у этого двигателя заглушка куда вставляется нагреватель и какой арт. у нагревателя DEFA 106 или 381

xoma1973

Ivan1988

Увидел недавно на просторах сайта AliExpress вот такой предпусковой подогреватель
https://ru.aliexpress.com/item/32836452440.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.ad216b87L3wYJL&algo_pvid=4dfec4a8-545c-4c7f-bac2-13cec8493a63&algo_expid=4dfec4a8-545c-4c7f-bac2-13cec8493a63-0&btsid=eba09e2f-6bc4-46f4-8240-acd5f2f9a9e7&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1,searchweb201603_53
и загорелся желанием приобрести.
Вроде бы плюсов много, это во-первых экономия бензина на прогрев, во-вторых экономия ресурса двигателя, в-третьих комфорт, когда садишься в машину уже тепло и в-четвертых безопасность, стекла сразу отпотевают.
Думал поставить его в контур печки или обогрева редуктора ГБО, включение планировал сделать через программируемый таймер, чтобы с утра в 7-25 машина была уже прогрета, таким образом планировал минут 5 выиграть чтобы дольше поспать ))
Но решил я посчитать по деньгам. Как оказалось на прогрев  до переключения на газ при температуре 0 град. по С уходит по БК 100 мл бензина (система охлаждения переделанная на термостат Ланос 1.4). По моим подсчетам учитывая климат, количество выездов по утрам с гаража, стоимости на сегодняшний день электроэнергии и бензина, экономия за год составит не больше 300 грн. Срок окупаемости предпускового подогревателя примерно равен сроку его службы. Поэтому первый плюс "экономия бензина" не актуальный и стоит ли заморачиваться ради остальных плюсов не знаю, наверное с нашим глобальным потеплением не стоит.

Алекс

Сей девайс ставится между сливной пробкой блока и верхним тройником-чтобы подача  горячего в гбц шла
Насчет 100 мл -откуда расчет такой ?
Славута 1.3Li 2006 г ГБО 4
 ЗиЛ-4331 прицеп ГКБ-8328